Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest N lut 15, 2026 10:43 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor
PostNapisane: Wt paź 02, 2007 8:49 pm 

Najlepszy teamowy kierowca X-ray'a, Yannick Aigoin przeszedł do Team Losi.
Bardzo zmniejsza to szanse X-raya na zdobycie upragnionego tytułu Mistrza Świata (do tej pory XB8 ma "tylko" ME).

Informacja ze strony TeamLosi:
TeamLosi napisał(a):
Losi is proud to announce the newest member of the Losi Racing Team, Yannick Aigoin. Yannick has been a major force in the European 1/8-scale off-road arena and has been a player at the IFMAR 1/8-Scale Off-Road World Championships for years. As of October 1st, 2007, Yannick will be using Team Losi Racing’s 8IGHT and 8IGHT-T race vehicles, tools and accessories in all competitions. To control his new rides, Yannick has turned to Spektrum for the ultimate in control, safety and reliability. Some of Yannick’s career highlights include:

* 2004 IFMAR 1/8-Scale Off-Road World Championships Top Qualifier
* 2005 European Championships Top Qualifier
* 2005 and 2006 Pierrefeu GP 1st Place
* 2005 and 2006 French National Champion
* 2006 IFMAR 1/8-Scale Off-Road World Championships 2nd Qualifier; Final Position- 6th
* 2006 European Championships Top Qualifier and Champion

Yannick Aigoin’s experience and expertise make him an ideal fit with Losi and Spektrum. From everyone at Losi and Spektrum we’d like to extend a warm welcome to Yannick Aigoin and wish him the best of luck at the up-coming IFMAR Worlds Warm-Up, the 2008 1/8-Scale IFMAR World Championships and beyond.

gg 2102790

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Wt paź 02, 2007 9:03 pm 

Wielka szkoda :( :(

Tytuł:
PostNapisane: Wt paź 02, 2007 10:01 pm 

Dlaczego szkoda? Przecież nie umarł :D
Będzie ciekawie, zobaczymy co na to Xray.

tu mały wywiad

http://www.neobuggy.net/modules/news/article.php?storyid=2847

Tytuł:
PostNapisane: Śr paź 03, 2007 2:42 am 

dla mnie ok, w końcu Xray nie będzie się tak panoszył i może obniży ceny...

Tytuł:
PostNapisane: Śr paź 03, 2007 9:11 am 

Moim zdaniem na cene modelu nie wplywa jaki kierowca nim jezdzi
w/g tego stwierdzenia evolva powinna kosztowac 7 razy wiecej niz kazdy inny model ic 8.
Widzialem xb8 odrazu po zlozeniu i widziałem po sezonie i nikt mi nie wmówi ,że jest kiepski (chodzi mi o zuzycie modelu ).Dobra jakosc -wysoka cena nie ma nic za darmo
Xray daje swietne wsparcie zawodnikom na kazdych zawodach rangi miedzynarodowej a to bardzo wazne ,rózne mile gratisy jak podstawki pod model z imieniem i nazwiskiem (ME elektrykow 07 ), kpl zawieszenia (ME bagusow 06) i inne ktorych nie pamietam a o ktorych czytałem
Niewiele firm to robi oni ograniczaja sie do swoich kierowcow firmowych .Xray docenia swoich klientow (bo wie ze dzieki nim istnieje ) przynajmniej ja mam takie spostrzeżenia
Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: Śr paź 03, 2007 12:40 pm 

ale ma bardzo kiepską sieć dystrybutorów i przesadza z cenami

Tytuł:
PostNapisane: Śr paź 03, 2007 1:25 pm 

kiepską sięć, hmmm w Polsce najlepszą :D Co do cen mogły być niższe ale wole mieć pewność że dojadę do końca a nie coś mi się popsuje w trakcie wyścigu :twisted:

Tytuł:
PostNapisane: Śr paź 03, 2007 2:34 pm 

Michał Woszczek napisał(a):

jest ciekawy artykuł na stronie Xray`a, w którym p. Hudy wyjaśnia dlaczego ich części są droższe od części z Chin (lepsza jakość materiałów, lepsze/droższe/precyzyjniejsze maszyny, większa precyzja wykonania, większe zużycie maszyn itd.) - na pewno częściowo argumenty te uzasadniają wyższą cenę - pytanie brzmi: o ile proces ich produkcji jest naprawdę bardziej kosztowny, a na ile jest to marketing?

co do sieci dystrybutorów - nie wiem jak to jest za granicą, ale w Polsce brakowało mi tylko jednego, acz ważnego elementu - dystrybutora z częściami na zawodach elektryków 1/10. za to na mikrusach mamy go zawsze...

co do odejścia zawodnika X czy Y - jego odejście może skutkować o tyle spadkiem cen, że firma nie będzie ponosić kosztów jego wynagrodzenia :wink:
no ale z drugiej strony na miejsce X czy Y trzeba by kogoś pozyskać, a jak uczy doświadczenie - pozyskanie kosztuje z reguły więcej niż utrzymanie, więc równie dobrze ceny mogą wzrosnąć.... :lol:

Tytuł:
PostNapisane: Śr paź 03, 2007 3:45 pm 

Rafał Piesio @ work napisał(a):
Michał Woszczek napisał(a):

jest ciekawy artykuł na stronie Xray`a, w którym p. Hudy wyjaśnia dlaczego ich części są droższe od części z Chin (lepsza jakość materiałów, lepsze/droższe/precyzyjniejsze maszyny, większa precyzja wykonania, większe zużycie maszyn itd.) - na pewno częściowo argumenty te uzasadniają wyższą cenę - pytanie brzmi: o ile proces ich produkcji jest naprawdę bardziej kosztowny, a na ile jest to marketing?

Rafcio, na pewno to jest marketing...

co do sieci dystrybutorów - nie wiem jak to jest za granicą, ale w Polsce brakowało mi tylko jednego, acz ważnego elementu - dystrybutora z częściami na zawodach elektryków 1/10. za to na mikrusach mamy go zawsze...

No tu się nie zgodzę, czy na mikrusach był zawsze? Może na połowie, co do dziesiątek, to nie tylko na elektryki nie docierali

co do odejścia zawodnika X czy Y - jego odejście może skutkować o tyle spadkiem cen, że firma nie będzie ponosić kosztów jego wynagrodzenia :wink:
no ale z drugiej strony na miejsce X czy Y trzeba by kogoś pozyskać, a jak uczy doświadczenie - pozyskanie kosztuje z reguły więcej niż utrzymanie, więc równie dobrze ceny mogą wzrosnąć.... :lol:

niestety bolesna prawda, ale to też jest chore. Udowodniono, że najlepsze kampanie reklamowe mają zwrot rzędu 35% (np.heyah), a te mniej budżetowe mają na celu poprawę wizerunku/ zbudowanie świadomości etc. Z punktu widzenia użytkownika co mnie to interesuje? Jeśli mam kupić xraya za 1000 a np. asso lub HPI za 500, którym TEŻ dojadę do mety z podobnym rezultatem, rachunek jest prosty. Skoro nie widać różnicy, to po co przepłacać;) Jeszcze raz przypomnę zimowe grand prix w czechach (1/ 18 ) gdzie miejscowi ścigali się na takim sprzęcie, że u nas na zawodach niektórzy wstydzili by się wyjąć model z pudełka, nie dlatego, że jest gorszy, tylko dlatego, że nie wypada mieć podstawowej wersji. A i tak nas tłukli i to na 5 celach. A pan Hudy ruszył na największy, ale i najdroższy rynek świata- USA. A tam nawet za dziękuje się płaci...

Tytuł:
PostNapisane: Pt paź 19, 2007 10:45 pm 

Z tym ze Xray jest drogi nie moge sie zgodzic. Ja sie porowna ceny truggy to xt8 jest np. duzo tanszy od mugena prospec czy kyosho. Jezeli chodzi o jakosc to jest wysmienita. Skladanie modelu xraya to czysta przyjemnosc. A po co komu siec dystrybutorow jak i tak czesci zamienne sa niepotrzebne.

Tytuł:
PostNapisane: So paź 20, 2007 8:27 am 
PSVADEK

Lokalizacja: Rzeszów Auta: ...TRAXXAS REVO 3,3... .ASSO TC3 BRUSHLESS.
każdy nowy model się przyjemnie składa .. bo jest nowy :D

Tytuł:
PostNapisane: So paź 20, 2007 10:02 am 

pewnie ze tak, tylko niektore modele sa tak niedokladnie wykonane, ze wiele czesci trzeba dopasowywac, szlifowac , itp. A w modelach Hudego wszystko pasuje do siebie jak ulal.

Tytuł:
PostNapisane: So paź 20, 2007 11:37 am 
-=ADA$=-

zdarzylo mi sie skladac XB8R i musze powiedziec ze bardzo mnie zaskoczylo to ze na przyklad w wypadku wachaczy byl bardzo duzy luz (przod-tyl) ktory trzeba bylo zlikwidowac podkladkami, myslalem ze beda bardziej dopasowane

Tytuł:
PostNapisane: So paź 20, 2007 12:59 pm 

Adam Jaszczurowski napisał(a):
zdarzylo mi sie skladac XB8R i musze powiedziec ze bardzo mnie zaskoczylo to ze na przyklad w wypadku wachaczy byl bardzo duzy luz (przod-tyl) ktory trzeba bylo zlikwidowac podkladkami, myslalem ze beda bardziej dopasowane
Adas wlasnie to jest do ustawienia podkladkami. Ja mam podkladki i jeszcze oringi aby luz calkowicie wyeliminowac, ale luz zrobil sie na kapturkach do hinge pinow.

A co do odchodzenia z Xraya - najpierw Gustavsson, potem Aigoin, teraz czesi Bayer i Pater.

Tytuł:
PostNapisane: So paź 20, 2007 2:21 pm 
-=ADA$=-

ale wlasnie mnie to troche nie przekonuje, kupujac nowy model oczekiwalbym ze akurat te elementy beda dobrze dopasowane, nie za ciasno, ale taki luz jak byl w tym xb8 (ponad 1-2mm) to jest gruba przesada

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona