WoJtAs52 napisał(a):
moim zdaniem hpi mt2ss będzie lepszy
A smigales Lightningiem?
Niestety bylem posiadaczem MT2 ( zwyklego ) i mam bardzo smutne wspomnienia. Wszystko sie sypalo. Po paru litrach to silnika juz sie szybciutko nie dalo wyregulowac. 3 Akumulatorki w grzalce padly na paru spotkankach kiedy probowalem odpalic mt2. Nie moglem go wyregulowac, silnik gasl, albo sie grzal. Siedzialem na spotkanku jak glupi przez chyba 2h i i tak nic z tego nie wyszlo. Nie polecam MT2.
Ciezko mi powiedziec o 18ss, pewnie i nie biedzie tyle problemow, jednak bylo pare opini na forum, ze silnik 18ss wcale nie jest duzo lepszy.
U mnie lightning po wyregulowaniu smiga jak nalezy. Czasem zrobi sie obrot srubka o 1/16 lub 1/8 obrotu i tyle.
Poza tym w mt2 na dobry poczatek padla mi zebatka atakujaca, chyba 3x dyfry ( wiem, ze sa tam lepsze, ale to byla wina luzow, a nie wytrzymalosci dyfrow. zastanawiam sie czy te lepsze dyfry przy takich luzach rowniez by padly ).
Zastanow sie. Znajomy lightningiem przejechal juz chyba z 6L i nic Mu sie nie stalo. Ja dopiero ponad litr ( poza docieraniem ), wiec nie moglbys bazowac na mojej opini, gdyby nie znajomy z silnikiem po 6L - to juz cos, chociaz przy 10 moze sie okazac, ze za dobrze nie jest, jednak watpie.
Apropo - kompresja w mt2 byla prawie zadna po ok 2-3L. W lightningu po 6 jest jak po wyjeciu z pudelka.
Wiem, ze pytales o 18ss, ale czy nie uwazasz, ze hpi to hpi, tzn jedna rodzinka. To samo podwozie i inne czesci. Napewno bedzie lepsze 18ss od zwyklego, ale mysle, ze pare problemow napotkasz ( malo wytrzymaly dodatkowo ).
Pozdrawiam