Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest N kwi 19, 2026 10:28 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 52 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor
PostNapisane: N mar 04, 2007 5:25 pm 

Andrzej Trela napisał:
Cytuj:
Na tę chwilę moje zdanie jest następujące: Kadra powinna być brana na podstawie rankingu z asfaltu, ponieważ ME odbywają się na asfalcie, a jazda na hali i asfalcie to dwa różne światy. Nie jestem osobiście przekonany, że osoba dobrze jeżdżąca na hali będzie równie dobrze jeździć na asfalcie i odwrotnie

Pozwolę sobie niezgodzić sie z powyższym twierdzeniem. Moim zdaniem powinno brać się pod uwagę wyniki co najmniej z dwóch lat poprzedzających termin ME. Wtedy będziemy mieli gwarancję że zawodnik reprezentuje odpowiednią i ustabilizowaną formę. Dlatego bardzo dziwię się Czechom że już 8 grudnia ustalili że ich reprezentacja na ME to trzech najlepszych z asfaltu oraz najlepszy zawodnik z hali w sezonie 2006/7. Bo jak ten czwarty da sobie radę na asfalcie. A może pomogą mu koledzy z reprezentacji i trener, kierownik ekipy itp.

Skoro już zostały rozwiązane inne sprawy np. organizacyjne przy wysyłaniu zawodników na zawody rangi ME ( ja osobiście napisałbym że chodzi o wysyłanie Reprezentacji Polski ) - to faktycznie pozostaje już tylko skupić się na sprawie opisanej wyżej.
PS I. Niektórzy zawodnicy mają czas. Bo faktycznie ich obecne wyniki mogą być przypadkowe.
PS II. Wydawało mi się że funkcja trenera to zaszczyt i obowiązek, a nie listek figowy do "przykrywania" partykularnych interesów.
Tadeusz Żelazo

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: N mar 04, 2007 6:08 pm 

Panie Andrzeju,przede wszystkim gratuluję wyboru na stanowisko trenera.
Szkoda tylko ,że nie zostaliśmy poinformowani o tym fakcie przez osoby z Zarządu Komisji tj.Przewodniczącego,jego Zastępcy,czy Sekretarza.Osobiste poinformowanie braci modelarskiej przez Pana,ktoś może odebrać jako megalomanię.(może trzeba było poprosić jakiegoś kolegę).
Co do wyboru kadry to też przecież jest wybrana ,łącznie z kierownikiem i pytanie o sposoby wyboru w tej chwili jest nieuzasadnione.
Dziwi mnie tylko strach ludzi,którzy są wybrani do zarządu Komisji, przed publicznym informowaniem o pewnych sprawach.
Powinno podać do "publicznej" informacji,że:
1. LOK z braku pieniędzy zaniedbał sprawy zapewnienia miejsc dla polskich zawodników na posiedzeniu EFRA( a proponowałem kiedyś czapki i kapelusze,tylko,że ktoś wziął to dosłownie,a nie pomyślał o sponsorach -oj oberwało mi się)
2.Sprawa "załatwiania"miejsc została uruchomiona prywatnymi kanałami,czyli kto gdzie i za ile może...
3.Rerezentować Polskę mogą Ci ,których na to stać.
4.Kierownikiem Drużyny zostaje osoba,która ma najwięcej,bezinteresownych zasług dla polskiego modelarstwa,?
5.Kadra-Team(to tylko zbieg okoliczności)
6.no i na koniec jak jest niby kadra to i trener by się przydał i jest.
I myślę,że Panie Andrzeju nie ma tu czego konsultować.
Miejmy nadzieję,że poznamy oficjalnie skład kadry i to nie ze strony Mistrzostw Europy(tak jak to było w zeszłym roku).
Więcej informacji,ale przed decyzjami,wtedy konsultacje może coś przyniosą.
PS.Co do przyszłego roku to musi wyjaśnić się sprawa LOK-u jako Związku Sportowego,a wtedy czy obecne ustalenia będą coś warte...

Tytuł:
PostNapisane: N mar 04, 2007 7:08 pm 

czemu dywan ma jezdzic na asfalcie na ME ??

PostNapisane: N mar 04, 2007 10:53 pm 

Paweł Żelazo napisał(a):
Moim zdaniem powinno brać się pod uwagę wyniki co najmniej z dwóch lat poprzedzających termin ME. Wtedy będziemy mieli gwarancję że zawodnik reprezentuje odpowiednią i ustabilizowaną formę.

Mysle ze to zly pomysl, bo promuje kolesiostwo i praktycznie nie daje szansy na uczciwa i bezstronna selekcje nieznanym zawodnikom. Znow bedzie jak wszedzie, 30% absolwentow na dochodowych kierunkach dostaje prace pozostale 70% to juz zaklepane miejsca dla synusiow dzidziusiow kuzynow itp. Rzygac sie chce. Dlaczego z 2 lat a nie z 10? Moim zdaniem to powinno byc jasno i przejrzyscie uwzglednione w przepisach, i powinno byc rozpatrywane tylko i wylacznie na bazie wynikow 1 poprzedzajacego sezonu. Tak aby nie zostawiac pola dla naduzyc czy korupcji w jakiejkolwiek formie.
I tak aby miejsce w kadrze mozna bylo co roku wywalczyc, a nie sie z nim pozegnac bo jakis stary modelarz ma juz kumpli i wiecej nie potrzebuje.
Niech kadra bedzie budowana na uczciwej sportowej rywalizacji a nie wylacznie w kolku wzajemnej adoracji.

PS. Ja do tej pory myslalem ze to jest bezdyskusyjne ze jada najlepsi wg rankingu z ub sezonu. I jestem w szoku ze tutaj jakies kolesiostwo czy drukowanie miejsc dla pupili sie rozpoczyna.

Tytuł:
PostNapisane: N mar 04, 2007 11:17 pm 

Witam,
dziękuję za wypowiedź i kilka słów krytyki. Szczerze mówiąc widziałbym Was w koalicji niż w opozycji, ale kto wtedy by tworzył opozycję? 

Cytuj:
Moim zdaniem powinno brać się pod uwagę wyniki co najmniej z dwóch lat poprzedzających termin ME. Wtedy będziemy mieli gwarancję że zawodnik reprezentuje odpowiednią i ustabilizowaną formę.

Ciekawa propozycja, warta zastanowienia się. Nasuwa mi się jednak od razu pytanie. Co w przypadku, gdy w drugim roku pojawi się zawodnik charakteryzujący się wysoką formą i zdobędzie np. MP a w poprzednim sezonie mu nie szło, a mamy pozostałych czterech zawodników, którzy reprezentują stabilną formę? Czy mam rozumieć, że nie powinno się go brać pod uwagę?

Cytuj:
... ja osobiście napisałbym że chodzi o wysyłanie Reprezentacji Polski

Dziękuję za zwrócenie uwagi. Faktycznie taka forma jest bardziej poprawna.

Cytuj:
Wydawało mi się, że funkcja trenera to zaszczyt i obowiązek, a nie listek figowy do "przykrywania" partykularnych interesów.

Daleko posunięta uwaga i całkowicie nietrafna. Nie do końca rozumiem skąd takie przypuszczenia, ale może czegoś nie wiem. Daleki jestem od tego rodzaju postępowania i raczej będę to zwalczał niż propagował.

Cytuj:
Panie Andrzeju,przede wszystkim gratuluję wyboru na stanowisko trenera.
Szkoda tylko ,że nie zostaliśmy poinformowani o tym fakcie przez osoby z Zarządu Komisji tj.Przewodniczącego,jego Zastępcy,czy Sekretarza.Osobiste poinformowanie braci modelarskiej przez Pana,ktoś może odebrać jako megalomanię.(może trzeba było poprosić jakiegoś kolegę).

Lesław, jeśli mogę się tak do Ciebie zwracać i nie masz nic na przeciwko, informacja taka została ogłoszona na forum KMK LOK w dziale dla vipów. Przyznaję rację, że powinno to zostać upublicznione w odpowiednim czasie i uznaję to za nasze niedopatrzenie, za co mogę jedynie przeprosić ze swojej strony, że nie dopilnowałem przekazania tej informacji publicznie. Nie jest to jednak megalomania. Postaram się, aby w przyszłości uniknąć tego rodzaju sytuacji.

Cytuj:
Co do wyboru kadry to też przecież jest wybrana ,łącznie z kierownikiem i pytanie o sposoby wyboru w tej chwili jest nieuzasadnione.

Przesłaniem mojego postu było poznanie opinii wszystkich modelarzy, aby stworzyć jasne, precyzyjne, sprawiedliwe zasady wyboru reprezentacji Polski na kolejny rok i umieszczenie tych zasad w przepisach.

Cytuj:
Dziwi mnie tylko strach ludzi,którzy są wybrani do zarządu Komisji, przed publicznym informowaniem o pewnych sprawach.

Tu powinien wypowiedzieć się zarząd i nie chcę nikogo usprawiedliwiać.

Cytuj:
LOK z braku pieniędzy zaniedbał sprawy zapewnienia miejsc dla polskich zawodników na posiedzeniu EFRA( a proponowałem kiedyś czapki i kapelusze,tylko,że ktoś wziął to dosłownie,a nie pomyślał o sponsorach -oj oberwało mi się)

Nie skomentuję tego z uwagi na małą wiedzę w tej kwestii. Nie byłem wtedy w temacie.

Cytuj:
Sprawa "załatwiania"miejsc została uruchomiona prywatnymi kanałami,czyli kto gdzie i za ile może...

Poważny zarzut. Aby wypowiedzieć się w tym temacie potrzebowałbym konkretów.

Cytuj:
Kierownikiem Drużyny zostaje osoba,która ma najwięcej,bezinteresownych zasług dla polskiego modelarstwa,?

Chociaż zajmuję się modelarstwem 23 lata przyznaję, moja rola raczej ograniczała się do zawodnika. Obecnie postanowiłem podjąć kilka wyzwań i zmieć coś w modelarstwie polskim. Czy to źle? Czy mam rozumieć Twoją wypowiedź jako sprzeciw przeciwko mojej kandydaturze?

Cytuj:
Kadra-Team(to tylko zbieg okoliczności)

Na tą chwilę nie zgodzę się z tym i będę wdzięczny za rozwinięcie tematu.

Cytuj:
I myślę,że Panie Andrzeju nie ma tu czego konsultować.

Osobiście jestem za pozytywnym dialogiem pomiędzy modelarzami i uważam, że wspólnie powinniśmy poczynać pewne rozwiązania dla dobra nas wszystkich. Powtarzam, iż chciałby wypracować jasne zasady wyboru reprezentacji Polski z udziałem doświadczonych modelarzy takimi jak Ty czy kolega Żelazo.

Cytuj:
Więcej informacji,ale przed decyzjami,wtedy konsultacje może coś przyniosą.

Odnośnie tego tematu sprawy toczyły się bardzo szybko i trudno było wszystko publikować w odpowiednim czasie, ale popracujemy nad tą kwestią w przyszłości.

Cytuj:
Co do przyszłego roku to musi wyjaśnić się sprawa LOK-u jako Związku Sportowego, a wtedy czy obecne ustalenia będą coś warte...

Zgadzam się. Możem jednak porozmawiać już teraz, coś przygotować, a ewentualnie później dopracować szczegóły w zależności od realiów w danym momencie.

Ostatnio edytowano N mar 04, 2007 11:53 pm przez Andrzej Trella, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: N mar 04, 2007 11:24 pm 

Andrzej czy ta rozmowa dotyczy też zawodników spalinówek? Chodzi mi o IC:10 oraz IC:8T.

GG 8022719

Tytuł:
PostNapisane: N mar 04, 2007 11:31 pm 

Tak, rozmawiamy o jednolitych zasadach dla wszyskich klas.

Tytuł:
PostNapisane: N mar 04, 2007 11:41 pm 

Uważam, że poza wynikami i osiągnięciami liczy sie też sytuacja finansowa zawodników (chyba że najlepsi bedą mieli fundowany wyjazd). Może się okazać, że najlepszy nie pojedzie bo nie zgromadzi kasy na wyjazd, więc wtedy bieżemy pod uwagę następnego zawodnika, który będzie mógł pojechać?

GG 8022719

Tytuł:
PostNapisane: Pn mar 05, 2007 12:11 am 

Tak w tym przypadku brana jest kolejna osoba z rankingu wyrażająca chęć/możliwość pojechania za zawody.

Tytuł:
PostNapisane: Pn mar 05, 2007 12:30 am 

Moim zdaniem o wyjeździe na mistrzostwa powinien decydować najlepszy zawodnik z danej klasy on wie najlepiej kto mu zagrażał kogo "metanol" czuł na plecach

Tytuł:
PostNapisane: Pn mar 05, 2007 7:59 am 

ktos bedzie reprezentantem Polski i bedzie jezdzil na imprezy zagraniczne za wlasna kase - bardzo fajnie..wiec w takim razie po co LOK czy inny orngan władczy.. :?: NIewyobrażam sobie aby nasi piłkarze, siatkarze czy inni placiki za starty w zawodach na swiecie..

Tytuł:
PostNapisane: Pn mar 05, 2007 8:13 am 

Andrzej Trella napisał(a):

Lesław, jeśli mogę się tak do Ciebie zwracać i nie masz nic na przeciwko, informacja taka została ogłoszona na forum KMK LOK w dziale dla vipów. Przyznaję rację, że powinno to zostać upublicznione w odpowiednim czasie i uznaję to za nasze niedopatrzenie, za co mogę jedynie przeprosić ze swojej strony, że nie dopilnowałem przekazania tej informacji publicznie. Nie jest to jednak megalomania. Postaram się, aby w przyszłości uniknąć tego rodzaju sytuacji.

Andrzej(bo chyba mogę)o konspiracyjnym koncie VIP to nawet wszyscy nie wiedzą...
Cytuj:
Sprawa "załatwiania"miejsc została uruchomiona prywatnymi kanałami,czyli kto gdzie i za ile może...

Sprawa Piotra Blazuckiego,sprawa bagusów i wreszcie elektryki i spalinowe,płaskie.Miejsca zostały "załatwione"po czasie przez koneksje...
Cytuj:
Kierownikiem Drużyny zostaje osoba,która ma najwięcej,bezinteresownych zasług dla polskiego modelarstwa,?

Chociaż zajmuję się modelarstwem 23 lata przyznaję, moja rola raczej ograniczała się do zawodnika. Obecnie postanowiłem podjąć kilka wyzwań i zmieć coś w modelarstwie polskim. Czy to źle? Czy mam rozumieć Twoją wypowiedź jako sprzeciw przeciwko mojej kandydaturze?

Ciebie uznałem jako trenera,natomiast kierownikiem ekipy jest chyba kto inny...
Cytuj:
Kadra-Team(to tylko zbieg okoliczności)

Na tą chwilę nie zgodzę się z tym i będę wdzięczny za rozwinięcie tematu.

Temat sam się rozwinie jak zostanie przedstawiony skład kadry np.elektryków DTM...

Osobiście jestem za pozytywnym dialogiem pomiędzy modelarzami i uważam, że wspólnie powinniśmy poczynać pewne rozwiązania dla dobra nas wszystkich. Powtarzam, iż chciałby wypracować jasne zasady wyboru reprezentacji Polski z udziałem doświadczonych modelarzy takimi jak Ty czy kolega Żelazo.

Tylko dialog przed decyzjami...

Odnośnie tego tematu sprawy toczyły się bardzo szybko i trudno było wszystko publikować w odpowiednim czasie, ale popracujemy nad tą kwestią w przyszłości.

Publikowaniem powinien zająć się Sekretarz Komisji...,po to chyba jest skład prezydium,zeby podzielić obowiązki i usprawnić.

Tytuł:
PostNapisane: Pn mar 05, 2007 9:20 am 

Cytat:
Cytuj:
informacja taka została ogłoszona na forum KMK LOK w dziale dla vipów

Według mnie powyzsze słowa świadczą o podziale środowiska. Na "MY' i 'oni"
Mozna toczyc dyskusje w wybranym gronie. Ale minimum szacunku dla reszty "ciemnego ludu' wymaga aby o podjetych decyzjach informować środowisko. I chyba nie brak czasu, tylko stosunek do tej reszty decyduje o przekazie informacji.

Co do propozycji uwzględniania wyników z dwóch lat to uważam że niczym ona nie rózni sie np. od stwierdzenia że zawodnik dobrze jeżdżący na hali nie musi wcale dobrze jezdzić na asfalcie. A takie stwierdzenie pada ze strony Trenera Kadry.
Wszystkich którzy nie odczytali ironi - proszę o wybaczenie. Nastepnym razem bede pisał jasno i wyrażnie.

Cytat:
Cytuj:
Daleko posunięta uwaga i całkowicie nietrafna

Czy mam publicznie przeprowadzić dowód na to stwierdzenie. Czy tez może poczekać parę miesięcy a wtedy wszyscy myslący sami wyciągną wnioski z faktów.

Cytat:
Cytuj:
raczej będę to zwalczał niż propagował.

A ja podtrzymuję to co napisałem o listku figowym.Mnie wystarczyło dwie rozmowy telefoniczne w piątek i skojarzenie wcześniejszej korespondencji prywatnej - aby wyciągnąć taki wniosek.

Cytat:
Cytuj:

Tak jak wyżej - kojarzenie pewnych faktów.

Po co to piszę. Bo nie lubię jak ktoś próbuje zrobić ze mnie "wała".
I wcale nie oczekuję że moje pisanie coś zmieni. Może tylko paru osobom otworzy oczy i ułatwi kojarzenie faktów.

Tadeusz Żelazo

PS. Na szczęscie ME to nie jedyna impreza miedzynarodowa. Jest jeszcze parę imprez nie mniej prestizowych, bo z udziałem zawodników z całego świata. I przynajmniej tu zasady startu są jasne i klarowne.

Tytuł:
PostNapisane: Pn mar 05, 2007 9:53 am 

No chyba nie może być innaczej . Kadrę powołuje się na podstawie rankingu z ubiegłego roku . Jeżeli ktoś nie może , lub go nie stać , jego miejsce zajmuje następny .Jasne ? . Innaczej być nie może . I powinne/y być dwie kadry: asfaltowa i halowa . Mieszkam dwie ulice od Andrzeja T , rozmawiamy 10 razy dziennie , a dopiero dzisiaj się dowiedziałem , że został trenerem Kadry . Gratuluję.!!! I nie Jemu się tym chwalić . Ktoś tam wyżej zaspał . Dziwię się , że wyrazil zgodę . jeszcze nie zaczął , a juz lecą joby . Uprzedzam odpowiedzi , tekst nie jest Sponsorowany .

Tytuł:
PostNapisane: Pn mar 05, 2007 10:46 am 

Cytuj:
No chyba nie może być innaczej .

Mniej chodzi o to jakie mają być zasady. Mnie chodzi tylko aby ogól poznawał zasady przed a nie po. Taka drobna różnica.
Tadeusz Żelazo

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 52 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4  Następna strona