Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pn cze 08, 2026 3:50 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 46 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Pt lut 09, 2007 4:42 pm 

Adam Jugowski napisał(a):
Masz racje ale zauwaz, ze jezeli kazdy by chcial stworzyc grupe pod swoj model to byloby ich naprawde sporo!
Chcemy ustalic jakis kompromis miedzy modelami.

Chyba, zeby pojsc na faze i w pierwszym sezonie nie ustalac zadnych zasad procz tych "Dżentelmenskich" :D

No mozna by cos takiego zrobic, ale popatrz na to w ten sposob rally games to zawody same w sobie i beda 2 grupy, zobacz ile klas jest w on i off raod.
tutaj by nie kolidowalo, mozna stworzyc jeden rajd z obiema grupami na raz, klasyfikowanymi oddzielnie. Osoby, ktore jezdzily by 3,5, na pewno na nastepny sezon przeszly by do 4,6. Bedzie wtedy mozliwosc rozwoju i dobrej rywalizacji. Za granica zobacz ile jest takich klas, w zasadzie dla kazdego. Wiem ze tutaj mamy troche inne realia, ale tory dla obu klas moga byc jednakowe i najwazniejsze, stwarza to mozliwosc rozwoju i wielosci modeli i producentow modeli(szerszy wybor) np w pierwszym sezonie niech na 4,6 sciga sie 4-5 osob, za rok bedzie minimum 10, bedzie to postepowalo w tepie geometrycznym. Dlaczego w polsce nie ma skali 1:5 - powiedie ze nie ma torow - mozna jezdzic na mniejszym torze wiekszym modelem ale wymaga to perfekcyjnej techniki - jest b. trudno ale nie niemozliwe. Ja patrze na to z tej strony

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Pt lut 09, 2007 4:49 pm 

Gr4N4c1K napisał(a):
Toost napisał(a):
ja pitole, nie wyrobisz na opony :D

ja w RS4 konczyłem opony w godzinę, a tam był T15. To jak tu jest 28-ka, a model ledwo kilo cięższy to faktycznie będzie gume palił

mam to nagrane :D

pozdrawiam

nie mów tego głośno :D

Tytuł:
PostNapisane: Pt lut 09, 2007 5:27 pm 

Panowie, nie będziemy wywarzać otwartych drzwi. Jesteśmy w posiadaniu przepisów obowiązujących w Hiszpani i Włoszech i nie ma powodu aby je zmieniać. Generalnie silnik maks. 3,5ccm, jeden bieg, zderzak z przodu (chodzi o bezpieczeństwo zawodników i ewentualnych widzów), karoserie samochodów rajdowych lub wyścigowych. Niebawem przetłumaczone przepisy pojawią się na naszym forum http://www.forum.rcracing.pl w dziale Rally Game. Będzie też można przeczytać tam o co chodzi w rally game. Zapraszam po zawodach mikro w Katowicach.

Tytuł:
PostNapisane: Pt lut 09, 2007 6:45 pm 

Przemek Morawski napisał(a):
Panowie, nie będziemy wywarzać otwartych drzwi. Jesteśmy w posiadaniu przepisów obowiązujących w Hiszpani i Włoszech i nie ma powodu aby je zmieniać. Generalnie silnik maks. 3,5ccm, jeden bieg, zderzak z przodu (chodzi o bezpieczeństwo zawodników i ewentualnych widzów), karoserie samochodów rajdowych lub wyścigowych. Niebawem przetłumaczone przepisy pojawią się na naszym forum http://www.forum.rcracing.pl w dziale Rally Game. Będzie też można przeczytać tam o co chodzi w rally game. Zapraszam po zawodach mikro w Katowicach.

No wlasnie, widzialem to forum i czytalem, nowy model inferno gt jest nie przpisowy, ale firma go wypiuscila, pytanie dlaczego? A moze za pol roku wlasnie te przepisy sie tam zmienia, czy musimy jak zwykle sciagac od kogos pomysly - kiedys ktos powiedzial Polacy nie gesi ... (Mikolaj rej). Moze ppojsc tak o krok dalej, bo z tego co widze to raczej przyszlosc lezy w 4,6, a 3,5 juz niedlugo bedzie historia. I zobacznie kazdy chce sie zaopatrzyc w inferno - tylko po to by silniki zmieniac?

Tytuł: :)
PostNapisane: Pt lut 09, 2007 7:20 pm 

witam
drogi dziadzie jestes w bledzie co do silnikow, a juz napewno w tej klasie
3,5 to drugie po 2,11 najbardziej wysilone i dopracowane silniki a i najdrozsze i gwarantuje ze w tym przypadkusa lepsze

co do modelu inferno to wiem ze jeden uzywany stoi(lub stal) w sklepie na bitwy warszawskiej w wawie wiec moze warto pojechac i oblukac,
kupic np. model uzywany a dobra aparature serwa i caly osprzet (gwarantuje ze jest to dobre rozwiazanie bo dobra apka jest na lata a model na .........)
tymbardziej ze to 1 model i jeszcze nie do konca wiesz czego chcesz a moze ci sie wydaje ze wiesz (jak juz sie zarazisz to modele beda 2 potem 3.....i poleci...)
jak zrobisz jak mowie to moze sprzedadza bez silnika i kupic silniczek np. sh21pro bedzie klasowy dobry i tani
a w miejsce skrzyni wstawic pojedyncza zebatke stalowa i stalowy atak
mial bys model klasowy z dobrym osprzetem
podwozie wrazie co mozna potem sprzeda a do silniczka i apki dokupic dobre podwozie baggy i znow masz klasowy model
mysle ze warto myslec przyszlosciowo nie napalac sie na model nowke

co do przerobienia skrzyni to zawsze ktos pomoze np. ja czyinny modelarz z warsztatem

mam nadzieje ze skozystasz z mojej rady a wypracowanie bedzie zrozumiale i cos wniesie do tematu

pozdraiwam

Tytuł: Re: :)
PostNapisane: Pt lut 09, 2007 7:30 pm 

Piotr Łękarski napisał(a):
witam
drogi dziadzie jestes w bledzie co do silnikow, a juz napewno w tej klasie
3,5 to drugie po 2,11 najbardziej wysilone i dopracowane silniki a i najdrozsze i gwarantuje ze w tym przypadkusa lepsze

co do modelu inferno to wiem ze jeden uzywany stoi(lub stal) w sklepie na bitwy warszawskiej w wawie wiec moze warto pojechac i oblukac,
kupic np. model uzywany a dobra aparature serwa i caly osprzet (gwarantuje ze jest to dobre rozwiazanie bo dobra apka jest na lata a model na .........)
tymbardziej ze to 1 model i jeszcze nie do konca wiesz czego chcesz a moze ci sie wydaje ze wiesz (jak juz sie zarazisz to modele beda 2 potem 3.....i poleci...)
jak zrobisz jak mowie to moze sprzedadza bez silnika i kupic silniczek np. sh21pro bedzie klasowy dobry i tani
a w miejsce skrzyni wstawic pojedyncza zebatke stalowa i stalowy atak
mial bys model klasowy z dobrym osprzetem
podwozie wrazie co mozna potem sprzeda a do silniczka i apki dokupic dobre podwozie baggy i znow masz klasowy model
mysle ze warto myslec przyszlosciowo nie napalac sie na model nowke

co do przerobienia skrzyni to zawsze ktos pomoze np. ja czyinny modelarz z warsztatem

mam nadzieje ze skozystasz z mojej rady a wypracowanie bedzie zrozumiale i cos wniesie do tematu

pozdraiwam

Dziekuje Ci, jestes chyba pierwsza osoba, ktora umotywowala problem rzeczowo. Dziekuje i napewno skorzystam z pomocy. Moze wyjasnie, dlaczego upieram sie tak przy modelu inferno. Dostalem taki mail od pana Krzysztofa z rcmodelsport: (jest to fragment)
Model ten wyposazony jest w podwozie z modeli Buggy, czylio najlepsze,
najwytrzymalsze, najbardziej niezawodne co tylk moze byc. Monstery wysiadaja wczesniej niz model Buggy. A terz jeszcze cos wiecej o tym modelu: Przyznam sie Panu ze nie mam osobiscie tego modelu, ale klient p[rzyjechal do nas z danym modelem zeby mu go ustawic i mialem przyjemnosc prowadzic to cacko i
obiecalem sobie, ze tylko zobacze pierwszego krokusa i to biore. Ten model poprostu palil gumy. W modelu tym jest silnik 4,6cm i to jeden z lepszych, najbardziej dopracowanych jaki wypuscila ostatnimi czasy firma Kyosho. Takze przepowiada za ty modelem to ze mowi Pan ze raczej Pan nie bedzie bral
udzialu w zawodach.

i silnik tez podobno rewelacyjny.
zdobyl w zeszlym (2006) roku mistrzostwo polski
bo taki sam silnik jest w modelu http://www.sklep.rcmodelsport.pl/index. ... od_id=1043

Mam nadzieje ze mnie zrozumiecie

PostNapisane: Pt lut 09, 2007 7:47 pm 

mam jeszcze inny pomysl

kup model xray xb8 oczywiscie uzywany
zagadaj z Przemkiem Morawskim moze on ci cos pomoze
napisz ogloszenie na forum moze ktos bedzie chcial sprzedac
i do tego zestaw modyfikujacy na rally od hudego albo rzezbic samemu
reszta jak w poscie wyzej jakas lepsza elektronike i serwa no i nowy silniczek
nezly jest na allegro Ninja 3,5 kolega pisze ze po docieraniu

bedziesz mial w sumie 2 modele oba w fajnych klasach w sumie nic nie tracisz

dlaczego taka propozycja wiem ze xray to super modele warte tych pieniedzy
co do kyosho mam pewne watpliwosci
mialem doczynienia z modelami kyosho i mam watpliwosci co do tego ladnego niebieskiego alu no chyba ze cos sie zmienilo i nie jest ono plastelina

pozdrawiam

PostNapisane: Pt lut 09, 2007 7:56 pm 

Piotr Łękarski napisał(a):
dlaczego taka propozycja wiem ze xray to super modele warte tych pieniedzy
co do kyosho mam pewne watpliwosci
mialem doczynienia z modelami kyosho i mam watpliwosci co do tego ladnego niebieskiego alu no chyba ze cos sie zmienilo i nie jest ono plastelina

widze, ze jestes z wawy, mam pytanie, bedziesz 17go w piasecznie? moze bysmy sie spotkali i pogadali na ten temat? bylbym ci wdzieczny za pomoc

PostNapisane: Pt lut 09, 2007 8:14 pm 

zarejstrowalem sie na wyscig ale nie wiem czy moj gs bedzie gotowy
bo czekam na serwa :)
no a jak serwa dojda i zaczne katowac model to nie wiem czy dotrwa
do 17 :)
mam potworne cisnienie na jazde :) to moj 1 off-road i beda 1 zawody
nawet nigdy nie skoczylem wyjezdzilem 2 zbiorniki i jade na zawody paranoja :) hehehhe
mam nadzieje ze zawodnicy mnie nie zlinczuja

wracajac do tematu sluze pomoca czy to na forum, gg, czy osobiscie :)
na zawodach jak juz pisalem planuje byc
tymczasem jestem chory i siedze w domu wiec mozesz pisac a ja bede odpowiedal bo mam tylko kompa i tv do rozrywki

PostNapisane: Pt lut 09, 2007 9:58 pm 

Panowie, wiecie gdzie moge kupic bude, Focusa, 206 ? bo chcialbym w wolnej chwili przystosowac swoje XB8 do Rally :)

PostNapisane: Pt lut 09, 2007 11:00 pm 

Michał Bugajski napisał(a):
Panowie, wiecie gdzie moge kupic bude, Focusa, 206 ? bo chcialbym w wolnej chwili przystosowac swoje XB8 do Rally :)

Michal, Ty łobuzie, ja juz robie konwersje do swojego Losi 8ight. Asfalcik to jest to :lol:

PostNapisane: Pt lut 09, 2007 11:09 pm 

Artur Dzierzęcki napisał(a):
Michał Bugajski napisał(a):

Michal, Ty łobuzie, ja juz robie konwersje do swojego Losi 8ight. Asfalcik to jest to :lol:

Redukcja :lol: Bawmy sie razem :D i "spotykajmy" na zawodach

PostNapisane: Pt lut 09, 2007 11:14 pm 

do michal bugajnski:

sprobuj w ata od tamya 1:8 np. jest subary

na 100%jest tez na ursynowie w malym sklepiku modelarskim
w galerii chyba ursynow sie nazywa

EDIT: Artur dopiero co chodzily pogloski o twojej zasluzonej emeryturce a ty do nowej klasy chcesz wskoczyc
I jak tu odebrac tytol mistrza IC10

Pozdrawiam

Ostatnio edytowano Pt lut 09, 2007 11:18 pm przez Piotr Łękarski, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: Pt lut 09, 2007 11:17 pm 

swiete slowa Adam zrobmy cos takiego poza lok jak w watku http://www.rcauto.pl/forum/viewtopic.php?t=23821, nie znam tych przpisow, ale zebym mogl pojechac na inferno gt

PostNapisane: Pt lut 09, 2007 11:48 pm 

Piotrze, w IC-10 masz szanse, nie będę w tym sezonie startowal w tej klasie.

Kolego ,, Dziad,,
Nie ma potrzeby deklarowania robienia czegokolwiek poza LOK, wystarczy zrobić i tyle. Czy ta klasa osiągnie sukces, czy poniesie klęske- jest to nieważne, ważne są doświadczenia . Sukces tej klasy to frekwencja , zaangażownaie zawodników i organizatorów.

Dot. Przepisów.
Jeżeli wprowadzona zostanie skrzynia biegów to zapewniam was że w bardzo krótkim czasie ta klasa może stać się bardzo szybka i ....droga. Prędkość to duże przeciążenia i duże zużycie opon. Silniki 3,5 ccm są jedynymi silnikami które są produkowane do tej klasy, silnik 4,6 jest silnikiem off-road i moim zdaniem może nie dac sobie rady z dluższymi torami i paliwa może braknąć na 5min.
Proponuje poczekać na przetlumaczone przepisy od Jacka.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 46 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona