Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest N kwi 19, 2026 10:28 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 39 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Pn mar 12, 2007 12:45 pm 
Administrator forum

Michale, wiem że nie miałeś nic złego na mysli :)
I wiem tez jakie komentarze leciały od Romka Motawy :P

Marek Kusiakiewicz, RC-AUTO

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Pn mar 12, 2007 12:51 pm 

Michał Karpiński napisał(a):
Piszecie w temacie ogólnodostępnym, każdy może to przeczytać, zwłaszcza najmłodsi. Co ma pomyśleć 12 latek który czyta takie paszkwile. Jedni piszą tak, inni piszą zupełnie co innego.
Moim zdaniem Jan Matukin jest jednym z najlepszych sędziów. Znany jest z dosadnych wypowiedzi jednak nigdy nikogo nie obraził.
Jeśli się ktoś wypowiada w ten sposób o osobie z autorytetem, powinien mieć niezbite dowody a nie, że wypisuje się osoby, po czym 2 z nich piszą że zaistniała sytuacja opisana wyżej nie miała miejsca. Za takie coś można być posądzonym o pomówienie, to tak na przyszłość.

Panie Michale,

Czy nie zastanawia Pana fakt ze osoba "pomowiona" nie przedstawila nigdzie swojego stanowiska w tej sprawie?
Jedyna jego reakcja to wykasowanie postow Leslawa Zaremby na "jego" forum i zablokowanie konta Filipa Zaremby.
Osobiscie mam wrazenie ze Pan Matukin probuje ukryc temat zamiast go wyjasnic.

Pozdrawiam.

Tytuł:
PostNapisane: Pn mar 12, 2007 12:52 pm 

Moim zdaniem nie powinien on sie tutaj wypowiadać bo wiadomo jakie stanowisko będzie miał.

Tytuł:
PostNapisane: Pn mar 12, 2007 12:56 pm 

Moim zdaniem nie powinien on sie tutaj wypowiadać bo wiadomo jakie stanowisko będzie miał.

Ja nie napisalem ze sie ma TUTAJ wypowiadac.
Ma do tego "swoje" forum a tam jego reakcja bylo wykasowanie oskarzajacych go wypowiedzi i zamkniecie ust oskarzajacemu.
Tak nie zachowuje sie osoba niewinna.

Tytuł:
PostNapisane: Pn mar 12, 2007 1:01 pm 

Nie będe dyskutował ale powody są proste prosze przeczytać zasady forum. Dodatkowo nie muszę chyba mówić ze Marek umieścił ten post i nadal jest on na forum. Co do wypowiedzi Pana Jana juz pisałem, moim zdaniem nie wypada mu pisać w tym temacie na tym lub na innym forum.

Tytuł:
PostNapisane: Pn mar 12, 2007 1:14 pm 

Moim zdaniem Jan Matukin jest jednym z najlepszych sędziów. Znany jest z dosadnych wypowiedzi jednak nigdy nikogo nie obraził.
Jeśli się ktoś wypowiada w ten sposób o osobie z autorytetem, powinien mieć niezbite dowody a nie, że wypisuje się osoby, po czym 2 z nich piszą że zaistniała sytuacja opisana wyżej nie miała miejsca. Za takie coś można być posądzonym o pomówienie, to tak na przyszłość.

Zacząłem czytać ocenę rozegranych zawodów i... opadły mi ręce po przeczytaniu tego posta. Na zawodach mnie nie było, ale gdybym był sprawa skończyła by się trochę inaczej (jestem z wrocka i należę do UKSSK).
Dlaczego przytoczyłem ww posta? To, że ktoś słynie z dosadnych wypowiedzi, nie usprawiedliwia go i nie jest parasolem ochronnym, a to, że jest sędzią, jak pisze P. Karpiński- jednym z najlepszych (zapomniał Pan dodać, że Pana zdaniem), tym bardziej obliguje do prezentowania wzorowej postawy. Dla przypomnienia sędzia z zasady jest bezstronny.
Straszy Pan jakimiś pomówieniami, a może wystarczy poczekać na rozwiązanie sprawy, które zaproponował "zainteresowany". Poza tym gdyby P. Jan faktycznie się tak nie zachował, napisałby sprostowanie na którymś z dostępnych forów modelarskich.

Tytuł:
PostNapisane: Pn mar 12, 2007 1:16 pm 

Michał Woszczek napisał(a):

Zacząłem czytać ocenę rozegranych zawodów i... opadły mi ręce po przeczytaniu tego posta. Na zawodach mnie nie było, ale gdybym był sprawa skończyła by się trochę inaczej (jestem z wrocka i należę do UKSSK).
Dlaczego przytoczyłem ww posta? To, że ktoś słynie z dosadnych wypowiedzi, nie usprawiedliwia go i nie jest parasolem ochronnym, a to, że jest sędzią, jak pisze P. Karpiński- jednym z najlepszych (zapomniał Pan dodać, że Pana zdaniem), tym bardziej obliguje do prezentowania wzorowej postawy. Dla przypomnienia sędzia z zasady jest bezstronny.
Straszy Pan jakimiś pomówieniami, a może wystarczy poczekać na rozwiązanie sprawy, które zaproponował "zainteresowany". Poza tym gdyby P. Jan faktycznie się tak nie zachował, napisałby sprostowanie na którymś z dostępnych forów modelarskich.

To mi ręce teraz opadły, nie jestem stroną i nie wypowiadam się już więcej w tym temacie

Ostatnio edytowano Pn mar 12, 2007 1:31 pm przez Michał Karpiński, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: Pn mar 12, 2007 1:22 pm 

Wczoraj nie miał czasu bo wieczorem dzwonił do niektórych osób wymienionych w moim poście i nie tylko...być może z Tobą Michale też rozmawiał.
Poza tym o zaistniałym fakcie poinformowałem Przewodniczącego Komisji i jeśli sprawa była by prosta do wyjaśnienia,została by załatwiona na miejscu.Choćby słowem przepraszam.Niestety zostałem zignorowany.

Tytuł:
PostNapisane: Pn mar 12, 2007 3:09 pm 

Panie Marku z całym szacunkiem dla Pana ale kiedy te dwie osoby zmieniły zdanie ?
Od razu twierdziły to co wczesniej napisałem.
Pozdrawiam.

Sądecki Klub Modelarski
Nowy Sącz

Tytuł:
PostNapisane: Pn mar 12, 2007 4:08 pm 

moze sie myle,ale ten dzial forum to "ocena rozegranych zawodow"
i nie jest on stworzony po to by dzielic sie swoimi problemami ,czy tez po to by prowadzic dyskusje na rozne tematy.
zajrzałem tu poniewaz chcialem zobaczyc co inni zawodnicy maja do powiedzenia na temat zawodow,a nie po to by czytac dyskusje "nie na temat".
nie moglem sie powstrzymac,zeby tego nie napisac.
Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: Pn mar 12, 2007 4:55 pm 

Maciej Pierzchała napisał(a):
Wg mnie przesadzacie, przeciez wszyscy znaja pana Matukina, wiadomo ze czasem ma dosadne komentarze, ale przeciez nie wyglasza ich publicznie. Pewnie cos tam sobie chlapnal pod nosem w kregu znajomych.
Sedzia tez czlowiek. Moze jakis kwas mial do Was. Takie komentarz nic nie zmienia w postrzeganiu dolnego slaska, natomiast takie reakcje moga wiele zmienic i w koncu ludzie naprawde zaczna sie na nas dziwnie patrzec..

Mam nadzieje ze sie szybko zreflektujecie.

Bez komentarza :shock:

Tytuł:
PostNapisane: Pn mar 12, 2007 8:12 pm 

Czytam. I właściwie nic mnie nie zaskakuje. Jak widzę kto zabiera głos - to od razu domyślam się treści posta. I z natury sie nie mylę.
Ale mam pytanie do pp. Pasiuta,Karpińskiego i innych wykonujących i odbierających nocne telefony.
Jeżeli są dwie osoby nie potwierdzające zdarzenia - to logiczneym jest że pozostałe dwie osoby zmyślają i próbują oczerniać tak zasłużoną osobę jak p. Jan Matukin. Jedną z tych osób jest mój syn Paweł. Proponuję jeszcze mocniej wesprzeć p.Jana Matukina w działaniach obronnych przed niesłusznymi oskarżeniami. Warcholstwo trzeba tępić z całą bezwzględnością.
A gówwniarzeria niech wie że nawet jak się o kimś mówi "debil" to jest to wyraz najwyższego uznania.
A na serio. Czy nie najprostszym wyjściem z sytuacji było by powiedzenie "przeraszam". Czy takie zachowanie p.Matukina ma kolejny raz zostać "zamiecione pod dywan". Kogo musi obrazić aby wreszcie to ukrócić.
A pp. Pasiutowi i Wojtarowiczowi dedykuję słowa Agnieszki Osieckiej "Każdy dobry uczynek musi zostać ukarany" Podobno trafność tej życiowej obserwacji jest porażająca.
Tadeusz Żelazo

Tytuł:
PostNapisane: Pn mar 12, 2007 8:33 pm 

Szanowny panie Tadeuszu.
Nie byłem na zawodach w tarnowie i nie mam zamiaru być strną w tym sporze, ale skoro podano moje nazwisko z powołaniem sie na mojego syna poczułem sie zobowiazany do odpowiedzi.
(syn nie jest zarejestrowany na tym forum) Udzieliłem jej na początku tego tematu zgodnie z otrzymanymi informacjami. Wiecej nie będe sie wypowiadał gdyż jak inni przedmówcy uwazam że to zdarzenie powinno być załatwiane inną drogą.
Pozdrawiam.

Sądecki Klub Modelarski
Nowy Sącz

Tytuł:
PostNapisane: Pn mar 12, 2007 8:59 pm 

Jan Pasiut napisał(a):
Szanowny panie Tadeuszu.
Nie byłem na zawodach w tarnowie i nie mam zamiaru być strną w tym sporze, ale skoro podano moje nazwisko z powołaniem sie na mojego syna poczułem sie zobowiazany do odpowiedzi.
(syn nie jest zarejestrowany na tym forum) Udzieliłem jej na początku tego tematu zgodnie z otrzymanymi informacjami. Wiecej nie będe sie wypowiadał gdyż jak inni przedmówcy uwazam że to zdarzenie powinno być załatwiane inną drogą.
Pozdrawiam.

Jeśli posiada Pan tak zwaną "cywilną odwagę"proszę potwierdzić,czy Pan Jan Matukin Dzwonił do Pana wczoraj wieczorem w tej kwestii(po co),bo do Pana Tadeusza Wojtarowicza i Jacka Starosteckiego tak i jeszcze do paru innych osób.
Jedynie Jacek okazał się pomimo młodego wieku,prawdziwym mężczyzną i nie uległ presji nocnych telefonów.
Na tym polega demokracja ,każdy wybiera Swojego idola-gratuluję.

Ps.proszę pamiętać,że swiadkami było dwóch nieletnich zawodników...

Tytuł:
PostNapisane: Pn mar 12, 2007 9:13 pm 

Szanowny Panie zaremba.
Mam serdeczna prośbę do Pana , aby na tym i innym forum nie wymieniał Pan mojego i syna nazwiska a tym bardziej przedstawiał go jako świadka,
i proszę także nie brac mnie na honor.
To co mi wiadomo juz napisałem i definitywnie kończę wypowiedzi w tej sprawie.
Pozdrawiam.

Sądecki Klub Modelarski
Nowy Sącz

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 39 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona