Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pn maja 18, 2026 1:50 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 109 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następna strona
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Pt lip 20, 2007 1:18 pm 

mówisz przestań kręcić - to nie możliwe, jak napisałem model nie jest w stanie odpalić. zresztą co za różnica czy pociągnę cięgno gazu czy podkręcę idle, efekt ten sam - otwarcie przepustnicy. Z tym ze idle przytrzyma przepustnice w otwarciu, a puszczając cięgno gazu choćby na chwile powoduje ze silnik gaśnie. Oczywiście wolałbym nic nie kręcić, niestety model jaki jest jaki jest, od początku widzę brak dbałości o szczegóły i tak jest tez w przypadku silnika. Wspolczuje początkującym, bo dla nich często takie modele są nie do odpalenia i teraz sie nie dziwie, ze silniki padają po kilku jazdach.

TRAXXAS REVO 3.3 #5308 [ 2008 EDITION ]

Spektrum DX 3.0

AUKCJE : http://www.allegro.pl/show_user_auction ... id=1576079

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Pt lip 20, 2007 3:05 pm 

Gieroll napisał(a):
mówisz przestań kręcić - to nie możliwe, jak napisałem model nie jest w stanie odpalić. zresztą co za różnica czy pociągnę cięgno gazu czy podkręcę idle, efekt ten sam - otwarcie przepustnicy. Z tym ze idle przytrzyma przepustnice w otwarciu, a puszczając cięgno gazu choćby na chwile powoduje ze silnik gaśnie. Oczywiście wolałbym nic nie kręcić, niestety model jaki jest jaki jest, od początku widzę brak dbałości o szczegóły i tak jest tez w przypadku silnika. Wspolczuje początkującym, bo dla nich często takie modele są nie do odpalenia i teraz sie nie dziwie, ze silniki padają po kilku jazdach.

zrobiłeś już dwa baki, zatem model na koła i jazda.
Teraz możesz już spokojnie skręcić HSN, ale nie za dużo
tyle, żeby model pojechał, przy nastepnym baczku skręcisz więcej, a przy jeszcze następnym zaczniesz regilację.

Nie ma co dłużej męczyć korbowodu przewzbogaconą mieszanką.

Tytuł:
PostNapisane: Pt lip 20, 2007 3:11 pm 

Gieroll napisał(a):

powiedzialem sobie, ze nie bede sie udzielal w tym watku... ale normalnie krew mnie zalewa jak widze jakie bzdury kompletne piszesz...

od samego poczatku kompletny brak obiektywizmu... a z tym odpalaniem to szczyt... tylko nie wiem czego... udowodnienia, ze Savage jest bee czy glupoty czy jedno i drugie... robisz wszystko, zeby ten silnik i model rozwalic...

powiem krotko... na kilka savow jakie znam wyjete z pudelka silniki palily z palca na ustawieniach fabrycznych... tak samo i inne silniki ktore mialem w rekach po ustawieniu na fabryke zawsze odpalaly niewazne jaki to bylby trup... inna kwestia czy te przechodzone dawaly sie pozniej stabilnie ustawic, ale to inna parafia...

czepiasz sie instrukcji, ze nic z niej wynika?? no chyba, ze juz anafalbetyzm wtorny w twoim wypadku daleko sie posunol i juz nie rozumiesz nawet pisma obrazkowego... srednio rozgarnieta osoba, nawet bez specjalnej znajomosci angielskiego sobie poradzi... dodatkowo na sieci jest polskojezyczna instrukcja... poprostu nawet tam nie zajrzales...

na 95% popelniasz bledy przy obsludze.... 5% moze byc wadliwy sprzet, co sie zdarza... i bynajmniej twoje swiete revo nie jest od tego wolne...

wiec radze przejrzec wszystko, czy jest prawidlowo zlozone i czy odpowiednie czynnosci wykonujesz ... a nie odrazu narzekac bo jest takie przyslowie "zlej baletnicy to i rabek u spodnicy"...

pozdrawiam

Ostrzezenie za obrażanie innego użytkownika.

Savage 3.5 Custom - prawie nówka
Missiler 2WD - elektryk mojej córki
GG: 1664122

Tytuł:
PostNapisane: Pt lip 20, 2007 4:02 pm 

Gieroll napisał(a):
Docierania dzień drugi, opisywać nie będę, jedyne co mnie niepokoi to żebym wogóle mógł odpalić model muszę całkowicie wkręcić śrubę idle, a do tego jeszcze leciutko przytrymowac z aparatury. Po rozgrzaniu silnika trym mogę ustawić w pozycji neutralnej, ale model ma tendencje do gaśnięcia co jakiś czas. Bardzo mnie to niepokoi, ale mam nadzieje, ze wszystko wróci do normy po ustawieniu HSN. Kolejne wady jakie wynalazłem to ze ciężko jest zatankować bez zdejmowania budy i podregulować silnik, jest to możliwe, ale znów jakoś mało przemyślane rozwiązanie.

Robisz problemy, jak się dobrze po swojemu wtynie otwory w karoserii to nie ma z tym najmniejszego problemu. Model ma tendencje do gaśnięcia na fabrycznej świecy hpi, wsadź tam jakiegoś os'a A5 i po kłopocie.

Tytuł:
PostNapisane: So lip 21, 2007 1:03 am 

Błażej Zagozda , Panu dziękujemy, model mam przed sobą, wiem co robie, wiem co widzę, wiec takie komentarze proszę pozostawić dla siebie. Model chodzi tak jak opisuje i nic więcej, nie mam zadnego w tym interesu by probować zniesławić hpi, ale bawiąc sie tym modelem od 2 tygodni nie mam tez powodu by chwalić ten model. Opisuje rzeczywistość taka jaka jest czy top sie komuś podoba czy nie. I bardzo mi sie nie podoba jesli ktos mi mowi cos co niby zrobiłem bądź nie !!! instrukcje kolego to przeczytałem jaka pierwsza, studia mam skończone z ocena dobra, także myślę ze analfabeta nie jestem. Dlatego daruj sobie i nie pisz mi tu bredni.

Wracając do tematu, dziś dzień trzeci, silnik coraz lepiej pracuje, choć ciągle jeszcze nie w pełni zadowalająco, ale pracuje nad tym. Trzeba przyznać , ze sav nie jest tak wywrotny jakbym sie tego spodziewał, revo wywracałam kilkakrotnie, sava jeszcze mi sie nie udało, choć kilka razy zakręt zbierałem na dwóch kolach. Na razie jeszcze popracuje nad ustawieniami, i myślę ze na weekend zrobię testy w terenie.

Spektrum DX 3.0

Tytuł:
PostNapisane: So lip 21, 2007 12:08 pm 

Gieroll napisał(a):
Błażej Zagozda , Panu dziękujemy, .......

Ze swojej strony musze zgodzić się z przedmówcą „Błażejem”.
Twoje opisy wydarzeń po prostu aż śmierdzą antyreklamą. :D
Wygląda jakbyś był nasłany przez kogoś :) .

Mam propozycje sprzedaj Savage i bądź szczęśliwy z Revo.
Nikt ci tego nie broni po co masz się męczyć.
Nie będziesz miał niepotrzebnych stresów i nie będziesz musiał ośmieszać się na forum pisząc takie rzeczy.
Masz jakiś niestworzone problemy z tym modelem więc najlepiej daruj sobie komentarze bo już nikt chyba w to nie wierzy. :wink: :lol:

Tytuł:
PostNapisane: So lip 21, 2007 1:22 pm 

Tak zostałem wysłany przez traxxasa , dali mi kupę kasy żebym zniszczył hpi, proszę przestańcie z takimi komentarzami , szczególnie Pan , Panie Festiwal modelarstwa, bo kto jak kto ale Pan to już zupełnie nie jest kompetentny w udzielaniu rad co do modeli HPI, pisze Pan jakie to wspaniale modele, a jak na razie to savage dla mnie złom. zresztą potwierdzają sie glosy sprzedawców z tutejszych sklepów. I możecie pisać co chcecie, ale ja ten model kupiłem z myślą o dobrej zabawie, na razie jest to droga przez mękę. A Pan panie FM proszę w komentarze w stylu co mam zrobić i z kim być szczęśliwy pozostawić dla siebie. PROSZĘ CZYTAĆ PIERWSZY POST ZANIM COŚ NAPISZECIE W TYM TEMACIE. A moderatorów proszę o kasowanie postów zawiedzionych posiadaczy savage.
Wszystko co napisałem o tym modelu jest szczera prawda, każdą z moich wypowiedzi jestem w stanie poprzeć dowodami. mogę nawet nagrać film z odpalaniem na ustawieniach fabrycznych, zobaczymy co wtedy powiecie. Jak zwykle właściciele savage strasznie krzyczą, ale teraz ja jestem z jednym z nich i mam zamiar szczerze napisać co sadze o tym modelu, to jeszcze nie koniec testów wiec powstrzymajcie sie z komentarzami.

Acha Panie FM, zapomniałem dodać, ze dobrze ze ten opis śmierdzi antyreklama, bo z tego co pamiętam napisał Pan kiedyś, ze ten model nie ma wad!!! (i kto tu sie ośmiesza) Chyba trzeba być ślepym. Dlatego ktoś czytając moje komentarze plus Pana otrzyma wiarygodny obraz modelu.

Spektrum DX 3.0

Ostatnio edytowano So lip 21, 2007 2:03 pm przez Gieroll, łącznie edytowano 4 razy

Tytuł:
PostNapisane: So lip 21, 2007 1:48 pm 

Mamy nowych rulezowcow:)

Tytuł:
PostNapisane: So lip 21, 2007 2:11 pm 

Cytuj:
rulezowcow:)

a kto to "rulezowiec"?:)

Tytuł:
PostNapisane: So lip 21, 2007 2:34 pm 

taki co rulezuje, rozumiesz. :) :) :)

Ostrzeżenie za spam

Tytuł:
PostNapisane: Pn lip 23, 2007 1:39 am 

Witam, setki razy wkręcałem i wykręcałem świece z rożnych modeli i nigdy, ale to nigdy nie udało mi sie nic zepsuć w tak prostym elemencie, ale savage mnie jak zwykle zaskoczył po po tygodniu wkręcania i wykręcania świec udało mi sie zedrzeć gwint w gnieździe świecy:) Wiem, wiem, zaraz napiszecie, ze to moja wina i pewnie tak jest, choć przyznam , ze trudno mi było wyczuć ten moment, kiedy bylem pewien ze świeca jest dobrze wkręcona, zawsze wydawało mi sie ze jeszcze troszkę można docisnąć i tak po trochu zabiłem ten gwint. :) Nie wiem czy to wina słabego alu, czy gwintu świecy (bo kilka nowych kupiłem i testowałem) czy po prostu mam za dużo siły. Bardziej interesuje mnie inna sprawa, w instrukcji napisane jest ze pomiędzy tym elementem który zniszczyłem (1448) a cylindrem (1455) powinny być 3 podkładki 0,2 mm (1445). U mnie natomiast tych podkładek jest sztuk 2 . Czy to tak powinno być, czy to kolejne niedopatrzenie ze strony HPI? (jak pamiętacie już dyfrach brakowało u mnie po 1 podkładce, no i nie wspomnę o spinkach do karoserii)

Acha, przy okazji,ze odkręciłem głowice, moglem zajrzeć w głąb silnika, myślę , ze pięknie sie dotarł, cylinder świeci jak lustro, praktycznie żadnych rysek, tłok przy samej gorze cylindra naprawdę bardzo ciasno spasowany, tak, ze nie da sie go przekręcić rekami, wspomagając sie tym "shaftem" z rotostartu, trzeba użyć klucza. :) przekręcając tłokiem słychać jak zasysa,mimo braku świecy. Ale widać , ze jeszcze 2-3 baki trzeba mu dać na luz.

Spektrum DX 3.0

Tytuł:
PostNapisane: Pn lip 23, 2007 9:27 am 

tak to jest jak się kupuje na ebayu po taniemu xD :D

mi też się kiedyś zdarzyło zjechać ten gwint ale to była moja wina bo wtedy to chyba podkładka się jakoś podwinęła a ja dalej wkręcałem (jakoś tak) i się zniszczył gwint a teraz tozawsze przechylam model na bo i wkręca/wykręcam świecę :wink:

http://Thunder.fotosik.pl/albumy/265354.html

Tytuł:
PostNapisane: Pn lip 23, 2007 5:28 pm 

po pierwsze co ma za znaczenie gdzie kupiłem i za ile? kupiłem tanio, bo nikt więcej tu za ten model nie da (tylko w Polsce takie wyżyłowane ceny), po za tym model przyszedł prosto ze sklepu modelarskiego, zafoliowany, zapieczętowany z gwarancja. Nie rozumiem tego. Po drugie nie rozumiem także, jak mogla ci sie podwinąć podkładka? przciez nie ma takiej fizycznej możliwości. Zdarzyło sie to jeszcze komuś?

PS. Zdobyłem ta cześć, 19 $ mnie skasowali, będę musiał być bardziej ostrożny :)

Spektrum DX 3.0

Tytuł:
PostNapisane: Pn lip 23, 2007 8:06 pm 

Gieroll napisał(a):
Zdobyłem ta cześć, 19 $ mnie skasowali, będę musiał być bardziej ostrożny :)

zaoszczędziłeś całe 10zł ...

ile będziesz czekał na przesyłkę?

Tytuł:
PostNapisane: Pn lip 23, 2007 8:21 pm 

Tomasz Ostrowski napisał(a):
Gieroll napisał(a):
Zdobyłem ta cześć, 19 $ mnie skasowali, będę musiał być bardziej ostrożny :)

zaoszczędziłeś całe 10zł ...

ile będziesz czekał na przesyłkę?

On chyba w St jest wiec niedługo

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 109 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następna strona