Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Wt maja 19, 2026 12:29 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 172 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 8, 9, 10, 11, 12  Następna strona
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Śr maja 09, 2007 5:21 pm 

Zrobiłem ponad 5 litrów silnikiem SH .21 tym najtańszym z szarpanką i jak na razie kompresja bez zmian. W tym czasie jedynie sznurek od szarpanki się przetarł.

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Śr maja 09, 2007 6:16 pm 

Ja również wysmigałem na Sh 21 najtanszym 5L i komprecha bez zmian, silnik ładnie sie reguluje itd . Na dzien dzisiejszy sprzedałem silnik koledze z Teamu i wykatał na nim juz 2L i dalej jest dobra kompresja, nie ma z nim problemów :)

W Teamie są jeszcze dwa takie same silniki, siedzą w bagusach. Jeden kolega wykatał 7L drugi zaczyna juz 9 i silniki chodzą jak przecinaki w tym jeden z wydechem 3 komorowym i dopiero teraz czuc co ten motor potrafi :twisted:

Tytuł:
PostNapisane: Śr maja 09, 2007 8:02 pm 

a ja zajezdzilem sh .18 po ok. 3-4litrach ;) powiem tak.. wiecej nie kupie silnika sh chyba ze dostane mlotkiem 20kg w glowe o.O albo cos mi odbije.. wole zakupic silnik ofny.. mniej wyzylowany o lepszej renomie i mam pewnosc ze przejezdze nim 20-30l

Tytuł:
PostNapisane: Śr maja 09, 2007 8:36 pm 

Lokalizacja: Katowice/Giszowiec Modele: Cyclone Moore Speed DRIFT
Bo to nie jest silnik do walenia im o ściane - trochę delikatności i dużo wytrzyma - mój ma już torchę ponad 2l i sprawuj się OK

Tytuł:
PostNapisane: Śr maja 09, 2007 9:52 pm 

Przemek Borucki napisał(a):
a ja zajezdzilem sh .18 po ok. 3-4litrach ;)

Możesz opisać jak do tego doszło?

Tytuł:
PostNapisane: Śr maja 09, 2007 10:13 pm 

Witam!
Silnik Sh.18 w T maxxie: tłok opuszczany na dół, paliwoBB 16% sical początkowo z dolewaniem rycyny (obecnie bez niej), silnik przegrzany z 4razy na siekierkach :), obecnie temperatura 90-115st. po 5l nie wykazuje śladu zzużycia... pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: Cz maja 10, 2007 6:13 am 

niewiem jakim cudem ale wyrobila sie sruba trzymajaca glowice na bloku i zaczol pluc z pod glowicy paliwem.. nagwintowalem w puzniejszym czasie i zakrecilem na hama nowa srobka ale nic to nie pomoglo.. standart lewe powietrze pod wydechem bo zrobili sobie niewymiarowe wyjscie na kolanko a co sie beda bawic.. pierwszy raz gdy chcialem go rozkrecic okazalo sie ze sruba trzymajaca gaznik jest wyrobiona i ledwo sie trzymaja.. raz zlapal 180 ale wyeliminowalem.. puzniej ze dwa razy na torze 150 tez wyeliminowalem puzniej smigal na 110 super ale jeden skok i gasl z nieznanej przyczyny choc paliwo w wezykach bylo.. nie do wyregulowania doslownie, ani wysokie ani niskie ani srednie obroty nic.. na krecenie niektorymi srubkami wogole nie reagowal xD w efekcie koncowym zrobilismy z niego ognisko ale z tym tez ciezko bylo..

Tytuł:
PostNapisane: Cz maja 10, 2007 6:27 am 

Lokalizacja: Katowice/Giszowiec Modele: Cyclone Moore Speed DRIFT
Nie wiem pierwsza chyba osoba co ma ale do tego silnika, masz racje wykonanie to nie jest LRP czy RB i niektóre elementy można im zarzucić ale wydaje mi się że te silniki albo są zależne od serii, czyli czy dana seria była udana albo.... ;]

Mój póki co 1 zawody na których silnik był super- gorzej z przeniesieniem napędu ale na nast. zawodach już będzie "full wypas". Lewe powietrze przy wydechu to prawda, ale nie wiem jaki masz model ale np. w savie std podkładka ta różowa jest grubsza i eliminuje lewe powietrze przy wydechu, ale wiem że tuleje mam nie spasowaną do końca w silniku i też dostaje czasami lewych, ale powoli, z wiekiem (litrami) po małych zabiega opada...

Silniki są troch kapryśne ale robota przy nich to sama przyjemność. Dostane tylko klocki i łożyska i w ten weekend dalej regulacja (ale już końcowa) trochę podkręcić niskie i musze zobaczyć ile trzyma na jałowych...

Pozdr.:)

Tytuł:
PostNapisane: Cz maja 10, 2007 8:01 am 

Cytuj:
wyrobila sie sruba trzymajaca glowice na bloku i zaczol pluc z pod glowicy paliwem..

Z tym problemem borykają się również inne mocne silniki, np. na forach amerykańszczanskich często prezentowane są zdjęcia TRX’ów z tą usterką...

Cytuj:
bo zrobili sobie niewymiarowe wyjscie na kolanko a co sie beda bawic..

Wyjście jest jak najbardziej wymiarowe ;), to samo jest w os'ach .18 - standard dla tej klasy silników...

Cytuj:
jeden skok i gasl z nieznanej przyczyny choc paliwo w wezykach bylo..

Mam to samo ale tylko gdy spadnie na plecy...

Po prostu miałeś pecha, niestety tak jak piszesz, potrafi to zrazić do firmy, ze swojej strony dodam, że tak samo kiedyś zachowywał sie mój FORCE, który przecierz równierz uchodzi za silnik moze nie najwyższej ale dobrej klasy (brak możliwości wyregulowania), a co do gwintu - składają to chinczycy którzy za godzinę pracy dostają paczkę gum (czy też na paczkę gum ;) ) nie wymagajmy od nich za wiele :) pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: Cz maja 10, 2007 12:43 pm 

ano mialem pecha dlatego zrazilem sie do tej fimy i nie chce juz ich silnikow.. ja mialem silnik .18 w revo, moze te z serii bigblock sa lepsze niewiem ja wnioskuje po moich doznaniach ;) z reszta sh to jest to samo co lrp sporo osob je porownywalo.. kolanko ok mozna na upartego ale dziwne ze to kolanko od trx'a tez nie pasowalo mimo iz tez jest to .18 ? w trx'ie a mialem go po ok 6litrach nie bylo problemow z wyrabiajacymi sie srobami dziwne :?
a moj gasl jak spadl normalnie nawet rowno plasko.. albo stal 2 min i nagle gasl..

PS: ja slyszalem tylko o misce ryzu za dzien :P

Tytuł:
PostNapisane: Wt maja 15, 2007 10:23 pm 

Dzis docierałem wersje PRO 3,5 ccm. Paliwo 25% Tornado, swieca S.H A5

Pierwsze odpalenie bez problemu, ciach mach paliwko podpompowane grzałka, jedno docisnięcie do startera i poszło :)

Pierwszy bak, postój na starterze - temp 45stopni
Drugi bak, wolna jazda byle by sie toczył bez zadnych problemów, zero gasnięcia i marudzenia - tamp 55stopni nadal mieszanka fabryczna
Trzeci bak, troszke szybsza jazda, nadal bez zadnych problemów gaśnięcia itd - temp 68stopni mieszanka skręcona o 1/4 obrotu
Czwarty bak, niecałe poł gazu, nadal bez problemów - temp 75stopni mieszanka skręcona jeszcze o 1/4 obrotu
Piąty bak, poł gazu przez ok 3s i luz na ok3s - temp 82stopnie mieszanka bez zmian
Szósty bak, gaz w deske na ok 3-4s i na luz także koło 3-4s - temp 100stopni mieszanka pozostała bez zmian
Siódmy bak, a raczej jego połowa :P To juz pedalowanie go na maxa po wyjsciu z zakrętu etc, mieszanki przykręciłem jeszcze o 1/4 obrotu, temp 105stopni pojawiły sie małe problemy gdy wcisne na max przepustnice silnik zaczał sie dławic, zostawiłem to juz w spokoju bo było ciemno i niechciało mi się jezdzic ale podejzewam ze jest to niedobór wachy, lub tez za ciepła swieczka. Jutro sie wyjaśni co to jest.

To narazie tyle, z większej jazdy to po zawodach jakies info o tym silniku, bo narazie tylko docierka.

Pozdro.

Tytuł:
PostNapisane: Śr maja 16, 2007 11:49 am 

Ja sobie narazie bezproblemowo smigam na 15. na paliwie 16%, dotercie pzrebiegło bez problemów, silnik ciągle trzymał stałą temperature. Narazie wypaliłem tak z 1,5 litra, ale zobaczymy co bedzie jak przepali wiecej, narazie jest super.

Tytuł:
PostNapisane: Śr maja 16, 2007 3:26 pm 

zgadzam sie z przed przedmówcą różnie jest z tymi silnikami ja mam przykre doświadczenia z LRP 28 spec 3,z resztą bardzo zachwalanym na tym forum i przyznam sie ze te opinie były kryterium mojego wyboru (może mam wyjatkowy egzemplarz :cry: ). a ze wszystkich, którymi jeżdziłem mile wspominam hpi 4.1(który reaktywuje) i HO 4.6

Tytuł:
PostNapisane: So lip 21, 2007 12:23 pm 

apropos tego silnika(SH 28. A-P6). przy docieraniu (jestem na pierwszym etapie według SH przepaliłem na wolnych obrotach dopiero trzy minuty :evil: ) tuż po odpaleniu chodzi ładnie ale jakieś 5 sekund później gaśnie (jak wchodzi na niskie obroty, a nie ma iglicy niskich, żeby wyregulować). niby przed zgaśnięciem zwalnia, ale nie chcę mu bardziej wkręcać iglicy, bo jest już dość mocno wkręcona, ale jak wykręcam do 4 i więcej obrotów od pełnego wkręcenia to chodzi ładniej, ale potem zawszy gaśnie, mimo że narazie cały czas trzymam w nim grzałkę. co się dzieje i jak mam temu zaradzić? proszę o pomoc :( .

Tytuł:
PostNapisane: N lip 22, 2007 12:01 am 

Witam

Dotarłem dziś silniczek SH .28 PT2802A-P3
Silnik pracuje w model HPI Savage 25

Przy docieraniu za pierwszym razem odpalił od pierwszego kopa. Przy drugim baku były pewne problemy ze stabilnością pracy ale jakoś się udało. Trzeci był bezproblemowy. Silnik ma przejechany już 5 bak z ustawieniami na lekko bogato (praca około 100 stopni). Bardzo ładnie i stabilnie pracuje. W porównaniu z silnikiem HPI S-25 (4.1cm) to potęga. Zbiera się natychmiastowo i ciągnie ładnie w całym zakresie.

Jedyna wada jaką wypatrzyłem to że nie można zamontować płytki od roto z HPI bez przeróbek mechanicznych. Ale już pracuje nad tym.

Ps1. Jestem bardzo miło zaskoczony obsługą w www.shaft.pl
Bardzo dobry kontakt mailowy i telefoniczny. Paczka szybko doszła i bardzo dobrze zapakowana :)

Ps2. Zobaczcie nowe dziecko z SH .28 PT28XM1AC-P8

Człowiek się głupi rodzi i głupi umiera.
Jedni tylko trochę bardziej inni mniej.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 172 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 8, 9, 10, 11, 12  Następna strona