Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Wt maja 19, 2026 8:26 pm

Autor
PostNapisane: Wt wrz 04, 2007 11:24 am 

Ze względu że nie mogłem znaleźć odpowiedniego tematu do mojego pytania, zakładam nowy. A więc po krótkiej "przygodzie" która opisana jest tutaj. Moja zębatka odbierająca, w moim modelu Carson Double-T, zepsuła się. Po niżej 2 zdjęcia mojej zębatki, już zepsutej (w celu powiększenia zdjęcia, wystarczy kliknąć na miniaturę).
http://img294.imageshack.us/my.php?image=1005888cd2.jpg http://img413.imageshack.us/my.php?image=1005889lw3.jpg
Na zdjęciach są już wyjęte uszczelki z zębatki, oraz łożysko. Zębatka atakująca, chyba ocalała, bez żadnych ubytków, nie znam się, ale chyba jest właśnie za aluminium, lub jakieś metalu. Natomiast zębatka odbierająca jest z plastiku, lub czegoś podobnego. Poniżej zamieszczam jeszcze zdjęcie podwozia mojego modelu, gdzie widać zębatkę atakującą, na zdjęciu zębatka odbierająca jest już wyjęta. Oczywiście zdjęcia które tu przedstawiam, robione już po tym całym "wydarzeniu".
http://img513.imageshack.us/my.php?image=1005899hq1.jpg
A więc teraz przejdę do tematu. Jeden z użytkowników tego forum, twierdzi że posiada ten model w częściach, i może je sprzedać, po rozmowie z nim, wynika na to, że jego zębatka jest aluminiowa. Więc, jeśli kupił bym od niego tą zębatkę, i zamontował w moim modelu, czy jest ryzyko zniszczenia jakiś cenniejszych części, np. wału napędowego? Gdyby przydarzyła mi się podobna sytuacja, jeszcze raz, lub po prostu przed przypadek uderzył bym w coś, co by zablokowało tylne koła które są napędzane, lub przez przypadek sam je zablokował, np. podczas uruchamiania modelu. Lub czy są inne, podobne możliwości zniszczenia ważniejszych części modelu, właśnie przez aluminiową zębatkę odbierającą?

Ostatnio edytowano Wt wrz 04, 2007 12:32 pm przez DRIVER, łącznie edytowano 2 razy

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Wt wrz 04, 2007 12:30 pm 

Usuń zdięcia i wstaw linki.(przeczytaj regulamin) :evil:

Tytuł:
PostNapisane: Wt wrz 04, 2007 1:03 pm 

Raczej nic się nie zniszczy, jedynie jak się zdarzy taka sama sytuacja to będziesz musiał wtedy obie zębatki zmienić(odbierającą i atakującą).