Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Wt maja 19, 2026 1:18 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 172 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12  Następna strona
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: N mar 11, 2007 2:01 pm 

Artur Dzierzęcki napisał(a):
Jarek Poniatowski napisał(a):
Hmm, chyba cos pokręciłem :lol: Wiem ze ktos z Defeny kupił.

Teraz juz sie dowiedziałęm, P. Grzegoz Nóżka.

Tak przypuszczalem, Grześ nie jeżdzi w Teamie Defena.
Doszly mnie wieści że na ten sezon Grześ w on-road planuje silne uderzenie w nowym Teamie i na sprzęcie....... ale to tajemnica :lol:

Mhm, ok rozumiem. Ale teraz wiadomo o kogo chodzi :P

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: N mar 11, 2007 4:03 pm 

Przemek Borucki napisał(a):
ja mam tylko jeden problem.. tylne wyjscie na kolanko bylo za duze na smal blocka wiec spilowalem troche a po spilowaniu dalej nie moge zalozyc uszczelki i kolanka smallblock no i mi przecina uszczelki i lewe powietrze lamie albo cisnienia nie trzyma.. efekt ciekawe temperatury.. raz nawet 180 mialem :/

Przemku, na http://www.shaft.pl mają kolanko do tego silnika z uszczelką i sprężynką. 39zł za komplet to nie majątek (pewnie więcej poszło na uszczelki).
Czy przyrost mocy jest mocno odczuwalny?

PS:http://www.shaft.pl/product_info.php?cPath=30&products_id=22

Tytuł:
PostNapisane: Śr mar 14, 2007 4:24 pm 

Witam,

Przepraszam, że pisze 2 posty pod rząd (minęło kilka dni więc chyba wolno :wink: ). Tak więc przed chwilą dostałem tę 18-tkę. Pomijam fakt, że zamiast 2 świec dostałem jedną, ale to szczegół.
Prosiłbym o pomoc w rozwiązaniu kilku problemów (choć niektóre to nie do końca problemy :P "
1. średnica gumki do filtra jest znacznie większa niż średnica gaźnika. Czy wystarczy zacisnięcie bardzo mocno opaski zaciskowej?
2. Gdzie posiadacze tego silnika musieli przycinać łoże? U mnie wszystko pasuje cacy, a między dołem silnika (tymi wytłoczeniami) a łożem jest z 2mm luzu.
3. Ten plastikowy orczyk poruszajacy przepustnicą niezupełnie pasuje do ramienia gaźnika. Jest on troszke za nisko i zbyt blisko tego drugiego.
4. Jak przyblokować atak, żeby nie suwał się po wale? Tam nie na wycięć pod e-clips.

Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: Śr mar 14, 2007 5:13 pm 

luz clutch bella na wale likwiduje sie podkladkami miedzy nakretka kola zamachowego a lozyskiem.

Tytuł:
PostNapisane: Śr mar 14, 2007 7:17 pm 

nie zapominaj ze chlutchbell musi miec minimalny luz i sie sam ladnie toczyc..

ja musialem troche sobie w revo loze przypilowac.. zdjec nie zapodam bo poprostu nie chce mi sie rozbierac tego.. ;)

Tytuł:
PostNapisane: Śr mar 14, 2007 7:50 pm 

W sumie mogę zostawić to tak jak jest i clutchbell sam się przyblokuje o odbiór, ale to będzie proszę pana stukało, to będzie proszę pana pukało :wink: .

Tytuł:
PostNapisane: Śr mar 14, 2007 9:05 pm 

to moze lepiej nie odpalaj modelu bo jeszcze bedzie "warczał" albo jak wolisz okreslenie "działał jak silnik" i bedzie ten odgłos.. "rrrrrrrrr......." -.-

Tytuł:
PostNapisane: Śr mar 14, 2007 9:46 pm 

Skąd niby wiesz, że boje się dźwięku pracującego silnika? :?
Czyżby mój psycholog (u którego siedze co każdy przepalony litr paliwa) Ci wygadał takie sekrety?

Tytuł:
PostNapisane: Cz mar 15, 2007 6:58 am 

no bo ( nie lubie tak zaczynac zdania :? ) jak bedzie przeszkadzac Ci stukanie, ktorego z reszta w trakcie jazdy nie uslyszysz to poprostu wydaje mi sie ze jestes przewrazliwiony na punkcie roznych dziwnych odglosow..
psychologa nie skomentuje bo wydal bym sie chamski :P :twisted:

Tytuł:
PostNapisane: Cz mar 15, 2007 7:09 am 

Oj nie powiedziadziałbym, że nie słychać. Kiedyś spadł mi E-clips- tak dzwoniło, że nawet do 50% obrotów było to dość mocno słyszalne.

A co do psychloga- chcesz to komentuj. I tak jutro do niego ide.

Tytuł:
PostNapisane: Cz mar 15, 2007 2:02 pm 

dziwne ja mam dosc spory luz na chlutchbelu i jakos nic nei slychac podczas jazdy.. a e-clips nie powinien spasc wiec cos nie teges chyba nie ?
wogole nie robmy off'a bo mnie raczej nie interesi czy sie leczysz czy nie, i byc moze innych tez to nie interesuje..

Tytuł:
PostNapisane: Pt mar 16, 2007 8:30 pm 

Witam
Próbował ktoś już wsadzać silnik S.H .21 do revo? Pasuje on z konwersją na BB bez większych przeróbek? Jak się ten silnik spisuje?

Z góry dzięki za odp.

Pozdrawiam
Paweł

Tytuł:
PostNapisane: So mar 17, 2007 8:18 am 

teoria glosi iz powinien pasowac bez przerobek..

bb jest takie jak w bagusach mocowanie, sh do bagusa pasuje z tego co wiem bez przerubek wiec do revo takze powinno pasowac ;)

tylko jak bys chcial brac .21 to nie bierz tego najtanszego.. lepiej dolozyc do tego drozszego..

Tytuł:
PostNapisane: So mar 17, 2007 9:41 pm 

No i założyłem SH do Revo. Sprawa clutchbella okazała się ciekawsza niż sądziłem. Czasem zębatka tak blokowała się o metalowy element sprzęgła poślizgowego, że aż piłowało jeden o drugi (dosłownie). Mały patene z wężykime paliwowym i po kłopocie.

Jednak męczy mnie inna sprawa: Wejście paliwa do gaźnika jest zbyt blisko głowicy i boje się, że mi sfajczy wężyk. Stąd pytanie czy moge ten plastikowy element obrucić trochę nie przekręcając całą śrubą w której jest HSN? Teoretycznie tam jest nacięcie, przez które paliwo może spokojnie płynąć.

PS: Teoretycznie, jeżeli masz konwersje, silnik .21 pasuje do revo. Ja jednak miałem spore problemy z wkręceniem Picco .21 P2. Na łożu new Era nie dało się tak opuścić silnika, żeby był dobry luz między zębatkami (kwestia 20 sekund z dremelkiem). W drugim łożu silnik był tak mocno oddalony do tyłu, że o założeniu EZ mogłem tylko śnić (walił o wahacz, a na startboxa nie miałem wtedy kasy).

Tytuł:
PostNapisane: So mar 17, 2007 9:50 pm 

1. wezyka ci nie sfajczy bo wezyk jest robiony z takiego tworzywa ktoro wytrzymuje teperatury ok 300*C - niedawno o tym pisali na forum
2. mozesz odwrocic.. klucz 8 chyba odkrecasz obracasz przykrecasz..

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 172 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12  Następna strona