Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest So cze 06, 2026 11:45 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 32 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Śr sie 30, 2006 7:56 am 

A janmin x1t(czy jakos tak) to sie nie liczy?
Tylko ten hell i hell ;)
PS.HEL to moge jakkos skołować :lol:

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Śr sie 30, 2006 8:25 am 

Stanisław Białowąs napisał(a):
Tylko ten hell i hell ;)

Jammin CRT :mrgreen:

wiesz z Hellem jest to samo co z Savem .. kult HPI* :mrgreen:

(* - tylko bez wojny prosze :) )

Tytuł:
PostNapisane: Śr sie 30, 2006 12:46 pm 

Marcin Kierkus napisał(a):
Przesiadłem się z modeli Revo (po ogomnym tuningu) z os .18 oraz LST także po tuningu na model HPI Hellfire. Walory trakcyjne hella są rewelacyjne, oczywiście trzeba zmienić styl jazdy i przyzwyczajenia z MT standard. Budowa modelu naprawdę mega solidna co potwierdziły największe i najlepsze testy dla modeli- zawody. Model składa się super łatwo . Spasowanie elementów bardzo dobre. Widać po tym modelu że HPI przeszło na inne wtryskiwarki . Bardzo pozytywnie zaskoczył mnie silnik 4.6HO . Bardzo łatwa regulacja, stabilna praca. Wbrew pozorom model typu truggy bardziej się nadaje do bashingu niż standardowe MT. 3 dni temu wyjeździłem sporo paliwka na moim torze ćwicząc skoki. Skakałem ladując różnie ale często nie na koła. Kompletnie zero awarii w modelu, żadna śruba się nie odkręciła. Dla spokoju psychiki zamówiłem wszystko co ma SS ale myślę że dla normalnego użytkownika nie ma to znaczenia. Miałem wiele różnych modeli i z czystym sumieniem mogę polecić Hellfire.

trzeba tylko poprawić zabezpieczenie sworzni trzymających zwtornice w wahaczach, pod te śruby wstaw podkładki. Sam łep śruby trzyma za mało i sworzeń może wypaść (przytrafiło się to mnie i Karpińskiemu).
Pozatym można poprawić mocowanie hexów na kołach, ropiłowując nieco otwory w ośkach wzdłuż osi uzyskuje się możliwość dociśnięcia hexa do wewnętrznej bieżni łożyska zewnętrznego w piaście oraz dociśnięcie stożka kielicha do wewnętrznej bieżni łożyska po drugiej stronie piasty. Kasuje to troche luzy na kołach. Mozna też między łożyska w piaście dorobić tujejkę rozpierającą wewnętrzne bieżnie łożysk od środka, eliminuje to luzy w jeszcze większym stopniu.

Pozatym z lądowaniem na d... trzeba uważać, ja już prostowałem tylną wierzyczkę amorów.

... ale fakt, trakcyjnie sprawuje sie wyśmienicie, środkowy dyfer to jednak inna bajka.

Tytuł:
PostNapisane: Śr sie 30, 2006 2:31 pm 

Michał Bugajski napisał(a):
Stanisław Białowąs napisał(a):
Tylko ten hell i hell ;)

Jammin CRT :mrgreen:

wiesz z Hellem jest to samo co z Savem .. kult HPI* :mrgreen:

(* - tylko bez wojny prosze :) )

IMHO Jammin wywodzi sie, bez obrazy, w prostej linii z bagusow... nawet nie wiele od nich sie rozni.... Hell z zalozenia mial byc truggy... i tak go zrobiono... przypatrz sie dokladnie rysunkom pogladowym to zobaczysz w czym jest roznica.... hell jest zdecydowanie sztywniejszy i ma solidne wzmocnienia... ilosc mozliwosc regulacji zawieszenia jest wprost powalajaca... do tego silnik ustawiony tak, zeby zbierał sie z dołu aby moc poradzic sobie z duzymi kolami i wieksza masa pojazdu...

za jamminem przemawia cena zakupu modelu (mowa o RTR)... za hellem konstrukcja, jakosc wykonania, dostepnosc i ceny czesci...

a to, ze wypadaja sworznie i odkrecaja sie kola to bledy mlodosci... :) Tomek jechal w Szprotawie modelem praktycznie wyjetym z pudelka... pozatym kazdemu moglo sie to przytrafic.... ;)

pozdrawiam

Savage 3.5 Custom - prawie nówka
Missiler 2WD - elektryk mojej córki
GG: 1664122

Tytuł:
PostNapisane: Śr sie 30, 2006 2:38 pm 

przed Szprotawą mój hell wypalił 5 i pół baku na parkingu, z czego pierwsze dwa z kołami w powietrzu :)
pierwszy raz na tor wjechałem dopiero na eliminacjach

Tytuł:
PostNapisane: Śr sie 30, 2006 2:47 pm 

Gr4N4c1K napisał(a):

IMHO Jammin wywodzi sie, bez obrazy, w prostej linii z bagusow... nawet nie wiele od nich sie rozni.... Hell z zalozenia mial byc truggy... i tak go zrobiono... przypatrz sie dokladnie rysunkom pogladowym to zobaczysz w czym jest roznica.... hell jest zdecydowanie sztywniejszy i ma solidne wzmocnienia... ilosc mozliwosc regulacji zawieszenia jest wprost powalajaca... do tego silnik ustawiony tak, zeby zbierał sie z dołu aby moc poradzic sobie z duzymi kolami i wieksza masa pojazdu...

za jamminem przemawia cena zakupu modelu (mowa o RTR)... za hellem konstrukcja, jakosc wykonania, dostepnosc i ceny czesci...

pozdrawiam

Sorki ale nie zgodze sie z Toba, Hell jak i CRT przypominaja buggy i tego nie da sie zaprzeczyć, kazde truggy bedzie podobne w budowie do buggy. Napisałeś to jak marketingowy bełkot (bez obrazy, ale tak to brzmi) przekonując mnie ze Hell jest lepszy od CRT, ze ma wiecj mozliwosc ustawień zawieszenia, ze silnik lepszy..ja mam inne zdanie. :wink:
rowniez pozdr.

Tytuł:
PostNapisane: Śr sie 30, 2006 3:13 pm 

Michał Bugajski napisał(a):
Sorki ale nie zgodze sie z Toba, Hell jak i CRT przypominaja buggy i tego nie da sie zaprzeczyć, kazde truggy bedzie podobne w budowie do buggy. Napisałeś to jak marketingowy bełkot (bez obrazy, ale tak to brzmi) przekonując mnie ze Hell jest lepszy od CRT, ze ma wiecj mozliwosc ustawień zawieszenia, ze silnik lepszy..ja mam inne zdanie. :wink:
rowniez pozdr.

co innego jest przerobic gotowego buggy na truggy a co innego jest zrobic truggy od podstaw... na pierwszy rzut oka sa podobne ale roznica tkwi w szczegolach...

wcale sie nie obrazam.... juz zauwazylem, ze na tym forum kazdy, komu sie podobaja modele HPI, z takiego czy innego wzgledu, jest na spalonej pozycji.... ;)

dlatego na przyszly sezon do Opena kupuje Hellfire'a :D albo cos ze stajni HB....

pozdrawiam

Savage 3.5 Custom - prawie nówka
Missiler 2WD - elektryk mojej córki
GG: 1664122

Tytuł:
PostNapisane: Śr sie 30, 2006 3:37 pm 

Gr4N4c1K napisał(a):

co innego jest przerobic gotowego buggy na truggy a co innego jest zrobic truggy od podstaw... na pierwszy rzut oka sa podobne ale roznica tkwi w szczegolach...

Jak sie nie ma w ofercie buggy to trzeba było zrobic truggy od podstaw ;)

Cytuj:
wcale sie nie obrazam.... juz zauwazylem, ze na tym forum kazdy, komu sie podobaja modele HPI, z takiego czy innego wzgledu, jest na spalonej pozycji.... ;)

e tam :mrgreen:

Cytuj:
dlatego na przyszly sezon do Opena kupuje Hellfire'a :D albo cos ze stajni HB....

pozdrawiam

powodzenia na zaowdach zycze, fajnie że grono zawodników off-road rośnie

Tytuł:
PostNapisane: Cz sie 31, 2006 11:29 am 

a czy miałeś okazję porównywać jammina buggy i jammina truggy? One mają jedynie takie same dyfry i hamulce. Truggy różni sie plytą podwozia (jest calkiem inna, dłuższa, szersza), zawieszeniem (calkiem inne wahacze) oraz wzmocnieniami, wieżyczkami i amortyzatorami. Co do możliwości regulacji to jammin nie ustępuje w niczym hellfire'owi ;) Pozatym jammin jest wiekszy i szerszy od hella. Nie mowie ze hell jest zly, ale jak juz porownujemy to nie wypisujmy bzdur

MALOWANIE KAROSERII AEROGRAFEM!

Tytuł:
PostNapisane: Cz sie 31, 2006 12:31 pm 

Robert Lubina napisał(a):
a czy miałeś okazję porównywać jammina buggy i jammina truggy? One mają jedynie takie same dyfry i hamulce. Truggy różni sie plytą podwozia (jest calkiem inna, dłuższa, szersza), zawieszeniem (calkiem inne wahacze) oraz wzmocnieniami, wieżyczkami i amortyzatorami. Co do możliwości regulacji to jammin nie ustępuje w niczym hellfire'owi ;) Pozatym jammin jest wiekszy i szerszy od hella. Nie mowie ze hell jest zly, ale jak juz porownujemy to nie wypisujmy bzdur

dla ścisłości
jammin 532x376x197 (dane ze strony rcworld)

hellfire 515x415x173 (dane ze strony hpieurope)
hell RTR nie ma spoilera

panowie, nie sprzeczajcie się o drobiazgi, oba modele są wystarczająco dobre, żeby nimi wygrywać

o wyborze decydują też inne kwestie

Tytuł:
PostNapisane: Cz sie 31, 2006 1:07 pm 

Marcin Kierkus napisał(a):
Przesiadłem się z modeli Revo (po ogomnym tuningu) z os .18 oraz LST także po tuningu na model HPI Hellfire. Walory trakcyjne hella są rewelacyjne, oczywiście trzeba zmienić styl jazdy i przyzwyczajenia z MT standard. Budowa modelu naprawdę mega solidna co potwierdziły największe i najlepsze testy dla modeli- zawody. Model składa się super łatwo . Spasowanie elementów bardzo dobre. Widać po tym modelu że HPI przeszło na inne wtryskiwarki . Bardzo pozytywnie zaskoczył mnie silnik 4.6HO . Bardzo łatwa regulacja, stabilna praca. Wbrew pozorom model typu truggy bardziej się nadaje do bashingu niż standardowe MT. 3 dni temu wyjeździłem sporo paliwka na moim torze ćwicząc skoki. Skakałem ladując różnie ale często nie na koła. Kompletnie zero awarii w modelu, żadna śruba się nie odkręciła. Dla spokoju psychiki zamówiłem wszystko co ma SS ale myślę że dla normalnego użytkownika nie ma to znaczenia. Miałem wiele różnych modeli i z czystym sumieniem mogę polecić Hellfire.

Powiedzial zawodnik jezdzacy dla HPI :lol: :lol:

edit : moglbys podac przyklad roznicy w mozliwosci ustawien?, jammin crt w prostej lini zostal przerobiony z buggy (powiekszona plyta, dluzsze wahacze itd), i nie moze byc mowy zeby w buggy bylo malo opcji regulacji. W instrukcji do mojego modelu (<---)jest 5 lub 6 stron opisu wszystkich ustawien. Malo siedze w asfaltach, ale nie wiem czy nawet one maja az tyle ustawien.

Tytuł:
PostNapisane: Cz sie 31, 2006 1:22 pm 

Toost napisał(a):
dla ścisłości
jammin 532x376x197 (dane ze strony rcworld)

hellfire 515x415x173 (dane ze strony hpieurope)
hell RTR nie ma spoilera

Kyosho inferno ST 500x415x150

Tytuł:
PostNapisane: Cz sie 31, 2006 2:45 pm 

Toost napisał(a):
panowie, nie sprzeczajcie się o drobiazgi, oba modele są wystarczająco dobre, żeby nimi wygrywać

o wyborze decydują też inne kwestie

dokladnie tak :wink: :)

MALOWANIE KAROSERII AEROGRAFEM!

Tytuł:
PostNapisane: Cz sie 31, 2006 2:59 pm 

Maciej Pożycki napisał(a):
moglbys podac przyklad roznicy w mozliwosci ustawien?, jammin crt w prostej lini zostal przerobiony z buggy (powiekszona plyta, dluzsze wahacze itd), i nie moze byc mowy zeby w buggy bylo malo opcji regulacji. W instrukcji do mojego modelu (<---)jest 5 lub 6 stron opisu wszystkich ustawien. Malo siedze w asfaltach, ale nie wiem czy nawet one maja az tyle ustawien.

a teraz powiedz ile z tych ustawień stosujesz?

zawieha i amory mają w obu modelach prawie tyle samo ustawień, jedno co zauwazyłem to w jamminie jest trzy pozycje kąta Ackermana, w hellu są dwie
ale i tak starczy, węższa na asfalt, szersza na teren

Ostatnio edytowano Cz sie 31, 2006 10:18 pm przez Tomasz Ostrowski, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: Cz sie 31, 2006 3:11 pm 

Niektore ustawienia sa przystosowane do mojego stylu jazdy (stałe) a niektore sa dostosowywane do toru.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 32 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona