Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest N lip 26, 2026 10:58 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 37 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Śr lis 15, 2006 2:19 pm 

Nie wiem jak jest z tym truckiem a-techa, ale mam ich firmy mini monstera z rcworld. nie wyglada na dziadostwo, juz wiele rzeczy w nim zdarzylem rozebrac i jak na 319zl uwazam, ze jest super wykonany. Jeszcze nic mi nie padlo a mam go juz moze ok 2 miesiace. Mi sie modelik podoba, jednak jest bardzo wolny, raczej uzywam go do zabawy w trialu.
Mini madness juz bylby lepszym pomyslem, ale dodam od siebie, ze moze mini-t? Kosztuje tyle co mini madness a w standardzie smiga dosc szybko jak na taki male autko. Nie mowie juz o asso itd, bo to juz drozsze modele. A moze warto zakupic xraya m18t bez elektroniki? Moze dopasujesz elektronike z innych modeli?
Tak apropo schodzimy troche na inny temat, zadaj to pytanie w nowym temacie.

Prosze nie pisac na PW ofert sprzedazy, wymian itd, gdyz nie jestem zainteresowany. Pozdrawiam.

The end.

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Śr lis 15, 2006 3:06 pm 

Nie, no cały czas trzymamy sie tematu, asso to tylko u Rojny czy gdzieś jeszcze w Polsce ?

Tytuł:
PostNapisane: Cz lis 16, 2006 1:31 pm 

wiec pierwszą faze testów przeszedł nadzwyczaj pozytywnie. Wytrzymałośc tego modelu na skoki jest naprawde duża. dropy z 1 pietra na płaską ubitą ziemie przyjete bezboleśnie kilka krawęzników przyt pelnej prędkości tez przezył. ogólnie jestem mile zaskoczony wytrzymałością i zmieniam calkowicie zdanie o tym modeliku. Model polecam dla osób które zaczynaja zabawe RC, model tani, dość zrywny, wytrzymaly ( jak na chińczyka ) i częsci pasują z asso rc18 ( sprawdzone narazie zwrotnice, wachacze, zdeżak przód )

Losi Micro Desert/Xcelorin 10250KV
Lama V3 :)

Tytuł:
PostNapisane: Pt lis 17, 2006 11:57 am 

kurzy79 napisał(a):
wiec pierwszą faze testów przeszedł nadzwyczaj pozytywnie. Wytrzymałośc tego modelu na skoki jest naprawde duża. dropy z 1 pietra na płaską ubitą ziemie przyjete bezboleśnie kilka krawęzników przyt pelnej prędkości tez przezył. ogólnie jestem mile zaskoczony wytrzymałością i zmieniam calkowicie zdanie o tym modeliku. Model polecam dla osób które zaczynaja zabawe RC, model tani, dość zrywny, wytrzymaly ( jak na chińczyka ) i częsci pasują z asso rc18 ( sprawdzone narazie zwrotnice, wachacze, zdeżak przód )

Coś mi się wydaje, że ten "chińczyk to mega kopia asso rc18... żeby tylko nie ta kiepawa apa to mozna sie skusić...

Tytuł:
PostNapisane: Pt lis 17, 2006 12:48 pm 

Akurat tu się Kolego totalnie mylisz - ta "kiepawa" apa to wierna kopia futaby - nie dość, że ma w miarę twardo chodzące trymery - same się nie przekręcają, to do tego ma regulację maks. wychyłu skrętu - ile podstawowych aparatur w modelach RTR ma tę funkcję - do tego wyjmowany koszyk na baterie - albo ładujesz akumulatory ładowarką do modeli, albo nawet wymieniasz na pakiet 2400 od nas (te ze złączką RCY w drodze).
Dzięki silnikowi 370 modelik ma odpowiednie odejście, a jak się spisze w porównaniu z xrayami okaże się w niedzielę.
Wybór modelu - truck albo buggy - praktycznie różnią się jedynie mocowaniem karoserii też jest zaletą, ładowarka 250mAh - ładuje pakiet w ok. 4 godziny - może nie rewelacja, ale z braku laku na początek może być. Problemem są wtyczki - inne niż w HPI czy Xrayu - pracujemy nad tym, zeby w następnej dostawie były już kompatybilne.

Tytuł:
PostNapisane: Pt lis 17, 2006 2:08 pm 

Jacek Ochociński napisał(a):
Akurat tu się Kolego totalnie mylisz - ta "kiepawa" apa to wierna kopia futaby - nie dość, że ma w miarę twardo chodzące trymery - same się nie przekręcają, to do tego ma regulację maks. wychyłu skrętu - ile podstawowych aparatur w modelach RTR ma tę funkcję - do tego wyjmowany koszyk na baterie - albo ładujesz akumulatory ładowarką do modeli, albo nawet wymieniasz na pakiet 2400 od nas (te ze złączką RCY w drodze).
Dzięki silnikowi 370 modelik ma odpowiednie odejście, a jak się spisze w porównaniu z xrayami okaże się w niedzielę.
Wybór modelu - truck albo buggy - praktycznie różnią się jedynie mocowaniem karoserii też jest zaletą, ładowarka 250mAh - ładuje pakiet w ok. 4 godziny - może nie rewelacja, ale z braku laku na początek może być. Problemem są wtyczki - inne niż w HPI czy Xrayu - pracujemy nad tym, zeby w następnej dostawie były już kompatybilne.

Upsss... to zwracam honor, tak mi się wydawało, że już ją gdzieś widziałem. A wtyczki to chyba nie problem... przerobić zawsze można. Czy tutaj faktycznie jest taki odbiornik jak na tej fotce ?http://www.rcgalleri.dk/html/gal_visbil.asp?ID=12549&ShowType=&CommentPAGE=2&editcomments=#comments
To nie pozostaje nic innego jak kupić ten model, no i jeszcze pasujace części od 18T... bajka... To jest ten za 377,70 zł ? Kiedy będzie ta następna dostawa z kompatybilnymi wtyczkami ? Poczekam.

Tytuł:
PostNapisane: Pt lis 17, 2006 2:28 pm 

Z przeróbkami - najlepiej założyć bananki 2mm - to jest najpewniejsze mocowanie, najmniejsze straty prądu itd.,
zdjęcia modelu - zarówno obu karoserii, jak i szczegółów technicznych (w tym odbiornika, regulatora) na www.sklep.rcracing.pl

Tytuł:
PostNapisane: Pt lis 17, 2006 2:49 pm 

Z przeróbkami - najlepiej założyć bananki 2mm - to jest najpewniejsze mocowanie, najmniejsze straty prądu itd.,
zdjęcia modelu - zarówno obu karoserii, jak i szczegółów technicznych (w tym odbiornika, regulatora) na www.sklep.rcracing.pl

Wiem, wiem widziałem juz wcześniej...

Tytuł:
PostNapisane: Pt lis 17, 2006 3:03 pm 

widziałem ten model i musze pzryznać że wygląda całkiem spoko. Myślę ze ludzi do kupna tego modelu będzie skłaniała przedewszystkim cena. Nie zauważylem zeby miał jakieś luzy czy uszkodzenia. Naprwadę polecam> ciekawe jak bedzie jeździł ale wydaje mi sie że dobrze. Chetnie sam bym go kupił ale zbieram na coś w 1/10 :D

Tytuł:
PostNapisane: Pt lis 17, 2006 4:44 pm 

Taka super ta elektronika w nim ze jak ustawisz gaz/hamulec 70/30 to model cały czas jezdzi do tyłu nawet jak trymerem na maxa skrecisz

Tytuł:
PostNapisane: Pt lis 17, 2006 5:15 pm 

Przestawienie gazu jest konieczne, w innym wypadku model dostaje za dużej prędkości na krótkim wstecznym - rozumiem, że przestawiłeś to śrubką z tyłu nadajnika?
Testowałem kilka sztuk - wszystkie zachowują się poprawnie, jedynie zatrzymanie po cofaniu wymaga minimalnego ruchu manetką gazu, ale to już problem regulatora - jak masz z autem problemy, to zwróć się do sprzedawcy - model chyba jest na gwarancji?
Może być jeszcze jedna rzecz - taki regulator się sam programuje, czy przy zachowaniu prawidłowej koljności włączania - nadajnik>model też są te problemy?

Tytuł:
PostNapisane: So lis 18, 2006 8:15 am 

to mój sie nie programuje sam

Tytuł:
PostNapisane: So lis 18, 2006 9:21 am 

Mam pytanie do Pana Jacka: czy części będą sprowadzane i sprzedawane oddzielnie? Mam mini-t i może część z nich by pasowała...(jak u niektorych micrusów) A i czy ten silnik 370 to wysokoobrotowe cacko??
Model jest naprawdę godny uwagi....CENA!!!
Pozdrawiam

IC-8 BUGGY: Xray XB808 2010 specs + NOVA PLUS 4 / RB K9
IC-8: Kyosho Evolva + Nova
E12: Xray XII LINK + Nosram 4,5T + GM 95 + KO PDS-951 + NiMH
E18 2WD: Robitronic Scalpel + CS 10000

Tytuł:
PostNapisane: So lis 18, 2006 9:24 am 

Troche zmienilem temat uaktualniajac do tresci postow

Tytuł:
PostNapisane: So lis 18, 2006 10:06 am 

Adam Jugowski napisał(a):
Troche zmienilem temat uaktualniajac do tresci postow
Bardzo dobrze dzieki:) A i prosze o odpowiedz nie tylko Pana Jacka ale tez innych...

IC-8 BUGGY: Xray XB808 2010 specs + NOVA PLUS 4 / RB K9
IC-8: Kyosho Evolva + Nova
E12: Xray XII LINK + Nosram 4,5T + GM 95 + KO PDS-951 + NiMH
E18 2WD: Robitronic Scalpel + CS 10000

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 37 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona