Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Cz kwi 02, 2026 10:51 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor
PostNapisane: Śr sty 17, 2007 8:16 am 

Witam serdecznie.
Jaki polecicie samochód dla zupełnie początkującego 8 latka (mój synek) - po wizycie na targach w Poznaniu zachorował na model RC - koniecznie terenowy. Na razie zbiera kasę a ja pewnie będę musiał mu w tym pomagać więc przewiduję, że będziemy mogli wydać do 1000 zł. Być może połknie haczyk i dołączy do was, modelarzy, więc nie chciał bym żeby to był jakiś kiepski model. Nie wiemy co wybrać - model elektryczny czy spalinowy (koszty eksploatacji, niezawodność), nowy czy może lepszej klasy ale używany, gdzie ewentualnie rozglądać się za kupnem?? Proszę was o pomoc i propozycje.
Z góry dziękuję i proszę nie katujcie mnie jeżeli podobne tematy już są na forum ale osobiście nie mam internetu w domu, korzystam z niego grzecznościowo u sąsiada więc nie mam niestety czasu na dłuższe przeglądanie forum.

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Śr sty 17, 2007 8:41 am 

Ja jestem zwolennikiem elektryków ze względu na cene :D Jak terenowy to może CC-01 - http://www.allegro.pl/item157328368_vol ... nowy_.html . Myśle, że kupisz go za jakieś 600 zł... Do tego apratura, ładowarka i w droge. Na początku tylko pamiętaj o łożyskach do niego. Kosztują 90 zł. Sam taki model dzisiaj dostałem i zaczynam składanie... :D Model ogólnie jest chwalony.

Serwis Modelmania- strona padła- informacje zostają przeniesione na forum TorunRallyTeam

Tytuł:
PostNapisane: Śr sty 17, 2007 10:29 am 

Bartas92 napisał(a):
Ja jestem zwolennikiem elektryków ze względu na cene :D Jak terenowy to może CC-01 - http://www.allegro.pl/item157328368_vol ... nowy_.html . Myśle, że kupisz go za jakieś 600 zł... Do tego apratura, ładowarka i w droge. Na początku tylko pamiętaj o łożyskach do niego. Kosztują 90 zł. Sam taki model dzisiaj dostałem i zaczynam składanie... :D Model ogólnie jest chwalony.

Hej. Wydaje mi sie, ze nie jest to odpowiedni model dla młodszego chłopaczka :) W tym wieku raczej wiekszosc uwielbia predkosc itp. A cc-01 z wypowiedzi, ktore czytalem jest dosc dobry za taka cene do trialu, wyjazdow pod gorke,lekki teren itd, ale predkosc wielka nie jest.
Rzeczywiscie elektryka moze jakiegos kup, bo jednak mniej jest z nim problemow niz z spaliniakiem. Wiadomo, ze sa spalinki, ktore raczej odpalasz i smigasz bez problemu, ale zdarza sie, ze nerwy zjadasz zamiast jakiegos posilku :D:D
Moglbys np cos z traxxasa firmy. To naprawde porzadne modele, przez rok uzywalem elektryka i tyle problemow ile mialem w porownaniu do spalinowki to nic! Mozna go kupic na www.rcmodelsport.pl albo www.rojna.pl ( ale narazie sklep nie dziala ).
Moglbys takze na rcmodel sport popatrzec na mini inferno. Nie widzialem go na oczy, dlatego kieruje sie tylko opiniami i tym co widze na stronkach. Spojrz takze na filmik, jesli jezdzi tam na standardowym silniku to radosc z predkosci bedzie napewno. Jest to model mniejszych rozmiarow, ale nie jest to micus 1/18.
Moze z takim mniejszym bedzie Twojemu synkowi latwiej sie zaprzyjaznic?
Jesli syn ma jakas smykalke i lubi cos pomajsterkowac to spaliniak moze bylby za trudny na poczatek i by sie zrazil..?
Jesli masz taka mozliwosc to moze podejdzcie gdzies na tor i poogladajcie modele spalinowe i elektryczne?
Pozdrawiam

Prosze nie pisac na PW ofert sprzedazy, wymian itd, gdyz nie jestem zainteresowany. Pozdrawiam.

The end.

Tytuł:
PostNapisane: Śr sty 17, 2007 10:40 am 

Mniejsza prędkość to większ szansa, że nie rozbije się od razu :D CC-01 jest do trialu czyli powolnej jazdy, ale to nie oznacza, że jest to nudne ;) Choć fakt- Traxxas produkuje fajne modele terenowe o napewno lepszej jakości niż Tamiya. To wszystko zależy od tego gdzie chcecie pojeździć... Jak w jakimś lesie to lepiej CC-01, a jak na teren raczej płaski, ale z piaskiem to Traxxas ;)

Chociaż jak byłem na targach w Poznaniu to tam przed halą jeździli coś typu Savage czyli spalinowymi monster trackami...Czy taki model chciałby mieć?

Serwis Modelmania- strona padła- informacje zostają przeniesione na forum TorunRallyTeam

Tytuł:
PostNapisane: Śr sty 17, 2007 11:14 am 

Uwierz mi, ze traxxas rustler jest tak wytrzymaly, ze w standardzie nawet jak jednym kolem uderzysz to sa male szanse aby cos urwac. Dlatego do nauki sa dobre ogromne parkingi bez kraweznikow, lub jakies łaki itd.
On ma 8 lat i nie wydaje mi sie, ze w tym wieku bedzie az tak interesowala wolna jazda pod gorke, po dziorach itd.
Savage to model spalinowy, wiecej kasy, wiecej problemow. To niech juz Filas napisze co o tym sadzi :)

Prosze nie pisac na PW ofert sprzedazy, wymian itd, gdyz nie jestem zainteresowany. Pozdrawiam.

The end.

Tytuł:
PostNapisane: Śr sty 17, 2007 11:24 am 

Może warto sie zastanowić nad modelem tamiya na podwoziu Df-02 (lub nawet 03)(buggy) lub jesli podobaja mu się rajdówki to Tb-01, Do tych modeli czesci tuningowych jest naprawde dużo. Jakbyś chciał kupywać to najlepiej sprowadzic z rcmart.com (polowa ceny u polskiego dystrybutora- wystarczy sie podlaczyc do jakiejs paczki albo ściągnąć samemu) lub poszukać na allegro (użytkownik MatekRC- obecny na tym forum jako Madickie; ma naprawde dobre ceny ).
Za reszte kasy kupiłbym dobrą aparaturę jakiś porzadny pakiet i ładowarkę, ewentualnie jak zostanie jeszcze troche kasy to zainwestowac w tunning.

Tytuł:
PostNapisane: Śr sty 17, 2007 3:07 pm 

A może Bonzer?
Chłopak ma w końcu 8 lat :wink:

Tytuł:
PostNapisane: Śr sty 17, 2007 3:14 pm 

Syncro napisał(a):
A może Bonzer?
Chłopak ma w końcu 8 lat :wink:

Kupując Bonzera do modeli zrazi sie i Tato i Syn... Przeciez to sie sypie od jazdy po równiutkim betonie :lol: Nie Radze kupywac Bonzera, juz lepiej kup TT-01 Miałem ten model jako moj pierwszy i przezył naprawde spooro, przedewszystkim nauke jazdy: Czyli krawęzniki zdezenia z drugą TT-01 kolegi który tez sie uczył smigac :P I modelami sie bawilismy przed ponad rok wymieniając moze ze 2 częsci bo sie złamały. ;-) Godny polecenia model.

Tytuł:
PostNapisane: Śr sty 17, 2007 3:17 pm 

Tylko on szuka modelu terenowego, a trudno nazwać TT modelem terenowym :D

Tytuł:
PostNapisane: Śr sty 17, 2007 3:53 pm 

Bartas92 napisał(a):
Tylko on szuka modelu terenowego, a trudno nazwać TT modelem terenowym :D

Poradzi sobie na bank lepiej niz Bonzer.. TT przynajmniej ma kopa, co o Bonzerze tego nie powiem... Spoko chlopak sie podjara TT potem nakręci Tatę na cos lepszego ;-)

Tytuł:
PostNapisane: Śr sty 17, 2007 4:32 pm 

Aczkolwiek chyba można znaleźć coś terenowego, lepszego :D

Tytuł:
PostNapisane: Śr sty 17, 2007 4:45 pm 

TB-01 albo DF-02

Tytuł:
PostNapisane: Śr sty 17, 2007 5:41 pm 

Df-02 tez odradzan. mimo tego ze ma wszystkie zęby stalowe oprócz odbioru to to nie jezdzi z wyposarzeniem std.. a TT i TB jezdzą i to nawet dobrze. Zawsze mozna zmienic przelozenie i bedzie jeszcze szybsze.

Tytuł:
PostNapisane: Pt sty 19, 2007 8:28 am 

Bardzo się cieszę z waszej chęci pomocy.

Cytuj:
przed halą jeździli coś typu Savage czyli spalinowymi monster trackami...Czy taki model chciałby mieć?

dokładnie tego typu modele nam przypadły do gustu, ja może źle się określiłem z tymi terenówkami bo nie wiedziałem, że to się nazywa "monster track" ale właśnie o tego typu modele nam chodzi - nie koniecznie spalinowe

Cytuj:
To wszystko zależy od tego gdzie chcecie pojeździć...

Przed domem mamy wspaniałe tereny - lasy z górkami (nawet sporymi górami jak dla takich pojazdów) ale nie ukrywam, że dużo z tych terenów jest piaszczyste

Cytuj:
Poradzi sobie na bank lepiej niz Bonzer.. TT przynajmniej ma kopa

Czy możecie mi napisać pełną nazwę tego TT albo TB bo za diabła nie wiem o co chodzi

Sorki za tak mało aktywną moją obecność ale jak wspominałem nie mam neta w domu i nie co dziennie mogę przeczytać co piszecie nie mniej jednak napewno wszystko co napiszecie przeczytam i czekam na dalsze podpowiedzi i porady.

Tytuł:
PostNapisane: Pt sty 19, 2007 10:12 am 

Filas napisał(a):
Czy możecie mi napisać pełną nazwę tego TT albo TB bo za diabła nie wiem o co chodzi

To są modele firmy Tamiya o oznaczeniach podwozia TT-01, TB-01. Niektórzy skracają te nazwy i wychodzi TT lub TB :D

Co do modelu to cięzko znaleźć coś do 1000zł, ale się postaram ;)

Ja pokaże coś z elektrycznych. Jako pierwsza to może E-Zilla Ona jeśli byś kupował w Polsce to kosztuje jakieś 1400zł, ale to RTR czyli nic nie musisz dokupywać oprócz baterii do nadajnika... Myśle, że na stronie www.rcmart.com było by taniej...
Jednak to 8 letni chłopak więc może Mini Zilla
Ona też jest RTR, a kosztuje 727zł.
Z produktów firmy Tamiya to[url=http://www.zabawki-modele.pl/catalog/product_info.php?cPath=71_40&products_id=686&osCsid=773f0c9ee7f0f0967203c547b1c1b4f3]
Twin Detonator[/url] Do niego byś musiał dokupić aparature, akumulator i ładowarke, ale chyba byś się zmieścił w 1000zł.

Jeżeli chciałbyś spalinowy to musisz się liczyć z o wiele większymi kosztami. Jednak narazie bym się wstrzymał na twoim miejscu i poczekał, aż wkońcu zacznie działać sklep www.rojna.pl bo tam można tanio kupić modele.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona