Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Cz kwi 23, 2026 7:47 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 114 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Następna strona
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Pn kwi 23, 2007 10:20 pm 

dboxa moze ktos mi wyjasnic co to takiego?

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Wt kwi 24, 2007 7:00 am 

Maciej Mrozek napisał(a):
Filip Honik napisał(a):
ja osobiscie uwazam, ze nie powinna byc dozwolona jazda na rurkach pcv cczy tasmie klejacej poniewaz zarzucenie tylu na takim czyms to zaden proble. Takie cos to kazdy glupi potrafi a na samych gumach raczej trzeba troszke posiedziec i pocwiczyc styl jazdy no i trzeba miec odpowiednie umiejetnosci :D

Czy na gumach jechałeś kiedyś bokiem na jakiejś asfaltowej nawierzchni?

Pewnie ze tak! HPI RS4 EVO 3 z nadwoziem venom :D

a co do rurek PCV to jak dla mnie to jest bezsens, oczywiscie ze bylo by o wiele latwiej zarzucic modelem ale to nie jest drufting tylko slizganie sie.
a i uwazam ze gdyby byly jakies zawody to fajnie by bylo gdyby lekko zwilzali asfalt to bylo by o wiele latwiej i to na zwyklych slickach :D przynajmniej takie jest moje zdanie. :wink:

Tytuł:
PostNapisane: Wt kwi 24, 2007 7:02 am 

misiek_y napisał(a):

toznaczy nie wiem tak do konca ale to jest bardzo podobne do kontroli trakcji w samochodach 1:1. Na sam poczatek jest to bardzo dobre bo o wiele ulatwia jazde.

Tytuł:
PostNapisane: Wt kwi 24, 2007 8:11 am 

misiek_y napisał(a):

http://www.rcauto.pl/forum/viewtopic.php?t=24080&highlight=dbox

Jest tam zamieszczony film z jazdy d-boxem. :wink:

YOKOMO DRIFT D-1 15T

WSZYSTKIE MOJE RADY WYKONUJECIE NA WŁASNĄ ODPOWIEDZIALNOŚĆ !!!

Tytuł:
PostNapisane: Wt kwi 24, 2007 2:33 pm 

No nie wiem czy jazda na PCV czy na taśmie to ślizganie się. Może nie każdego stać na kupno specjalnych opon. Ostatnio jeździłem na asfalcie na taśmie i moja jazda nie wyglądała jak ślizganie się tylko jak drift :wink:

Tytuł:
PostNapisane: Wt kwi 24, 2007 5:40 pm 

Tylko żeby ślizgać się na slickach to trzeba mieć porządny silnik a co za tym idzie regiel i akus wiec wyjdzie to drogo :/
Moim zdaniem powinno być wszystko dozwolone nie zależnie czy to taśmy czy PCV czy specjalne oponki, wystarczy żeby był fajny efekt bo chyba to sie raczej liczy jak ktoś uważa, że na PCV to nie drift to niech driftuje na czymś co daje mu satysfakcje i uważa, ze to właśnie wygląda tak jak drift.
P.S.
Ja zamierzam sobie kupić nakładki na fele.

Czy to autko na filmie z d-box'em to Sprint 2 ?

Tytuł:
PostNapisane: Wt kwi 24, 2007 6:46 pm 

wsumie po czesci masz racje z tymi pcv i tasma. Liczy sie wsumie efekt a nie na czym jezdzisz chociaz gdyby oceniali to powinni podwyzszac ocenke za to ze jezdzisz na czystej gumie a nie na PCV czy tasmie klejacej.

Przekonałes mnie do swojej wersji z tymi PCV i tasma klejaca :D

pozdrawiam :D

Tytuł:
PostNapisane: Wt kwi 24, 2007 7:36 pm 

Według mnie nie powinno być większych not za opony z gumy bo niby czemu przecież można by było używać PCV itd. wiec czemu ktoś kto jeździ na slickach miały by mieć większe noty :>?? Jeżdżąc na slickach sam sie meczy i trudzi wiec to jego sprawa jak będzie mu to wychodziło jeśli będzie lepszy efekt niż auta z PCV to dostanie zasłużone punkty :)

Tytuł:
PostNapisane: Wt kwi 24, 2007 7:43 pm 

no niby racje ze ludzie jezdzacy na samych gumach mecza sie na swoja prosbe, ale za to ze mu trudniej a jezdzilby tak samo jak inni na tasmie albo PCV to powinien otrzymac wyzsze noty, przynajmniej takie jest moje zdanie :D

Tytuł:
PostNapisane: Wt kwi 24, 2007 8:16 pm 

A wg. mnie to nieważne na czym się jeździ. Ważne aby była dobra zabawa. Punkty powinny być liczone dla wszystkich jednakowo, niezależnie na czym się jeździ.

Team FortaSport

Tytuł:
PostNapisane: Wt kwi 24, 2007 9:18 pm 

Pomiedzy gumą a pcv jest taka różnica: na pcv-ślizgasz się, na gumach-driftujesz. W modelarstwie RC chodzi chyba o to aby modele były jak najbardzije podobne do prawdziwych. Jak dla mnie dla gum i dla pcv/taśmy powinny być oddzielne klasy, bo żeby driftowac na gumach potrzeba większej techniki.

Tytuł:
PostNapisane: Śr kwi 25, 2007 6:35 am 

Karol Janiak napisał(a):
Pomiedzy gumą a pcv jest taka różnica: na pcv-ślizgasz się, na gumach-driftujesz. W modelarstwie RC chodzi chyba o to aby modele były jak najbardzije podobne do prawdziwych. Jak dla mnie dla gum i dla pcv/taśmy powinny być oddzielne klasy, bo żeby driftowac na gumach potrzeba większej techniki.

W pełni sie z tobą zgadzam :D Jeżeli mialo byc że bedzie dozwolona taśma/PCV to powinna być to osobna klasa! niż jezdzac tylko na gumach. Chociaz pewnie gdyby tak zrobili to i tak wiecej ludzi bedzie w klasie tasma/PCV a na samych gumach bedzie naprawde malo ludzi jezdzilo.

A co do dboxa to juz wogole, gdyby to dopuscili to nie bylby to drift. Bo wiekszosc zeczy wtedy robi za ciebie elektronika i sam ci wyrownuje tor jazdy. Jak dla mnie.... klapa.... i tyle !

Tytuł:
PostNapisane: Śr kwi 25, 2007 12:15 pm 

Do driftu na gumach potrzebna jest większa technika ale zauważ tez ze model jest o wiele droższy a nie każdego na to stać :/
Jak by mi ktoś kupił model wypas silnik + regiel + akus to możemy jeździc na gumach :D

Tytuł:
PostNapisane: Śr kwi 25, 2007 1:24 pm 

Dlatego wlasnie powinna byc oddzielna klasa. Lepiej znacznie driftuje sie na gumach - latwiej wyjsc z poslizgu i opanowac model, zas na PCV zupelnie momenatmi mozna stracic kontrole modelu.

PS. Są jeszcze opony do driftu do ktorych nie potrzeba bardzo mocnego silnika, a są lepsze niz PCV

Tytuł:
PostNapisane: Śr kwi 25, 2007 1:26 pm 

no wsumie tak masz racje z tym ze jednak nie kazdego stac na wypasiony modelik ale wsumie nikt niee mowil ze ten sport jest tani :D

a i fajnie by bylo gdyby byl podzial jeszcze na spalinki i elektryki bo osobiscie wole podriftowac spalinka chociaz chyba jest troszke trudniej niz elektrykiem, zreszta sam nie wiem ale fajnie by bylo :D

poke zioom :D

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 114 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Następna strona