Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Wt kwi 21, 2026 10:50 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 35 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona

Czy jesteście zainteresowani taką propozycją ?
Tak 69%  69%  [ 29 ]
Nie 31%  31%  [ 13 ]
Liczba głosów : 42
Autor
PostNapisane: Śr lis 29, 2006 1:50 pm 

Zgodnie z wcześniejszymi zapowiedziami w okresie styczeń - maj 2007 rozważamy zorganizowanie w Łodzi cyklu zawodów halowych modeli elektrycznych.
Planowane klasy to 540, E-18 Micro, E-18 T/MT.
W najbliższych dniach opracujemy szczegóły więc chętnie wysłucham Waszych sugestii.
Napiszcie czy jesteście zainteresowani taką propozycją.

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Śr lis 29, 2006 3:02 pm 

Jestem ZA
100% :)

Bardzo dobra propozycja, nie bedzie nudno zimą :D

gg 2102790

Tytuł:
PostNapisane: Śr lis 29, 2006 6:39 pm 

Witam.

Jestem w 100 % za. Mam tylko nadzieję, iż do czasu tych zawodów pojawią się silniki do 540-stki w HPI. Inaczej ta klasa chyba w tych zawodach nie wystartuje.

pozdrawiam

Robert Goś

Tytuł:
PostNapisane: Śr lis 29, 2006 7:18 pm 

Również jestem za ale proszę rozważyć kwestię opłat. Osobiście mam zamiar wystartować we wszystkich klasach co spowoduje, że opłata startowa przekroczy 100zł. Jeśli do tego doliczyć syna (młodzika), który pojedzie w dwóch klasach to mamy juz niebagatelną kwotę. Proponuję jedną opłatę startową niezależnie od ilości klas oraz zniżki dla młodzików i juniorów. Jest to możliwe ?

Tytuł:
PostNapisane: Cz lis 30, 2006 7:14 am 

Przemek Morawski napisał(a):
Również jestem za ale proszę rozważyć kwestię opłat. Osobiście mam zamiar wystartować we wszystkich klasach co spowoduje, że opłata startowa przekroczy 100zł. Jeśli do tego doliczyć syna (młodzika), który pojedzie w dwóch klasach to mamy juz niebagatelną kwotę. Proponuję jedną opłatę startową niezależnie od ilości klas oraz zniżki dla młodzików i juniorów. Jest to możliwe ?

Na ostatnich zawodach dostałeś jako nagrodę model Micro.
Mam wrażenie, że byłeś zadowolony i chciałbyś aby zawsze były takie nagrody. :)
Musicie zdać sobie sprawę ze fundusze ma nagrody oraz całą organizację nie biorą się z nikąd i wpisowe jest tylko jednym z wielu składników budżetu imprezy.
Jeśli szukasz taniej alternatywy pojeżdżenia to zawsze możecie spotkać się przed blokiem weźcie stopery w rękę i naprzód.
Ja natomiast chciałbym podnosić poziom i jakość zawodów oraz wartość nagród. Niestety nie idzie to w parze z obniżaniem wpisowego.
Sytuacja może się zmienić w przypadku pozyskania sponsorów zewnętrznych.
Czy tacy będą tego dziś nie wiem. :roll:

Tytuł:
PostNapisane: Cz lis 30, 2006 9:36 am 

W takim razie proponuję ankietę pt. "Czy wolisz nagrody i wyższe opłaty startowe czy brak nagród i niższe opłaty ?" :) No nic, poczekamy, zobaczymy jaka będzie konkurencja na pierwszych zawodach, jakie będą nagrody :) i czy dla wszystkich czy tylko jeżdźących modelami HPI/HB/LRP. Chcielibyśmy brać udział w zawodach w Łodzi ale nie za wszelką cenę. 17 grudnia jedziemy do Kobierzyc, całkowity koszt imprezy szacuję na ok. 100zł (wpisowe 30 plus 10 za syna, koszt paliwa ok. 60zł z podziału) a startować będziemy w sumie w 5 klasach i co najważniejsze jeździć będziemy z czołówką Polski.
Jaka jest sytuacja w Łodzi jeśli chodzi o elektryczne RC wszyscy wiemy, jest nas garstka. Regularnie organizowane zawody mogłyby zmienić tą sytuację ale obawiam się, że wielu zawodników zniechęcą koszty przy bogatej ofercie konkurencji.

Tytuł:
PostNapisane: Cz lis 30, 2006 9:45 am 

Przy obecnym systemie "sędziowania" zawodów start w klasach onroad prowadzi do totalnej masakry. Bez gruntownej zmiany procedur startowych, wprowadezenia kontroli technicznej, opracowania przepisów sportowych (szczegówlnie w kwestii prowadzenia punktacji i minimalnej ilości biegów w trakcie zawodów) wykluczam nasz start na zawodach HPI.

Jeśli chodzi o startowe - nie będę się powtarzał - każdy głosuje "nogami" - jego wysokość jest znana przed zawodami, nie wiadomo jednak było, ile będziemy jeździć.
W ostatnich zawodach były 2 biegi eliminacyjne po 5 minut (potem jeszcze jeden bieg dla chętnych nie liczony do finałów), w niedzielę 2 finały - 15 minut dla spalinówek i 8 minut dla elektryków.
Bardzo ciekawe doświadczenie - na plus - z ośmiominutowymi finałami mikro.

Tytuł:
PostNapisane: Cz lis 30, 2006 10:44 am 

Ja jestem również za , niech w tej Łodzi zacznie się coś dziać.
Początki bywają ciężkie ale jestem dobrej myśli.

Tytuł:
PostNapisane: Cz lis 30, 2006 11:58 am 

Kalsa E-18 T/MT jeździła na Festiwalu promocyjnie jedynie za namową zawodników posiadających te modele. Paradoksalnie ci, co najwięcej się domagali nie pojawili się na zawodach. :D
Oczywiste jest, że muszą powstać przepisy techniczne do klasy E-18 T/MT.
Jak na razie chyba nikt ich nie stworzył, więc między innymi po to ta dyskusja?
Przepisy sportowe będą zbieżne z obecnie funkcjonującymi w klasach elektrycznych nie widzę powodu do specjalnych zmian.

Bardzo chętnie zaproszę Pana Oochocińskiego i Morawskiego do współpracy i udziału finansowego w kosztach organizacyjnych. :D
Narzekać i wymagać każdy potrafi sztuką natomiast jest coś zrobić. Wielokrotnie już pisałem, że czekam z niepokojem na Wasze imprezy gdzie wszystko będzie profesjonalne i bezpłatne.
Ja chętnie nauczę się czegoś nowego od Was.
Macie szansę wziąć się do pracy i pokazać nam wszystkim jak to się robi.?
Jestem otwarty na rzeczowe propozycje. :!:
Gderanie zostawcie paniom w kolejce do mięsnego. :D

PostNapisane: Cz lis 30, 2006 6:27 pm 

Festiwal Modelarstwa napisał(a):
W najbliższych dniach opracujemy szczegóły więc chętnie wysłucham Waszych sugestii.

Podałem swoje sugestie. Nie domagam się bezpłatnych imprez, zasugerowałem tylko ograniczenie ilości nagród na rzecz mniejszej opłaty startowej. Mniejsze koszty udziału w zawodach powinny się przełożyć na większą frekwencję a o to przecież głównie chodzi, prawda ? Nie nagrody przyciągają ludzi na zawody ale chęć rywalizacji z jak największą liczbą zawodników. Jak dla mnie opłaty startowe są w tej chwili zaporowe i jasno to stwierdzam. Jeśli na zawodach się nie pojawię to świat się nie zawali i nikt płakać nie będzie ale w podobnej sytuacji jak ja może być wielu zawodników, jeśli oni również zrezygnują to ilu ludzi się pojawi ?
Darek, finansowo w organizację zawodów się nie zaangażuję ale mogę w inny sposób, poprzez przybycie na nie, zabranie na nie syna, jego kolegów itp. itd. Taki niematerialny wkład również jest ważny, mam rację ?

Tytuł:
PostNapisane: Cz lis 30, 2006 6:55 pm 

Ale zarobisz na dojazdach...bo będziesz miał pod nosem.A jak by trzeba było jechać ze 300 km to paliwo i tak więcej będzie kosztowało,a hotel.
Dziwię się akurat Tobie ,że wybrzydzasz...Niech wpisowe kosztuje Ciebie 100 zł to i tak ze 200-300 masz w kieszeni.

Tytuł:
PostNapisane: Cz lis 30, 2006 7:17 pm 

Wyjazd do Kobierzyc na imprezę jednodniową, gdzie najeżdżę się do bólu wyniesie mnie i syna ok. 100zł przy założeniu, że jedziemy jak zwykle w trójkę z chłopakami z Łodzi. Oczywiście jest to impreza jednodniowa ale dzięki temu, że tylko dla mikro będę miał tyle jazd ile na imprezie dwudniowej HMP. Zresztą udział w ostatnim festiwalu kosztował mnie i syna 80zł startowe plus 30zł dwa dojazdy do Łodzi. Impreza mikro w Kłodzku wyniosła mnie 85zł i przejechałem tam w sumie 12 biegów eliminacyjnych a na festiwalu tylko 4 a i tak dwa dni praktycznie w domu mnie nie było. Rachunek ekonomiczny jest prosty. Dlatego preferuję imprezy jednodniowe. Podobnie było w Warszawie w BC na imprezach ATA, start w trzech klasach, jedna opłata startowa i śniadanie i obiad gratis, w sumie za 90zł (jechałem sam więc tak duża kwota bo paliwo nie do podziału) jazdy do upadłego.

Tytuł:
PostNapisane: Cz lis 30, 2006 9:23 pm 

jestem całkowicie za organizacja tkich imprez w łodzi. W akcie desperacji kupiłbym nawet saturna i jexdził w dtm (jeżdżę tlką w top stocku). Moim zdaniem trzeba sie zastanowic bo to naprawdę ni wiem czy ma sens jeśeli miałbym jechać 4 biegi czy 5 podczas imprezy dwudniowej. Na zawodach w ata top stock (który jest lekceważony przez wszystkich) jechał jak wszyscy 5 biegów i nie było problemów czy sie zdąży. Organizacja zawodów HPI jednak jest taka (nie wiem czym to jest spowodowane) ze się wszystko "rozjeżdża" w czsie ale nie wiem jak to jest w przypadku elektryków. ogólnie proponuje pzremyśleć wszystko i nie kłócić sie bo w modelarstwie chodzi o dobra zabawę a nie o politykę.

Tytuł:
PostNapisane: Cz lis 30, 2006 10:02 pm 

Szymon, nikt się nie kłóci. Ja tylko przedstawiam swoje sugestie. Staram się też uświadomić organizatorowi, że czasy się troszkę zmieniły, jest organizowanych bardzo dużo imprez, jest więc w czym wybierać. Nie mam jednak zamiaru przepłacać za udział w imprezie w imię potriotyzmu lokalnego. Dla ciebie nie ma problemu bo startowałbyś w jednej klasie. ja startowałbym w 540, E18 standard albo open i E18T/MT. Mój syn w E18 standard i E18T/MT co daje nam kwotę 200zł startowego. Wybacz ale wolę już pojechać do Kłodzka na E18 gdzie w 100zł się zmieszczę a oprócz 540 objadę wszystkie klasy. Kwestia finansowa jest dla mnie bardzo ważna i dlatego o tym otwarcie piszę.

Tytuł:
PostNapisane: Cz lis 30, 2006 10:30 pm 

Przemek Morawski napisał(a):
Wyjazd do Kobierzyc na imprezę jednodniową, gdzie najeżdżę się do bólu wyniesie mnie i syna ok. 100zł przy założeniu, że jedziemy jak zwykle w trójkę z chłopakami z Łodzi. Oczywiście jest to impreza jednodniowa ale dzięki temu, że tylko dla mikro będę miał tyle jazd ile na imprezie dwudniowej HMP. Zresztą udział w ostatnim festiwalu kosztował mnie i syna 80zł startowe plus 30zł dwa dojazdy do Łodzi. Impreza mikro w Kłodzku wyniosła mnie 85zł i przejechałem tam w sumie 12 biegów eliminacyjnych a na festiwalu tylko 4 a i tak dwa dni praktycznie w domu mnie nie było. Rachunek ekonomiczny jest prosty. Dlatego preferuję imprezy jednodniowe. Podobnie było w Warszawie w BC na imprezach ATA, start w trzech klasach, jedna opłata startowa i śniadanie i obiad gratis, w sumie za 90zł (jechałem sam więc tak duża kwota bo paliwo nie do podziału) jazdy do upadłego.

Przemku jak Wy to robicie że zawody kosztują Was tak mało???????? U mnie to każde przekraczają dobrze 500zł.

Co do Zawodów to Gratuluję WRESZCIE Darkowi pomysłu i zdecydowania aby zorganizować cykl torówek elektrycznych. Piszę się na to i napewno będę uczestniczył.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 35 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona