Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pn maja 18, 2026 2:20 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 29 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Cz sty 18, 2007 10:45 pm 

Wojciech Taperek napisał(a):

bynajmniej i przeciez sie nie czepiam tylko rozwiewam swoje watpliwosci

ciach...

Wiesz co Wojtus?? tak sobie pomyslalem... jak chcesz sie przysluzyc spoleczenstwu modelarskiemu to idz moze na jakis kurs sedziowski albo AMB... skoro taki drobiazgowy jestes to bylbys idealnym sedzia... wreszcie bylby lad, porzadek i dyscyplina... zadne przewinienie by nie uszlo... o pilnowaniu zgodnosci maszyn z przepisami technicznymi nie wspomne...

pozdrawiam

Savage 3.5 Custom - prawie nówka
Missiler 2WD - elektryk mojej córki
GG: 1664122

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Cz sty 18, 2007 11:16 pm 

Gr4N4c1K napisał(a):
Wojciech Taperek napisał(a):

bynajmniej i przeciez sie nie czepiam tylko rozwiewam swoje watpliwosci

ciach...

Wiesz co Wojtus?? tak sobie pomyslalem... jak chcesz sie przysluzyc spoleczenstwu modelarskiemu to idz moze na jakis kurs sedziowski albo AMB... skoro taki drobiazgowy jestes to bylbys idealnym sedzia... wreszcie bylby lad, porzadek i dyscyplina... zadne przewinienie by nie uszlo... o pilnowaniu zgodnosci maszyn z przepisami technicznymi nie wspomne...

pozdrawiam

ja sie tam na rzadne kursy nie wyrywam bo niema na to czasu ani atlasu
a czy z twojej wypowiedzi mam wnioskowac ze uwazasz ttakie przewinienia sa oki??
mysle ze jak by zalezalo twoje pierwsze miejsce od tego czy dostales kare czy nie albo czy twoj rywal ja dostal to pewnie byz zajzal do przepisow i przylaczyl sie do poprzedniej wypowiedzi
ja naszczescie nie bylem w takiej sytuacji ale niewykluczam takiej mozliwosci gdyby taka zaistniala to bym tego nie zglosil
wydaje mi sie ze nikt nie da gwarancji ze by sei nie uciekl do takiego zachowania gdyby od tego zalezalo jego np. I miejsce w finale
wez pod uwage ze jak by na to wszystko nie spojrzec to zabawa zabawa ale jednak w pewnym momecie zaciera sie linia miedzy zabawa a czysta rywalizacja-to ludzka natura

FLOTA:
Hovawart Enormous Dolce Vita zwana Dolly
Napędzana na 4 kudłate Łapy
dodatkowo w zestawie kilkadziesiąt małych szpilek gryzących wszytko na swej drodze:)

Tytuł:
PostNapisane: Cz sty 18, 2007 11:35 pm 

w swojej karierze mialem doczynienia z trzema sedziami... dwoch prowadzilo zawody wzorowo a jeden niestety dupa z uszami...

ale to i tak faktu nie zmienia, ze atmosfera i duch sportowej rywalizacji zalezy od nas samych, czyli zawodnikow... od ich uczciwosci i dyscypliny... ale to jest temat rzeka...

co z tego, ze sa przepisy i sedziowie trzymajacy rygor jak znajdzie sie jeden fragles majacy to gleboko i zdazy napsuc krwi innym zawodnikom... chodzi mi o nagminne lamanie zakazu uzywania aparatur w boksach podczas biegow... to jest najgrozniejsze... reszta przewinien to male miki...

pozdrawiam

Savage 3.5 Custom - prawie nówka
Missiler 2WD - elektryk mojej córki
GG: 1664122

Tytuł:
PostNapisane: Pt sty 19, 2007 4:33 pm 

Gr4N4c1K napisał(a):
w swojej karierze mialem doczynienia z trzema sedziami... dwoch prowadzilo zawody wzorowo a jeden niestety dupa z uszami...

ale to i tak faktu nie zmienia, ze atmosfera i duch sportowej rywalizacji zalezy od nas samych, czyli zawodnikow... od ich uczciwosci i dyscypliny... ale to jest temat rzeka...

co z tego, ze sa przepisy i sedziowie trzymajacy rygor jak znajdzie sie jeden fragles majacy to gleboko i zdazy napsuc krwi innym zawodnikom... chodzi mi o nagminne lamanie zakazu uzywania aparatur w boksach podczas biegow... to jest najgrozniejsze... reszta przewinien to male miki...

pozdrawiam

co do aparatur to cie popieram w 100%
mialem z takim przekretem doczynienia na eliminacjach Hpi dzieki symparycznemu koledze poszed model w las:) a ja nie ukonczyem bo nie mialem juz czym heheh

reszta przewinien no moze to nie pikus ale jednk fajt ze wiecej odnas zalezy jednakze mysle sobie ze gdyby przykladnie na kilku zawodach wyeliminowac takich co sie wylamali z przepisow dla przykladu to moze by to pomoglo i w nas samych wprowadzilo wiecej dyscypliny

FLOTA:
dodatkowo w zestawie kilkadziesiąt małych szpilek gryzących wszytko na swej drodze:)

Tytuł:
PostNapisane: Pt sty 19, 2007 6:46 pm 

nie gadajcie głupot bo ja tez bym mógł zdyskwalifikowac jednego zawdodnika ale tego nie zrobiłem, a on mi ( w finale ) przywalił w tłumik i nie mogłem praktycznie dalej kontynuować jazdy , na to tez są przeepisy.

1.Team Losi 8IGHT-T with SH P6

2.XRAY XT8 with SH P3

SPRZEDAM TE MODELE!
RcMonster TEAM POLSKA

Tytuł:
PostNapisane: Pt sty 19, 2007 6:52 pm 

dokladnie sa przepisy
i zastanawia mnie czamu tak poblazliwie na to patrzymy??
pozatym tak naprawde to nie my jestesmy od pilnowania tego tylko sedziowie

FLOTA:

Tytuł:
PostNapisane: Pt sty 19, 2007 6:55 pm 

No wkońcu od tego są sędziowie ale to nie usprawiedliwia naprawy, tankowania i odpalania na prostej...

Tytuł:
PostNapisane: Pt sty 19, 2007 7:12 pm 

Ja tylko ze swojej strony dodam ze jestem jak najbardziej za tym aby przepisy byly surowiej przestrzegane... Po 1sze byla by to dla nas "wygoda" ( no moze nie dla wszystkich ) a po 2gie ciekawsza rywalizacja ( efektowniejsza )

Tytuł:
PostNapisane: Pt sty 19, 2007 7:20 pm 

Mariusz Nowakowski napisał(a):
Ja tylko ze swojej strony dodam ze jestem jak najbardziej za tym aby przepisy byly surowiej przestrzegane... Po 1sze byla by to dla nas "wygoda" ( no moze nie dla wszystkich ) a po 2gie ciekawsza rywalizacja ( efektowniejsza )

dobrze to ujoles --- nie dla wszystkich:P
ale fakt faktem ze byla by zdrowsza

FLOTA:

Tytuł:
PostNapisane: Pt sty 19, 2007 7:25 pm 

czerw napisał(a):
nie gadajcie głupot bo ja tez bym mógł zdyskwalifikowac jednego zawdodnika ale tego nie zrobiłem, a on mi ( w finale ) przywalił w tłumik i nie mogłem praktycznie dalej kontynuować jazdy , na to tez są przeepisy.

Czemu wyznajesz dopiero tutaj swoj rzal? Rób to na zawodach kiedy są sędziowie i mogą cos zadziałac.

Tytuł:
PostNapisane: Pt sty 19, 2007 9:04 pm 

naprawde jezeli miałoby to jakis sens to oczywiscie bym sie kłócił.

Widziałem juz na zawodach jak znajomosci mogą być górą nad pożądnymi modelarzami. Nie bede chyba o tym pisał :?

1.Team Losi 8IGHT-T with SH P6

2.XRAY XT8 with SH P3

SPRZEDAM TE MODELE!
RcMonster TEAM POLSKA

Tytuł:
PostNapisane: So sty 20, 2007 12:45 am 

Jesli jestes czegos pewien w 100% ze nie jestes winien Ty, ale ktos kto narobił ci szkód to mozesz śmiało zgłaszac. Nawet znajomosci nie pomogą, bo wiekszosc zawodników i tak zna prywatnie sędziów, a jeśli jest jakas niezgodnosc zaraz są wyciągane konsekwencje ;-) Dobra, nie róbmy więcej ot..

Tytuł:
PostNapisane: So sty 20, 2007 12:01 pm 

Nie czytalem wszystkiego i byc moze ktos juz o tym wspomnial, stadium truck to nazwa marketingowa, klasy w ktorych startuja te modele to gas truck 1/10 w organizacjach ifmar i roar. Od siebie dodam ze jest to jedna z najtrudniejszych klas off road

Tytuł:
PostNapisane: Cz lut 01, 2007 9:44 am 

pisaliscie tu o ligchtningah jesli chodzi o model GT to napewno nie jest on monsterem juz uzasadniam swoja wypowiedz:
"5. Przeniesienie napędu, hamulec, sprzęgło, skrzynia biegów.
Model musi mieć sprawny hamulec i sprzęgło umożliwiające zatrzymanie modelu przy pracującym silniku.
Dopuszcza się stosowanie skrzyni biegów maksymalnie z trzema biegami.
W czasie wyścigów nie jest dozwolone stosowanie biegu wstecznego.
Układ przeniesienia napędu musi mieć co najmniej dwa stopnie przełożenia między wałem silnika i wałem napędzającym osie kół jezdnych.
Dopuszcza się modele z napędem na jedną lub dwie osie."

jest to 5 punkt przepisów trechnicznych LOK-owskich na rok2006 odnosnie modeli klasy monster truck
i mysle ze wyklucza on modele lightning GT z tej klasy

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 29 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2