Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest N kwi 19, 2026 7:28 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 174 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12  Następna strona
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Cz lut 08, 2007 8:39 pm 

Zaremba Lesław napisał(a):
Czy jest określone jednoznacznie w przepisach to,że w klasach mistrzowskich ma się odbywać 5 eliminacji i trzy finały.Czy zawodnicy z sekcji czy komisji, (bo np.Patryk Raczyński z powodów zawodowych mógł zmienić zdanie),zapomnieli o tej kwestii.
Być może ten zapis umknął mi i jeśli tak to proszę o jego wskazanie mi .

Żeby nie być gołosłownym zacytuję z innej słusznej strony:
Jacek Żurek napisał(a):
Silniki Carson (CUP MACHNIE, FIGHTER MACHINE i CE-4) są już oficjalnie dopuszczone do używania w 540 (Komunikat Przewodniczącego Kolegium Sędziowskiego Pana Jana Matukina).
Niebawem pojawią się w oficjalnych przepisach na 2007r. wraz z innymi ograniczeniami.

Projkt przepisów do 540 znajduje się pod linkiem link

Bardzo proszę o rzeczową dyskusje a nie sianie paniki i opowiadanie jak to będzie jak się nie ma fachowej wiedzy.

Co do klasy TOP STOCK i jej rozgrywania w cyklu imprez Mistrzostw Polski Ligi Obrony Kraju informuje iż zostanie zmieniona nazwa na klasę STOCK.
Nie chce się na razie na ten temat wypowiadać, jak się pojawi stosowny komunikat to podam do niego link. Aby uspokoić wszystkich posiadaczy modeli Tamiya TT01, TL01, TB01 informuję iż w klasie STOCK ww. modele będą mogły wystartować.

dziękuję za uwagę
Jacek

Takich nowinek to nawet na słusznej stronie nie ma ,bo postawi się wszystkich przed faktem dokonanym.TOP STOCK miał być usunięty,a to tylko nazwa została zmieniona.Jak łatwo zrobić ludzi w konia.Klasa STOCK miała być tylko dla dilerów na zawodach lokalnych.
Nie dziwię się ,aktywności Pana Żurka skierowanej pod moim adresem.

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Cz lut 08, 2007 8:47 pm 

Leszku, myślę że Jacek zagolopowal się i wybiegl przed szereg , albo wie więcej jak czlonkowie komisji? :shock:
Rozmowy na temat klasy Stock byly i ucichly ale wylącznie jako klasy Dystrybutorów!!!!!! Nie wyobrażam sobie żeby ta klasa brala udzial w EMP.
Są granice których nie wolno przekraczać :o

Tytuł:
PostNapisane: Cz lut 08, 2007 8:58 pm 

Dajcie mi człowieka ,a znajdziemy na niego paragraf.
Dajcie firme ,a zrobimy dla niej przepisy.
Ale jazda niedługo tworcy przepisow sami sie w nich pogubia.

Tytuł:
PostNapisane: Cz lut 08, 2007 9:04 pm 
Administrator forum

Artur, uwierz że w tym karaju wszelkie granice można przekraczać.

Jak wytłumaczysz dofinansowanie imprez przez LOK jeżeli te imprezy mają sponsora w postaci ATA? Oraz jak wytłumaczyć złe - bo chyba tylko to mozna powiedzieć - zarządzanie finansami skoro dopuszcza się do takich rzeczy?

Artek, wpływ na wiele decyzji macie - jako członkowie komisji - tylko pozorny. Przejrzyj na oczy i zobacz że ciagle jest mydlenie oczu. W każdej kwestii. Jako stary - stażem :) - modelarz powinieneś dobrze znać realia tego hobby. Tam nie rządzi sekcja, komisja czy cokolwiek innego - tam rządzą pieniądze które płyna na sponsoring a wpisowe idzie na konto organizacji (celowo nie pisze LOK żeby nikt mnie za słowa nie złapał).

Marek Kusiakiewicz, RC-AUTO

Tytuł:
PostNapisane: Cz lut 08, 2007 9:08 pm 

I właśnie to jest problem,że Jacek Żurek wybiega przed szereg,atakuje mnie bezkarnie na słusznym forum,na wszelki wypadek ,za moje niby ataki na ATA-ę.(a ja tylko widzę,czytam,wyciągam wnioski i piszę)
A tym "szeregiem" rzuca być może złe światło na Patryka i jego kolegów z komisji.
Bo to tak wygląda jak by decyzje już zapadły,a Wy występujecie tylko jako figuranci.
Jak ja bardzo chciałbym się mylić w tej kwestii,tym bardziej,że jeszcze nie do końca straciłem zaufanie co do niektórtych...
Ale biorąc te fakty pod uwagę i sławetne ,konspiracyjne forum ,możemy tylko puścić wodze wyobrażni czego możemy się jeszcze spodziewać.
Ta informacja powinna być w takim razie zdementowana,tym bardziej,że wypadła z klawiatury rzecznika ATA-y.

Tytuł:
PostNapisane: Cz lut 08, 2007 9:13 pm 

Marku, z tego co wiem to Komisja nie ma wplywu na wydatki, ani razu nie bylo takiego tematu. Jedyne czym się zajmujemy to wewnętrzne sprawy sekcji, przepisy i .......
Nie będę bronil ani atakowal nikogo , narazie niewiele jeszcze wiem ale oczy mam otwarte.

Tytuł:
PostNapisane: Cz lut 08, 2007 9:17 pm 

Ja myślę,że nie jest to kwestia do końca finansów,tylko prywatnych sympatii i animozji co niektórych.
To się przejawia i w kwestii przepisów i w kwestii kalendarza i miejsc gdzie odbędą się zawody.
Nie dajcie się zmanipulować,trzyam ciuki.

Tytuł:
PostNapisane: Cz lut 08, 2007 9:21 pm 

I właśnie to jest problem,że Jacek Żurek wybiega przed szereg,atakuje mnie bezkarnie na słusznym forum,na wszelki wypadek ,za moje niby ataki na ATA-ę.(a ja tylko widzę,czytam,wyciągam wnioski i piszę)
A tym "szeregiem" rzuca być może złe światło na Patryka i jego kolegów z komisji.
Bo to tak wygląda jak by decyzje już zapadły,a Wy występujecie tylko jako figuranci.
Jak ja bardzo chciałbym się mylić w tej kwestii,tym bardziej,że jeszcze nie do końca straciłem zaufanie co do niektórtych...
Ale biorąc te fakty pod uwagę i sławetne ,konspiracyjne forum ,możemy

tylko puścić wodze wyobrażni czego możemy się jeszcze spodziewać.
Ta informacja powinna być w takim razie zdementowana,tym bardziej,że wypadła z klawiatury rzecznika ATA-y.

1. Wszelkie decyzje są podejmowane po wcześniejszej konsultacji i poprzez glosowanie. Nikt , nawet Komandor nie może sam podjąć takiej decyzji.
2. Patryka znam wiele lat i nie sądzę żeby byl stronniczy. Jest zawodnikiem i tak go traktujcie, nie powinniście osądzać go pochopnie.
3. Nie mam zamiaru być figurantem, nadal jestem zawodnikiem i interesują mnie sprawy zawodnicze- dokladnie klas spalinowych.
Leszku, ja czasami kupuje w Media Markt :D

Tytuł:
PostNapisane: Cz lut 08, 2007 9:40 pm 

Artur Dzierzęcki napisał(a):

1. Wszelkie decyzje są podejmowane po wcześniejszej konsultacji i poprzez glosowanie. Nikt , nawet Komandor nie może sam podjąć takiej decyzji.
2. Patryka znam wiele lat i nie sądzę żeby byl stronniczy. Jest zawodnikiem i tak go traktujcie, nie powinniście osądzać go pochopnie.
3. Nie mam zamiaru być figurantem, nadal jestem zawodnikiem i interesują mnie sprawy zawodnicze- dokladnie klas spalinowych.
Leszku, ja czasami kupuje w Media Markt :D

1.Koamdor narazie milczy,
2.Patryk jest ok,ale powinien bardziej kontrolować pewne sprawy i pamiętać to co kiedyś mówił,
3.Wiem widziałem tam kiedyś Ciebie :D

Ps.A jak głosujecie,jeśli następne zebranie za rok.Czy to się odbywa na forum VIP przy udziale osób postronnych i braku członków wybranych.(bo ich nie ma w VIP)
Trochę mnie dziwipostawa Piotrka Blazuckiego,bo nawet chyba nie jest zalogowany na słusznej stronie ,a napewnonie ma go w VIP.Wygląda tak jakby załatwił Swoje ,a teraz ma wszystko w życi jak to mówią górale.

Tytuł:
PostNapisane: Cz lut 08, 2007 10:53 pm 

Propozycja zmian dla poszczególnych klas jest "wywieszona"na słusznej ,konspiracyjnej stronie.
.

Sorry,
ale jaleję na to i chciałbym wrzucić temat akurat własnie na tej stronie.
Może za chwilę na innej, jeszcze nie wiem.
Pogubiłem sie w temacie gdzie, juz teraz rozmawia
z Fachowcami od tego sportu.

Chciałem zgłosic modyfikacje przepisów w zakresie wprowadzenia
sygnalizacji flagowej (czas jednego okrążenia)- informującej wszystkich zawodników, że należy przepuścić szybszy model.
Po danym okresie czasu ( może być umowny) jezeli zawodnik dalej blokuje szybszy model, otrzymuje karę 10 ; 15 ; 20 sekund Stop&GO

Co Wy na to?

Pozdro.
Sławek

MODELCARS

Tytuł:
PostNapisane: Pt lut 09, 2007 12:16 am 

Takich nowinek to nawet na słusznej stronie nie ma ,bo postawi się wszystkich przed faktem dokonanym.TOP STOCK miał być usunięty,a to tylko nazwa została zmieniona.Jak łatwo zrobić ludzi w konia.Klasa STOCK miała być tylko dla dilerów na zawodach lokalnych.

Dalsze losy klasy Top Stock to będzie ciężki test dla nowej władzy.
Czy wyobrażacie sobie naszych sterników jak mówią publicznie Przepraszamy – to był błąd. :D

Każdy rok przynosi nowe konstrukcje i rozwiązania. Model są coraz nowocześniejsze i relatywnie tańsze.
Myśląc perspektywicznie przez ponad 2 lata postulowałem o otwarcie klasy TS na modle innych firm. Czułem się jak wielbłąd na pustyni.
Z czasem paradoksalnie okazało się że upór władz sekcji i naciski dystrybutora monopolisty w TS były tak silne ze zabili się własną ręką.
Chroniąc na siłę TS stworzyli 540 a dynamiczny rozwój nowej otwartej klasy 540 samoistnie pogrzebał szanse przetrwania TS.
Dziś niestety nie za bardzo widzę miejsce dla dwóch tanich, podobnych klas.

Zarówno ta historyczna decyzja jak i bieżące nielogiczne pomysły powodują tylko jedno.
Tracimy czas.
W przypadku TS 2 lata.
Jestem niezmiernie ciekaw jaki patent chłopaki opracują tym razem. :D

To smutne ale pozostaje śmiać się z konserwatyzmu władz bo im większy tym bardziej dzieli środowisko i umacnia opozycję.
Pomysł ze stworzeniem jedynego słusznego forum - fajnie.
Metody typu Ban za niesłuszne poglądy - ekstra.
Dla mnie to wszystko wygląda na większą dyktaturę niż przed wyborami.
Oj blado to widzę. :D :) :D

Tytuł:
PostNapisane: Wt lut 13, 2007 4:26 pm 

Cytat ze słusznego forum:
"Ponawiam wątek.
O tym , czy klasa ma mieć status klasy mistrzowskiej, musi decydować frekwencja oraz parametry techniczne modelu. Nie może też być dominacji jednego producenta.
Aktualnie w klasie E-18 dominują dwa wózki: XRAY i HPI Micro RS4. Pojawił się sporadycznie Kyosho, ale nie wytrzymał trudu treningu w Poznaniu.
W klasie Standard i Open dominują modele XRAY. RS4 praktycznie nie ma szans w Open, co najwyżej w Standard, ale na dalszych miejscach - producent musiałby zmienić przednią konsolę - bazowanie piast przednich kół na jednym łożysku w zwrotnicy jest nieporozumieniem, chyba, że będą to łożyska z podwójnym wieńcem, ale póki co, ich nie ma i nie będzie.
Zamówiłem Scalpela, dobrze byłoby, gdyby paru innych zawodników pojawiło się z tym modelem na zawodach, zmodyfikowano by przepisy i dopiero wtedy można podjąć wspólną decyzję o dalszym losie klasy E-18.
Na obecna chwilę Pańska propozycja nie jest do przyjęcia, bo brak jest konkretnych propozycji ze strony promotorów klasy, w tym również Pana, a także dystrybutorów, by w kraju dostępny był sam model oraz serwis do niego."koniec cytatu.

Przerażające ,biorą się za klasę mikro,coś tu spie.....szą,ten bełkot może o tym świadczyć.Ratujcie się osiemnastkowicze...

Tytuł:
PostNapisane: Pn lut 19, 2007 9:08 pm 

Moze ktos sie orientuje - kiedy mozna spodziewac sie ogloszenia kalendarza na sezon letni?

PS. I jesli to nie problem - gdzie mozna znalesc informacje o punktowaniu w rozgrywkach (eliminacje-ranking-finaly-know-how).

Tytuł:
PostNapisane: Cz mar 01, 2007 11:01 am 

Kalendarz jest np tu:
http://masters.cz/rc-kalendar-zavodu
niestety .... tylko do października. Kiepsko.
Albo tu:
http://www.arcslavkov.cz/kalendar.phtml

Aaaaa, chyba że chodzi Ci o nasz - krajowy, jedyny, słuszny i oficjalny.
Będzie, na jakieś dwa dni przed pierwszymi zawodami. :lol:
Bo prośba o wcześniejsze opublikowanie odbiła się echem od ściany milczenia władz sekcji...
W

Tytuł:
PostNapisane: Cz mar 01, 2007 11:41 am 

Może Wojtek zapytaj się Przewodniczącego Sekcji lub jego Zastępcy,a najbardziej kompetentną osobą do publikacji wyników prac Sekcji,jest Sekretarz Sekcjo-Komisji.
Widzę,że Ty jako członek wybrany przez jakieś głupie,niby demokratyczne wybory możesz tyle co nic,jak reszta członków.
Nawet przepisy są takie rozsiane po Forach(propozycja na słusznej stronie zginęła),nowy status Komisji nie opublikowany,kalendarza brak ,czyli narazie wyników prac Komisji brak...a przepraszam za wyjątkiem mojego bana na słusznej stronie.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 174 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12  Następna strona