Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pn lip 27, 2026 6:21 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 136 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 10  Następna strona
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Śr sie 30, 2006 7:30 pm 

No panie Marianie z takim podejściem zawsze będzie pan jeździł na szrym końcu :)

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Śr sie 30, 2006 7:33 pm 

Zupełnie jakbym słyszał dealerów samochodów. Oni też mówią, że używane samochody to szajs. Owszem sporo samochodów takich jest ale nie można generalizować. Tak samo w RC, nie wszystkie używane podwozia to szajs, szczególnie te z wyższej półki. Mówię to ja, posiadacz używanego Xraya T1, kupionego za tyle co nowe TT-01 w najuboższej wersji i mimo, że używany to w dużo lepszym stanie niż TT po jednych zawodach, że o przepaści technologicznej nie wspomnę.

Tytuł: Re: 540
PostNapisane: Śr sie 30, 2006 7:34 pm 

marian.kala napisał(a):
Panowie a gdzie wasza ambicja zawodnicza,używkami wyruranymi chcecie dojechać z klasy 540 do Mistrzostw Europy,chyba że chcecie zostać takim oldboyem jak ja no to wtedy cofam wszystko co powiedziałem na tym forum.

ps:idę szykować się na Nowy Targ i na Nowy Sącz MP i GP w 540 oczywiście

A pudełkiem,skrzynką będzie szybciej i bliżej do Europy? :roll:

Tytuł: 540
PostNapisane: Śr sie 30, 2006 8:20 pm 

Lechu tak z pudełkiem będzie szybciej gdy kl.540 będzie klasą hobby a nie klasą mistrzowską,dlatego proponuję aby ta klasa nie była rozgrywana w ramach MP a tylko jako GP i było by dobrze dla polskiego modelarstwa nie rozgrywać już tej klasy w Nowym Sączu.

Tytuł:
PostNapisane: Śr sie 30, 2006 8:23 pm 

Tej ostatniej wypowiedzi nie rozumiem, popularyzacja przez ograniczenie ilości rozgrywanych zawodów ? Dziwne ...

PostNapisane: Śr sie 30, 2006 8:38 pm 

marian.kala napisał(a):
Lechu tak z pudełkiem będzie szybciej gdy kl.540 będzie klasą hobby a nie klasą mistrzowską,dlatego proponuję aby ta klasa nie była rozgrywana w ramach MP a tylko jako GP i było by dobrze dla polskiego modelarstwa nie rozgrywać już tej klasy w Nowym Sączu.

Marian to co nie przyjedziesz do Sącza?

PostNapisane: Śr sie 30, 2006 9:08 pm 

oczywiście ze jadę do NS ,i jestem za tym aby były najwyżej dwie mocno obsadzone klasy EFRA z orginalnymi przepisami a nie dostosowywanymi do realjów polskich.Wszystko inne rozdrabnia tylko ten sport na drobne.Cała reszta powinna być zawarta w GP i tam można by było dokazywać do woli i w przepisach i w rozgrywkach

Ostatnio edytowano Śr sie 30, 2006 9:16 pm przez marian.kala, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: Śr sie 30, 2006 9:11 pm 

ten temat również był już wałkowany o realiach polskich - niestety nie można narazie w polsce zrobić zachodu bo nie ma jeszcze u nas lodu

PostNapisane: Śr sie 30, 2006 9:14 pm 

marian.kala napisał(a):
oczywiście ze jadę do NS ,i jestem za tym aby były najwyżej dwie mocno obsadzone klasy EFRA z orginalnymi przepisami a nie dostosowywanymi do realjów polskich.

Wystartuj w Masters ,silniki w.g EFRY,ja przywiozę z Kłodzka ,skrzynki do pomiaru Twojego wózka i bedziesz miał po EFROWSKU :D

PostNapisane: Śr sie 30, 2006 9:21 pm 

p.Jacku lodu to jest u nas az za dużo nie widzi pan jak się większość wyp......la.na nim ,dowodzi to tylko iż nie jesteśmy za postępem tylko chcemy trwać w marażmi,ale to podobnież nowa cecha małych polaczków

Tytuł:
PostNapisane: Śr sie 30, 2006 9:52 pm 

Szczerze smieszy mnie ta cala dyskusja. Widze,ze wiele osob chce popdasowac klasy pod siebie;pod swoje pieniadze,umiejetnosci itp
Wydaje mi sie,ze jest taka klasa w ktorej wyjmuje sie model z pudelka i jedzie na zawodach..hmm..czyzby nazywala sie top stock?tam tez sie nei rozbiera silnika,model mozna kupic tanio,czesci ogolno dostepne.
Z drugiej strony widze to tak,ze co po niektorzy chca bez walki,treningu,a zarazem wysilku i kasy jezdzic na zawody i zgarniac puchary-moze lepiej kupic sobie kilka?
Kiedy ja zaczynalem nie bylo zabawy w starszych,mlodszych,bardziej bogatych,mniej czy sponsorowanych. Kazdy kupowal taki wozek i taki sprzet na jaki bylo go stac i wybieral jedna z dwoch klas elektrycznych plaskich,jedna z dwoch terenowych,jedna z dwoch spalinowych. A jak sobie radzili najslabsi z najlepszymi?omijali ich bedac 3 finaly nizeji walczac o chocby jedno miejsce wyzej niz ostatnio. Byla niesamowita rywalizacja i pamietam jak dzis kiedy mialem ogromna satysfakcje dostajac sie do finalu C,a juz nie zapomne napewno pierwszego razu kiedy wszedlem do finalu A. Gdybysmy teraz ograniczyli sie w swoich medrkowaniach na tematu su milinow klas i zrobili 2 gora 3 konkretne w elektrykach bylo by o wiele lepiej i jesli chodzi o poziom naszych zawodnikow i jesli chodzi o sama rywalizacje i satysfkacje ze scigania sie.,do tego jednak potrzeba mocnej,twardej i nie ugietej reki.
Koniec :?

PostNapisane: Śr sie 30, 2006 10:02 pm 

PIERWSZA SENSOWNA WYPOWIEDZ ALE TO ZA MAŁO!!!!!!!!

Tytuł:
PostNapisane: Śr sie 30, 2006 10:10 pm 

Cytuj:
PIERWSZA SENSOWNA WYPOWIEDZ ALE TO ZA MAŁO!!!!!!!!

Nie wiem czy zauwazyl Pan(z calym szacunkiem),ze proponuje panu troszke inna klase..[/code]

Ostatnio edytowano Śr sie 30, 2006 10:22 pm przez Patryk Raczyński, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: Śr sie 30, 2006 10:16 pm 

marian.kala napisał(a):
no to powodzenia z yokomo byle nie używane bo z częściami to dopiero będą zawody.

a widzi Pan, akurat nie !!!
bo mimo. że to Yokomo bylo używane (min 2 lata - jak nie wiecej) w klasie TC Open - nie mialem wiekszych problemów z tym modelem.
Podczas calej mojej przygody z nim nie urwalem NICZEGO, model tez mimo swojej "starosci" sie nie rozsypal - wiec nie mialem problemow z czesciami - nawet kilka razy udalo mi sie nim dobry wynik zrobic :P

a tak poza tym wszystkim, to cala ta dyskusja (jak juz Patryk napisal) jest co najmniej smieszna i do niczego nie prowadzi - ALE PRZYNAJMNIEJ SOBIE LICZNIKI PONABIJAMY i POSMIAC sie jest z czego :twisted: :twisted: :twisted: :P

pozdrawiam, RAFAŁ PAJOR

PostNapisane: Cz sie 31, 2006 7:02 am 

tak p.Rafale śmiać to my mamy się z czego bo poziom tej klasy niedoruwnuje już nikomu w Europie nawet Albańczycy nas leją,no ale my lubimy się śmiać z własnej głupoty i stagnacji,czym gorzej tym fajniej.A przyszły sezon i tak nie będzie się różnił od obecnego,powstanie może tylko więcej klas i paru rozsądnych modelarzy da sobie z tym spokój i wcale się temu nie ma co dziwić.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 136 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 10  Następna strona