Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pt cze 19, 2026 7:30 am

Autor
 Tytuł: forum
PostNapisane: Pt wrz 15, 2006 6:58 pm 

"sory ale nie mam dostepu do innych dzialow, dlatego pisze tutaj..." - widzieliscie juz gdzies taki text? :roll:

az korcilo mnie zeby nazwac ten topic - "pomocy" albo "wazne" itp. - bo pierwotnie takie tematy mialy byc odrazu usuwane ale widze, ze jest to kolejna zaniedbywana regola. Chcialem sie tylko dowiedziec, czy admini/moderzy widza co sie dzieje na forum?
Fakt, ze nie odwiedzalem forum od ok. roku ale czy przez ten czas tyle sie zmienilo? Chodzi mi o to iz pomysl o grupach (nowicjusze) nie byl glupi (w momencie wprowadzenia w zycie) ale pomimo malych niedociagniec, wtedy forum bylo "nadzorowane". Teraz nowicjusze nie maja dostepu do dzialow, w ktorych mogliby wypowiedziec sie co mysla/co zmieniliby na stronce/forum, a z dzialow "jak zaczac", "co wybrac" zrobily sie offtopy i ogolne dzialy porad, a czesto zadaja pytania np. o jakas czesc (gdyby pytania te padaly we wlasciwych dzialach - np.: mam problem z amorami w autku w skali 1:18 wiec zadaje pytanie w dziale "micro" - o wiele latwiej dalo by sie znalesc informacje i rzadziej padalyby te same pytania)
ale to tylko moje zdanie - tak samo jak to, ze klasy wsrod forumowiczy powinny byc zlikwidowane, albo conajmniej pozwolic im pisac w dzialach typu: off-topy, cos zwiazanego z forum/strona i przydalby sie dzial "ogolne porady/pytania" - i chcialem zobaczyc jaka i czy w ogole bedzie reakcja..
sorki ze was zanudzam takimi pi#r#ulkami ;)
pozdrowienia dla wszystich zapalencow RC

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Pt wrz 15, 2006 9:15 pm 

Juz od dluzszego czasu slyszy sie, czy raczej czyta wypowiedzi na ten temat, rozumiem wielu z Was, ktorzy to mogli by rzeczywiscie wniesc wiele pozytywnych rzeczy w swiat forum, ale tu zaraz pojawia sie pewien zgrzyt, modnie jest ostatnio go nazwac "dzieci neo", wejdzmy na kazde forum, niekoniecznie dotyczace rc, a zobaczymy jaki tam dopiero panuje balagan, sa tysiace odpowiedzi, a z nich mozna wylowic tylko pare "perełek" ktore dotycza tematu! popatrzmy chociaz na Tweak.pl. do niedawna, no moze troszke wiecej, bo okolo 3lat, keidy to szerokopasmowki byly jescze drogie bylo to bardzo porzadne kompedium wiedzy na temat elektroniki/komputerow etc a teraz? wiecej tam "odpadow" niz wartosciwych inforamaci, wypowiadajha sie wszyscy na wszytkie tematy, w 99% nie majacy o tym zielonego pojecia, zauwazcie ze w dzialach dla nowicjuszy pelno jest odpowiedzi wlasnie w tym stylu, nie mowie ze wszytkie takie sa ale czasami zeby znalesc potrezbna informacje, czy chociazby interesujaca nas odpowiedz przekopujemy kilkanascie zupelnie zbednych postow,m nie wiem czy dobrze byloby aby kazdy dzial byl tak zasmiecony, zaraz pewnie odpowiecie ze podo sa Moderatorzy i Admini, owszem ale uporzadkowac jeden dzial, a uporzadkowac 12 to jest roznica, dzieki budowie forum takiej jaka jest, mamy klarowny podzial, brak offtopicow w powazniejszych dzialach, zreszta, mi podwyzszenie rangi do forumowicza zajelo doslownie 2 dni, tyle trwala weryfikacja mojego konta przez admina po zgloszeniu do niego takiej checi, uwazam ze kazdy kto naprawde jest zainteresowany moze zrobic identycznie, inna sprawa, to jezeli ktos ma sensowne pytanie, a przedee wszytkim konkretne i precyzyjbnie sformułowane moze zawsze poprosic moda/admina o przeniesienie do wybranego dzialu, nie raz uz sie z tym spotkalem, takze nie widze powodow aby kasowac rangi, niech wypowiedza sie "dojrzalsi" forumowicze, co sadza na ten temat, moge Was zapewnic ze w 80-90% porpa mnie i system jaki jest obecny na forum... ale sie rozpisalem :) sorry za ewentualne bledy stylistyczne/ort, ale jakos nie w sosie dzisaj jestem ;)

POZDRAWIAM! Michał. K

Tytuł:
PostNapisane: Pt wrz 15, 2006 9:53 pm 

Co do "bycia forumowiczem" to sie nie zgodze.. kiedys moze i bylo latwo nim zostac bo mialem inne konto (zanim jeszcze zrobilo sie zamieszanie z tymi klasami - wtedy nie bylo jeszcze zamieszania dzieki adminom i modom ;) ) ale musialem zalozyc nowe i od 2tyg nie moge doprosic sie(nie zeby zostac forumowiczem ponownie tylko o jakikolwiek kontakt) nie wiem moze mam pecha ale nie o tym chcialem pisac - poprostu lubie miec "wszystko ladnie posegregowane" tak kiedys bylo teraz zrobily sie off-topy w dzialach dla poczatkujacych dlatego moze nie likwidowanie grup ale dobre byloby stworzenie dzialu "ogolne porady i pytania" i chcialem napisac o pomysle stworzeniu takiego dzialu, niestety nowicjusze nie moga pisac w "Budowa forum - uwagi" ;)

Tytuł:
PostNapisane: So wrz 16, 2006 4:47 pm 

A ja bym po prostu dla przejrzystości zrobił szablon tematu. Ustalić co powinno być w nim, a jak nie będzie tak jak być powinno to śmietnik. Znalezienie wtedy takiego tematu też nie będzie trudne. A tak to ludzie piszą milionowy raz "pytanie" czy coś w tym stylu ;) i nie chce się tego nawet czytać. Np. "szukam modelu do 500zł" i wtedy inne osoby szybko znajdą ten temat i nie bedą zakładać nowego.