Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pn lip 27, 2026 6:21 pm

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 71 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Pt wrz 22, 2006 3:30 pm 

Ja też żałuję, że nie ma klasy E-18, ale zmuszony jestem przychylić się do opinii, że to właśnie organizator ma pełne prawo decydować, jakie klasy będą jeździły.
Chylę czoła przed odwagą w stwierdzeniu, że będzie po 5 biegów eliminacyjnych w sobotę - sporo już było zawodów halowych, gdzie ta trudna sztuka była do osiągnięcia niemożliwa - zobaczymy.
Jeżeli tak będzie w rzeczywistości, nie zostaje nic innego jak potraktować serio starty w klasie spec i 540 - i mamy 8 jazd w sobotę - myślę, że przy takim założeniu brzmi nieźle. A życie zweryfikuje, czy będą chętni na jazdę ze Śląska na Mazury - swoją drogą interesujące rozwiązanie z taką lokalizacją zawodów w kontekscie wczejśniejszych dyskusji, że większość torów i modelarzy jest z południa Polski, dlatego tam rozgrywane są finały MP.

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Pt wrz 22, 2006 4:38 pm 

Na forum i w konsultacjach na zawodach o wszystkim już powiedziano, przypomnę więc w skrócie.
2WD-MF jest dla najmłodszych, ale w zastępstwie 2WD/4WD, w których odbedą się jedynie MP otwarte, bo klasy sa nieliczne.
W Lubawie będą 3 biegi eliminacyjne dla TS i MF, 4 biegi eliminacyjne dla 540 (lub 5 jak będą tylko 3 grupy TS+MF) i po 5 biegów eliminacyjnych dla DTMM/S i E-12 - organizatorom przesłałem wczoraj symulację. Klasa DTM-540 nie jest dyskryminowana.
Na spotkaniu w Nowym Sączu jesienią 2005 ustalono, że klasa uzyska status klasy MP, jeśli na zawodach regularnie będą startować co najmniej 2 grupy.
Na hali 2005/6 była tylko jedna niepełna grupa E-12.
W sezonie 2005 E-18 nie widniała w żadnych przepisach, ale rozegrano w niej cykl zawodów. Nadal jest to klasa po jednej grupie STD i Open.
Nawoływanie do bojkotu zawodów i atak jest najgorszą rzeczą, jakiej może dopuścić się organizator i zawodnik, jakim jest Marek Kusiakiewicz.
W moim przekonaniu ani forum ani sekcja lub jej zarząd nie mogą być areną żadnej walki.
Ale że forum jest prywatną własnością jego administratora to trudno - nie każdy może wejść na nie i pokazać wszystkim:
Cytuj:
...TAkiego wała jak Polska cała!

Jest to cytat z postu nie znanej mi osoby w temacie o wyborach i nie będącej zawodnikiem.
--------
PS.
Marek w rozmowie TLF z godziny 20.00 wyjaśnił mi, że nie jest dystrybutorem jak wymieniono na
tej stronie.

Ostatnio edytowano Pt wrz 22, 2006 7:38 pm przez Jan Matukin, łącznie edytowano 6 razy

Tytuł:
PostNapisane: Pt wrz 22, 2006 4:45 pm 

MAREK może wypowiesz się o klasie MiniZet?? Co to jest za klasa i co robi w kalendarzu imprez . Próbujesz zrobić wielka awanturę i pokazać ze wybrani ludzie (Patryk ,Łukasz .....) nie nadają się do prowadzenia spraw efrowskich . Pierwszy kwiatek .

PostNapisane: Pt wrz 22, 2006 7:43 pm 

Marek Kusiakiewicz napisał(a):
Lato sie kończy a kwiatki rosną :)

Post dotyczy I Eliminacji HMP która zostanie rozegrana w Lubawie.
Szumnie mówiono i chyba tylko mówiono jakie klasy sa podstawowe a jakie moga być dołaczane przez Organizatora. W pierwszej części wszytsko sie zgadza - E-10TC Spec, E-10TC Modified i E-12, w drugiej części mamy E-10TC 540, TOP-STOCk i kwiatuszek - MAD FIGHTER !!!

Pytam jakim prawem ma miejsce taki stan rzeczy?

Dodatkowo ograniczenie ilości biegów do 3 (trzech) dla klasy która jest oficjalnie w Mistrzostwach Polski czyli E-10TC 540 - w dodatkowych uwagach mówi sie o MOZLIWOŚCI rozegrania wiekszej ilości biegów jak bedzie mniej grup.

Co to za polityka - 2 klasy - TOP-STOCK i Mad Fighter - w której jeżdżą wózki tylko jednego producenta. Top-Stock-a jeszcze rozumiem - jest w HMP ujety ale MAD FIGHTER ?! - delikatnie mówiąc przegięcie.

Na marginesie - po co władze sekcji jak zaczyna być kiszka od samego początku ?
Sam sponsoring nie wystarczy do tego aby modele terenowe puszczać na HMP. Dla nich sa otwarte HMP organizowane przez firme LOK i ATA.

Mysle że nie tylko ja bedę domagał się wyjaśnień i szybkiej korekty ze strony Organizatora i zespołu który opracował informator.

Witam.

Marku, przeglądałem kalendarz imprez, króry Ty zamieszczałeś na forum. Pytam: DLACZEGO W KALENDARZU IMPREZ , NIE MA KLASY E-12. Przecież, w/g wszelkich ustaleń ta klasa jako klasa Efry powinna się znaleźć na każdej eliminacji. Czyżby tylko błąd w kalendarzu ? Jeśli tak, to pytam: Kto go zrobił ?

W dwóch eliminacjach w Nowym Targu jest klasa Mini-Z . Jakoś nie robiłeś o nią dymu, a przecież na długo przed informatorem z Lubawy zamieszczałeś Kalendarz Halowy. Stawiam pytanie : DLACZEGO? PRZECIEŻ JEST ONA NA PODOBNYCH ZASADACH JAK MAD FIGHTER.

Pytasz : cyt " Jakim prawem ma miejsce taki stan rzeczy ?"
Spróbóję Ci odpowiedzieć. Czy przypadkiem nie bylo ustalone, iz prócz klas Efry , każdy z organizatorów ma prawo dołączyć do Eliminacji, które organizuje - klasy organizatora. Czy nie tak postąpiłeś z micro wpisując je na zawody w Kłodzku 06-07 stycznia. Nie bardzo więc rozumiem Twój atak na organizatora zawodów w Lubawie.

Klasa E-10TC 540, jeśli mnie pamięć nie myli NIE JEST KLASĄ EFRY i nie musi podlegać ( choc może ) tym samym uwarunkowaniom jak klasy Efry.

Rozumiem Twoje rozgoryczenie ( podobnie jak wielu kolegów uważam, iż powinieneś znaleźć się w nowych władzach sekcji ). Jednak ogół w wyborach zdecydował inaczej ( takie sa uroki demokracji ) i należy ten wybór zaakceptować.

Z całym szacunkiem.

Robert Goś

Tytuł:
PostNapisane: Pt wrz 22, 2006 8:02 pm 

Zaremba Lesław napisał(a):
Wystarczy poczytać 9 numer Modelarza.LOK w swojej 50 letniej karierze nie ma tylu zasług co ATA,a jeszcze ta przyszłość...
PS.Ja po przeczytaniu artykułu,zapłakałem.
A nasza ekipa zabrała tylko dobrego wujka...
Teraz tak będą wyglądały MP.

Witam. p Lesławie.

Juz teraz rozumiem Pańską postawę na forum. Pan jest po prostu ZAZDROSNY !!! Proszę napisać do Modelarza - może i z Panem zrobią wywiad.
Mam nadzieię, iż w tym wywiadzie, będzie mógł Pan pochwalic się nie mniejszymi zasługami w rozwoju modelarstwa kolowego co ATA i jej właściciel.
OBY... Tylko przyszli do Pana, lecz sądząc po bzdurach ( przepraszam Pan to nazywa : POCZUCIEM HUMORU ), które Pan na tym forum dość często wypisuje ( wiem już, że żona robi Panu dyktanda ) - NIE PRZYJADĄ NA TEN WYWIAD. NIE MA NA TO SZANS !!!

Czekający, na PEŁNĄ "POCZUCIA HUMORU" odpowiedź.

Robert Goś

Tytuł:
PostNapisane: Pt wrz 22, 2006 8:10 pm 

Zaremba Lesław napisał(a):
...A tu najpierw się obiecuje niewiadomo co w Lubawie...

Czy sędziowie znają przepisy do tej klasy.

Witam.

Prosze konkretnie, jeśli można - Kto i Co ? - Panu obiecywał w Lubawie.

A czy sędziowie znają przepisy do Mini-Z, skoro nikomu w " jedynie słusznym mieście" - ta klasa nie przeszkadza.

Oczekujący PEŁNEJ " POCZUCIA HUMORU" odpowiedzi

Robert Goś

Tytuł:
PostNapisane: Pt wrz 22, 2006 8:18 pm 

Jak czytam niektóre wypowiedzi na forum to zaczynam wierzyc że są ludzie którym jak się pluje w oczy to mówią że deszcz pada.
A pisze tak bo nie chcę napisać że dostają m... rozumu. Bo nawet przysłowie że punkt widzenia zależy od punktu siedzenia - nie jest żadnym wytłumaczeniem.
Bo co niektórzy szybko zapominają że zostali wybrani jako przedstawiciele którzy mają działać na rzecz całego środowiska.
A wracając do sedna sprawy.
Wszystkie sprawy związane z organizacją zawodów z cyklu MP muszą być precyzyjnie spisane w formie regulaminów. Precyzyjnie punkt po punkcie. I wtedy nie będzie żadnych niedomówień.
Bo sprawa jest naprawdę bardzo poważna. Jeżeli faktycznie LOK uzyska statut związku sportowego to znajdzie się pod kontrolą Ministerstwa Sportu. A to powinno dać niektórym do myślenia.
I jeszcze o artykule w Modelarzu. Artykuł jak artykuł. Brak w nim natomiast rzetelności dziennikarskiej. W wydawictwach ceniących swoją markę przy tego typu artykułach dodaje się dopisek ARTYKUŁ SPONSOROWANY.

Tytuł:
PostNapisane: So wrz 23, 2006 9:23 am 

Skoro lalunia masz takie"chody", to się właściciela zapytaj - pewnie wie i powie.
Ja też jestem usatysfakcjonowany, bo uważam, że jedna "Żyleta" nam na forum wystarczy.
A założenie Marka było takie, że uczestniczą w jego części dla zawodników właśnie oni i osoby, które mają jakiś wpływ na modelarstwo samochodowe w naszym najukochańszym Kraju - a tym masz jakiś wpływ (oczywiście poza wpływem na właściciela-modelarza)?

Tytuł:
PostNapisane: So wrz 23, 2006 12:18 pm 

Widzę że niezla pilotyka się szykuje. Wspanialomyślnie top-stock przestanie istnieć na EMP po sezonie halowym a tu już szykuje się kolejny bubel w postacie Mad Fightera. Wy nie widzicie do czego to dąży? Gdzie jest nowowybrana sekcja i osoby wybrane przez elektryki? Ponawiam pytanie dlaczego sprawy są zalatwiane poza udzialem tejże sekcji?
Moje zdanie jest takie samo od zawsze- nie można tworzyć klasy dla jednej firmy i w dodatku nadawać jej tytul Mistrza Polski. Zaslanianie się klasą 2WD to jest tylko mydlenie oczu i krok do stworzenia klasy jednego producenta. To może jeszcze nadawać tytuly tym co mają Losi, Asso, i inne wynalazki - przecież to oblęd :shock:
Zgadzanie się na takie warunki organizatora jest dzialaniem na szkodę zawodników, takie klasy można sobie robić pod hipermarketem ale nie na EMP.

A teraz odpowiedz dla Pana Goś.
Bardzo mocno kampania reklamowa w boksach zawodniczych, ale efekt ujemny. Mówiono coś o noclegach darmowych i innych dzialaniach promujących zawody w Lubawie, i nie jest to mój wymysl bo otrzymalem tą informację od osób kompetentnych i to niejednokrotnie.
Nie ma to jak nocleg w informatorze za 450 zl, normalnie jak dla zawodników F1.
I tak na koniec.Może ktoś mi wyjawi , kto personalnie uzgadnial takie sprawy z organizatorem, chetnie poznam nazwisko tej osoby.

Tytuł:
PostNapisane: So wrz 23, 2006 1:57 pm 

Szanowny Arturze.
Uzgodnienia pewnie są i to najwyższym szczeblu. Tylko chyba nikt nie chce powiedzieć że bedzie to dotyczyło modelarstwa "na uwięzi".
Nie po to niektórzy zakładają LOKATĘ, aby nie przynosiła ona odsetek od włożonego kapitału.
Tadeusz Żelazo.

Tytuł:
PostNapisane: So wrz 23, 2006 2:20 pm 

Dyskryminowanie klasy" 540 " oficjalnie uznanej jako klasa mistrzowska w sposób planowany podczas mającej odbyć się pierwszej eliminacji jest niedopuszczalne. Postępownie taki ma podstawy do ostrego protestu ze strony zawodników zainteresowanych startami w tej klasie. Mocna i właściwa promocja ze strony środowiska modelarskiego klasy "540" spotkała się z poparciem większości modelarzy z Panem Jankiem na czele , nomen omen PROMOTOREM TEJ KLASY.
Pytam ponownie CO NA TO LOK Panie Zbyszku?
Chyba , że powinienem zadać to pytanie komu innemu.
LOK nie jest prywatnym folwarkiem , ani też instytucją do manipulacji.
"Można być małym lecz , wielkim duchem" , ale chyba nie wszyscy do tego dorośli. METODOM KAPTUROWYCH DECYZJI TRZEBA POWIEDZIEĆ KONIEC!!!!!!!!!!!!
Mam nadzieję , że nie chodzi tutaj o próbę wprowadzenia kolejnego bubla
"Mac coś tam" kuchennymi drzwiami do rozgrywek Mistrzostw Polski , bo takie postępowanie świerzością nie pachnie.
Pozdrawiam

Patryku R Ciebie też pozdrawiam

Ostatnio edytowano So wrz 23, 2006 3:26 pm przez Waldemar Wolak, łącznie edytowano 2 razy

Tytuł:
PostNapisane: So wrz 23, 2006 3:19 pm 
Administrator forum

Witam.

Czy HMP to Halowe MISTRZOSTWA POLSKI ? Jeżeli tak, to w regulaminie jest zapisane, że DTM M/S/540/TOP STOCK są klasami mistrzowskimi, e-12 i e-18 klasami pucharowymi. W klasach mistrzowskich powinna być taka sama ilość startów, tak samo w klasach pucharowych. Lubawa to eliminacja HMP, więc dlaczego klasy nie są traktowane tak samo? O innych eliminacjach się nie wypowiadam, bo kalendarz prawdopodobnie się zmieni ( i to nie jeden raz ). 540 jest klasą mistrzowską, e-12 pucharową, a Mad Fighter - to co to jest ? Klasa pucharowa e-12 jedzie komplet jazd, pucharowa e-18 nie jedzie w ogóle , a mistrzowska 540 tak jak „Mad coś tam” w okrojonej ilości. Przypominam - zawody nazywają się „Eliminacja Halowych MISTRZOSTW POLSKI” !!! To do czegoś zobowiązuje !!! Jak LOK może pozwolić sobie na takie niedociągnięcie ? To nie są zawody „RAMBO-CUP”, tylko Mistrzostwa POLSKI, a w regulaminie jest zapisane tak, a nie inaczej (w POLSKIM regulaminie). Jeżeli organizator zawodów chce, żeby jego impreza otrzymała status HMP, to powinien otrzymać na to zgodę organizacji, która przyznaje tytuły Mistrzów Polski i wydaje licencje, a przede wszystkim trzymać się regulaminu. Tylko proszę mi nie opowiadać, że w regulaminie nie ma nic o ilości startów w poszczególnych klasach mistrzowskich i pucharowych, bo zawsze można rozegrać jedną eliminacje i tylko finał „A” w jakiejś tam klasie (a może w modified).

Zwracam się do osób wybranych do sekcji. W Was nadzieja, że będziecie pilnowali przestrzegania regulaminu i że będziecie się starali go zmienić tak, aby odpowiadał większości modelarzy oraz rozwojowi tego sportu, bo Wam Ta większość zaufała (pamiętajcie, że jesteście przedstawicielami Nas modelarzy - różnych klas). Jak będzie zapis w regulaminie o pierwszeństwie klas efrowskich, to ja to zrozumiem i nie będę protestował ale go NIE MA.

Tadeusz Żelazo napisał:
„Wszystkie sprawy związane z organizacją zawodów z cyklu MP muszą być precyzyjnie spisane w formie regulaminów. Precyzyjnie punkt po punkcie. I wtedy nie będzie żadnych niedomówień.”

Ja to popieram i bardzo proszę nie róbcie (LOK, sędziowie, organizatorzy) wody z mózgu ludziom którzy czytają regulamin, robią inwestycje, a potem okazuje się że są dyskryminowani, bo zakupili sprzęt do „gorszej”, mistrzowskiej klasy 540.

Pozdrawiam:
Paweł Michalski

Tytuł:
PostNapisane: So wrz 23, 2006 4:25 pm 

Jak wiemy Polacy to dobrzy fachowcy, i wiedzą o tym inne kraje często zatrudniając nas w zagranicznych firmach. Tylko że to są nasze indywidulane i prywatne sukcesy. Dlaczego nie ma sukcesu dużej formy, a dlatego że sami ze sobą nie mozemy się po polsku przysłowiowo dogadać. Nie jesteśmy krajem wybitnym w osiągnięcia typu: mistrzowie europy i świata w modelarstwie, nie organizujemy jeszcze takich imprez jak chociażby sąsiedzi z Południa czy zachodu, nie mamy również z prawdziewgo zdarzenia pełnych sponsorów, ale robimy postępy i z roku na rok jest lepiej. Tylko dlaczego My tak potrafimy mieszać, może ktoś mi wyjaśni po co został napisany REGULAMIN SPORTOWY, po co PRZEPISY TECHNICZNE, jak z dnia na dzień się coś zmienia. I weź chłopie nie odwiedzaj tego sympatycznego Forum a na zawody przyjedziesz z nieprzepisowym silnikiem, reglem a może z nie odpowiednimi felgami. Ten sport każdy rozpoczynał jako hobby i na pewnym poziomie pozostaje jako hobby więc, dla początkujących powinny być odzielne cykle zawodów np. organizowane przez dystrybutorów, a może z tych najmłodszych M FAITERÓW wyrośnie super zwodnik. Ale na BOGA nie mieszajcie klas mistrzowskich czy pucharowych razem z klasami eksperymentalnymi jak M. Fait(nie wiem jak się to pisze) i chociażby micro-off road z klasami open, spec, 540.

Jesli w regulaminie są wyliczone klasy : e18, e12, dtm-open, dtm-540, dtm-spec zaklasyfikowane do eliminacji i MP to nie rozumiem umieszczania przez organizatorów zawodów innych klas.

dokładnie zgadzam się bodajże z Panem Zarembą, jak napisał: są w ofercie zdalnie sterowane czołgi to może i je umieścic. Czołgi są i nawet byłoby to ciekawe bo niektóre strzelają.

Pzodrawiam,

Tytuł:
PostNapisane: So wrz 23, 2006 6:43 pm 

W słynnym już wywiadzie prasowym jest mowa op fascynacji modelami zdalnie sterowanymi ciężarówek. To chyba byłoby lepsze.
Tym bardziej że jak przypominam sobie pokazy jazdy czołgami w czasie I Festowalu Modelarskiego w Łodzi - to było momentami bardzo głośno ( huk wystrzałów) oraz trochę roboty z ułożeniem z powotem na swoje miejsca band.
Tadeusz Żelazo

Tytuł:
PostNapisane: So wrz 23, 2006 7:19 pm 

Artur Dzierzęcki napisał(a):

A teraz odpowiedz dla Pana Goś.
Bardzo mocno kampania reklamowa w boksach zawodniczych, ale efekt ujemny. Mówiono coś o noclegach darmowych i innych dzialaniach promujących zawody w Lubawie, i nie jest to mój wymysl bo otrzymalem tą informację od osób kompetentnych i to niejednokrotnie.

Witam.

Panie Dzierzęcki, moje pytanie postawione w poście p. Zarębie brzmiało" PROSZE KONKRETNIE. KTO I CO ? OBIECYWAŁ PANU W LUBAWIE" Próbóje Pan na nie odpowiedzieć ( widzę, iż pan Zaręba ma kolejnego adwokata ), jednak nie widzę w tej odpowiedzi żadnych konkretów. Pisze Pan " mocna kampania reklamowa w boksach " - KTO JĄ ROBIŁ ? , pisze Pan ,że " informacje otrzymał Pan od osób kompetentnych" - PROSZE O KONKRETY - co to były za kompetentne osoby.

pozdrawiam

Robert Goś

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 71 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona