Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest So kwi 25, 2026 12:54 pm

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 52 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4  Następna strona

Czy wg. Ciebie oplaca się / bedziesz zbierać
Tak 6%  6%  [ 3 ]
Nie 94%  94%  [ 49 ]
Liczba głosów : 52
Autor
PostNapisane: So lip 01, 2006 8:16 am 

witam

celem tego posta jest ostrzezenie innych ze to sie nie oplaca

dzis w kioskach pojawil sie nowy model do skladania i bedzie sie ukazywac co 2 tyg

cena pierwszego numeru (promocyjnego) to 9,95zł ale nastepne numery przypuszczalnie beda kosztowac 24,90zł (jak nie wiecej) co przy 53 numerach daje 1320zł a za ta kwote mozna sobie kupic porzadny uzywany model spalinowy

glownymi haslami ktore promoja ta zabawke jest: "skala 1:8 , duże 4,5 calowe kola , amortyzatory o duzym skoku , wymiary 40x30cm" i najlepsze "ekologiczny silnik elektryczny"

i niestety beda osoby ktore beda to zbierac az pewnego dnia okaze sie ze cos sie zepsolo i nigdzie niema czesci

pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: So lip 01, 2006 8:36 am 

Lokalizacja: Katowice/Giszowiec Modele: Cyclone Moore Speed DRIFT
Ja chcialem napisac ze cena 24 zl za nastepne numery to troche za malo, z tego co wiem to BMW .... cos tam kosztuje chyba 35zl albo jakos tak , a niektore numery z czesciami o wiekszej wartosci po 45zl. Moj kolega zbieral Subaru Impreze i wydal na to chyba 1200zl a teraz to Subaru sprzedaja na allegro po 300zl ze wszystkim stan idealny!!

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: So lip 01, 2006 9:12 am 

A macie jakieś namiary na tą kolekcję :?:

Tytuł:
PostNapisane: So lip 01, 2006 9:50 am 

i znowu się zaczyna że ludzie nie mający bladego pojęcia o modelarstwie robią gazetkę i dziciaki będą to kupować ehhh...problem w tym jest taki że jednorazowo one nie znajdą 1200 PLN i wolą mamę naciągać na te 30 zł co jakiś czas...
"monster" jednorazowego użytku bo jak napisał klojt części nie będzie...

Tytuł:
PostNapisane: So lip 01, 2006 10:02 am 

z jakiej to firmy ? hachette deagostini co jeszcze ? kurde to są zlomy chociaż ja zacząlem od bycmo

Tytuł:
PostNapisane: So lip 01, 2006 10:43 am 

Wszyscy psioczą na te gazetki, że to wielkie g.... itd. Owszem, model o kant kuli rozbić, ale przynajmniej ktoś zobaczy, że takie modele są na rynku. Sam kiedyś marzyłem o takim modelu i gdyby nie wycieczka do sklepu po komputer i przypadkowe wstąpienie do prawdziwego sklepu modelarskiego zapewne dalej żyłbym w niewiedzy. Ktoś kto zobaczy taki model w kiosku i zacznie go kupować zacznie również interesować się modelarstwem. Ile to już było na tym forum osób, które składały taki model, wpadły na nasze forum, zobaczyły, że model z gazetki jest nic nie warty i zaczęły składać na prawdziwy model? Więc jak dla mnie oprócz oszukiwania ludzi, te gazetki robią trochę dobrego.

Tytuł:
PostNapisane: So lip 01, 2006 11:14 am 

A tak przy okazji,to jakie sa czesci w pierwszym numerze??Może by sie akurat 1 numer dla czesci oplacalo kupic.

Tytuł:
PostNapisane: So lip 01, 2006 11:58 am 

kolo

Tytuł:
PostNapisane: So lip 01, 2006 1:04 pm 

Piotr Michalski napisał(a):
Wszyscy psioczą na te gazetki, że to wielkie g.... itd. Owszem, model o kant kuli rozbić, ale przynajmniej ktoś zobaczy, że takie modele są na rynku. Sam kiedyś marzyłem o takim modelu i gdyby nie wycieczka do sklepu po komputer i przypadkowe wstąpienie do prawdziwego sklepu modelarskiego zapewne dalej żyłbym w niewiedzy. Ktoś kto zobaczy taki model w kiosku i zacznie go kupować zacznie również interesować się modelarstwem. Ile to już było na tym forum osób, które składały taki model, wpadły na nasze forum, zobaczyły, że model z gazetki jest nic nie warty i zaczęły składać na prawdziwy model? Więc jak dla mnie oprócz oszukiwania ludzi, te gazetki robią trochę dobrego.

Yyy w niewiedzy to dalej będą żyli jak w gazecie będzie napisane cos o modelu który składasz - i ktos się zniechęci. Żeby tak dawalli tam linki do stron typu Rcauto.pl itp.

Tytuł:
PostNapisane: So lip 01, 2006 3:05 pm 

A ja w sumie jestem wdzięczny tym gazetkom. Ponieważ gdzięki tej pierwszej z tą Subaru Imprezą, pierszego dnia jak zobaczyłem ją , wróciłem do domu, odpaliłem google i wpisłem hasło "radio control" i "rc".
I dzięki temu trafiłem na RC-AUTO.

Tytuł:
PostNapisane: So lip 01, 2006 3:07 pm 

Ja tez w ten sposób trafiłem na rc-auto.wpisałem radio control i znalazło mi to forum...i nie żałuje :wink:

Tytuł:
PostNapisane: So lip 01, 2006 3:17 pm 

wiesz moze beda takie osoby jak ty co nie beda tego kupowaly tylko poszukaja troche i znajda np. nasze forum
tylko ile procet tak zrobi? 5%, 10%? a reszta bedzie zbierala te gazety i dopiero jak sie cos zepsuje to zaczna szukac i znajda ze za ta kwote maja cos co jezdzi a nie zabawke

im sie wydaje co to jest te 30zl co 2 tyg i kupuja bo wydaje sie im tanie
tylko jak ktos policzy ile kosztuje cala kolekcja to wtedy robia sie kwoty
to tak jak z ratami wydaje sie ze sa male ale jak policzysz to wychodzi 2 razy wiecej

na takiej zasadzie dzialaja rozne kolekcje i banki ratalne

pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: So lip 01, 2006 3:39 pm 

ja zbieram tą imprezę i jestem zadowolony (jest ona firmy BYCMO!) bo już wiem że mogę wsadzić w niego lepsze części a niektóre dostaję od wydawcy dajmy na to mam dwa komplety sprężyn (zółte i czerwone) oraz amorki zwykłe i olejowe plus olej dwa komplety opon z felgami i na początek dla mnie styka bo jak ktoś nie ma pojęcia o tym i chce sie dowiedzieć czegoś na forum a w danym dziale jest może 50 60 stron i potem wychodzą kwiatki że nie używają opcji szukaj to w gazetkach przynajmniej jest wyjaśnone WSIO! mam podaną dokładną budowę oraz działanie silnika żarowego plus jak docierać i tym podobne w kwestiach regulacji itp też jest sporo

więc proszę was nie podchdodźcie do sprawy aż tak sceptycznie bo to nie ma sensu

przynajmniej w postarajcie się poszukać plusów bo sceptycyzm skraca życie a może pasymizm dobra tam jeden czort

pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: So lip 01, 2006 3:44 pm 

No wszystko fajnie pięknie tylko jak ktoś chce sobie coś takiego tylko poczytać to musi kupowac te czesci - cena :| a zeby była taka gazeta tylko bezczęści dajmy na to za 7 zł o wiele więcej ludzi by to kupowąlo - dużo modelrzy bo wrszcie jakaś dobra gazeta dla nich by była.

Ale "gdybanie zostawmy ... "

Tytuł:
PostNapisane: So lip 01, 2006 5:50 pm 

Dzięki nie skorzystam :P

Z forum dużo wiem (czytanie),a to wyżej co napisałem to miałem na myśli ludzi bez "stałego" internetu itp.

Koniec OT

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 52 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4  Następna strona