Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Wt maja 19, 2026 2:59 pm

Autor
 Tytuł: Pierwsza jazda
PostNapisane: Śr sie 15, 2007 10:46 pm 

Witam,

czas opisać pierwsza jazdę E-MAXX'em, a z racji, że nie mogę w innym dziale, to piszę tutaj. W poniedziałek, 13.08 o godzinie 14:30 wychodze na dwór z maxxiem, podłączam akku 2x 7.2V 3600mAh i jazda. I ile jeździłem: o 16:10 skończyłem z racji przymusu, model na odpoczynek bez doładowywania akku i o 17:15 znów w terenik, az akku padły około godziny 18:10. Co razem daje ponad 2,5h jezdzenia :) . Fakt je 70% czasu jazdy było na gwizdku ponizej połowy, a na pełnej prędkości jechałem raz przez 10sekund. Ktoś kiedyś pisał, że jemu akkusy padają po 7 minutach ( chyba że coś mylę ). No zdaje się że 2,5 godz to jednak dużo :!: .
Teraz co do uwag: model łapie dużo brudu i kamieni po jeździe po terenie budowy, prędkość minimalna jest zbytnio za duza, żeby spacerkiem sobie iść obok, nawet szybkim chodem :? . Spręzyny w niektórych amoraz zdzierają lakier po wewnętrznej stronie i zastają smugi na amorach, jednak da się to zmyć. Fajnie do ostatnich minut jeździ w ostatnich 10 minutach był wyraźny spadek mocy. Do terenu te świetny, zawieszenie dobrze pracuje, ładnie amortyzuje chopki. Podsumowując polecam, bardzo dobry monter. :D

Pozdrawiam.

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Cz sie 16, 2007 8:23 am 

No niestety samochód przy takiej mocy bedzie łapał brudu w ciul.
Jescze na takim terenie :o Ale on chodził aż 2 godziny :shock:
To jakie ty masz baterie ?? A i muwisz ze jest szybki to prawda więc ja bym na twoim miejscu wybrał sie na tor jakiś r/c (off-road) a jak nie ma no to na ten tor co kolesie rowerami tam skaczą co są tam takie góry z piachu i tam byś mógł sie wyszaleć. pozdro. :twisted:

Tytuł:
PostNapisane: Cz sie 16, 2007 10:05 am 

Niech nawet by jeździł tylko :!: dwie godziny co dawałoby prądożerność silnika około 3.6 A
Tyle prądu to silnik potrzebuje na sam rozruch bez obciążenia.
Pokaż zdjęcia pakietów, silników i nakręć dwugodzinny film na którym widać że jeździsz non-stop.
A później możesz się wpisać do jakiejś księgi rekordów :)
(No i oczywiście wtedy Ci uwierzymy)

...---===***\ TL-01b /***===---...

Tytuł:
PostNapisane: Cz sie 16, 2007 12:04 pm 

Ja nie wierzę w te 2 godziny. 30 min to max

Tytuł:
PostNapisane: Cz sie 16, 2007 1:15 pm 

Witam,

bez sciemy to 2,5h jazdy. Fakt, że to była raczej jazda techniczna i tak jak pisałem 70% czasu z dokładnością +-5% to była jazda z gwizdkiem poniżej połowy 8) . Robiłem kilkanaście ( nie więcej niż 20 w sumie ) przerw na wydmuchanie kurzu z elektroniki i wyrzucenie kamieni, i czasem przystanąłem na chwile, aby zmienić pozycję, ale każda z przerw trwała nie dłużej niż 1 minutę. Kamery niestety nie mam, jak bym miał to bym nakręcił chociaż krótki filmik :D . Pakiety to Racers Edge 7,2V 3600mAh (NiMHy). Jednak ładowarka wbijała do nich ponad 4000 mAh.
Jeszcze pytanie: na co zwrócić szczególną uwagę przy czyszczeniu, czym czyścić? Dużo brudu przylepia się do tego elementu, którym serwo zmienia biegi, jak również na składaniach dyfrów, brud przykleja się do smaru, który lekko zostawia slady na składaniach.

Pozdrawiam.

Tytuł:
PostNapisane: Cz sie 16, 2007 1:55 pm 

Tuż to normalne że tam się syf będzie lepił przy dyfrach, ośkach gdzie tylko jest odrobina smaru a on cały czas tam musi być no chyba że wolisz w dyfrach mieć pustynie :D

Tytuł:
PostNapisane: Cz sie 16, 2007 2:06 pm 

Spręzarka wszystko wydmuchasz,jak nie to kup specjalny czyscik z allegro 28 zł plus przesylka,do tego jakis pedzel czy cos i wszystko wyczysc :lol:

Tytuł:
PostNapisane: Pn sie 20, 2007 8:03 pm 

Witam,

zamiast kompresora można użyć chyba sprężone powietrze :?: Co do syfrów, to tylni jakoś sobie za mocno cieknie, tak mii sie wydaje. Jeszcze pytanie odnośnie amortyzatorów: po drugiej jeździe po terenie od spodu jakby olej wyciekał (w każdym od dołu troche) - czy tak ma być?
Teraz druga sprawa: drugą jazdę starałem sięna wpełni naładowanych akku jeździć podobnie, jak w pierwszej, z taką różnicą, że nie było godzinnej przerwy i krótkich postojów na czyszczenie i zmianę pozycji było mniej. Też jazda poniżej połowy gazu stanowiła ok. 82% +-5%, ale troche dłużej (niż 10 sekund) jeździłem na ful. Czas jazdy: od 16:30 do 18:50, co daje 2h i 20 minut jazdy :D . W najbliższym czasie zrobię test, jak długo pojeździ w "trybie wyścigowym".

Pozdrawiam.

Tytuł:
PostNapisane: Wt sie 21, 2007 8:10 am 

Facious napisał(a):
Witam,

zamiast kompresora można użyć chyba sprężone powietrze :?: Co do syfrów, to tylni jakoś sobie za mocno cieknie, tak mii sie wydaje. Jeszcze pytanie odnośnie amortyzatorów: po drugiej jeździe po terenie od spodu jakby olej wyciekał (w każdym od dołu troche) - czy tak ma być?
Teraz druga sprawa: drugą jazdę starałem sięna wpełni naładowanych akku jeździć podobnie, jak w pierwszej, z taką różnicą, że nie było godzinnej przerwy i krótkich postojów na czyszczenie i zmianę pozycji było mniej. Też jazda poniżej połowy gazu stanowiła ok. 82% +-5%, ale troche dłużej (niż 10 sekund) jeździłem na ful. Czas jazdy: od 16:30 do 18:50, co daje 2h i 20 minut jazdy :D . W najbliższym czasie zrobię test, jak długo pojeździ w "trybie wyścigowym".

Pozdrawiam.

Mozna,ale pamietaj ze sprezone mozesz uzywac tylko w pozycji pionowej,jak w innej to zamiast powietrza płyn,wiec jak nie masz kasy na sprezarke kup lepiej ten czyscik i pedzel..

Tytuł:
PostNapisane: Wt sie 21, 2007 8:19 am 

Fascynujące... :shock: Fany model... :wink:

YOKOMO DRIFT D-1 15T

WSZYSTKIE MOJE RADY WYKONUJECIE NA WŁASNĄ ODPOWIEDZIALNOŚĆ !!!