dzięki XAX, z modelem jest raczej ok, pogadałem sobie z tutejszymi modelarzami i okazało sie to co przypuszczałem, na tej wysokości (1600 m. n. p. m.) jest znacznie mniejsza ilość tlenu w powietrzu, dlatego miałem takie problemy z odpaleniem ( choć w sumie wciąż dość długo trzeba kręcić by zawarczał), Co do wytrzymałości modelu jeszcze nic nie wiem, nie udało mi sie jeszcze przyliczyc mocniejszego "dzwona", ale wszystko przede mną. Model tak jak piszesz, stworzony jest na trudny teren, ale musiałbym sprzedać REVO i wsadzić w niego cala gotówkę ze sprzedaży, by model satysfakcjonował mnie w stopniu, w jakim teraz satysfakcjonuje mnie revo ( koniecznie serwa do wymiany, jak dla mnie dokupić trzeba fail safe, bo nie lubię jeździć z zegarkiem w reku, a już miałem kilka niebezpiecznych sytuacji, wsteczny bieg, niektórzy wymontowują, mi nie przeszkadza a dość często sie przydaje, a jak wsteczny to i nowa aparatura). A wole jednak zrobić odwrotnie

czyli pójść w kierunki custom REVO. Tak czy inaczej do jesieni bawię sie savagem, a później czas pokaże.
TRAXXAS REVO 3.3 #5308 [ 2008 EDITION ]
Spektrum DX 3.0
AUKCJE :
http://www.allegro.pl/show_user_auction ... id=1576079