Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Wt cze 09, 2026 5:54 am

Autor
PostNapisane: Pn mar 19, 2007 9:32 am 

Ostatnio powstało kilka nowych klubów/stowarzyszeń, pojawiają sie nowi organizatorzy, ogólnie widac wyraźną tendencje do organizowania sie. Dlatego moim zdaniem warto dodac dział, w ktorym własnie działacze i organizatorzy mogliby podystkutowac a przede wszystkim wymieniac sie doswiadczeniami, żebysmy wszyscy nie odkrywali koła wciąz na nowo.

W dziale tym rozmawialibyśmy o:
- aspektach formalno-prawnych związanych z założeniem i działalnościa UKS-ów, stowarzyszen kultury fizycznej etc
- aspektach formalno-prawnych oraz technicznych organizacji zawodów (wymagane pozwolenia, ubezpieczenia, zabezpieczenie zawodów)
- aspektach formalnych i technicznych budowy torów

Prosze o rozważenie tej propozycji.

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Pn mar 19, 2007 9:45 am 

wg mnie można do tego celu swobodnie wykorzystać "forum ogólne dla zawodników" zakładając tam osobny wątek (w razie potrzeby można go będzie podwiesić)

PostNapisane: Pn mar 19, 2007 10:03 am 

JarekC napisał(a):
Ostatnio powstało kilka nowych klubów/stowarzyszeń, pojawiają sie nowi organizatorzy, ogólnie widac wyraźną tendencje do organizowania sie. Dlatego moim zdaniem warto dodac dział, w ktorym własnie działacze i organizatorzy mogliby podystkutowac a przede wszystkim wymieniac sie doswiadczeniami, żebysmy wszyscy nie odkrywali koła wciąz na nowo.

W dziale tym rozmawialibyśmy o:
- aspektach formalno-prawnych związanych z założeniem i działalnościa UKS-ów, stowarzyszen kultury fizycznej etc
- aspektach formalno-prawnych oraz technicznych organizacji zawodów (wymagane pozwolenia, ubezpieczenia, zabezpieczenie zawodów)
- aspektach formalnych i technicznych budowy torów

Prosze o rozważenie tej propozycji.

Pomysł jak najbardziej dobry,ale przy okazji powraca sprawa faktu nie obecności osób-organizatorów w pracach Komisji.

Tytuł:
PostNapisane: Pn mar 19, 2007 10:07 am 

Rafał Piesio @ work napisał(a):
wg mnie można do tego celu swobodnie wykorzystać "forum ogólne dla zawodników" zakładając tam osobny wątek (w razie potrzeby można go będzie podwiesić)

Niestety "forum ogólne dla zawodników" jest dostępne tylko dla zawodników. Pozostawałoby zatem forum "Forum ogólne" w sekcji "Sprawy ogólne". Tam niestety wątki o dokumentach składanych w starostwie, o podstwach prawnych rozliczania z Urzędem Skarbowym etc trafią między rebusy ("Rebus : co to za model?") oraz informacje o tym, ze ktos wjechal modelem w psią kupe ("Śmierdząca Sprawa"). Nie wiem, czy w tych warunkach rozwinie się merytoryczna dyskusja. Ale oczywiście mozna spróbowac.

Tytuł:
PostNapisane: Pn mar 19, 2007 10:46 am 
Administrator forum

Witam,

Taki dział można spokojnie wstawić gdziekolwiek - mozna przecież dać dostęp do działu tylko okreżlonej grupie ludzi lub moderować go bardzo surowo.

Marek Kusiakiewicz, RC-AUTO

Tytuł:
PostNapisane: Pn mar 19, 2007 10:56 am 

Jeśli powstałby taki osobny dział to byłoby super. W takim wypadku (osobny dział) ograniczenie uprawnien nie byłoby konieczne. Moje watpliwosci dotyczyły sugestii Rafała, zeby dyskusje działaczy i organizatorów prowadzic w ramach wątku (wątków) w juz istniejacym dziale.

Tytuł:
PostNapisane: Pn mar 19, 2007 2:39 pm 

Również byłbym za takim działem poniewaz móglbby on pomóc w niektórych kwestiach no własnie naprzyjkład dotyczacych organizaji zawodó :)

gawron89@o2.pl

Tytuł:
PostNapisane: Pn mar 19, 2007 7:46 pm 

Jestem abolutnie za pomyslem Jarka.

Zawodnikiem nie jestem ("forum ogólne dla zawodników") a przydarzylo mi sie zakladac stowarzyszenie. "Forum ogólne" to niestety smietnik :(

Zalozenie nowego dzialu pozwoli rozwinac dzialalnosc klubowa i wymieniac sie doswiadczeniami.

Juz mam pomysl na pierwszy post: "Jak zalozyc stowarzyszenie kultury fizycznej?"