Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pn maja 18, 2026 2:24 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 109 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następna strona
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Wt lip 24, 2007 6:20 pm 

No jak narazie dobrze idzie :D jeszcze bak i bedzie regulacja ale nawet jeszcze nie pomalowałem budy:P
To jak wrócisz to daj znac to sie jakoś spotkamy , pogadamy , pojezdzimy

Pozdro :D

Czerwony Samuraj

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Wt lip 24, 2007 7:47 pm 

Gieroll napisał(a):
Nigdy nie powiedziałem, ze jestem profesjonalista w tej dziedzinie, a nie tylko profesjonaliści kupują modele HPI, ale także tacy amatorzy jak ja (choć po prawie 3 latach z modelami napewno podstawowa (elementarna) wiedzę o obsłudze modeli przyswoiłem, natomiast Pan elementarnej wiedzy o obiektywnej ocenie jeszcze długo nie przyswoi). .....

Dla tego właśnie oczywiste jest że takie osoby jak ty – nie powinny zaberać się za ocenę czegoś na czym się nie znają.
Dla mnie modelarstwo jest od kilku lat zawodem na który poświęcam ok. 10 godzin dziennie dzięki czemu siłą rzeczy widziałem zdecydowanie więcej niż ty po wyjęciu modelu z pudełka.
To ze nie wiesz jak trafić do toalety to nie jest powodem abyś kogokolwiek obrażał. :wink:
Forum jest od tego aby pomagać początkującym i wszyscy staramy się to robić ale twoje zachowanie jest poniżej krytyki.
Za kogo ty się uważasz ?.

Już kilka osób zwróciło ci uwagę że piszesz niestworzone rzeczy.
Nadal uważam ze twój punkt widzenia nie jest obiektywny i jesteś wyjątkowo wrogo nastawiony do tego o czym piszesz.
Dla tego nie mam zamiaru bezczynnie czytać twoich wypocin w powyższym temacie.
A jeśli masz ochotę dalej pisać bzdury to miej chociaż odwagę przedstawić się z Imienia i Nazwiska i podaj swój wiek aby wszyscy wiedzieli z kim mają do czynienia.
A już twoje prośby do moderatorów rozbawiły mnie do łez. :D

Tytuł:
PostNapisane: Wt lip 24, 2007 8:13 pm 

No a ten znowu, no najwyraźniej po polsku nie rozumie, grochem o sciane. Obrażanie, czy ja kogoś obrażam, ileż to osób mi zwróciło uwagę , ze pisze niestworzone rzeczy? dwie? na kilkaset użytkowników coś Pan chyba naprawdę ma problemy z obiektywna ocena (ale to już wszyscy zainteresowani wiedza), niech pan sobie jeszcze raz watek prześledzi, bo coś pan zmyśla. To ze zrzędzę na model nie znaczy , ze kogoś obrażam. Model jest jaki jest, wiec barwa mu sie nie nalezą, czy to W końcu pan pojmie? To pańskie zachowanie jest poniżej krytyki, bezszczelnie probuje robić ze mnie nie wiadomo kogo. MODEL MAM PRZED SOBĄ I TO JEST MOJA OPINIA O NIM, ZROZUMIAŁ TO PAN W KOŃCU?? Bo z tego co widze większość posiadaczy savage przyjęła moje wypociny z pokora i albo sie cicho uśmiechają albo przyznają mi racje, (nikt nie bierze tego do siebie), ale przynajmniej pierwszy post zrozumieli (jeden z pierwszych dla ścisłości),a Pan ciągle ma z tym problem, może powinien pan spędzać mniej czasu z modelami , bo chyba zatraca pan kontakt z rzeczywistością. Ja wiem pan byłby wtedy szczęśliwy jakbym napsial ze ten model nie ma wad, niestety nie tedy droga kolego.

A ci co chcą to mnie znają i wiedza jak mam na imię i nazwisko, a lat mam 28 jeśli to tak pana interesuje, choć nie wiem co ma po wspólnego z tematem.

Jeszcze raz prośba do moderatorów w sprawie ostrzeżenia dla tego niesfornego Pana, gdyz wprowadza bardzo niemiła atmosferę na forum.

TRAXXAS REVO 3.3 #5308 [ 2008 EDITION ]

Spektrum DX 3.0

AUKCJE : http://www.allegro.pl/show_user_auction ... id=1576079

Tytuł:
PostNapisane: Wt lip 24, 2007 8:52 pm 

Rozumiem wszystko lepiej niż jesteś w stanie sobie wyobrazić?
Podstawowa sprawa to fakt nie jestem twoim kolegą a w podpisie podaję swoje imię i nazwisko i nie miałem okazji przejść z tobą na ty.
Jeśli nie masz odwagi się przedstawić i to bardzo wiele wyjaśnia.
Jeśli nie jesteś w stanie pojąć dla czego zwracam ci uwagę to masz straszny problem z kulturą, samooceną i wyobrażeniem o sobie.

Większość z pewnością rozumie o czym piszę, a czy ty to pojmujesz jest mi obojętne :D

Tytuł:
PostNapisane: Wt lip 24, 2007 8:59 pm 

Kultura?? nic o niej pan nie wie , ja zwracałem sie do cały czas per "PAN" bo to uważałem za kulturalne, a "pan" cały czas zwracał sie do mnie na "TY", a jak 'Pan" to świetnie zauważył, nie mieliśmy okazji przejść z sobą na TY, i myślę, ze ta większość o której "pan" wspomina już to zauważyła. Po za tym zawsze uważałem, ze wszyscy modelarze z forum jesteśmy kolegami, ale "pan" FESTIWAL MODELARSTWA najwyraźniej tak nie uważa, wiec sami widzicie... Pan FM już nie ma czego sie czepić to czepia sie tego, ze nie mam imienia i nazwiska w podpisie (choć uważam ze to jest moja prywatna sprawa), ależ proszę pana, proszę bardzo MARCIN GIERZATOWICZ. Z z kropka powinno być, ale nie mam polskich liter. Zobaczymy czego teraz szanowny pan FM sie przyczepi, może ze avatara nie mam? :D A może Pan FM poprostu odwraca uwagę od mojego opisu, bo większości już pewnie nie chce sie tego czytać.

Po za tym trudno mi zrozumieć ten atak na mnie, przecież o modelu nie napisałem najgorszych rzeczy, a pan FM zachowuje sie jakbym mu przynajmniej psa przejechał. Za bardzo to najwyraźniej wziął do siebie, przecież to tylko model, jeden z wielu, nie pierwszy nie ostatni and którym sie będę "znęcał" :)

Spektrum DX 3.0

Tytuł:
PostNapisane: Wt lip 24, 2007 10:00 pm 

Gieroll napisał(a):
.............Po za tym trudno mi zrozumieć ten atak na mnie, przecież o modelu nie napisałem najgorszych rzeczy, a pan FM zachowuje sie jakbym mu przynajmniej psa przejechał. Za bardzo to najwyraźniej wziął do siebie, przecież to tylko model, jeden z wielu, nie pierwszy nie ostatni and którym sie będę "znęcał" :)

No dobra - na dziś ostatnie wejście :D
Po tym, co piszesz w całym temacie zwracając się do ciebie na ty i tak wrażam się nadwyraz kulturalnie. :wink:
Poczytałem z ciekawości twoje wcześniejsze posty nie tylko w tym temacie.
"Kolego modelarzu" twoja wiedza fachowa i powołanie do pisania spostrzeżeń i porad jest wręcz porażająca.
Pozostaje tylko mieć nadzieję ze nikt nie poprosi cię w przyszłości o poradę i pomoc w zakresie modelarstwa samochodowego, bo biada mu oj biada.
Jeśli tacy fachowych mają pisać opinię i oceny modeli to faktycznie chyba powinienem odpocząć, bo to walka z wiatrakami i lepiej skorzystać z wakacji.
Czy moża jaśniej wytłumaczyć ci o co chodzi ? :)
P.S.
Chłopaki oddaję wam pałeczkę bo idę już spać.
Z ciekawości zajrzę jutro co tam słuchać w górach USA.
Dawno nie był takiego kabaretu.

Tytuł:
PostNapisane: Wt lip 24, 2007 10:08 pm 

jakieś fakty proszę, bo z tego co widzę masz tendencje do zmyślania. Chłopaki? chyba masz jakieś przewidzenia (to by wiele wyjaśniało), z tego co widzę jesteś tu jedynym krzykaczem. A moich rad nie jeden już skorzystał z pożytkiem, zawsze to lepsze niż powiedzieć "model nie ma wad" za taka "fachowa" wiedzę panu dziękujemy :). Jak tacy "fachowcy" wspolpracuja z HPI to już mnie wcale nie dziwi jakość produktów HPI.

I jeszcze jeden komentarz dla ciebie, który dziś znalazłem na youtube "Thats cool! And all this crap about HPI vs. Traxxas is nonsense! Quit being a bunch of fanboys and enjoy what you got!!!". Jest to komentarz z filmiku http://www.youtube.com/watch?v=GiEqiwuA ... ed&search= Mam nadzieje, ze zrozumiałeś, bo meczą już mnie twoje wywody.

Spektrum DX 3.0

Ostatnio edytowano Śr lip 25, 2007 4:11 am przez Gieroll, łącznie edytowano 2 razy

Tytuł:
PostNapisane: Wt lip 24, 2007 10:24 pm 

Festiwal Modelarstwa napisał(a):
Pozostaje tylko mieć nadzieję ze nikt nie poprosi cię w przyszłości o poradę i pomoc w zakresie modelarstwa samochodowego, bo biada mu oj biada.

Miałem sie za bardzo nie udzielac w tym temacie, bo nie znam sie bardzo na monsterach, ale teraz musze cos napisac...

Panie Dariuszu nie zgodze sie z tym co Pan napisal.

Marcin wie sporo na temat modeli, kiedy ja wchodziłem w modelarstwo, nie mialem "zielonego pojęcia" co z czym sie jje. A Marcin - Gieroll zrobił mi całe wprowadzenie do modelarstwa. To był pierwszy czlowiek, który mi wszystko wytłumaczył, krok po kroku, co z czym, jak i gdzie. Zrobił to w sposób baaardzo "przyjazny" i przyswajalny. Zacząłem modelarstwo od razu od spalinówki, a nie tak jak niektórzy na forum mi radzili: "(...) zacznuj od elektryka, pozniej sie przesiadziesz na spalinke, bedzie Ci łatwiej itp itd(...)". Kupiłem od razu spalinke i z pomocą Marcina - Gieroll`a poradzilem sobie w 100% :)

Teraz juz na bazie wlasnych doswiadczen, rozmowy z ludzimi poprzez sieć, oraz osobiscie ( np na zawodach - bywam czasami ), poszerzam swoja wiedzę :)

Tytuł:
PostNapisane: Śr lip 25, 2007 8:44 pm 

bikeman1 napisał(a):
Panie Dariuszu nie zgodze sie z tym co Pan napisal....................

No widzisz.
Jaki ten twój kolega został niesłusznie skrzywdzony.
Różnica polega na tym, że Ty potrafisz nadpisać po ludzku, wyrazić swoje zdanie nie robiąc tragedii.
Natomiast twój „kolega modelarz” to po prostu zarozumiały ignorant, który tworzy temat po tytułem porównanie modeli i wypisuje stek bzdur typu:
że wadą modelu są podkładki pod głowice, bo w instrukcji sa 3 a nie biedak miał tylko dwie.
A tak na prawdę nawet nie wie, do czego te podkładki służą.
Nóż w kieszeni się otwiera czytając wypociny takich radosnych twórców, który poza czubkiem własnego nosa nic nie widzą a starają się cokolwiek oceniać i porównywać.
Dla tego będę zdecydowanym przeciwnikiem wszystkich niedouczonych i niedoświadczonych radosnych twórców wypisujących na forum krytyczne opinie nie mając pojęcia, o czym piszą.
Każdemu kulturalnemu człowiekowi chętnie odpowiem w razie pytań czy wątpliwości nawet tych najbardziej banalnych. Każdy z nas uczy się cały czas i jest to zrozumiałe, że początkujący nie wie podstawowych rzeczy. Nigdy z tego powodu nikogo nie krytykowałem, ale nie znoszę zarozumiałych ignorantów, którzy ze swojej niewiedzy robią powód do krytyki.
Ja jak i większość modelarzy użytkowników przyszłych i obecnych mamy głęboko w poważaniu jego zdanie i opinie na temat jakiegokolwiek modelu.

Wielu z was dziwi się pewnie ze zabieram głos w tak banalnej sprawie, ale właśnie z mojego punktu wodzenia należy wyjaśniać do końca i zdecydowanie piętnować takie bezpodstawne opinie zarozumiałych niedouczonych amatorów sensacji.

Tytuł:
PostNapisane: Śr lip 25, 2007 9:20 pm 

Nie znam ani Pana Dariusza ani Marcina.
Zwykle w sprzeczkach na forum się nie udzielam, ale posty P. Dariusza są miejscami żenujące.
Śledzę wątek od początku i muszę przyznać zupełną rację Marcinowi.
Zdumiewa mnie, jak agresywnie zachowuje się Pan D, który z racji swoich powiązań z firmą HPI w tym wątku w zasadzie nie powinien się wypowiadać.
Kolega Marcin opisuje model z punktu widzenia zwykłego kupującego i ma do tego absolutne prawo. Jeśli miałbym podejmować decyzję o kupnie modelu to ostatnią osobą, od której oczekiwałbym porad, byłby ktoś powiązany bezpośrednio z daną firmą - to chyba oczywiste.
Jako obserwator wątku nie związany z żadnym z obu Panów nie zauważyłem w opisie Marcina żadnych tendencyjnych wypowiedzi na temat modelu i nigdzie nie widzę żeby z góry był uprzedzony do HPI.
Sam mam kilka modeli HPI i w porównaniu z XRay'em (którego nota bene kupiłem kiedy już nie miałem siły się użerać z HPI) to powiem tylko, że to niebo a ziemia (na korzyść XRay'a oczywiście). I proszę mi nie mówić Panie Dariuszu, że nie przedstawiam żadnych konkretów ani faktów, bo to w tym miejscu wcale nie jest istotne. Istotne jest to, że kiedy niejednokrotnie pytałem doświadczonych modelarzy z Krakowa co sądzą o modelach HPI to zwykle tylko kręcili zniechęceni nosami.
I oczywiście może Pan Dariusz zarzucać mi i innym, że nie jesteśmy zawodnikami, że się nie znamy i że nie wiemy jak obchodzić się z modelami itp. itd. ale to mnie akurat mało interesuje. Myślę, że dla znacznej części braci modelarskiej najistotniejsze jest to jak dany model sprawdza się w praktyce, podczas normalnego użytkowania. A sam wiem, że akurat modele HPI lubią sprawiać duuuże problemy...

Dziękuję, przepraszam, pozdrawiam :)

Pozdrawiam
Maciek

Tytuł:
PostNapisane: Śr lip 25, 2007 10:26 pm 

AndyCandy napisał(a):
...............Dziękuję, przepraszam, pozdrawiam :)

Oczywiście każdy ma prawo do własnej opinii bez względu na wiedze jaką posiada.
Niemniej, aby czuć się upoważnionym do jej wypowiadania publicznie w formie oceny czy porównania modeli należy legitymować się podstawowa wędzą i umiejętnością obiektywnego wyrażania poglądów.
Autor tego tematu moim zdaniem nie posiada ani jednej ani drugiej umiejętności dla tego wyrażam swoją negatywną opinie na temat jego spostrzeżeń jak i formy, w jakiej je redaguje.

Czytelnicy forum szukają rzetelnych informacji popartych argumentami a nie śmietnika z opiniami czy lepsze jest czerwone czy słodkie, bo taki mi się podoba. :wink:

Tytuł:
PostNapisane: Śr lip 25, 2007 10:47 pm 

Po pierwsze, to jako poważny przedsiębiorca poważnej firmy, mógłby Pan trochę uprzejmiej zwracać się do innych na forum (nie mam na myśli siebie). Dlatego głównie zabrałem głos w dyskusji, ponieważ zdumiało mnie w jaki sposób się Pan odnosi do kolegi Gierolla (którego tak apropos Pan nie zna i nic o nim nie wie). Gdybym ja odnosił sie do moich klientów w podobny sposób jak Pan, to już dawno chyba musiałbym spakować manatki i zająć się sprzątaniem ulic...

Tak jak już pisałem, myślę że w tym wątku, Pan akurat wypowiadać się nie powinien, gdyż wątek ten jest jedynie subiektywnymi spostrzeżeniami autora. Jeśli już koniecznie chciał Pan wyrazić swoją opinię na temat wypowiedzi autora, to mógł Pan to zrobić w uprzejmy sposób w jednym poście i na tym poprzestać.

Pana postawa tym bardziej mnie dziwi, że nie przypominam sobie, aby kiedykolwiek wcześniej pisał Pan w takim tonie jak tu. Wygląda to faktycznie tak, jakby Pan się wściekał, że ktoś śmiał napisać coś negatywnego na temat modelu HPI.

FM napisał(a):
...każdy ma prawo do własnej opinii...

...i właśnie to czyni kolega Marcin.

FM napisał(a):
...należy legitymować się podstawowa wędzą i umiejętnością...

to jest sprawa dyskusyjna, bo zależy od tego jak zdefiniujemy "podstawową wiedzę i umiejętności". Jeśli model jest RTR to generalnie powinna wystarczyć dostarczana wraz z modelem instrukcja obsługi. Powinna być przejrzysta, czytelna i zawierać wszystkie niezbędne informacje potrzebne do uruchomienia modelu i wskazówki co do użytkowania. Nie ma podstaw zakładać, że k. Marcin nie przeczytał instrukcji i że nie posiada elementarnej wiedzy na temat modeli spalinowych. A jeśli tak, to nie ma podstaw do czepiania się Go, że ma takie czy inne problemy z Savem.

FM napisał(a):
Czytelnicy forum szukają rzetelnych informacji...

Tak. I szukają chyba u innych "forumowiczów" a nie u dystrybutorów...(?)

Pozdrawiam
Maciek

Tytuł:
PostNapisane: Cz lip 26, 2007 12:16 am 

dziękuje koledzy za wsparcie,naprawdę to doceniam, już myślałem ze to coś ze man nie tak :) A wracając do tematu, zobaczcie jaki to Festiwal modelarstwa mądrala jest. Pisze ze robie problem z podkładkami, których notabene powinno być 3 a jest 2 i do tego nie wiem do czego służą. A do czego jest do jasnej anielki instrukcja??? nie powinna mi tego wyjaśnić? (pisałem już o ubogiej merytorycznie instrukcji) skąd mam to niby wiedzieć skoro to rozwiązanie widzę po raz pierwszy, jak i zapewne tysiące innych modelarzy, czy firma nie powinna zainstalować w silniku 3 podkładek, skoro tak napisała w swojej instrukcji??? I to właśnie opisuje w tym temacie, to właśnie wytykam - niedbalstwo ( made in china , nie ma sie co dziwić, masówka), I FM powinien z tego wyciągać wnioski a nie bronic sie rekami i nogami. I jeszcze śmie pisać ze nie wiem o czym mowie !!! a serwo to niby zmyśliłem i jest super mocne, spinki sam pogubiłem, podkładkę zjadły mole, a instrukcje wziąłem od suszarki do włosów. No większego ignoranta to już dawno na forum nie widziałem. Na pewno z produktów HPI wciąż będę korzystał (albo przerzucę sie na xraya, bo na te modele mało kto narzeka :) ), ale FM jednego klienta już stracił
Dla zainteresowanych dodam, by wyjaśnić bzdurę, jaka pisze FM, o moim rzekomym barku podstawowej wiedzy, spalinami zajmuje sie od 2 lat, nie jest to dla niektórych z was zbyt długo (sam uważam sie za początkującego), ale dobrze wiecie, ze tyle czasu wystarczy, by poznać temat przynajmniej w solidnych podstawach. Wielu z was pamiętam, stawiało w tym samym czasie pierwsze kroki a teraz widzę, ze jesteście zawodnikami. (ja wole freestyle, ale kto wie...). Mam sporego bzika na tym punkcie, także myślę, ze sporo sie przez te lata dowiedziałem, a już na pewno jak odpalić model RTR (czyli więcej niż ktoś kto kupuje pierwszy model) Dlatego uważam, ze moje spostrzeżenia, są bardziej wiarygodne, niż pana FM, który nie zaproponuje wam nic innego , jak tylko model hpi lub HB (ma z ta firma jakieś powiązania handlowe), wystarczy przejrzeć jego posty (polecam model i link do swojego sklepu), czyli jak dla mnie zero obiektywizmu. PO za tym dziwie sie, ze jeszcze nikt, szczególnie administrator nie zwrócił uwagi FM , bo jak dla mnie to jest zwykle spamowanie forum materiałami handlowymi, nie można tego zaliczyć do pomocy kolegom. żaden z dystrybutorów tak sie nie zachowuje. Myślę, ze po to właśnie powstał specjalny dział dla dystrybutorów, by taki spam nie trafiał na forum. (jak zwykle, niektórzy zrozumieli , a niektórzy nie.)

AndyCandy , jak i zapewne wielu kolegów zrozumiało, ze jest to moja subiektywna ocena użytkownika, a FM, który pozjadał już chyba wszelkie dostępne rozumy takiej prostej rzeczy zrozumieć nie może, a sprawa mniej skomplikowana niż ta z tymi podkładkami.
Wiadomo, ze czasem pisze pod wpływem emocji (taki już nerwus jestem), ale nic sie nie dzieje bez powodu. Tak czy inaczej postaram sie dac na koniec tego tematu w miarę wiarygodny opis tego modelu, na co można liczyć a na co nie, i myślę, ze wielu posiadaczy savaga mi w tym pomoże ( już pomogli : Wojtek Sadowski, Michał Ankier, Tomasz Ostrowski, Rafał Iłendo i inii, których pominąłem przypadkowo, dziękuje)i temat zostanie wyczerpany raz na zawsze. plusy i minusy modeli savage i revo, które byście chcieli by pojajwily sie w tym wątku proszę wysyłać na PM, będę je starał weryfikować i opisywać. Wiem, ze na razie mało pisze o REVO, ale postaram sie pisać więcej.

A propos podkładek to plus dla revo minus dla savaga za te podkładki. Revo 3,3 może jeździć na paliwie do 33% nitro i nie potrzebuje żadnych podkładek, w savagu niestety potrzebne są jakieś kombinacje, o których tylko FM wie, bo instrukcja wam tego nie wytłumaczy. :wink:

acha, jeszcze jedno FM, wspomianales jaki to ty kulturalny jesteś, to wiec proszę cię kulturalnie nie pisz już więcej w tym temacie (kultura wymaga, ze jeśli ktoś cię wyprasza to trzeba wyjść), załóż sobie swój, nawet dobry tytuł mam " HPI - modele bez wad", obiecuje, ze ja tam postaram sie nie pisać, no chyba ze będziesz pisał takie bzdury jak do tej pory :).

I WSZYSTKICH PROSZĘ, KONIEC Z KŁÓTNIAMI W TYM TEMACIE!!!
moderatorów proszę o usuniecie tych zbędnych postów, bo temat już jest całkowicie nieczytelny. Dziękuje. :D :wink: :wink:

Spektrum DX 3.0

Tytuł:
PostNapisane: Cz lip 26, 2007 8:12 am 

zastanawia mnie jedno... po co kombinujesz teraz z podkladkami pod glowice i uznajesz za wade, ze nie mozna lac paliwa 33%nitro??... po co skoro na 20%, dobrym paliwie, dobrze zestrojonym silniku X nawet na przelozeniu 18x49 idzie na oske az milo... na standardowym przelozeniu to trzeba bylo pilnowac zeby na plecki sie nie kladl... jak moj BB21 byl w formie to tez whellie robil na przelozeniu 15x49... :) HPI przewiduje paliwo max 25% i tego uzytkownicy maja sie trzymac... lejac inne paliwo robisz to na swoja odpowiedzialnosc.... przeciazasz silnik i skracasz jego zywotnosc... to jest Bigblock i nie musi miec dodatkowego dopingu...

moze ataki na Twoja skromna osobe byly by mniejsze, czy nawet by ich nie bylo, gdybys jednak bardziej obiektywnie niz subiektywnie i w niejednym miejscu zbyt arogancko nie wypowiadal swoich opinii... typu "chinska tandeta" (Revo tez w Chinach czy na Tajwanie tluka, nie ma co sie oszukiwac) czy "hamulec z tektury"... akurat kompozytowe tarcze hamulcowe maja prawie wszystkie modele z gornej polki... wcale slaby nie jest... slabe jest serwo, ale to inna bajka... zbiornik zamocowany jest po to tak luzno zeby paliwo sie nie pienilo... podobnie z odbiornikiem by ochronic go od wibracji... dodatkowo umiejscowienie go w sumie najwyzszym miejscu chroni go przed zamoczeniem... plastik jest elastyczny tam gdzie ma byc... inaczej przy kazdym nieudanym skoku zbieral bys go na szufelke... elastycznosc elementow zawieszenia nie przeszkadza w prowadzeniu modelu... dla tego nie ma co przesadzac z alutuningiem... szkoda kasy... przez dwa lata w moim savie nic sie nie polamalo z elementow podwozia co niepozwolilo by dokonczyc biegu... a dzwony niejednokrotnie byly solidne... i baszowac tez mi sie zdarzalo...

jedna, na razie, podpowiedz jaka moge Tobie dac to wymien gorne wahacze na regulowane od SS... ustaw odpowiednio kola i zobaczysz, ze jeszcze lepiej bedzie sie prowadzil...

pozdrawiam

Savage 3.5 Custom - prawie nówka
Missiler 2WD - elektryk mojej córki
GG: 1664122

Tytuł:
PostNapisane: Cz lip 26, 2007 9:42 am 

Gieroll napisał(a):
A propos podkładek to plus dla revo minus dla savaga za te podkładki. Revo 3,3 może jeździć na paliwie do 33% nitro i nie potrzebuje żadnych podkładek, w savagu niestety potrzebne są jakieś kombinacje, o których tylko FM wie, bo instrukcja wam tego nie wytłumaczy. :wink:

to sprawdź sobie element 5229, który seryjnie ma 0.25mm, a przy paliwie o większej zawartości nitro trzeba zmienić na podwójnej grubości lub dołożyć drugi

sprawdź sobie instrukcję silnika TRX na sytronie 12, jest tam opisane co nieco o paliwach, pojawia sie też zwrot "head shimming"

wiesz co to znaczy?

Ostatnio edytowano Cz lip 26, 2007 10:01 am przez Tomasz Ostrowski, łącznie edytowano 2 razy

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 109 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następna strona