Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Śr lip 29, 2026 1:29 am

Autor
PostNapisane: Pn lis 27, 2006 7:49 am 
Administrator forum

KOMUNIKAT

W związku z duża ilościa zawodników chcących wstartować w klasach E-18 Micro oaz mając na uwadze starty modelami E-10TC oraz E-12 na Eliminacji MP w dniach 6-7.01.2007r. - Organizator przenosi zawody klas E-18 Micro na 27.I.2007r.

I tak w V Eliminacji HMP w dniach 6-7.01.2007r. bedą startowały następujące klasy:

E-10TC Modified
E-10TC Spec
E-10TC 540
E-12

Pozwoli to na spokojne rozegranie 5 jazd eliminacyjnych we wszystkich klasach opraz na rozegranie finałów zgodnie z obowiązującymi przepisami.

Natomiast w dniu 27.01.2007r. rozegrana zostanie V Eliminacja Pucharu Polski Klas E-18 Micro oraz finał E-18 Sudety Cup.

Marek Kusiakiewicz, RC-AUTO

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Pn lis 27, 2006 8:52 am 

Słuszna decyzja. Ja mam przy okazji propozycję. Na Festiwalu Modelarstwa jeździliśmy finał E18T/MT 8 minut. Pakiety wytrzymały, zawodnicy też, było super. Proponuję modyfikację przepisów aby finały w E18 trwały 8 minut. Jeśli większość przyjmie moją propozycję to może już od Kobierzyc ?

Tytuł:
PostNapisane: Pn lis 27, 2006 8:56 am 

ja bym jednak został przy 5 minutowych finałach a napewno w modelach on road 1/18. Pozdrawiam

gawron89@o2.pl

Tytuł:
PostNapisane: Pn lis 27, 2006 9:09 am 
Administrator forum

Przemek Morawski napisał(a):
Słuszna decyzja. Ja mam przy okazji propozycję. Na Festiwalu Modelarstwa jeździliśmy finał E18T/MT 8 minut. Pakiety wytrzymały, zawodnicy też, było super. Proponuję modyfikację przepisów aby finały w E18 trwały 8 minut. Jeśli większość przyjmie moją propozycję to może już od Kobierzyc ?

Przemek, nie zachowujmy się jak .... :) Trzeba dojeździć sezon do końca i potem - w gronie 18-tkowiczów ustalic raz a porządnie przepisy. Myśle że należy pogłebić współpracę z Czechami.

Pomysł już jest. Czeka go tylko realizacja. Napewno w przyszłym sezonie halowym nie będziemy jeździć tylko 5 eliminacji PP.

Marek Kusiakiewicz, RC-AUTO

Tytuł:
PostNapisane: Pn lis 27, 2006 9:54 am 

Ok, w takim razie traktujcie moją propozycję jako na przyszły sezon. Uważam, że w openie 8 minut finał byłby ciekawy bo nie wygra ten kto założy zabójcze przełożenie ale ten kto umie płynnie jeździć, jak w E12.
A tak przy okazji klasa E18 ma nowego zawodnika, mojego syna Filipa :) właśnie zadebiutował na Festiwalu Modelarstwa.

Tytuł:
PostNapisane: Pn lis 27, 2006 10:52 am 

Również popieram decyzję o rozdzieleniu zawodów i osobnym terminie dla 18-ek.

Co do jazdy 8 minut - jeździliśmy tak latem i mnie osobiście bardzo się to podobało. Rzeczywiście, czasem brakowało prądu pod koniec biegu, ale to w naturalny sposób ograniczało stosowane przełożenia, co było korzystne dla modeli i szczególnie - dla silników szczotkowych. Jestem jak najbardziej za biegami 8-minutowymi.
Jestem również za tym aby w EMP jeździć wg ustalonych przepisów do końca sezonu - czyli 5 minut, ale w ramach Pucharu Sudet moglibyśmy przynajmniej raz przetestować wariant 8-minutowy, żeby mieć jakieś doświadczenie i móc podjąć lepszą decyzję na przyszły sezon.

Skoro już zaczęliśmy rozmawiać na temat przepisów do 1/18 - chciałbym, abyśmy przy okazji najbliższych zawodów poruszyli temat startów 18-ek na asfalcie.

Tytuł:
PostNapisane: Pn lis 27, 2006 11:16 am 

Rafał Piesio @ work napisał(a):
Również popieram decyzję o rozdzieleniu zawodów i osobnym terminie dla 18-ek.

Co do jazdy 8 minut - jeździliśmy tak latem i mnie osobiście bardzo się to podobało. Rzeczywiście, czasem brakowało prądu pod koniec biegu, ale to w naturalny sposób ograniczało stosowane przełożenia, co było korzystne dla modeli i szczególnie - dla silników szczotkowych. Jestem jak najbardziej za biegami 8-minutowymi.
Jestem również za tym aby w EMP jeździć wg ustalonych przepisów do końca sezonu - czyli 5 minut, ale w ramach Pucharu Sudet moglibyśmy przynajmniej raz przetestować wariant 8-minutowy, żeby mieć jakieś doświadczenie i móc podjąć lepszą decyzję na przyszły sezon.

Skoro już zaczęliśmy rozmawiać na temat przepisów do 1/18 - chciałbym, abyśmy przy okazji najbliższych zawodów poruszyli temat startów 18-ek na asfalcie.

tylko my jezdzimy Puchar Polski raczej a nie EMP chyba ze coś sie zmieniło

Odwiedź Tani Hosting dla Ciebie z generatorem stron

Tytuł:
PostNapisane: Pn lis 27, 2006 11:25 am 

Puchar Polski jest w ramach HMP. Rafał, rónież jestem zwolennikiem 8 minut finału ale zawody liczone do Sudety Cup również liczą sie do HMP. Może więc zrobić jeden bieg finałowy poza konkurencją, już po zawodach i rozdaniu nagród ? Tak na próbę.

Tytuł:
PostNapisane: Pn lis 27, 2006 12:56 pm 

Darek Mołodecki napisał(a):
tylko my jezdzimy Puchar Polski raczej a nie EMP chyba ze coś sie zmieniło

zgadza się - chodziło mi o EPP, a nie EMP.

Przemek Morawski napisał(a):
zawody liczone do Sudety Cup również liczą sie do HMP

wszystkie zawody cyklu Sudety Cup? myślałem, że tylko część z nich...