Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pt cze 19, 2026 8:18 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 50 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Cz wrz 13, 2007 9:09 pm 

koralzxy napisał(a):
tak sobie przeglądałem sklep hpi i zauważyłem że to miejsce gdzie to wszystko wysyłają jest ulice obok mnie :)

haha dobre ;]

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Pt wrz 14, 2007 3:35 pm 

No na serio ale są dopiero od 3 miesięcy i nie było żadnych folderów tymu sklep Hpi itp. :P

Tytuł:
PostNapisane: Pt wrz 14, 2007 4:40 pm 

koralzxy napisał(a):
No właśnie wydaje mi się, że jest prosty i że jest to winna odpalania ponieważ przy odpalaniu używam coś w rodzaju sania potencjometrem ustawiam moim zdaniem obroty i gdy odpala od razu jest na wysokich obrotach i trzeba go podnieś do góry bo by odjechał sadze, że to może by przyczyną zdarcia sie zębatki a co wy o tym sądzicie ??

to nie żaden krzywy wałek tylko złe zamocowanie silnika.
Dałeś za duży odstęp miądzy ząbatkami, albo niedokreciłeś silnika na klej i sie odsunął.
Żeby wałek był na tyle krzywy to by bił tak, żeby model przewracał.
kup nową zębatkę, ustaw poprawnie silnik, dokręć sruby łoża na klej do gwintów i wszystko.

Tytuł:
PostNapisane: Pt wrz 14, 2007 8:33 pm 

A więc zębatka już ok tylko jest następny problem otóż jeździłem jakiś czas i było ok aż tu nagle chce dodać gazu dodaje silnik ma wysokie obroty a model nie jedzie zgasiłem odpali nic niby wszystko chodzi zębatka się kręci ale nie jedzie co to może być nie wiem czy nie jest to sprzęgło a wy jak uważacie co mam zrobi ?? Help :(

Tytuł:
PostNapisane: Pt wrz 14, 2007 8:51 pm 

Możliwe, że ci się popusciła ta nakrętka co trzyma zębatkę odbierającą i dlatego nie chce jechać bo się slizga...

Tytuł:
PostNapisane: Pt wrz 14, 2007 8:57 pm 

ale ona sie nie ślizga :/ zębatka jest nowa i nic sie nie starło

Tytuł:
PostNapisane: Pt wrz 14, 2007 9:08 pm 

koralzxy napisał(a):
ale ona sie nie ślizga :/ zębatka jest nowa i nic sie nie starło

Sprawdz czy kolo zamachowe lata. Jak tak to je dokrec, jak to nie pomoze to stozek i zamach do wymiany(skad ja to znam;/)

Tytuł:
PostNapisane: Pt wrz 14, 2007 10:26 pm 

koralzxy napisał(a):
A więc zębatka już ok tylko jest następny problem otóż jeździłem jakiś czas i było ok aż tu nagle chce dodać gazu dodaje silnik ma wysokie obroty a model nie jedzie zgasiłem odpali nic niby wszystko chodzi zębatka się kręci ale nie jedzie co to może być nie wiem

wiesz ... najprawdopodobniej coś się zepsuło bo inaczej to by model jechał ...

a skąd my mamy wiedzieć co się rozpadło, możliwości jest conajmniej kilka, trzeba model obejrzeć, pomać, pokręcić po kolei każdym elementem przeniesienia napędu i uszkodzenie się znajdzie, nie

Tytuł:
PostNapisane: So wrz 15, 2007 5:17 pm 

Przejrzałem wszystko i nic nie znalazłem może dlatego że jestem początkujący dziś postaram się wyjąc skrzynie i zobaczę może to winna sprzęgła zobaczymy jak coś bedę pisał

Tytuł:
PostNapisane: N wrz 16, 2007 1:35 pm 

Lokalizacja: Poznan``````` Auto: Prawdopodobnie Spaliniak bedzie
Mam podobny problem ale w modelu HPI RS4 Evo 3 18SS jestem w trakcie docierania, a wiec tak 2.5 baku bylo wypalone w powietrzu (kol wtedy jeszcze nie mialem na modelu) teraz chcialem docierac jeszcze z kolami podczas jazdy i tu sie pojawil problem. Model odpala kola sie lekko kreca ale gdy stawiam model na ziemi i daje gazu slychac jak sie obroty zwiekszaja ale model nie chce wogole jechac. Jak go postawie na podstawce i dodaje gazu to kola sie ciut mocniej kreca niz na jalowym biegu ale wydaje m isie ze powinny o wiele szybciej sie krecic. Acha z tlumika jeszcze wydobywa sie olej (nie wiem czy tak ma byc nadal czy nie ?). Model sam skladalem i wszystko zlozylem zgodnie z instrukcja, ale nie wiem czy nie ma za duzych luzow miedzy oskami a kielichami na kolach?

P.S. Model jak go poloze na ziemi i popchne porusza sie normalnie tak samo jak krece jednym tylnym kolem to drugie kreci sie w druga strone podobnie jest z przednimi kolami, czyli raczej z przeniesieniem napedu chyba nic nie jest ?

Tytuł:
PostNapisane: N wrz 16, 2007 2:41 pm 

No to może coś źle w skrzyni biegów złożyłeś, albo koło zamachowe nie dokręciłeś.

Tytuł:
PostNapisane: N wrz 16, 2007 2:50 pm 

Kicha napisał(a):
Mam podobny problem ale w modelu HPI RS4 Evo 3 18SS jestem w trakcie docierania, a wiec tak 2.5 baku bylo wypalone w powietrzu (kol wtedy jeszcze nie mialem na modelu) teraz chcialem docierac jeszcze z kolami podczas jazdy i tu sie pojawil problem. Model odpala kola sie lekko kreca ale gdy stawiam model na ziemi i daje gazu slychac jak sie obroty zwiekszaja ale model nie chce wogole jechac. Jak go postawie na podstawce i dodaje gazu to kola sie ciut mocniej kreca niz na jalowym biegu ale wydaje m isie ze powinny o wiele szybciej sie krecic. Acha z tlumika jeszcze wydobywa sie olej (nie wiem czy tak ma byc nadal czy nie ?). Model sam skladalem i wszystko zlozylem zgodnie z instrukcja, ale nie wiem czy nie ma za duzych luzow miedzy oskami a kielichami na kolach?

P.S. Model jak go poloze na ziemi i popchne porusza sie normalnie tak samo jak krece jednym tylnym kolem to drugie kreci sie w druga strone podobnie jest z przednimi kolami, czyli raczej z przeniesieniem napedu chyba nic nie jest ?

postaw model na ziemi bez karoserii, zablokuj z przodu, żeby nie pojechał
dadaj gazu i patrz na zębatki i wałii centralne, zobaczysz co sie nie kręci i masz miejsce gdzie ginie napęd

Tytuł:
PostNapisane: N wrz 16, 2007 3:38 pm 

ok rozkręciłem wszystko i znalazłem przyczynę w skrzyni od begu wstecznego odchodzi ten wałek i na nim jest ta zębatka która trzyma sie na gwincie ale niestety już go nie ma bo pękła nie wiem czy dobrze wytłumaczyłem więc na dole są fotki i jeszcze jak mam to teraz wyjąc bo sie mecze i nie mogę ??
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/0f5 ... 90e96.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/40e ... d86fc.html

Tytuł:
PostNapisane: N wrz 16, 2007 4:44 pm 

Lokalizacja: Poznan``````` Auto: Prawdopodobnie Spaliniak bedzie
Hmm najlepsze jest to ze jak stoi model na ziemi to waly sie wogole nie chca krecic przy dodawaniu gazu i po puszczeniu wydaje mi sie tak jakby obroty zostawaly takie jak wtedy gdy dodalem gaz. Ciegno od przepustnicy sie cofa a obroty jakby zostawaly takie same :cry:

P.S. Teraz odpalilem go na spokojnie w domu na balkonie postawilem na ziemi i dawalem i jak stal to sam powoli sie toczyl (pewnie po dotarciu bedzie trzeba wyregulowac reszte ustawien obrotow) ,ale co zauwazylem jak zastawilem go noga i dawalem gazu to kolo zamachowe sie krecilo a skrzynia stala w miejscu - czyzby to byla wina KOLA Zamachowego ze jest za slabo dokrecone? (juz raz mialem to wogole model nie chcial odpalic ,rozkrecilem dokrecilem mocniej i teraz pali ,ale ni echce jezdzic) Prosilbym o szybka rade bo zalezy mi na czasie :)

Tytuł:
PostNapisane: N wrz 16, 2007 5:14 pm 

Kicha napisał(a):
Hmm najlepsze jest to ze jak stoi model na ziemi to waly sie wogole nie chca krecic przy dodawaniu gazu i po puszczeniu wydaje mi sie tak jakby obroty zostawaly takie jak wtedy gdy dodalem gaz. Ciegno od przepustnicy sie cofa a obroty jakby zostawaly takie same :cry:

P.S. Teraz odpalilem go na spokojnie w domu na balkonie postawilem na ziemi i dawalem i jak stal to sam powoli sie toczyl (pewnie po dotarciu bedzie trzeba wyregulowac reszte ustawien obrotow) ,ale co zauwazylem jak zastawilem go noga i dawalem gazu to kolo zamachowe sie krecilo a skrzynia stala w miejscu - czyzby to byla wina KOLA Zamachowego ze jest za slabo dokrecone? (juz raz mialem to wogole model nie chcial odpalic ,rozkrecilem dokrecilem mocniej i teraz pali ,ale ni echce jezdzic) Prosilbym o szybka rade bo zalezy mi na czasie :)

klocki w sprzęgle założyłeś w dobrą stronę?

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 50 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona