Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest So kwi 25, 2026 11:59 am

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 52 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona

Czy wg. Ciebie oplaca się / bedziesz zbierać
Tak 6%  6%  [ 3 ]
Nie 94%  94%  [ 49 ]
Liczba głosów : 52
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: So lip 01, 2006 5:53 pm 

grabczas a liczyles ile to wychdzi za kompletna kolekcje? jak nie to policz i napewno wyjdzie Ci ponad 1500zl
wejdz sobie do jakiegos internetowego sklepu modelarskiego np. hpi.pl albo rcworld.pl i zobacz jakie modele masz za ta kwote i ile masz do tego czesci zamiennych

wiem ze co bysmy Ci niemowili to i tak bedziesz chwalil te kolekcje a my i tak bedziemy uwazac ze to badziewie bo tego nic nie zmieni

Tytuł:
PostNapisane: So lip 01, 2006 8:56 pm 

Wg mnie to wogule sie to nie oplaca !! na cala kolekcje NP: subaru impreaza (elektryk) wydamy 1200 zl a doplacajac 400 zl mamy nowiutkiego spalinowego sava 3.5 :evil: to poprostu naciaganie :evil:

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: So lip 01, 2006 9:16 pm 

Ja równierz dorzucę swoje 3 grosze. Fakt faktem modele w tych gazetach na wiele się nie zdadzą, ale samej gazety nie dam obrażać :!: (mówie tu o subaru, bo nie wiem jak jest z innymi) Jest tam naprawde dużo informacji które dla początkującego modelarza są niezbędne. Jeżeli jest ktoś bez stałego internetu, może się z tej gazety dowiedzieć wszystkiego o modelarswie. A jak ktoś ma stały internet, to prędzej czy później trafi na tą (lub podobną) stronę, dowie się że ten model jest nienajlepszy i zacznie zbierać na coś lepszego.

Tytuł:
PostNapisane: So lip 01, 2006 9:31 pm 

tylko po co wydawać tyle kasy żeby sobie troche poczytać a po pół roku natrafić na rcauto.pl i stwierdzić że popełniliśmy wielki błąd i od nowa zbierać na nowy dobry model. są przecież inne gazety modelarskie np. modelarz lub troche leprzy przegląd modelarski tam też jest dużo informacji na temat jak docierać silniki, jakie aku są dobre a jakie nie i też jest dużo stron ze sklepami modelarskimi i niewydajemy co 2 tygodnie 35zł tylko 12zł raz na miesiąc. moim zdaniem producenci modeli i wydawnictwa szukają pomysłu jak skosić jak najwięcej kasy na niewinnych osobach. a jak by tego było mało to potem jak chcemy coś se kupić na allegro to większość co znajdziemy to te modele z gazet. czyli wychodzi na to że zarabiają na tym trzy firmy 1.allegro 2.wydawnictwo 3.firmy modelarskie. a reszta traci. niewiem czy dobrze napisałem ale jak coś źle to powiedzcie.

www.rcszczecin.oz.pl <---- forum modelarzy w szczecinie.

Tytuł:
PostNapisane: N lip 02, 2006 12:14 pm 

i stało się reklama tego na polsacie ten monster to wielkie g.. to jest zabawka ! przypomina wygladem zabawkę z nikko, jest to rozłozona zabawka to składania to lepiej prezentował sie bycmo

Tytuł:
PostNapisane: N lip 02, 2006 12:25 pm 

z tego co widzialem na tej reklamie to to cos jezdzi wolniej niz moj zabawkowy jeep Niko a oni mowia ze mozna robic wyscigi :) taksamo jak pokazany jest ten skok to autko sie odbija od ziemi 2 razy jak gumowa pileczka i "amortyzatory" wogole sie nic nie uginaja

wg. mnie to jakas Tamiya szosowa ma lepsze wlasciwosci terenowe a napewno pojedze szybciej

Tytuł:
PostNapisane: N lip 02, 2006 12:58 pm 

powiem jedno te amortyzatory ma moj monsterek[zabawka] ktory kosztowal 50zeta kiedys .

Tytuł:
PostNapisane: N lip 02, 2006 1:05 pm 

Ale o to chodzi. Jest to wielkie g.... a opisują to jak by to był lepszy model niż np: Savage, a cena tego g..... jest, po prostu zabójcza, tak jak z Subaru z bymco. Chcą zrobić reklamę modelarstwa proszę bardzo. Jest telewizja, radio, gazetki. Nich hpi, albo tamiya zrobi raz, albo dwa razy reklamę w telewizji Np: z okazji dnia dziecka, czy mikołajki i już mamy kilka osób, które się zainteresują tym hobby, a nie zarabianie na niewiedzy zwykłego "Kowalskiego"
P.S> http://www.amercom.com.pl/monster.php < Link do kolekcji>

Tytuł:
PostNapisane: N lip 02, 2006 9:12 pm 

wiecie co? jak bylem mlodszy i w telewizji leciala reklama tego BMW spalinowego to tez chcialem sobie to kupowac lecz mama powiedziala ze po co mi to jak kupisz wszystkie numery to wiesz ile na to pieniedzy pójdzie?? wtedy to byl przynajmniej jakis porzadny model a nie to co ten "Monster Car" przeciez tam nawet nie jest sterowanie proporcionalne tylko zwykle co dasz lekko gazu lub skretu a model daje na maxa wiec po co wydawac kupe kasy na to jak mozna sobie kupic naprzyklad tego peugeota 206 za okolo 100 zl i niech se pojedździ i poćwiczy!! a potem kupi jakis model tamii (taki juz drozszy ze sterowaniem proporcionalnym)

Takie jest moje zdanie :wink:

Tytuł:
PostNapisane: Pn lip 03, 2006 12:58 am 

Profesjonalnosc gazety podkresla:
Cytuj:
Jedyne narzędzia potrzebne do składania modelu to długi śrubokręt krzyżakowy, a także nieduże szczypce płaskie oraz młotek.

No i jeszcze:
Cytuj:
MODEL W SKALI 1:8

Cytuj:
ok. 40 cm

Reklamy jeszcze nie widzialem, ale patrzac na ich strone to wspolczuje tym co beda to kupowali, acha kolekcji BMW prosze nie obrazac, bo model jest naprawde dobry i jest dostep do czesci zamiennych:
Thunder Tiger ts-4n V2

Tytuł:
PostNapisane: Pn lip 03, 2006 1:11 am 

Przypominaja mi sie teraz wyrosnieci goscie z Pily z koszulkami Radio Control :D Moze ktos bylby na tyle laskaw i zeskanowal kilka stron z tego zapewne ciekawego pisma i wrzucil gdzies :) btw zadna banicja mnie nie dotknela :D

Tytuł:
PostNapisane: Pn lip 03, 2006 9:14 am 

baggus napisał(a):
A tak przy okazji,to jakie sa czesci w pierwszym numerze??Może by sie akurat 1 numer dla czesci oplacalo kupic.

Wiesz, jakby Serpent wypuścił taką gazetke.... to by się dopiero działo :D

"Zawodniczy model..."

Ja również tak jak niektórzy, trafiłem na forum RC-Auto przez te "głupie" subaru :roll: dzien i noc siedziałem przed kompem szukając wiecej informacji na ten temat. A juz chciałęm zamowic prenumerate :lol: Tzn. miałem juz zamówioną ale zrezygnowałem.

Według mnie, ten cały "Monster Car" to totalny niewypał... miejmy nadzieje ze wszyscy, a przynajmniej większośc przejrzy na oczy cene zestawu i to, ze na allegro dostanie takie cos znacznie taniej, i zostanie prawdziwymi modelarzami a nie modelarzami-zabawkazami jak to niekórzy określaja :?

Cytuj:
Moze ktos bylby na tyle laskaw i zeskanowal kilka stron z tego zapewne ciekawego pisma i wrzucil gdzies

To ja mykne do kiosku i zrobie skany, wtedy zapodam na forum linki ;) I zobacze, może te kółko mi sie do czegos przyda :lol: pozatym ocenie materiał.

Tytuł:
PostNapisane: Pn lip 03, 2006 9:21 am 

wiecie co... jak zobaczyłem w tv reklamę tego, to mnie zatkało... wygląda jak taki monsterek z allegro za 50 zł.... te koła no jak z zabawki wyciągnięte... no comment

Tytuł:
PostNapisane: Pn lip 03, 2006 9:52 am 

O nie nie, mała poprawka, to nie wygląda jak zabawka.... to JEST zabawka :? Ja te reklame juz chyba z 5 razy widzialem, mowie wam jak sie z tego z ojcem smialismy :lol: Tylko żal mi tych potencjalnych "zbieraczy" :?

ps. ciekaze czy "buda" bedzie do sava pasowała :lol:

Tytuł:
PostNapisane: Pn lip 03, 2006 11:52 am 

W koisku byłem i koło kupiłem :wink:

A teraz konkrety.
Złozenie tego cuda zajeło mi jakies 2 minuty, co w gazetce opisali na 4 strony.... (jak włożyc "felge" w opone) odrazu rzuca się w oczy - brak jakiejkolwiek wkładki oraz ten 6-ciokat.... o połowe mniejszy niz w moim RS4 3evo (a już myslałem ze może jakos dopasuje :lol: ) Koło skrecane jest na 3 malutkie śrubeczki wkręcane w tak tandetny plastik ze skoda słów.

A co w gazetce.
po otworzeniu ukazuje się krótki opis kolekcji. Gazetka bedzie 2-tygodnikik. Prawie w każdym zdaniu mozemy znalesć łowo "MODEL". W ostatnim numerze ukarze się "pilot do sterowania". jednak prenumeratorzy mają dostac go za darmo razem z ostatnim numerem gazetki... czyli psychologicznie rzecz biorąc, i tak musimy za "pilot" zapłacic, a to czy go dostaniemy z prenumeratą czy nie, nie ma to zadnego znaczenia. j/ednym słowem, NACIĄGANIE !
Na dole jest umieszczony napis
- " UWAGA ! MODEL NIE JEST ZABAWKĄ. DZIECI PONIŻEJ 14 ROKU ŻYCIA MOGĄ SKŁADAĆ I KIEROWAC MODELEM TYLKO POD NADZOREM OSOBY DOROSŁEJ"
Koleczy, nie kurywajmy śmiechu :lol: jak ja to przeczytałem, niemalże spadłem z krzesła.
Poniżej, jeszcze drobniejszym druczkiem widnieje napis -
"Wydawca nie ponosi odpowiedzialności za wykorzystanie części niezgodnie z ich przeznaczeniem, jak ich uszkodzenia powstałe wskutek nieprawidłowego montarzu i użytkowania"
- Wychodzi na to że te autko powinno stac wyłącznie na półce :wink:

Ale co dalej ?
Numerów gazetki będzie 53 (o ile nie bedzie tak jak z "tytanikiem") 1 numer kosztuje 9,95zł a kolejne według gazetki - 18,95. W kolejnych gazetkach możemy napotkac na pakiet Ni-Cd (pakiecik za 2 dyszki ? nic tylko kupowac kupowac :D ) Jest kilka fotek na ulotce prenumeraty, silnik jest wielkosci 300 :!: :!: a cała elektronika to... płytka, dokładnie taka jak w tandetnych zabaweczkach :cry: A niezalezne zawieszenie ma tylko na przednich kołach. Pozatym w gazetce oprócz tego co potrzeba do złożenia zabawki, nie ma nic.... opisy kulku terenowych samochodów 1:1 i to wszystko.

Jeszcze pozniej obejrze te plytke DVD i powiem co i jak konkretnie, rzn jak oni to zachwalają ;p

Ahh, i ten "ekologiczny silnik" :wink: :lol: :lol: :lol:

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 52 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona