Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest So kwi 25, 2026 5:26 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 23 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Czy był byś zainteresowany HPI D-BOX drift assist system gdyby jego cena spadła o 100 zł i wynosiła 230zł ??
TAK 33%  33%  [ 16 ]
NIE i tak za drogo 67%  67%  [ 32 ]
Liczba głosów : 48
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Cz lut 15, 2007 1:34 am 

Drinek napisał(a):
Ja chciałbym podkreślić że tu chyba komuś się temat tego postu pomylił

Przepraszam bardzo ale ja nie pytam czy wam się podoba d-box czy nie czy uważacie go za zbędny czy nie czy dla was bez d-boxa można zrobić to samo.

Ja ten post zakładam po to by się z orientować czy jest ktoś nim zainteresowany bo jestem w stanie takowego załatwić taniej jeśli nie jesteś zainteresowany to zachowaj swoją opinię na swój post jeśli takowy założysz ( ale pamiętaj zatytułuj go opinia o d-boxie )

A jeśli już się tak każdy upiera ze to nikomu nie potrzebne i sam radzi sobie tak idealnie to ja bym bardzo poprosił te osób o filmik ze swoimi wyczynami bo takie czcze gadanie bo ja to robie tak samo to ja tez sobie mogę powiedzieć.

Jak już tacy z was profesjonaliście to pokażcie co potraficie.

Ja siebie nie uważam za dobrego w driftera bo jestem cieki i się z tym nie kryje umiem pokazać co do tej pory potrafię choć nie trenowałem za wiele
http://video.google.pl/videoplay?docid= ... 2189241978

No więc po pierwsze - chcesz się zorientować czy ktoś zainteresowany, masz odpowiedzi, i to z uzasadnieniem (żadko dziś spotykane a szkoda, czasem się przdaje).
Większość osob pisze, że woli wykonać 1 na 10 poprawnie niż 10 na 10 z 10 % wkładu własnego.
Mówisz tak, jak byś był jego importerem, miał byś zrobić zaraz biznes, i 1000 osob już chętnych ale 5 na forum robi Ci antyreklamę !
Nie jest to jak określiłeś nowość ułatwiająca jazdę, tylko nowość jadąca za Ciebie..
Powiedz mi jakim cudem to uczy, skoro samo wykonuje najważniejsze czynności za ciebie ?
Jak powiedział Wrzech, niedługo będziemy naciskać START i patrzyć jak model jedzie,,,,

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Cz lut 15, 2007 2:28 am 

Jak to uczy a bardzo prosto

Montując urządzenie ustawiasz na nim wychyl serwa na 100% jego zakresu i w taki sposób jego reakcja powoduje ze wykonuje za nas wszystko ale można również zacząć od 25 % i wtedy nie robi za nas wszystkiego tylko koryguje drobne błędy
Podczas każdego kolejnego treningu można zmniejszać ten zakres udziału d-boxa w nasza jeździe aż do moment gdy robimy to idealnie.

Z resztą radze przeczytać wcześniejsze posty bo każdy się sadzi że to do niczego się nie nadaje i że ludzie z tym cackiem będą kozaków zgrywać

Ale przecież jeśli nawet u nas w Polsce ktoś zrobi zawodu w Driftingu RC to nikt na zawodu gościa z d-boxem nie wpóści a właśnie zawody były by idealnym miejscem na pokazanie umiejętności

Dla mnie D box to jak tak instruktor na prawo jazdy na początku jazdy zwraca uwagę i poprawia twoje wszystkie błędy aż stopniowo dochodzisz do wprawy na sam koniec dostajesz tylko opito jak coś z robiłeś źle.

A najlepsze jest to że w ankiecie na tak nie zagłosowały 2 3 osoby ale wiele więcej

Pewnie dlatego ze reszcie żal du… ściska ( przepraszam za wyrażenie ) bo sobie na D-Boxa pozwolić nie mogą bo jest dla nich za drogi.

Ale i tak się zawiodłem może nie na tym ile osób jest zainteresowanych bo wcale mnie to nie dziwi ale taki nagły wjazd z niesamowita agresją tylko dlatego że człowiek ma możliwość coś taniej załatwić i pomóc innym jak ktoś nie chce tego uszanować to niech się wydziera dalej w ty poście ja jestem tu po to żeby pomóc temu kto tego chce.

Myślałem że modelarze są bardziej sympatyczni ( ale widzę że tylko Ci na reali ) bo na forum to większość się wielką dumą i wiedzą na każdy temat unosi a żeby pomóc komuś to rzadko który.

--------------------------------------------------------------------------------

A jak już tak usilnie twierdzicie ze zakładają d-boxa stajecie się mistrzami bo d-box wszystko za was robi to odpowiedzcie sami sobie na 2 pytania

Staje na starcie 2 modelarzy z helikopterami pierwszy to zawodowiec a drugi amator ( który posiada żyroskop w swoim modelu ) jak myślicie który wygra ??

Dlaczego nikt uwagi nie zwraca i nie krytykuje ludzi którzy w swoich helikopterach i samolotach montują żyroskopy ?? ( jakoś nie widziałem jeszcze ani jednej opinii która by wyglądała mniej więcej tak ) Żyroskop w helikopterze lata za ciebie ??

Więc radził bym się zastanowić nad tym do czego ludziom żyroskop w modelu latający z tego co się orientuje na początek do nauki latania by poprawić błędy pilota i po jakimś czacie treningu je wyeliminować tak bardzo jak się da.

Więc dlaczego jak człowiek chce to zastosować to w modelu torowym większość od razu rzuca hasło ze jeszcze trochę i model będzie za nas sam jeździł ??

Tytuł:
PostNapisane: Cz lut 15, 2007 9:55 am 

Drinek napisał(a):
Pewnie dlatego ze reszcie żal du… ściska ( przepraszam za wyrażenie ) bo sobie na D-Boxa pozwolić nie mogą bo jest dla nich za drogi.

Trochę się zagalopowałeś, Po to chyba miała być ta ankieta, by określić czy warto kupić coś takiego i wynika z niej jasno - nie warto. A powody chyba jasne - ZA DROGO! Takie też pytanie jest w ankiecie " NIE i tak za drogo" - i teraz masz czelność pisać , że ludziom żal du... ściska !!!!, jak z ciebie taki bogaty importer to zasponsoruj każdemu takie cacko w ramach reklamy. Nikt cie nie atakował, tylko kazdy wyraził o tym swoją opinię, a to jest jak najbardziej wpływa na badanie rynku. I nie płacz , że taki z ciebie dobry samarytanin i chcesz ludziom pomóc, bo coś nie chce mi sie wierzyć że na tym nic nie zarabiasz. Masz rację, modelarze to nie są sympatyczni ludzie i ty jak najbardziej tworzysz taki wizerunek.

TRAXXAS REVO 3.3 #5308 [ 2008 EDITION ]

Spektrum DX 3.0

AUKCJE : http://www.allegro.pl/show_user_auction ... id=1576079

Tytuł:
PostNapisane: Cz lut 15, 2007 10:32 am 

Jak komuś się post nie podoba to nikt nie kazał się wypowiadać jak ktoś nie chce d-boxa to niech oleje ten post a nie wielkie awantury wszczyna i wywody robie na jego temat.

Jak ktoś nie chce zaoszczędzić to wasza sprawa ale niech chociaż nie krytykuje tego że ktoś stara się obniżyć cenę dla zainteresowanych.

Mi przestało zależeć na tym czy ktoś chce czy nie jakoś w gronie znajomych modelarzy inaczej moja inicjatywa była odebrana niż tu na forum.

Ale tu widzę tylko każdy czeka żeby 2 wygarnąć.

A swoich słów nie cofnę i nie mam takiego zamiaru jeśli ktoś na mnie się wydziera bo chce pomóc oszczędzić to sprawa jasna że się bronie a najlepszą obrono jest atak.

I TO JEST MOJA OSTANIA WYPOWIEDŹ W TYM TEMACIE JESLI KTOŚ MA JAKIEŚ PYTANIA NA TEMAT ZAWARTY W 1 POSCIE TO PROSZE PISAĆ POPRZEZ PM

Tytuł:
PostNapisane: Cz lut 15, 2007 4:36 pm 

Drinek napisał(a):
Jak komuś się post nie podoba to nikt nie kazał się wypowiadać jak ktoś nie chce d-boxa to niech oleje ten post ...

Jest to forum dla wszystkich, nikt nie każe, ale każdy ma prawo.

Cytuj:
Jak ktoś nie chce zaoszczędzić to wasza sprawa ale niech chociaż nie krytykuje tego że ktoś stara się obniżyć cenę dla zainteresowanych.

Piszesz tak, jakby był to obowiązkowy wydatek, jak np. regiel czy silnik.
Może tu jest błąd w twoim rozumowaniu ? D-box, do dodatek..
A może muszę go mieć bo Ty chcesz go sprzedać ?

Cytuj:
Mi przestało zależeć na tym czy ktoś chce czy nie jakoś w gronie znajomych modelarzy inaczej moja inicjatywa była odebrana niż tu na forum.

Jak byś wrzucił wątek do działu sprzedam z tytułem " sprzedam d-boxa za 200zł" i zrobił sobie niezłą rekalme - to pewnie by się udało...

Cytuj:
Ale przecież jeśli nawet u nas w Polsce ktoś zrobi zawodu w Driftingu RC to nikt na zawodu gościa z d-boxem nie wpóści a właśnie zawody były by idealnym miejscem na pokazanie umiejętności

No właśnie, po co się uczyć, z błędem ?

Cytuj:
Montując urządzenie ustawiasz na nim wychyl serwa na 100% jego zakresu i w taki sposób jego reakcja powoduje ze wykonuje za nas wszystko ale można również zacząć od 25 % i wtedy nie robi za nas wszystkiego tylko koryguje drobne błędy
Podczas każdego kolejnego treningu można zmniejszać ten zakres udziału d-boxa w nasza jeździe aż do moment gdy robimy to idealnie.

Cytuj:
Dla mnie D box to jak tak instruktor na prawo jazdy na początku jazdy zwraca uwagę i poprawia twoje wszystkie błędy aż stopniowo dochodzisz do wprawy na sam koniec dostajesz tylko opito jak coś z robiłeś źle.

Instruktor pokazuje błąd, D-box nie, tu jest różnica..
Po co kupować D-boxa na np. miesiąc jeśli po miesiącu bedziemy umieli zrobić to samemu, skoro możemy uczyć się 1.5 miesiąca bez d-boxa ?

Cytuj:

A najlepsze jest to że w ankiecie na tak nie zagłosowały 2 3 osoby ale wiele więcej

Niektórym żal ..... ściska jak widzą setną beznadziejną ankietę, i wiedzą, że nic z niej nie wyniknie więc nie głosują..

Cytuj:
Ale i tak się zawiodłem może nie na tym ile osób jest zainteresowanych bo wcale mnie to nie dziwi ale taki nagły wjazd z niesamowita agresją tylko dlatego że człowiek ma możliwość coś taniej załatwić i pomóc innym jak ktoś nie chce tego uszanować to niech się wydziera dalej w ty poście ja jestem tu po to żeby pomóc temu kto tego chce.

Jak już pisałem, D-box nie jest obowiązkiem, jest dodatkiem...

Cytuj:
Myślałem że modelarze są bardziej sympatyczni ( ale widzę że tylko Ci na reali ) bo na forum to większość się wielką dumą i wiedzą na każdy temat unosi a żeby pomóc komuś to rzadko który.

Znam duże grono modelarzy, z zawodów i z netu, i tylko garstka z internetu zachowuje się jak Ty, czyli gdy coś nie idzie po ich myślii (np. tobie interes życia) się załamują i winę zwalają na innych.

Cytuj:
Staje na starcie 2 modelarzy z helikopterami pierwszy to zawodowiec a drugi amator ( który posiada żyroskop w swoim modelu ) jak myślicie który wygra ??

1) Na heli się nie znam, nie wiem ile daje tam żyroskop, ale z tego co gadałem z znajomym który ma heli, to 90% heli ma żyro, a więc i ten zawodowiec...
2) No widzisz, czyli na d-boxie nie da się zrobić tego pożądnie.....

Cytuj:
Dlaczego nikt uwagi nie zwraca i nie krytykuje ludzi którzy w swoich helikopterach i samolotach montują żyroskopy ?? ( jakoś nie widziałem jeszcze ani jednej opinii która by wyglądała mniej więcej tak ) Żyroskop w helikopterze lata za ciebie ??

Zapytaj na forum o heli i samolotach...

Cytuj:
Więc radził bym się zastanowić nad tym do czego ludziom żyroskop w modelu latający z tego co się orientuje na początek do nauki latania by poprawić błędy pilota i po jakimś czacie treningu je wyeliminować tak bardzo jak się da.

Samochód lata tylko po wyskoczeniu z hopy...
A pozatym, wydaje mi sie, że jeden błąd w samolocie czy heli, może kosztować dużo (pracy, pieniędzy)
W samochodzie jeden nieudany drift dużo nie kosztuje, co 10-siąty nieudany MOŻE - nie musi kosztować np. złamany wachacz za 30zl...

Cytuj:
Więc dlaczego jak człowiek chce to zastosować to w modelu torowym większość od razu rzuca hasło ze jeszcze trochę i model będzie za nas sam jeździł ??

Za bardzo się wzorujesz na heliku czy samolocie, napisałem wyżej, bo w nich (samolot, heli) jest to chyba obowiązek dla nowego, w samochodzie nie, kierować auto można się nauczyć dość szybko... ii bezboleśnie....

Nie odbieraj tego jako atak na Ciebie czy twoją osobę PROSZĘ !
Chcę Ci uświadomić, że źle myślisz....

Brr ale długi... :)

Tytuł:
PostNapisane: Cz lut 15, 2007 6:09 pm 

Drinek napisał(a):
Ja ten post zakładam po to by się z orientować czy jest ktoś nim zainteresowany bo jestem w stanie takowego załatwić taniej jeśli nie jesteś zainteresowany to zachowaj swoją opinię na swój post jeśli takowy założysz ( ale pamiętaj zatytułuj go opinia o d-boxie )

eee... idea forum? Znana? Chyba nie...

Drinek napisał(a):

No ok... ale po miesiacu co? Dbox na polke bo juz nie potrzebny?

Drinek napisał(a):

Impertynencki jestes.

Drinek napisał(a):

Pokaz mi gdzie na poczatku ktos cie zaczal atakowac? Agresje wywolas sam swoja riposta.

Drinek napisał(a):

Odpowiem tak. Stoja na starcie dwa samochody (1:1); jeden ma normalne pompowane opony, drugi ma w oponach wkladki (takie jak w modelach :) ) Kto pierwszy bedzie na mecie?
Co ma jedno wpsolnego z drugim?? Mowimy o samochodach a nie ptaszkach.

[quote=Drinek]
[/quote]
, tylko ja to napisalem
Nie wiekszosc, po to ze wymyslane sa gadzety ktore kieruja modelem eliminujac przy okazji ingerencje czlowieka (1:1 taaaaak ale model?? przeciez to wlasnie o to chodzi zeby sie uczyc panowania nad modelem).

E Maxx BL
galeria modeli, modów i czesci

Tytuł:
PostNapisane: Cz lut 15, 2007 10:03 pm 

Drinek napisał(a):
A jeśli już się tak każdy upiera ze to nikomu nie potrzebne i sam radzi sobie tak idealnie to ja bym bardzo poprosił te osób o filmik ze swoimi wyczynami bo takie czcze gadanie bo ja to robie tak samo to ja tez sobie mogę powiedzieć.

Jak już tacy z was profesjonaliście to pokażcie co potraficie.

Ej weź nie wal takich postów bo mi zajady popękają :lol: . Ja uważam że driftuje nieźle bez tego d-boxa i nie musze ci wcale tego udowadniać bo nie jesteś moją matką :P. A ty jak sam powiedziałeś że nie jesteś najlepszy (nie mówie że ja jestem) to sie nie wymądrzaj bo myśle wypowiadali sie tu bardzo dobzi rc-drifterzy i myśle że oni wiedzią lepiej.
A ty jeśli jeździsz na tym d-boxie to ja bym zalecał wyeliminowanie go gdyż puźniej nie bedziesz umiał jeździć bez niego.
Sorry, ale takie moje zdanie.

Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: Pt lut 16, 2007 3:11 pm 

To co jest najgorsze w d-box'sie to to że się operuje w zakręcie samym gazem, a skręt też jest potrzebny min. do tego żeby dodać większego stylu np. przy wychodzeniu z zakrętu, a nie takie monotonna jazda w ciągłej jednej linni, tak jak by po szynach. Lepiej jest, że jak stracimy kontrolę nad modelem to sami potrafimy go opanować, a nie że za nas to robi elektronika. Dobre to jest dla początkujących, tylko po co wydawać tyle kasy na cos co długo nie posłuży, a taki sam efekt tez mozna uzyskać bez tego. Sądze ze to jest dal gadżeciaży którzy muszą mieć wszystkie nowinki technologiczne u siebie się tym lansowac.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 23 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2