Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pn maja 18, 2026 2:17 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 109 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Następna strona
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Pn lip 02, 2007 3:16 am 

co do płyty DVD

w modelach na rynek amerykanski tych plyt nie dają.

na europejski - tak

gg 2102790

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Pn lip 02, 2007 5:05 am 

czyli ta sprawa sie wyjaśniła

TRAXXAS REVO 3.3 #5308 [ 2008 EDITION ]

Spektrum DX 3.0

AUKCJE : http://www.allegro.pl/show_user_auction ... id=1576079

Tytuł:
PostNapisane: Cz lip 05, 2007 1:19 pm 

Wczoraj dokonałem pierwszych zakupow, kompletując wszystko co p[potrzebne do uruchomienia modelu. Jako ze kupiłem kilka kluczy zacząłem sprawdzać wszystkie śruby i faktycznie, praktycznie nie ma śruby w savie której nie trzeba by było dokręcić. Odkręciłem tez świece, przekręciłem kilka razy tłokiem, i trzeba przyznać silnik jest naprawdę mocno spasowany, aż słychać jak trze, także dałem kilka kropel wd40 by nie pracował na sucho przy pierwszym odpaleniu. Pochwalić sie muszę jeszcze moim kolejnym nowym nabytkiem za wprost niewyobrażalną cenę ,LINK
Kolejny raz przypadkowo zalicytowałem siedząc u kumpla i znów sukces, cena przyzwoita jak za taka ladowreczke.

Spektrum DX 3.0

Tytuł:
PostNapisane: Cz lip 05, 2007 2:35 pm 

Hehe...1.9$ za ładowarę ( plus koszty przesylki ):lol: Ty to masz Marcin farta:)

Tytuł:
PostNapisane: Wt lip 10, 2007 3:49 am 

szybkie pytanie dla posiadaczy elektryków: Mianowicie, na mojej ladowreczce są do ustawienia 3 rożne natężenia prądu do ładowania pakietu: 1A 2A 4A, Jakie są zależności pomiędzy tymi ustawieniami, czyli jak ładować, co ładować , jakie wady i korzyści. Domyślam sie, za większe natężenie = szybszy czas ładowania, ale w takim razie po co są 3 rożne konfiguracje? Dlaczego w instrukcji hpi napisane jest ze ta ładowarka nie można ładować pakietów nicd, a na ładowarce napisane jest wyraźnie ze można? i kto w takim razie mówi prawdę?

acha, i co lepiej użyć do zasilania serw i odbiornika w savage, pakiet 6v 1200mah czy użyć np 4 paluszków 2500mah, czy ma to jakieś znaczenie? w instrukcji zalecają użycia pakietu, ale czy dobrze rozumuje , ze 4 paluszki 2500mAh pociągną dłużej niż pakiet?

Spektrum DX 3.0

Ostatnio edytowano Wt lip 10, 2007 1:20 pm przez Gieroll, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: Wt lip 10, 2007 5:30 am 

Witaj

Nim szybciej ładujesz tym większe prądy można czerpać z aku, za to łatwiej jest je uszkodzić.
W wolnym ładowaniu otrzymujesz większa pojemność akumulatorów.
Ja osobiście ładuje akku prądem 0,5C

Teoretycznie i praktycznie w ładowarce NiMH można ładować NiCd. Odwrotnie już nie.

Przy pakiecie 5 celowym (6V) w odbiorniku zyskujesz większą moc i szybkość serw. Różnica przy jeździe jest bardzo zauważalna przy skręcaniu. Niestety trzeba często ładować taki pakiet ze względu na jego niedużą pojemność (1200-1400mAh).

Człowiek się głupi rodzi i głupi umiera.
Jedni tylko trochę bardziej inni mniej.

Tytuł:
PostNapisane: Wt lip 10, 2007 7:12 am 

Gieroll napisał(a):
szybkie pytanie dla posiadaczy elektryków: Mianowicie, na mojej ladowreczce są do ustawienia 3 rożne moce ładowania pakietu:

dla ścisłości, prąd to nie moc
ładowarka ma trzy prądy ładowania, a nie trzy moce

Tytuł:
PostNapisane: Wt lip 10, 2007 8:44 am 

Lokalizacja: Katowice/Giszowiec Modele: Cyclone Moore Speed DRIFT
o ładowarce nic nie powiem, ale lepiej wsadź pakiet, może nie 1200mAh a taki 2500, sam używam i 100% zadowolenia ( ZOBACZ )

Tytuł:
PostNapisane: Wt lip 10, 2007 1:19 pm 

Tomasz Ostrowski napisał(a):
Gieroll napisał(a):
szybkie pytanie dla posiadaczy elektryków: Mianowicie, na mojej ladowreczce są do ustawienia 3 rożne moce ładowania pakietu:

dla ścisłości, prąd to nie moc
ładowarka ma trzy prądy ładowania, a nie trzy moce

zgadza sie, późno było, po pracy wiec sie pomyliłem, faktycznie nie moc, ale dla ścisłości A to także nie żaden prąd tylko jego natężenie.

Spektrum DX 3.0

Tytuł:
PostNapisane: Pt lip 13, 2007 2:52 am 

witam ponownie, jako ze przygotowuje model do sobotniego docierania (dokręcanie śrub, zmiana kubków dyferencjałów itp) oglądam sobie model dość dokładnie i wiecie na co natknąłem sie w zbiorniku paliwa? na jakieś opiłki , prawdopodobnie z tworzywa !!! chciałem sprawdzić czy zamontowany jest filtr paliwa (na szczęście jest) a tu taka niemiła niespodzianka, teraz sie nie dziwie ze silniki hpi czasem padają za pierwszym razem skoro w trakcie procesu produkcyjnego dostaje sie taki syf!!! Az boje sie pomyśleć co może być w silniku, ale nie mam czasu tego sprawdzić. Kolejna całkiem drażniąca sprawa są hexy, które po odkręceniu kol odpadają luzem. W REVO (i nie tylko) hexy siedzą raczej ciasno, przez co nie odpadają po zdjęciu kol, czuje ze szybko je pogubię, nie mówiąc już o pinach. Kolejna sprawa to uchwyt do noszenia modelu, kiedyś ktoś na forum napisał, ze savage ma świetny uchwyt do noszenia modelu, którego nie ma REVO. Oczywiście jest to bzdura, bo REVO posiada taki uchwyt i jest on o niebo wygodniejszy od tego zamontowanego w savage, W revo jeden chwyt i niosę model, w savage- muszę gleboko wpychać palce żeby w ogole sie do niego dostać. a przy okazji, gdyby nie ta dodatkowa osłona radiatora to poparzyłbym sobie palce. Kolejna sprawa dotyczy ustawienia szczeliny atak -odbior, śruby regulacji sa tak usytuowane, ze kluczami które były w komplecie nie jestem w stanie wykonać tej operacji i niestety muszę dokupić jakiś profesjonalny hex 3mm. I tak cięgle coś trzeba dokupować, a miał to być RTR. Jest jeszcze kilka rzeczy o których chciałem wspomnieć, ale wyleciały mi z głowy, ale wrócę do nich, a tymczasem proszę o końcowe rady przed docieraniem, dzięki z gory.

Spektrum DX 3.0

Tytuł:
PostNapisane: Pt lip 13, 2007 7:28 am 

Lokalizacja: Katowice/Giszowiec Modele: Cyclone Moore Speed DRIFT
3maj się :DD , nie mam jakiś rad, bo docierka wygląda jak zwykle tak samo, może jedną - jak wypali 1-wszy bak, tłok na dół i odczekać 20 min, 2-gi bak i tak samo a tuleja ładnie się dopasuje i silnik będzie extra chodził:)

Tytuł:
PostNapisane: Pt lip 13, 2007 1:22 pm 

o już sobie przypomniałem o czym miałem wspomnieć, mianowicie dołączonych zestawach kubków aluminiowych brakowało podkładki uszczelniającej montowanej pomiędzy kubkiem a zębatka, wg instrukcji taka podkladka powinna być zainstalowana, niestety nie ma jej wiec jej nie zainstalowałem. Instrukcja tez jest naprawdę bardzo uboga. ogólnie zauważam brak dbałości o szczegóły, a jak powszechnie wiadomo diabeł tkwi w szczegółach :)

Spektrum DX 3.0

Tytuł:
PostNapisane: Wt lip 17, 2007 2:31 am 

Witam, doszukałem sie kolejnej wady jak dla mnie, mianowicie, instalując akumulatorki AA trzeba za każdym razem ściągać odbiornik i może nie byłoby w tym nic złego gdyby w tym wszystkim tak nie przeszkadzał filtr powietrza. Oczywiście możliwość korzystania z aku AA uważam za duży plus. Kolejna wada jest to za autko nie posiada żadnej diody sygnalizujacej włączenie napięcia. Nie da sie na pierwszy rzut oka określić czy autko jest włączone czy nie. ( A umieszczenie w taki a nie inny sposob włącznika uniemożliwia nawet zobaczenie czy wlacznik jest na on czy off. Jedyne co pozostaje to nauczyc sie polozenia wlacznika, niby łatwe jak sie posiada jeden model, ale jak sie ma 3 to już sie można zapomnieć) Seryjne revo 3,3 posiada taka sygnalizacje, do tego ostrzega ona przed zbyt niskim napięciem aku plus wbudowany fail safe. Pod tym względem savage prezentuje sie mizernie.

Nie wspomnę już o tym, ze bardzo ciężko wyłączyć lub włączyć odbiornik przy założonej budzie, naprawdę skonstruowane jest to bez przemyślenia.

Acha i najważniejsze pytanie: Czy w savie jest takie słabe serwo skrętu , ze nie jest w stanie maksymalnie skręcić kol modelu stojącego na dywanie?? Bo mój ma z tym ogromne problemy, Jak go popycham to wydaje sie ok, choć trochę wolno. Teraz trochę zaczynam rozumieć dlaczego w REVO jest podwojne serwo skrętu. Czy to oznacza , ze konieczna jest zmiana serwa na mocniejsze?

Spektrum DX 3.0

Tytuł:
PostNapisane: Wt lip 17, 2007 6:53 am 

tak. Sav ma słabe servo skrętu... Zmiana będzie konieczna z czasem.

Tytuł:
PostNapisane: Wt lip 17, 2007 8:57 am 

podstawowym problemem nie jest słaby moment serwa, a brak metalowych zębatek
plastiki leca dośc szybko
propnuje zakup serwa MG (np HS985MG), a sf-2 ze skrętu wstawić na gaz/hamukec

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 109 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Następna strona