Witam
Hmmm bardziej rozpędził ( elektrykiem na obręczach z ABSu on nie wiem czy by Ci się to udało )
a jeśli chodzi o asfalt to ja nie śmigałem na mokrym dlatego że miałem to zaplanowane tylko dlatego że akurat taka była pogoda a nie miałem możliwości nakręcić filmiku w innym terminie.
Ogółem to były moje początki więc trudno wymagać by wszytko było idealnie.
Ale spoko nich tylko przyjdzie mi Pro 4 i Dbox
Wtedy dopiero będzie jazda
Jeśli chodzi o spalinówki to wiem że idzie nimi Driftować ale są trudniejsze do opanowania ze względu na to że nie ma dokładnej regulacji obrotów ( bynajmniej nie tak płynnej jak w elektryku) no i trudno spaline wyważyć tak aby nacisk na przód i tył bym rozłożony 50 na 50% bo przy takim ustawienie Drifting wychodzi najlepiej
a jeśli chodzi o Twoje mt2 to chciałbym zobaczyć jak to Driftuje
Zresztą większość ludzi tak bardzo się chwali że Driftuje spaliną na normalnych oponach spoko jak zrobi choćby cos takiego jak ja driftem wokół siebie to wtedy ok. przyznam że to Drifting ale jak mi ktoś pokazuje ze rozpędzając się do 60-80 skręci i mu tył zniesie na 5 sekund to dla mnie to nie jest nic szczególnego.
A jeśli do 1.5KG spalinówki założysz obręcze a Absu bądź PCV to spaliniach rozpędza się tak wolno ze szkoda gadać.
Dlatego dla mnie ważne jest:
Żeby model był po 1 lekki po 2 prawidłowo wyważony.
No i jeszcze jedna sprawa Drifting na piasku

polemizował bym by to driftingiem nazywać to samo tyczy się jazdy po lodzie.
Dlatego bardziej bym zachęcał do nakręcenie własnego filmiku i pokazana co potraficie.
Do tego nie trzeba kamery nawet wystarczy średniej klasy aparaty cyfrowy z funkcją nagrywania filmików a na takim właśnie aparacie swój filmik nakręciłem.