Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pn maja 18, 2026 2:05 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Wt sie 01, 2006 9:04 am 

Kupiłem kiedys model z Ebaya własciciel pisał "nearly perfect " na zdjeciach wszystko pieknie ale jak dostałem to sie przeraziłem nigdy chyba go nie czyscił włozyłem drugie tyle w nowe czesci . Miałbym za to model nówke sztuke .Jesli używany to tylko z dobrej reki .

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Wt sie 01, 2006 9:21 am 

Kupilem kilka modeli z ebay'a i zaden poza moim Top Force praktycznie nie nadawal sie do jazdy. A ten Top Force chociaz od biedy sie nadawal to po pierwszej jezdzie padlo tak wiele cennych czesci ze dlugo nie moglem przebolec ze go nie rozebralem wyczyscilem i poskladalem po swojemu.
Tyle ze Top Force to woz z 1991r, z losiem moze byc kapke lepiej bo na pewno jest mlodszy wiekiem, i uzywaja go doswiadczeni modelarze a nie zwykli ludzie.

Tytuł:
PostNapisane: Śr sie 02, 2006 12:53 pm 

Zobaczymy.
to co zawsze tzn rozkrecil mi sie popychacz bo zalozylem inne niz firmowe.

zobacz klase 2wd 6 startow zero awarii, w finalach w kazdej jezdzie 12 okrazen.

Jak nie ma motywacji do walki to nie staram sie konczyc wyscigow, tylko pędze jak szalony królik by zrobic jak najszybsze okrazenie.

Teraz jade na zawody do wiednia , mysle ze nei bedzie az tylu awarii, poza tym nie chodzi o nie konczenie wyscigu.
Chodzi o awaryjnosc modelu w nie kwesti łamiacych sie elementow a przedewszystkim przeniesienia napędu co dyskwalifikuje model ( bo nie konczysz biegu bez swojej winy).

A jak komus staje silnik to juz nic na to nie poradze ze nie moze go przygotowac.:P (wykluczam sytuacje gdy sie oderwie uzwojenie , czego nie mozemy przewidziec)

Tytuł:
PostNapisane: Śr sie 02, 2006 12:59 pm 

Mateusz z gosliny kupil lst na ebay'u i ma model w prawie idealnym stanie.
Zalezy jak kto kupuje, ja kupilen a ebay'u sporo nowych albo prawie nowych rzeczy za polowe ceny ( np okolo 50 opakowan czesci do 4wd o wartosci ponad 350$ za 110$) regulator gtx za 100$ ktory jeszcze pachnial nowoscia i mial nowe kable.
po prostu nie mozna przesadzac z "okazjami"
:P

Tytuł:
PostNapisane: Śr sie 02, 2006 1:01 pm 

silnik kobalt 10x1 :P :P:P tez cviekawe dane:P

Tytuł:
PostNapisane: Cz sie 03, 2006 9:23 am 

Piotr Blaze Blazucki napisał(a):
zobacz klase 2wd 6 startow zero awarii, w finalach w kazdej jezdzie 12 okrazen.

Ale 2wd nie ma sensu porownywac. Maja smieszne silniki, budowe prosta jak konstrukcja cepa, tam sie nie ma co rozwalic. Nawet nie ma porownania do rasowej bryki 4wd. Stojac na serwisie, mialem wrazenie ze nie sa zbyt szybkie, tylko jezdza bardzo plynnie i zrecznie. Kierujac na podescie wydawalo mi sie 4wd maja nieporownywalnie wiekszego kopa, i wieksza predkosc max, ale to musialby skonfrontowac ktos kto obserwowal je na trasie i ma porownanie z tej samej perspektywy.
Z jednej strony wydawalo mi sie ze sa wolne, z drugiej , robily srednio lepsze czasy laczne od maszyn 4wd. Skad to sie bierze :?: :?: :?:

Piotr Blaze Blazucki napisał(a):
Jak nie ma motywacji do walki to nie staram sie konczyc wyscigow, tylko pędze jak szalony królik by zrobic jak najszybsze okrazenie.

Nie wiem jak inni, ale ja po prostu odpuszczalem. Tzn probowalem dotrzymac tempa, ale widzac ze mi stopniowo odchodzisz dawalem sobie spokoj z poscigiem. Moglem oczywiscie depnac, ale balem sie ze po 2 metrach polece w krzaki albo pokasuje bryke jak w Szprotawie - nie czuje sie jeszcze pewnie. Moze kiedys przyjade 2-3 dni wczesniej i potrenuje na torze zeby sie wjezdzic i nauczyc lapac sekundy na zakretach, i nie bedziesz wiecej musial jezdzic jak szalony krolik ;) W Murowanej jak dla mnie byles poza konkurencja, ale dla mnie przejechanie kazdego okrazenia bylo sukcesem - praktycznie zero treningow. W ogole to plan zakladalem objechac Tomaszewska w walce o pudlo, ale okazalo sie na miejscu ze o pudlo walczylem z innymi.

Tytuł:
PostNapisane: Śr sie 09, 2006 10:53 am 

ze wam sie to chce pisac :|

Tytuł:
PostNapisane: Śr sie 09, 2006 12:28 pm 

Skoro nuparcie nie chcesz odpowiadac to napisz chociaz czy ten fatalny humor to po zawodach w wiedniu, i czy bedziesz w klodzku na ostatniej eliminacji.

Tytuł:
PostNapisane: Pt sie 11, 2006 10:38 am 

mysle ze 2-wd jest bardziej konkurencyjna klasa niz 4-wd w 2wd startuje wiecej zawodnikow z doswiadczeniem i na tym samym poziomie , w 2wd 1 wywrotka i juz pozawodach a 4wd widzialem, ze pare wyrotek niegralo tuta duzej roli

Tamiya 801xe
Crc Gen-XL

Tytuł:
PostNapisane: Pt sie 11, 2006 3:19 pm 

zgadzam sie, w 2wd jezdza bardziej doswiadczeni zawodnicy, przeniescie sie do 4wd, bedzie szybka jazda, ktoz to widzia tak sie spawac, przeciez mamy 2006r za pasem ;)

na pewno zabawa bedzie fantastyczna, i nie trzeba bedzie startowac modelami 1 firmy :P

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2