Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest N kwi 19, 2026 6:02 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 39 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona
Autor
PostNapisane: N mar 11, 2007 8:55 pm 

10-11.03 odbyła się kolejna eliminacja Mistrzostw Polski oraz kolejny Memoriał Jerzego Jaśko.
Wszelkie zdarzenia zostały przyćmione wydarzeniem ,którego doświadczyłem osobiście.
Po przybyciu pod halę w Tarnowie usłyszałem wypowiedż,osoby, która powinna być przykładem zachowań,stać na straży obyczajów modelarskich oraz chociaż minimalnego autorytetu.Osobą tą jest Jan Matukin,Przewodniczący Kolegium Sedziowskiego oraz osoba odpowiedziałna za szkolenie w powołanej niedawno Komisji .
Ta wypowiedż to cyt.”o przyjechały debile z Kłodzka i z Wrocławia”.Wypowiedż ta padła w obecności osób trzecich t.j Tadeusza Wojtarowicza, Jacka Starosteckiego oraz syna Pana Jana Pasiuta,a także w obecności Pawła Żelazo.Obecne też były inne osoby.(wymienione osoby potwierdziły ten fakt).Jest to wypowidż chamska ,naruszająca moje dobro osobiste.Dość mam już tolerancji,poziomu zachowań wyżej wymienionej osoby(częstokroć używanie słów nieobyczajnych w obecności mojego nieletniego syna),arogancja i buta.Na moją uwagę,że osoba będąca reprezentantem LOK oraz sędzią głównym,powinna ważyć słowa,padła odpowiedż-„wypad”(świadczy to o kulturze wypowiadającego).
Chyba nie o takie standardy nam chodzi.
W związku z powyższym informuję brać modelarską o planowanych jutrzejszych posunięciach w związku z tą sytuacją:
1.Skarga do Zarządu głównego LOK (bo on desygnował tę osobę na sędziego Głównego),na ręce Pana Meliona oraz Ciećwierza,
2.Skarga do Przewodniczącego Komisji,
3.Zażalenie do mojego macierzystego Klubu UKS Sudety,
4.Wniosek do kolegium koleżeńskiego Komisji,
5.Oraz rozmówię się z prawnikiem o ewentualnym pozwie z powództwa cywilnego o obrazę dóbr osobistych.
W ramach punktów 1 do 4 będę domagał się oficjalnych przeprosin na trzech forach Rcauto,forum komisji oraz forum ATA,a także odsunięcia wyżej wymienionej osoby od stanowisk ,które zostały jej przyznane w zaufaniu,a zaufanie to jest notorycznie naruszane.
A także w razie sprawy cywilnej zadośćuczynienia finansowego wpłaconego na poczet Klubu w Kłodzku.

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: N mar 11, 2007 9:25 pm 

Powyższą treść zamieściłem za pomocą konta syna na słusznej stronie po dwókrotnym wykasowaniu posta przez administratora,za trzecim razem konto Filipa zostało zawieszone.Tacy ludzie o Nas decydują,czy będziemy to tolerować i będziemy manipulowani.Co na to komisja.

Tytuł:
PostNapisane: N mar 11, 2007 10:31 pm 

Maciej Pożycki napisał(a):
Moze to nagroda za zlosliwosci,krytykanckie uwagi i caloksztalt Pana zachowan na tym i LOK'owskim forum ??

Są pewne granice przyswoitości,poza tym od osób,które decydują i odpowiadają za sprawy publiczne wymaga się pewnych postaw.
PS.słowo debil z moich ust nie padło pod niczyim adresem ze świadka modelarskiego...
Sprawy o których często piszę znajdują oddżwięk u wielu osób-np.,przykład Andrzej Trela,który zajął stanowisko w kwestii "tajnego" forum.

Tytuł:
PostNapisane: N mar 11, 2007 10:36 pm 

Jestem poruszony "do żywego" taką postawą przedstawiciela LOK, wieloletniego działacza na rzecz modelarstwa i wychowania młodzieży, "szczyt wierzchołka". Wielokrotnie czytając forum byłem delikatnie mówiąc zniesmaczony, a jednocześnie zaciekawiony kolejnych kroków podejmowanych przez "jedyną organizację". Trzeba szybko zadać sobie pytanie, a potem jeszcze szybciej na nie odpowiedzieć czy "głowa dla kapelusza czy kapelusz dla głowy"?
Znając realia, dodam, że w momencie gdy otrzymają status związku sportowego będzie jeszcze gorzej.
We wszystkich relacjach z zawodów, jako plus, na pierwszym miejscu, niezmiennie stawiana jest wspaniała, koleżeńska atmosfera. Czy to ma się zmienić?

Tytuł:
PostNapisane: N mar 11, 2007 10:50 pm 
Administrator forum

Maćku,

Póki wszystko wyrażane jest w myślach - można wszystko, ale jak się słowa kieruje do ludzi - cóż sytuacja zmienia się diametralnie.

Tutaj nastapiło klasyczne przegięcie.

Marek Kusiakiewicz, RC-AUTO

Tytuł:
PostNapisane: N mar 11, 2007 11:12 pm 

Ponieważ w cytowanej wypowiedzi Pana Zaremby padły nazwiska mojego syna oraz kolegi klubowego Tadeusza Wojtarowicza przeprowadziłem z nimi rozmowę.
Obaj stwierdzili że w ich obecności na zawodach w Tarnowie z ust Jana Matukina nie padło słowo "debile".
A ponadto byli bardzo zaskoczeni powoływaniem sie na nich jako świadków zajścia potwierdzajacych zaistniałą sytuację.

Sądecki Klub Modelarski
Nowy Sącz

PostNapisane: N mar 11, 2007 11:20 pm 

Zaremba Lesław napisał(a):
...Ta wypowiedż to cyt.?o przyjechały debile z Kłodzka i z Wrocławia?

Leszku,

Kazdy czlowiek ma tendencje do szukania w innych tzw. "bratniej duszy".
Pan Jan Matukin wlasnie takie zachowanie zaprezentowal.
Zapomnial tylko ze nie kazdy chce nalezec grupy ludzi ktorych on reprezentuje.

Pozdrawiam,

Marek

Tytuł:
PostNapisane: N mar 11, 2007 11:27 pm 

nie bronię tu nikogo, ale skoro już taki temat został poruszony, to mam taką kwestię: czy nazwanie kogoś "warszawką" to już kwalifikuje się do wołania o pomstę do nieba, czy tylko należy to potraktować jako przyjacielski "kuksaniec", niewart dyskusji, uśmiechnąć się niemądrze i bawić się dalej?

Tytuł:
PostNapisane: Pn mar 12, 2007 7:19 am 

Jan Pasiut napisał(a):
Ponieważ w cytowanej wypowiedzi Pana Zaremby padły nazwiska mojego syna oraz kolegi klubowego Tadeusza Wojtarowicza przeprowadziłem z nimi rozmowę.
Obaj stwierdzili że w ich obecności na zawodach w Tarnowie z ust Jana Matukina nie padło słowo "debile".
A ponadto byli bardzo zaskoczeni powoływaniem sie na nich jako świadków zajścia potwierdzajacych zaistniałą sytuację.

Proszę zapytać się Jacka Starosteckiego,który stał razem z Nimi.Być może osoby przez Pana wymienione nie chciały słyszeć po nocnej,telefonicznej interwencji.

Ostatnio edytowano Pn mar 12, 2007 9:32 am przez Zaremba Lesław, łącznie edytowano 2 razy

Tytuł:
PostNapisane: Pn mar 12, 2007 7:26 am 

Rafał Piesio napisał(a):
nie bronię tu nikogo, ale skoro już taki temat został poruszony, to mam taką kwestię: czy nazwanie kogoś "warszawką" to już kwalifikuje się do wołania o pomstę do nieba, czy tylko należy to potraktować jako przyjacielski "kuksaniec", niewart dyskusji, uśmiechnąć się niemądrze i bawić się dalej?

Chyba troszkę inny wydżwięk ma "warszawka", dotyczy kręgu osób lub środowiska i nie jest skierowane osobowo,natomiast słowo" debile z Kłodzka i Wrocławia "w kontekście sytuacji ma zupełnie inny wydżwięk...

Tytuł:
PostNapisane: Pn mar 12, 2007 11:32 am 

Wg mnie przesadzacie, przeciez wszyscy znaja pana Matukina, wiadomo ze czasem ma dosadne komentarze, ale przeciez nie wyglasza ich publicznie. Pewnie cos tam sobie chlapnal pod nosem w kregu znajomych.
Sedzia tez czlowiek. Moze jakis kwas mial do Was. Takie komentarz nic nie zmienia w postrzeganiu dolnego slaska, natomiast takie reakcje moga wiele zmienic i w koncu ludzie naprawde zaczna sie na nas dziwnie patrzec..

Mam nadzieje ze sie szybko zreflektujecie.

Tytuł:
PostNapisane: Pn mar 12, 2007 11:48 am 
Administrator forum

Maciek, przeczytaj uważnie co napisał Leszek, zastanów sie i pisz.

Tytuł:
PostNapisane: Pn mar 12, 2007 12:22 pm 

Piszecie w temacie ogólnodostępnym, każdy może to przeczytać, zwłaszcza najmłodsi. Co ma pomyśleć 12 latek który czyta takie paszkwile. Jedni piszą tak, inni piszą zupełnie co innego.
Moim zdaniem Jan Matukin jest jednym z najlepszych sędziów. Znany jest z dosadnych wypowiedzi jednak nigdy nikogo nie obraził.
Jeśli się ktoś wypowiada w ten sposób o osobie z autorytetem, powinien mieć niezbite dowody a nie, że wypisuje się osoby, po czym 2 z nich piszą że zaistniała sytuacja opisana wyżej nie miała miejsca. Za takie coś można być posądzonym o pomówienie, to tak na przyszłość.

Tytuł:
PostNapisane: Pn mar 12, 2007 12:31 pm 
Administrator forum

Michale, nikt nie pisze że Jan Matukin nie potrafi sędziować.
Jak sam zauważyleś - pisanie na forum z imienia i nazwiska o drugiej osobie z imienia i nazwiska w kontekście jakiejkolwiek sytuacji może doprowadzić do powództwa cywilnego.

Nie mnie oceniać dlaczego 2 osoby zmieniły zdanie. jest jednak kilka rzeczy o których nie wiesz i mogę Cię zapewnić że to co napisał leszek to żaden paszkwil.

Co do dosadnych wypowiedzi: to że ktoś jest z nich znany nie może dawać mu prawa do ich używania wszędzie gdzie tylko i kiedy tylko chce.
I napisałbym to samo w stosunku do każdej innej osoby.

Zarówno Leszek jak i Filip sa członkami UKS Sudety Kłodzko i takimi wypowiedziami obrażono nie tylko w/w ale również cały klub.

Tytuł:
PostNapisane: Pn mar 12, 2007 12:43 pm 

Marek pisząc dosadne wypowiedzi nie miałem nic złego na myśli. Moim zdaniem zawody bez konkretnych komentarzy byłyby nudne. Kiedyś sędziował też R. Motawa wtedy się działo! prawie nie mogłem wytrzymać ze śmiechu, bo padały takie komentarze z jego ust i dodam że nie wszystkie były miłe, ale nikt tego nie brał na serio.
Swoje zdanie powiedziałem kończe w tym temacie.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 39 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona