Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Wt maja 19, 2026 9:55 am

Autor
 Tytuł: Różnice...
PostNapisane: Pn lip 31, 2006 9:54 am 

Witam,dopiero zaczynam swą przygode z RC.Chiałbym zakupić jakiś samochodzik elektryczny w okolicach 400zł-jednakże chiałym aby był juz z wyższej półki niż te marketówki(bym go odrazu nie rozbił). Myślałem o podwoziach firmy Tamyia lecz nie moge sie zdecydować piszecie o różnych podwoziach (TL-01,TT-01,TA-01,TB-01,TB-01b,itd.)Powiedzcie mi jakie są podstawowe różnice tych podwozi czym się różnią od siebie które jest dobre dla nowicjusza niezbyt drogie itd. prosze o pomoc i z góry dziekuje za POMOC Pozdrawiam Tomek

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Pn lip 31, 2006 11:10 am 

400 pln na caly zestaw rtr ? no to jedyne co w tej granicy znajdziesz to kopie TL-01 lub TL-01 B

http://allegro.pl/item117739798_hbx_max ... 0km_h.html
http://allegro.pl/item117896544_r_c_mon ... 0km_h.html
ewentualnei pogadaj z tą osoba
http://rcauto.pl/forum/viewtopic.php?t=12926

http://allegro.pl/item117189424_audi_a4 ... m_itd.html
http://allegro.pl/item117188970__tamiya ... _gts_.html

on ma sporo modeli i moze jakiś ci się spodoba

Traxxas E-MAXX- Feigao 10L MM
Losi 8ight T - Rx8 1900kv

Tytuł:
PostNapisane: Pn lip 31, 2006 7:21 pm 

to może spytam inaczej.. co byście radzili wybrać na początek TL-01 czy TT-01 i dlaczego ? jakieś argumenty itp. Byłbym naprawdę wdzięczny gdybyście mi pomogli przedstawili jakieś szczegóły techniczne uśrednione ceny zakupu jak i koszta eksploatacji,który model ma większy zakres przystosowania,dostępność częsci itd. z góry dzięki pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: Pn lip 31, 2006 8:30 pm 

a więc tak

TL korpus jest zamkniety jak widac na zdjęciach bonzera przez co model jest bardzo dobrze zabezpieczony przed zabrudzeniami ( lecz na czyszczenie i rozbieranie modelu trzeba poswiecic troszke czasu )
jesli chodzi o TT to podwozie to wanienka i jesli sie nie myle to zebatki atak odbor sa odsloniete

co do zębatek w tl masz biale i czarne odbior oraz 3 atak 19 21 i 23 wiec cienko tutaj jest duza przewaga TT ktory ma lepsze mozliwosci zabawy z przelozeniami

zaleta TL ki to to ze w kazdej chwili mozna ja latwo przerobic na monstera buggy lub torowke ( inne kola wachacze dogbony i drazki skretne ) TT moze jezdzic tylko na malych kołach

co do wytrzymałości to ja ze swojej TLki jestem bardzo zadowolony o TT narazie nie mam jak sie wypowiadac bo nie mialem jeszcze z nia styczności ale za 2 dnie ja poznam bo brat cioteczny kupil jedna na allegro :)

jedna rzecz na allegro jest duzo kopii TL -01 ale TT sa tylko oryginalne tamiya

Traxxas E-MAXX- Feigao 10L MM
Losi 8ight T - Rx8 1900kv

Tytuł:
PostNapisane: Pn lip 31, 2006 9:16 pm 

MMaLy napisał(a):
a więc tak

TL korpus jest zamkniety jak widac na zdjęciach bonzera przez co model jest bardzo dobrze zabezpieczony przed zabrudzeniami ( lecz na czyszczenie i rozbieranie modelu trzeba poswiecic troszke czasu )
jesli chodzi o TT to podwozie to wanienka i jesli sie nie myle to zebatki atak odbor sa odsloniete

co do zębatek w tl masz biale i czarne odbior oraz 3 atak 19 21 i 23 wiec cienko tutaj jest duza przewaga TT ktory ma lepsze mozliwosci zabawy z przelozeniami

zaleta TL ki to to ze w kazdej chwili mozna ja latwo przerobic na monstera buggy lub torowke ( inne kola wachacze dogbony i drazki skretne ) TT moze jezdzic tylko na malych kołach

co do wytrzymałości to ja ze swojej TLki jestem bardzo zadowolony o TT narazie nie mam jak sie wypowiadac bo nie mialem jeszcze z nia styczności ale za 2 dnie ja poznam bo brat cioteczny kupil jedna na allegro :)

jedna rzecz na allegro jest duzo kopii TL -01 ale TT sa tylko oryginalne tamiya

Mylisz sie bo zebatki w tt-01 sa zasłonięte....

Tytuł:
PostNapisane: Pn lip 31, 2006 9:28 pm 

TT jest idealna na tor i po zmianie amortzatorów z TL nadaje się też na troche piasku. TL ma wyżej podniesiony środek ciężkości. Co do części to jednak chyba więcej i taniej jest do TT. TL to wytzrymały model, ale już przestarzały.
Teraz raczej opłaca się bardziej kupić TT :D

Tytuł:
PostNapisane: Pn lip 31, 2006 10:32 pm 

Jeszcze jedna rzecz. Widze, ze jestes z Krk. Proponuje abys ktoregos dnia przeszedl sie na spotkanie w Krakowie. Zobacz w dziale spotkania w ten weekend mamy smigac. Zobaczysz spalinowki, pogadasz, moze ktos Ci cos doradzi. Szkoda byloby wydac ponad 400zl jak zobaczysz spalinowki a i tak na nie zachorujesz. A pozniej ciezko drogo sprzedac elektryka. Mozesz tez kupic dobrego elektryka, z ktorego moglbys zrobic naprawde dobra maszyne. Maciolus z Krakowa tak zrobil - ja jestem pod wrazeniem.

Prosze nie pisac na PW ofert sprzedazy, wymian itd, gdyz nie jestem zainteresowany. Pozdrawiam.

The end.

Tytuł:
PostNapisane: Wt sie 01, 2006 7:48 pm 

jasne zjawie sie z tego co słyszałem to owy tor jest w parku lotnikow tak ? za rondem mogilskim ja jestem z Krowodrzy więc niezbyt daleko napewno sie zjawie to moze ktos mi doradzi cos :P a co do spaliniakow.. hmm ciekawe ale pewnie dużo ksoztuje i nie bardzo na moj budżet..niezbyt zasobny ;[

Tytuł: :)
PostNapisane: N sie 20, 2006 6:13 pm 

Lokalizacja: z czestochowy modele: Lighting stadium sport, TB-02
ja mam podwozie tb-02 moj kumpel ma tt-01 i jest jedna zasadnicza róznica tam nie ma regolowanych drązków i nie ma łozysk a w tb-02 jest to jest głowna róznica i tt-01 ma lozy alejak ktos nie ma az tyle kasy to tt-01

GG 2689366

Tytuł:
PostNapisane: N sie 20, 2006 6:48 pm 

Ja bym bral TT-01, bardzo fajnie sie jezdzi bo szosie i jest prosty w przebudowie na Rally. Wanienke latwo oslonic (tu polecam siebie :P ), zawieszenie mozna podwyzszyc na standartowych amorkach (wystarczy kilka modyfikacji, a Ci sie nie chce to moge wykonac takie cos). Jest duzo czesci zamiennych i tuningowych. Ogolnie ja jestem bardzo zqadowolony z tego mdoelu. I faktycznie czyszczenie TL-01 to męka w porownaniu z TT-01, wiem bo kumpel ma. W TT-01 jest bardzo latwy dostep na zebatek atak, odbior wiec nasmarowanie to pestka.