Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pt lip 24, 2026 8:53 am

Autor
PostNapisane: N lip 30, 2006 5:06 pm 

W pudełku (zafoliowanym) do w/w modelu nie stwierdziłem karoseri, a jedynie naklejki i w związku z tym mam pytanie gdzie jest najkorzystniej kupić budę do niego?. Tylko nie piszcie, że Rojna :lol:
Proszę nie piszcie, że już był ten temat poruszany, bo nie był, a jeżeli był, to i tak nikt nie udzielił konkretnej odpowiedzi(z resztą jak w poprzednim moim wątku). Widzę ceny po sklepach jak z kosmosu za kawałek plastiku, którego koszty wykonania przez jakąś tam "fabryczkę", to kilkadziesiąt groszy, a tu po sklepach krzyczą 80-150zł :lol:
Nie chcę czekać, bo mogę sprowadzić sobie po $8 budy jakie chcę, ale na to trzeba poczekać znowu ze 2 tygodnie.
Znacie jakiś sklep Przez duże "S", a nie jkiś tam "Rojna", bo to nie sklep.

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: N lip 30, 2006 7:51 pm 

Pewnie będe żałował, że zabrałem głos w tym temacie, no ale trudno...

Wielokrotnie robiłem zakupy w sklepie p. Rojny, za kazdym razem byłem obsłużony profesjonalnie i towar dostałem błyskawicznie. Co do cen, to osobiście uważam, że są skalkulowane rozsądnie. Poza tym pod względem przejrzystości interfejsu www i uporządkowania asortymentu sklep ten nie ma sobie równych (wiem, że teraz pewnie podpadłem, ale takie jest moje zdanie).

Poza tym uważam, że sprowadzanie wszystkiego z zagranicy tylko dlatego, ze wyjdzie odrobine taniej, ma krótkie nogi. Jesli nie będziemy wspierac naszych rodzimych sklepów, to nigdy nie będa miały szansy sie rozwinąć. Żebby sklep mógł zaoferowac nam naprawde niskie ceny musi miec zagwarantowany duzy obrót. Proste.

Wiem, ze moja wypowiedź jest kompletnie nie temat, ale nie podoba mi sie wieszanie psów na naszych sklepach tylko dlatego, że gdzies tam costam można kupic taniej.

Tytuł:
PostNapisane: N lip 30, 2006 7:57 pm 

panie sherrif karoserie w polsce do tego pomalowane kosztuja w granicach 130-200 a niepomalowane - od 60 -100zł oczywiscie mowie o 200mm,190mm
do torowcow

Tytuł:
PostNapisane: N lip 30, 2006 7:58 pm 

JarekC napisał(a):
Pewnie będe żałował, że zabrałem głos w tym temacie, no ale trudno...

Wielokrotnie robiłem zakupy w sklepie p. Rojny, za kazdym razem byłem obsłużony profesjonalnie i towar dostałem błyskawicznie. Co do cen, to osobiście uważam, że są skalkulowane rozsądnie. Poza tym pod względem przejrzystości interfejsu www i uporządkowania asortymentu sklep ten nie ma sobie równych (wiem, że teraz pewnie podpadłem, ale takie jest moje zdanie).

Poza tym uważam, że sprowadzanie wszystkiego z zagranicy tylko dlatego, ze wyjdzie odrobine taniej, ma krótkie nogi. Jesli nie będziemy wspierac naszych rodzimych sklepów, to nigdy nie będa miały szansy sie rozwinąć. Żebby sklep mógł zaoferowac nam naprawde niskie ceny musi miec zagwarantowany duzy obrót. Proste.

Wiem, ze moja wypowiedź jest kompletnie nie temat, ale nie podoba mi sie wieszanie psów na naszych sklepach tylko dlatego, że gdzies tam costam można kupic taniej.

Zgadzam się z przed mówcą kupujemy coraz więcej za granica i po co dla 10 czy 20 zł taniej lepiej zacząć kupować w polskich sklepach i zwiększyć im obrót a wtedy ceny spadną wiem z doświadczenia. A co do Rojny to jest to chyba najtańszy internetowy sklep (nie licząc allegro ;) )i moim zdaniem najlepszy...

ZAPRASZAM wszystkich co kochaj kosza

Brak modelu przerwa zimowa ;)

Tytuł:
PostNapisane: N lip 30, 2006 8:16 pm 

Co do cen to Rojna jest bezkonkurencyjny... ale musze przyznać, że spotkało mnie dużo dziwnych i denerwujących sytyłacji, których nie było w innych sklepach. Bardzo dobry jest rcabc, ale mają tam mało rzeczy do modeli. Forum pana Rojny też jest ... niby można tam pisać swoje sugestie, ale jeżeli jakiś produkt Rojny się skrytykuje to post ten zostaje usunięty... dziwne :D
No ale to forum. Sklep na 10 pkt oceniam na 7

Co do karoserii to kup na www.hpi.pl/sklep

Tytuł:
PostNapisane: N lip 30, 2006 8:24 pm 

Hmmm, skoro tak Panowie uważacie, to widocznie tak jest, ale ten sklep to tylko wirtualny sklep, który nie ma swojego magazynu, nie można iść po prostu i kupić, tylko przelew i czekanie na towar. Kiedyś to był sklepik zanim jego właściciel wyjechał za morze.
Czasami ktoś potrzebuje zrobić większe zakupy, to zakup w USA jest strzałem w dziesiątkę.
Znalazłem w domu model elektryczny. Koszt budy trudno określić, ale kompletny pojazd można kupić już od 50-100zł. Jeżeli taka buda się nadaje, to byłoby to niezłą alternatywą prawda?. Kupujemy cały wózek, zostawiamy budę, a resztę nowego towaru (auto, aku i ładowarkę) gonimy na aukcji :). Może się okazać, że buda wyjdzie nam za free :) .

No tak, ale czy taka plastikowa buda z elektryka nadaje się do spaliny?...

Pasuje do spaliny tak jakby była od niej jeżeli chodzi o wielkość.

Tytuł:
PostNapisane: N lip 30, 2006 8:26 pm 

od elektryka niezabardzo bo elektryk ma 190mm karose a spaliniak 200mm

Tytuł:
PostNapisane: N lip 30, 2006 8:29 pm 

skyline napisał(a):
od elektryka niezabardzo bo elektryk ma 190mm karose a spaliniak 200mm

Nie wszystkie spalinki są 200mm

Tytuł:
PostNapisane: N lip 30, 2006 8:57 pm 

Hmm, pasuje jak ulał. Zastanawia mnie tylko to, czy aby materiał z którego jest wykonane to nadwozie nie odkształcił się pod wpływem temperatury...

Tytuł:
PostNapisane: N lip 30, 2006 9:09 pm 

prędzej rozpadne się od prędkości :lol:

sorry, ale budy inne niż lexanowe chyba długo nie pożyją w modelu, jedno udezeznie i przodnu ni ma.

Tytuł:
PostNapisane: N lip 30, 2006 11:17 pm 

ano, co racja to racja :) , no ale lepsza taka buda niż żadna :)