Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest N kwi 19, 2026 9:03 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 39 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona
Autor
PostNapisane: Pt lut 02, 2007 8:15 am 

Na jedynie słusznym forum utworzono dwa działy do kontaktów z dystrybutorami i oceny sprzętu.Po przeczytaniu wspaniałego wprowadzenia pod tytułem "Przeczytaj to"administrator m.innymi zasugerował stworzenie rankingu modeli,na podstawie opinii.
Ta sugestia w moim mniemaniu doprowadzi do wzajemnego szczucia się.Nie omieszkałem dać wyraz temu na piśmie.O dziwo mój post dzisiaj rano zginął.Nie dziwię się ,że ktoś stwierdził,że nie mam bana,to tylko teraz się zmieniło to,że ktoś musi nocami czuwać i kontrolować czy ja nic nie napiszę.
W poście swoim zasugerowałem ,że należało by przeprowadzić "analizę" modeli w klasie np.540 gdzie w Tarnowie było ponad 20 wózków,t.j.kto czym jeżdzi i jakie ma miejsce,a także jaki ma starz.To dało by do myślenia jak tworzyć przepisy w tej klasie.Bo obecne plany są tylko skierowane przeciwko 3 zawodnikom z czołówki.
Uważam ,że tworzenie rankingu modeli na podstawie ocen subiektywnych jest nam całkowicie zbędne.Posiadacze modeli mogą wyrażać swoje spostrzeżenia ,uwagi i doświadczenia z danym modelem,który posiadają.I tu każdy będzie sam wyciągnąć wnioski i uznać który model jest dla niego naj...
A tak to co będzie jak ja do rankingu (oczywiście teoretycznie bo ktoś w nocy czuwa,żebym nic nie pisał)będę się wypowiadał na temat modeli sprzedawanych przez ATA.
Po każdych Zawodach (tych przez duże Z)są robione zestawienia ,kto na czym i z czym jeżdził.Żaden zawodnik nie wykrzykuje -mój jest ci on naj...
To była moja sugestia w tamtym poście.Być może psuł on plany jakie sobie założono,lub pomysł z zestawieniami po zawodach pojawi się ,ale czyjegoś (nie mojego) autorstwa.Tym bardziej,że są koledzy ,którzy czegoś takiego doświadczyli.Początkowo żle przyjęty pomysł,po czasie pojawiał się pod marką JM.

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Pt lut 02, 2007 3:17 pm 

Panie Leszku moze na stronie forum jest skrypt ktoru automatycznie kasuje kazda Pana wypowiedz ? :D <joke>

W mojej opini z klasy 540 powinny byc wykluczone podwozia weglowe, to jest absolutny mus aby w tej klasie mieli szanse najmlodsi do ktorych ta klasa jest skierowana, Podwozia weglowe tak dla klas spec i mod. Nie kazdego mlodego adepta stac na wydatek okolo 1500 zl na nowy model lub 800 zl na uzywane gole podwozie (najczesciej bez kolek i budy). Dlatego ta klasa powinna stac sie nastepca popularnego TS. Moje śladowe doswiadczenie w tej materi podpowiada aby wprowadzic w/w zmiany a czolowke przezucic do speca, to jest radykalne posuniecie ktore moze nie zyskac aprobaty, ale to jest klasa dla tzw newbies, nie dla gosci ktorzy sartuja 2-3 sezon modelami ep. Dlatego oprocz obostrzen zwiazanych z modelami powinna tez zostac wprowadzona selekcja zawodnikow choc w najmniejszym stopniu. Bo to tak jakby w pucharze dajmy na to Renault startowala czołówka F1. Przenoszenie czolowych zawodnikow do wyzszych klas ma takze inne + , 540 nie jest klasa efrowska, klasa spec jest znacznie blizsza modified niz 540 , a nam ciagle brakuje zawodnikow ktorzy potrafili by sie znalezc w top10 na zawodach rangi swiatowej(no offence), dlatego taka migracja pionowa byla by bardzo pozadana.

Tytuł:
PostNapisane: Pt lut 02, 2007 3:55 pm 

Jeśli zakazać "węgla" w 540 to co powiedzieć tym którzy w ilości ponad 40 byli np. w Tarnowie.Do jakiej klasy mają iść.Do Speca.Spec to nie tylko Silnik,ale i diametralnie inne ustawienia modelu,tokarka,inne akumulatory i wiele wiele innych rzeczy związanych z kasą.W tym wypadku trudno kogoś zmuszać do tego żeby wydawał więcej pieniędzy(własnych bo sponsoringu nie ma).
Żeby chociaż nagrodą za MP był dla zawodnika z 540 silnik do Speca,ale jak Pan wie dają oponki do Formułki (była to zapewne już wtedy sugestia,że Mistrz Polski powinien zająć się inną klasą).
Dobrym rozwiązaniembyłby kategoryczny podział na grupy wiekowe(sugerował to Waldek Wolak)nawet w wyścigach;seniorzy osobno,juniorzy i młodzicy osobno,a nie eliminowanie dobrych zawodników,co będzie sztucznym obniżaniem poziomu klasy.

PS.myślę,że jeśli w Formule Renault,zawodnicy by dostawali więcej kasy niż w F1 to by tam jeżdzili.

Tytuł:
PostNapisane: Pt lut 02, 2007 9:24 pm 

Zaremba Lesław napisał(a):
Jeśli zakazać "węgla" w 540 to co powiedzieć tym którzy w ilości ponad 40 byli np. w Tarnowie.Do jakiej klasy mają iść.

Niech idą do klasy mikro :) Dziwnym trafem klasy niechciane w MP i do tego nie EFRA rozwijają się że aż miło startować w tych klasach. Sukcesu tych klas szukałbym przede wszystkim w jasnych, prostych i stabilnych przepisach technicznych. Jeśli dziś kupię model E18 to jest bardzo małe prawdopodobieństwo, że ktoś pogrzebie w przepisach i na następny sezon będę musiał kupić coś innego.

Tytuł:
PostNapisane: Pt lut 02, 2007 9:53 pm 

Węgiel jest zdrowy, szczególnie na pewne przypadłości.

W tej klasie 540 - niektórzy biją modele oparte o węgiel - plastikowymi podwoziami i nie topowymi modelami, nie będę wskazywał palcem.

To nic, że mają plastikowe podwozia ale wypełniają je 4500mAH oraz 0,1 sec serwem, reglem za 150 USD i używają najdroższych spectrum. A zapomniałbym stosują zasadę 1 silnik na jeden dzień i to wyselekcjonowany z 10 zapasowych zbadanych na hamowni...

Też nie wskaże palcem kto...

To mój syn....:-):-) Hamowni jescze nie mam ;-)

Więc zabrońmy za drogich regli czy akusów itd... itp.... a może zróbmy klasę NASCAR, losowane opony, losowane silniki..., losowane pakiety.

540 jest klasą ustabilzowaną i może nie mieszajmy na razie.

Podobno planuje się klasę TOP STOCK gdzie każdy producent wytypuje model z określonej półki cenowej (tej niższej) a silniki zapewni jakiś solidny dostawca....

Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: Pt lut 02, 2007 9:59 pm 

Widzę,że jak się ma kolegów w Sekcji,to ma się też przecieki... :D :lol:

Ps.przy następnej okazji (Nowy Targ)mogę zbadać Twoje silniki na hamowni,tylko najlepiej jak wylądujemy w tym samym hotelu. :D

Tytuł:
PostNapisane: So lut 03, 2007 8:31 am 

Po napisaniu na słusznej stronie posta o treści :
Zaremba Lesław napisał:
Cytuj:
Czy na oficjalnym forum nie wypadało by Pisać Tadeusz Bernady.
Po za tym mając w Sekcji Sekretarza to on powinien się zajmować rozsyłaniem zapytań do organizatorów czy są zainteresowani organizacją zawodów pod egidą LOK.
Pisząc" Tadek" i "powysyłał"to kojarzy się z Tadkiem wysłanym po browara.
A Kol.Tadeusz Bernady (chociaż fajny gość i jest nas wielu z nim na TY) zasługuje na szacunek z racji zajmowanego stanowiska jak i oficjalności strony.Ktoś by mógł opacznie zrozumieć,że Viceprzewodniczący do spraw wyszkolenia wydaje dyspozycje Przewodniczącemu Tadziowi.To groteska.Język w sprawach oficjalnych też jest ważny.

Ps.przy okazji mam pytanie czy Norbert Omelańczuk,Janusz Cieśliński,Mariusz Grochała no i Piotr Blazucki nie znależli się w grupie VIP z powodu nielojalności.Czy Komisja sprzedała jakieś "akcje"obcemu kapitałowi skoro w grupieVIP znalazła się osoba zamieskała W Traiskirchen.Grono organizatorów reprezentowane jest tylko przez P.Pasiuta.Czy 12 imprez bez złotówki LOK nie daje Markowi prawa przynależności do VIP?*

*wykonano kopię tego posta w razie usunięcia będzie ponownie umieszczany na tej i innej stronie,do momentu otrzymania odpowiedzi...

Odpowiedż na słusznym forum jest taka:

Cytuj:

Strona główna Szukaj Użytkownicy Grupy

Rejestracja Zaloguj

Forum Komisji Modelarstwa Kołowego LOK Strona Główna
Informacja

Konto użytkownika: Zaremba Lesław zostało zawieszone przez administratora.
Kliknij Tutaj aby spróbować ponownie

Kliknij Tutaj aby powrócić do Strony Głównej

To że administrator w perfidny sposób kłamał,że nie miałem bana to jedno,ale że chłop ma ze mną roboty w nocy to drugie.Nawet ostrzeżeń nie chce mu się pisać.MO
Może tak zająć się ogłoszeniem wyników i rankingu po Tarnowie .Jak JASIU sam nie możesz to poleć to Tadziowi.Tylko,że Tadziu nieposłuszny i np.do Marka nic nie wysłał do wczoraj.To może Ada,albo Michałek,bo Patryczek to napewno nie ma czasu...

Tytuł:
PostNapisane: So lut 03, 2007 9:46 am 

Tu paragraf na podstawie,którego zostałem usunięty z Forum:
[/quote]
§4. Dyskusje mają odbywać się w sposób kulturalny, bez poniżania osób uczestniczących w rozmowie, używania wulgaryzmów czy innego chamstwa. Takie zachowanie nie będzie tolerowane i będzie skutkowało karami[guote]

Kogo poniżyłem i jakim wulgaryzmem?W stosunku do Tadeusza uważam w dalszym ciągu,że na oficjalnym foum,które czytają młodzi ludzie należy mu si szacunek i informacje powinny być podawane bez niedomówień.
Nie powinno być Tadka(Tadek jest nie dla Wszystkich),tylko Tadeusz Bernady lub Kol.Tadeusz Bernady,także nie powinno być Jasia,Pstryka itp.
Na forum VIP gdzie ,reszta modelarzy (nie VIP) jest określana jako oni,a administrator nazywa pewne osoby clownami ,można stosować język dowolny...

Tytuł:
PostNapisane: So lut 03, 2007 10:17 am 

Zaremba Lesław napisał(a):
Tu paragraf na podstawie,którego zostałem usunięty z Forum:

Cytuj:
§4. Dyskusje mają odbywać się w sposób kulturalny, bez poniżania osób uczestniczących w rozmowie, używania wulgaryzmów czy innego chamstwa. Takie zachowanie nie będzie tolerowane i będzie skutkowało karami[/guote]

Kogo poniżyłem i jakim wulgaryzmem?W stosunku do Tadeusza uważam w dalszym ciągu,że na oficjalnym foum,które czytają młodzi ludzie należy mu si szacunek i informacje powinny być podawane bez niedomówień.
Nie powinno być Tadka(Tadek jest nie dla Wszystkich),tylko Tadeusz Bernady lub Kol.Tadeusz Bernady,także nie powinno być Jasia,Pstryka itp.
Na forum VIP gdzie ,reszta modelarzy (nie VIP) jest określana jako oni,a administrator nazywa pewne osoby clownami ,można stosować język dowolny...

Leszku, powodem do bana nie byly wulgaryzmy czy ponizanie tylko INNE CHAMSTWO. :D
Istotne jest okreslenie INNE bo NORMALNEGO chamstwa tam tez nie bylo.
Definicja INNEGO CHAMSTWA jest tylko w glowie administratora tego jedynie slusznego forum i trudno jest przewidziec co do tego "innego chamstwa" sie zalicza.
Pozdrawiam,
Marek

Tytuł:
PostNapisane: So lut 03, 2007 11:07 am 

Lesław
zajmujesz pierwsze miejsce wśród modelarzy, którzy krytykują działalność modelarską w niepoprawny sposób. Z jednej strony słowa krytyki są przydatne, gdyż w większości przypadków można wyciągnąć z nich wiele pozytywnych wniosków.
Moim zdaniem ( i oczywiście bez urazy) dobry krytyk powinien wypowiadać się na odpowiednim poziomie nie czyniąc przy tym drugiej osobie krzywdy. Pamiętaj, tak jak Ty traktujesz innych, tak oni będą traktować Ciebie.
W większości Twoich postach brakuje kultury, ponieważ przeważnie mieszać rozmówców z błotem (przykład poniżenia Adrianny i Michała).
Nie ma "jedynego słusznego forum". Na tych samych zasadach można nazwać forum RCAuto.

Podsumowując:
Czytając Twoje wypowiedzi w tym temacie jak i pozostałych odnoszę wrażenie, że chcesz wszystkich negatywnie nastawić do działaczy komisji.
Wbrew pozorom próbujemy coś zdziałać i Ty nam tego nie zepsujesz. Działamy od niedawna i nie mówię, że jesteśmy idealni.
Tak jak oczekujemy wsparcia od wszystkich zawodników i modelarzy, również oczekujemy tego do Ciebie, ale nie w ten sposób.

Tytuł:
PostNapisane: So lut 03, 2007 11:59 am 

Andrzej Trella napisał(a):
W większości Twoich postach brakuje kultury, ponieważ przeważnie mieszać rozmówców z błotem (przykład poniżenia Adrianny i Michała).
Nie ma "jedynego słusznego forum".

Nie bardzo rozumiem gdzie to błoto.To my wyborcy zostaliśmy "wpuszczeni" w maliny,bo okazało się,że wybory to jedno,a reszta po swojemu.
Jedynie słuszne forum dlatego,że "zabrano"z tej strony informatory,nie udostępnia się wyników,nie publikuje się informaji (m.i.przepisów).A jest to strona,która dociera do szerszego grona.
A pisanie o tym ,że organizatorzy są w Norymberdze(chyba nie pojechali tam do roboty,byli wcześniej),albo że jest rozesłana informacja do organizatorów, jest wprowadzaniem ludzi w błąd.
Tadziu i Jasiu prostują gwożdzie u szewca,a ktoś kto wypełnia powierzone mu zaufaniem funkcje nawet w społecznych organizacjach, to Tadeusz i Jan. itd.Tego wymaga szacunek do stanowika,prywatnie jestem jak najbardziej za "rozwiązłością" obyczajów towarzykich.
W oficjalnych stwierdzeniach taka zasada szacunku powinna być zachowana.

Imiona są podane przykładowo bez osobistych wybiegów...

Tytuł:
PostNapisane: So lut 03, 2007 1:44 pm 

Witam ponownie,
byłbym mile zaskoczony, gdybym usłyszał od Ciebie trochę samokrytyki. Ale na razie jest to marzeniem wielu osób tak samo, jak marzeniem jest poprawienie działalności LOK w tak krótkim czasie, jaki od nas oczekujecie. Nie odbieraj tego jako atak na Twoją osobę. Z ciekawością czytam Twoje posty, bo w większości przypadków trafnie znajdujesz niedociągnięcia w tym całym biznesie. Nie podoba mi się jedynie forma przekazywania tych informacji.
Słusznie uważasz, że strona forum KMK nie zawiera wszystkiego, ale staramy się to poprawić, przynajmniej ja próbuję. Idzie ciężko, ale zamierzam osiągnąć cel. Dopracowujemy szczegóły tych informacji podczas naszych dyskusji, które nie są opublikowane z wiadomych względów.
Walka z CKM trwa, chociaż tego nie widać, nie znaczy, że się nie odbywa.

Tytuł:
PostNapisane: So lut 03, 2007 2:50 pm 

Moim zdaniem w klasie 540 pwinno być jedyne ograniczenie i to dotyczące akumulatorów! Nie ukrywajmy że ci co wygrywają jeźdzą na najlepszych pakietach. Nic nam to nie da jeśli będą ograniczenia co do matriału płyty głównej(węgiel czy plastik) bo z moich doswiadczeń wynika że plastik jest często o wiele lepszy od węglowców...

Poprawiając przepisy klasy 540 trzeba będzie nad nimy długo popracować! :? :)
pozdrawiam

(poprzednie konto uleglo awarii)

Tytuł:
PostNapisane: So lut 03, 2007 2:57 pm 

Błażej Orłowski napisał(a):
Moim zdaniem w klasie 540 pwinno być jedyne ograniczenie i to dotyczące akumulatorów! Nie ukrywajmy że ci co wygrywają jeźdzą na najlepszych pakietach. Nic nam to nie da jeśli będą ograniczenia co do matriału płyty głównej(węgiel czy plastik) bo z moich doswiadczeń wynika że plastik jest często o wiele lepszy od węglowców...

Poprawiając przepisy klasy 540 trzeba będzie nad nimy długo popracować! :? :)
pozdrawiam

zgadzam sie co do akusów. tyle ze co zrobic z selekcjami bez naklejek ? :(

Tytuł:
PostNapisane: So lut 03, 2007 3:08 pm 

Rozmawiałem kiedyś z Panem Jankiem co do akumulatorów i padła propozycja o pojemności do 3300!
pakiety takie można bez problemu kupić zaś o selekcje o takiej pojemności to już zdecydowanie trudniej :)

według mnie było by to najlepszepsze rozwiązanie i poziom zawodników z czołówki i z reszty stawki by sie znacznie wyrównał.

pozdrawiam

(poprzednie konto uleglo awarii)

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 39 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona