jeśli mogę wrzucić swoje dwa grosze do tej dyskusji to :
po pierwsze kolego jeśli to twój pierwszy spaliniak to kup TYLKO NOWY
dlatego ze.. tam gdzie kupisz to ci go dotrą jeśli poprosisz i ustawia oraz pokierują odpowiednio co i jak obslugiwac (przynajmniej jest tak w wiekszosci sklepów w tej chwili oczywiście mowie o sklepach fizycznych czyli takich z drzwiami i oknami

a nie tylko w sieci)
po drugie jeśli to zrobisz w sklepie to będziesz mial rzeczywista gwarancje na usluge
po trzecie NOWE to zawsze NOWE i w kupie tak jak to producent zaprojektowali i wyliczy
a kupując uzywane musisz liczyć się z nieuczciwym sprzedawca który ci powie ze auto ma przejechane 7L zapominjac dodać w opisie "2" z przodu

(czyli 27L) to raz dwa watpie żeby ci ktokolwiek prawdę powiedział czy model ma luzy i kiedy bylo cokolwiek wymieniane
po trzecie nigdy nie wiesz w jakim stanie są gwinty wszystkich śrub tych ważniejszych i mniej ważnych.
a co do modeli startujących na zawodach to nie zapominajcie ze jezdza tam ludzie którzy maja spore o tym pojecie i potrafią zadbać o model pyzatym wymienia się na zawody wiekszosc dupereli żeby w jak największym stopniu zapewnić sobie sprawności modelu podczas biegu a silniki są ustawiane tak by dzialaly jak najlepiej i najdluzej
co do modeli kupowanych od amatorów to wniosek nasuwa się sam po wcześniejszej mojej wypowiedzi
tak ja widze ten temat
pozdro