Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pt cze 19, 2026 5:54 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 16 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor
PostNapisane: Pt wrz 21, 2007 11:37 am 

Szczerze powiem jestem nieco rozczarowany umieszczeniem nowych uzytkowników w obszarze "nowicjusze" na tak zacnym forum i chyba wiodącym jeśli chodzi o temat szeroko pojętego modelarstwa w tym kraju. Rozumiem administratorów że dbają o porządek przepływających informacji ale odgórne założenie i klasyfikowanie uzytkowników jest co najmniej nie smaczne, chyba ze założymy że ktoś loguje sie tylko po to aby otrzymac znizkę w RCWORLD, co z resztą uważam za doskonały pomysł i za to ukłony dla znanego mi menadżera RCWORLD. Niestety w moim przypadku tak nie jest. Wracając do rejestracji stwierdzam niestety że nie posiadam nic na SPRZEDAŻ , niewiele mam do ZAMIANY , dawno juz wiem JAK ZACZĄĆ, co miałem KUPIĆ to chyba na razie kupiłem, pozostaje tylko CO WYBRAĆ ??? No cóż brakuje tylko w tej grupie JAK SKOŃCZYĆ. .
Z żalem apeluję o zdrowy rozsądek.
Peter.

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Pt wrz 21, 2007 1:14 pm 

Niemasz racji. Moim zdaniem podzielenie forum jest swietnym rozwiazaniem.

Niewiem tylko czy aby pisac w innych podforach trzeba napisac okreslona liczbe postow, czy napisac z prosba do administratora.

Jesli jednak napiszesz do admina to jestem pewien ze cie dopusci do innych tematow, ale nie masz co liczyc, zeby taki dostep otrzymali wszyscy inni poczatkujacy na forum bo z ladnego forum zrobilbysie pewnie burdel jak na innych.

Pozdrawiam

Timmy

Tytuł:
PostNapisane: Pt wrz 21, 2007 1:18 pm 

Wykaż się, że jesteś doświadczonym modelarzem i, że nie będziesz robić śmietniska z innych działów, a napewno dostaniesz możliwość pisania gdzie indziej. Jak narazie tego nie wykazujesz.

Serwis Modelmania- strona padła- informacje zostają przeniesione na forum TorunRallyTeam

Tytuł:
PostNapisane: Pt wrz 21, 2007 2:31 pm 

No cóż i idąc w ślad wypowiedzi moich rozmówców wnioskuję ze mam dwa wyjścia , pierwsze to prośba do administratora ... Uprzejmie proszę ...itd ..ok . jest to jakas forma.. Ale intryguje mnie kolejna , a mianowicie " wykaż się " , no i tutaj problem. Biorąc pod uwage tematy w jakich jestem dostepny prędzej wykaże się jakim jestem sprzedawcą a albo kupcem :) . Co do modelarza będzie kłopot . . Czyzbym miał rozwiązać jakiś test ?! a może odpowiedziec na kilka trudnych pytań. . Ubawiłem sie..

Tytuł:
PostNapisane: Pt wrz 21, 2007 2:48 pm 

a nie zauważyłeś, że w działach dostepnych dla Ciebie jest dużo pytań, na które możesz odpowiedzieć? ... jesli potrafisz
jak udokumentujesz dwa starty w zawodach możesz sie ubiegać o status zawodnika
a na razie to kto Ty jesteś?
napisałes dwa posty, z czego pierwszy to pretensaja a drugi zakończyłeś "ubawiłem się"
może pomyliłeś portale?
forum onetu ma inny adres ...

Tytuł:
PostNapisane: Pt wrz 21, 2007 3:05 pm 

Może pomyliłem. . pędzę sprawdzić.. Faktycznie :shock: :shock: jest taki onet..Dzięki. . Naprawdę dzięki.

Tytuł:
PostNapisane: Pt wrz 21, 2007 3:23 pm 

Z całej wypowiedzi Tomka tylko ostatnie zdanie przeczytałeś? Szkoda, bo Tomek udzielił Ci bardzo dobrej rady. Zapracuj na status forumowicza udzielając rozsądnych odpowiedzi nam początkującym, którzy dyskutujemy w działach "Co wybrać" i "Jak zacząć". Naprawde każda pomoc doświadczonej osoby sie przyda, bo niestety wciąz dużo więcej jest pytan niz rozsądnych odpowiedzi.

Tytuł:
PostNapisane: Pt wrz 21, 2007 3:30 pm 

peter28 napisał(a):
Może pomyliłem. . pędzę sprawdzić.. Faktycznie :shock: :shock: jest taki onet..Dzięki. . Naprawdę dzięki.
Cytując z filmików o fotce.pl "Nie musisz mieć Neostrady, żeby być jej dzieckiem". Jeżeli masz te 18 lat i więcej to nie świadczy o Tobie najlepiej. Ja mam 16, kiedy pojawiłem się na forum miałem 14.5 i nie sadziłem się do nikogo, że każe mi się kisić w tych dwóch działach.
Zobaczysz potem, że w dziale "jak zacząć" i "co wybrać" nawet mocno doswiadczeni ludzie z wieloletnią praktyką mogą się wykazać.

Ktoś napisał zasady tego forum żeby ludzie się do nich stosowali. Jak się nie podobają to nie pisz. :wink:

Tytuł:
PostNapisane: Pt wrz 21, 2007 3:37 pm 

Co sie dzieje;] Wbija jakiś kolega i zaczyna prawic morały jeżeli jakiś problem masz lub problem prawny pędź do administratora i jemu sie zal i pokazuj a nie nam bo mnie nic nie obchodź temat w którym koleś pisze głupoty ze mu się forum nie podoba bo jak sie nie podoba to niech sobie zmieni. W moim imieniu nie potrzeba nam takich jeżeli chcesz sie udzielic albo zapytać proszę ale nie jakieś głupoty piszesz od tego są administratorzy którzy rozwiązują takie problemy. Mozę lepiej sie podporządkować skro to forum jest dobre a ci nie pasuje;]

Tytuł:
PostNapisane: Pt wrz 21, 2007 3:44 pm 

heh:) chyba juz poszedl na onet.pl

Tytuł:
PostNapisane: Pt wrz 21, 2007 3:56 pm 

Szczerze mówiąc to mnie też wkurzało przydzielanie nowych do tylko dwóch działów. Ale jak to już Kuba powiedział, również się nie żaliłem. Wziąłem się do roboty, sporo grzebałem w archiwum, uczyłem się, nabierałem doświadczenia. Gdy już 'nabiłem' kilka sensownych postów napisałem do Pana Marka, a jako argument podałem udzielanie się i pomoc mniej doświadczonym modelarzom również na innych forach, gdzie też mam już po kilkaset postów.

Życze powodzenia!

Tytuł:
PostNapisane: Pt wrz 21, 2007 4:09 pm 

nie od zawsze był na naszym Forum podział użytkowników na grupy. kiedyś każdy mógł pisać wszędzie. i co było? był burdel. "dzieci" - te dosłowne i te w przenośni - siały zamęt i w każdym dziale, bez względu na jego nazwę można byo znaleźć te same tematy i potok postów o zerowej wartości.

dlatego wprowadzony został podział użytkowników na grupy - nie jest on napewno idealnym rozwiązaniem (są w ogóle takie?), ale z całą pewnością lepiej służy forum i jego użytkownikom niż poprzedni stan.
więcej na temat można przeczytać tu: http://www.rcauto.pl/forum/viewtopic.php?t=5332

Tytuł:
PostNapisane: Pt wrz 21, 2007 4:47 pm 

Cytat z "podział użytkowników forum na grupy"

"Jako Nowicjusz masz prawo pisać na forach: „Jak zacząć?”, „Co wybrać?”, „Sprzedam”, „Kupię” oraz „Zamienię”. Masz również prawo czytać pozostałe fora. Pisać na nich jako Nowicjusz nie możesz. To prawo posiadają jedynie Forumowicze i Zawodnicy."

Jest to "trochę" nie ścisłe bo nowicjusze w tym ja mogą pisać też na wszystkich forach działu "Elektronika RC".

Pozdro Michoxx :mrgreen: .

Time Edge (klik)
GG: 11304258

Tytuł:
PostNapisane: So wrz 22, 2007 7:49 am 

Z tego co pamiętam działy o elektronice istnieją od niedawna. Te nieścisłości wynikają z tego, że nikt nie uaktualnił regulaminu strony. Nie ma co wytykać, tylko trzeba się cieszyć, że możesz pisać w tych 5 działach więcej.

Tytuł:
PostNapisane: So wrz 22, 2007 8:11 am 

I tak nie było by po co ich blokować dla nowych bo jak na razie nie zauważyłem żeby tam się robił jakiś "burdel", przynajmniej nowi mogą zadawać pytania np. o akumulatory w odpowiednim dziale :) .

Pozdrawiam Michoxx :mrgreen: .

Time Edge (klik)
GG: 11304258

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 16 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona