Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Cz lip 23, 2026 2:49 pm

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Pt sty 26, 2007 9:03 pm 

Co do modelu Tapersona to on miał grzbiet z 3m bez budy, wiec co się dziwisz :P
Co do dyfórw to wystarczy jedna więcej podkładka i po problemie

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Pt sty 26, 2007 9:06 pm 

A i owszem dorzuce swoje 3 a nawet 4 grosze :lol:
co do produktow Hpi to wbrew pozorom mam calkiem dobre zdanie bo jednak sa wykonane w miare sterrannie lecz jak kazdym modelom cos brakuje-- w tym sporcie cos mi sie wydaje ze niema perfekcjonistow

Osobiscie wycofalem sie z Hpi z powodow czysto finansowych :twisted:

Cytuj:
Madickie napisał:
... SAVAGE X - amerykanie donoszą: w co 2-3 silniku pęka blok po dotarciu....

widzialem jeden pekniety wal... ale okolicznosci zajscia takiej awarii nie znam i nie moge wyrazic swojej pelnej opinii oprocz przypuszczenia, ze to byla wada materialowa danego egzemplaza

Gr4N4c1K'u witam kolege (wreszcie dzis odkrylem kto sie pod tym nickiem kryje :wink: )
podejrzewam ze wspominasz moj silniczek w ktorym wlasnie wal pekl i szczerze mowiac ja do tej pory niewiem czemu poprostu ktoregos razu jezdzac po plaski stanol deba--- sa swiatkowie ze jezdzil akurat wtedy po plaskim hahha
a co do silnika to jeszcze z gaznikiem mialem problemy a mianowicie zrobil sie nieszczelny w miejscu laczenia z korpusem silnika tam na mocowaniu

co do ramy hmm no cuz faktow sie nieda zmienic
niestety moja dlugo nie wytrzymala sie pogiela a potem stopniowo zaczela pekac wlasnie tam n tym slicznym X pod silnikiem ktory mnie zwabil do zakupu akurat tego modelu :lol:

a dyfry hmm... ah te dyfry no napewno Gr4N4c1K ma duzo racji co do technicznych rozwiazan i sie z nim zgadzam od siebie moge powiedziec ze jeszcze umiejetnosc ma duze znaczenie, lecz zastanawia mnie czemu np w 4.6ss tak nie lecialy skoro bylo to samo tylko inaczej obudowa??

a i jeszcze opona mi pekla chyba po tygodniu jazdy ale biore pod uwage ze moze o cos zaczepila

wiec reasumujac co do modeli Hpi bazujac na wiedzy zdobytej na savagu X moge przyznac iz modele sa calkiem porzadne i wytrzymale poza malymi niedociagnieciami
ale jak juz mowilem niema perfekcjonistow :lol:

P.S. poza silnikiem ( W ramach gwarancji dostalem noweczke fakt ze po zdaje 2 czy 3 miesiacach ale dostalem)
i ciaglych problemow z dyframi, rama, nic w savie mi nie padlo a wszystko w smuie wyjezdzilo jakies 25L nieoszczedzanej jazdy

FLOTA:
Hovawart Enormous Dolce Vita zwana Dolly
Napędzana na 4 kudłate Łapy
dodatkowo w zestawie kilkadziesiąt małych szpilek gryzących wszytko na swej drodze:)

Tytuł:
PostNapisane: Pt sty 26, 2007 9:16 pm 

eere napisał(a):
Co do modelu Tapersona to on miał grzbiet z 3m bez budy, wiec co się dziwisz :P
Co do dyfórw to wystarczy jedna więcej podkładka i po problemie

heheh fakt
ten lot to byl jak nad kukulczym heheh
poszybowalem niesamowicie i leglo mi sie na plecy
ale wtedy to rama sie wygiela i pekla po raz drugi
pierwszy raz bylo na siekierkach tam tez leglem ale wca;e nie az tak bardzo tak mniej wiecej z wysokosci 1mna dach
i pogiela sie rama i podloga pod silnikiem

FLOTA:
Hovawart Enormous Dolce Vita zwana Dolly
Napędzana na 4 kudłate Łapy
dodatkowo w zestawie kilkadziesiąt małych szpilek gryzących wszytko na swej drodze:)

Tytuł:
PostNapisane: Pt sty 26, 2007 9:34 pm 

Tytuł tematu sugeruje, że firma HPI w Polsce upada.
W związku z powyższym przyznaję rację Panu Dariuszowi Flisiakowi, że wątek tematu działa przeciwko jego firmie, a nie jest związany z jakością produktu, sprzedawanego przez dystrybutora HPI w naszym kraju.
Nie neguję potrzeby oceny jakości modeli oferowanych przez wszystkich dystrybutorów, gdyż dokonywane są one na wielu forach modelarskich.
PS.
Dzisiaj pierwszy raz zaglądnąłem z ciekawości (nigdy nie kupuję modeli u krajowych dystrybutorów) na stronę http://www.madickie.pl/ i nie zagłębiając się w jej ofertę znalazłem lapsus w postaci błędu ortograficznego na pierwszej stronie Wspólpracujemy z najwiękrzymi sklepami modelarskimi w Polsce.

Tytuł:
PostNapisane: Pt sty 26, 2007 10:01 pm 

Ja ogólnie jako posiadacz modelu HPI Savage nie mam najmniejszych powodów do narzekań. Przejeździłem tym autem juz ok. 10 L i kupilem go z przebiegiem 15L. W modelu dyferencjały mimoże są od poczatku te same i działają na zwykłym towocie trzemają sie doskonale, żaden ząbek nawet nie jest uszczkniety. Zębatka od poczatku ta sama, silnik S-25 też oceniam bardzo dobrze prześmigał u mnie dobre kilkanaście litrów i kolejnemu właścicielowi służy nadal. Osobiście posiadam model Savage 21 z początku produkcji i w związku z tym coś zaobserwowałem ale o tym poźniej. Autko wyśmigało silnik 21, silnik 25, teraz dostało 32. Przez ten okres wyminiłem kubki skrzyni i dyferencjałów, bo się wyrobiły i zmieniłem opony na nowe, bo stare zaczynały już pękać powoli, ale po 20 kilku litrach miały prawo. Zauważyłem natomiast taką rzecz, że w moim modelu (poczętki produkcji - rok 2002) jakość sapasowania elementów palstikowych jest lepsza niż w kolegi Savage SS. U siebie po przeglądzie posezonowym nie znalazłem w dyfrze grama piasku mimo iż nie stosuję żadnych uszczelek itp. Po prostu wszsytko idealnie pasuje do siebie. Model obecnie ze starej 21 nie ma nic z ramą włącznie. Wiem jednak, że spokojnie moge wydać pieniądze na tuning, ponieważ w zeszłym roku jedyną rzeczą jaka się zepsuła to plastikowy wydech który wymieniłem na nowy z allegro za 10 zł - dla mnei rewelacja.

PS: zapomniałbym, że zeosuło się jedno łożysko dyfra... wydatek okrutny 15 zł za 2 sztuki i jeszcze jedno mam w zapasie ;)

Tytuł:
PostNapisane: Pt sty 26, 2007 10:11 pm 

Tłumik nie z allegro tylko odemnie kupiłeś :P
Ja osobiście nie narzekam na hpi.
Miałem sava 25 (paliwo stare było i co chwile 140* było ale ciągle miał moc i to porównywalną jakimś cudem z K4,6) W nim nic nie padło oprócz 2 zębatek :)
Teraz mam MT2 18ss. Rozwaliłem satelitę ale to z mojej winy bo e-clipa za słabo wcisnąłem i wyskoczył i zmielił.

Ja osobiście polecam HPI

Tytuł:
PostNapisane: Pt sty 26, 2007 10:18 pm 

eere napisał(a):
Tłumik nie z allegro tylko odemnie kupiłeś :P

hehe, rzeczywiście zwaracam honor ;) Nie zmienia to jednak faktu, że ludzie widzą tylko te zle strony HPI. Według mnei nei można się sugerować opiniami na forach, bo pisza na nich ludzie, którzy właśnie z modelami mają problem, bo nikt na forum nie będzie zakłądał tematu o tym jak model mu pięknie jeździ...

Tytuł:
PostNapisane: So sty 27, 2007 9:24 am 

To, że SS (Łukasza jak się nie myle) jest gorzej spasowany niż Twój 21 wcale mnie nie dziwi, rzekłbym że można było się tego spodziewać. Niestety firmy coraz mniej przykładają się do swoich produktów. Nie dotyczy to tylko modeli, ale każdej dziedziny produkcji (no dobrze - większości :wink: ).

Co do Sava Wojtka to jestem pod wielkim wrażeniem. Sprzęt nie jest najnowszy, a przeżył naprawdę dużo i trzyma się nieźle (oprócz karoseri :) ).

Cytuj:
Nie zmienia to jednak faktu, że ludzie widzą tylko te zle strony HPI.

Dziwisz się?! Każdy chwali to co ma i taka jest prawda. Ja cały czas gadam na Savy, że to kloce. Mimo to uważam Savage za bardzo dobre autko, a jego klocowatość (nie widziałem jak nazwać jego zbitą bryłę :wink: ) przemawia na "+".
Mam w pamięci jak wpadłeś do mnie kiedy dostałem Revo (jestem bardzo dzięczny za to, bo sam bym sobie nie poradził). Z tego co pamiętam to bardzo Ci się spodobało. Mimo to jak kupiłeś sobie Sava nagle przestała Ci się podobać płaska płyta Revo itp.

Naprawdę mało zabrakło, a zamiast Revo miałbym Savage 3.5.

Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: So sty 27, 2007 11:13 am 

KubiB napisał(a):
Cytuj:
Nie zmienia to jednak faktu, że ludzie widzą tylko te zle strony HPI.

Dziwisz się?! Każdy chwali to co ma i taka jest prawda. Ja cały czas gadam na Savy, że to kloce. Mimo to uważam Savage za bardzo dobre autko, a jego klocowatość (nie widziałem jak nazwać jego zbitą bryłę :wink: ) przemawia na "+".
Mam w pamięci jak wpadłeś do mnie kiedy dostałem Revo (jestem bardzo dzięczny za to, bo sam bym sobie nie poradził). Z tego co pamiętam to bardzo Ci się spodobało. Mimo to jak kupiłeś sobie Sava nagle przestała Ci się podobać płaska płyta Revo itp.

Naprawdę mało zabrakło, a zamiast Revo miałbym Savage 3.5.

Pozdrawiam

Revo mi sie podobało bo wtedy miałem MT2 i w porównaniu z revo "EMTEK" nie miał szans, i byłem bardzo oczarowany tym autem.

Moge powiedzieć, że w przypadku MT2 właśnie trafiłem na "ciężki" egzemplaż, bo auto się psuło makabrycznie, z żadnego spotkania nie wróciłem sprawnym autem. miałem go pół roku i wymieniłem pół modelu i bynajmniej nie z własnego widzimisie. Popsuło się w nim wszystko z wyjątkiem silnika (choć na mrozi pękło ramię przepustnicy) i kół. Po pół roku nie było mnie już stać na części więc musiałem sprzedać ten wór bez dna. O tym modelu mało kto ma dobre zdanie i w tym wypadku nie jestem wyjątkiem.

Tytuł:
PostNapisane: So sty 27, 2007 12:24 pm 

Anioł Stróż czuwa :) Już Ci kiedyś wspominałem, że niewiele zabrakło a zalicytowałbym na allegrio Twoje MT2.

W ogóle po co to "wojna" między użytkownikami Sava i Revo. Co rusz to ktoś zachwyca się swoim cudeńkiem, besztając przy okazji "konkurenta".
Każdy kupuje to co mu się podoba!

Tytuł:
PostNapisane: So sty 27, 2007 12:45 pm 

Może zakończylibyście już tę pasjonujacą dyskusję, zanim przerodzi się ona w temat o licencjach? Temat zamykam.

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2