Paweł Madej napisał(a):
Podczas ostatnich zawodów w Kłodzku straciłem kilka śrubek, więc inne dokręciłem dość mocno w moim samochodzie. Teraz nie mogę ich odkręcić i zaczynają się zrywać gwinty. Ma ktoś może jakiś sposób na ich odkręcenie, bez rozwiercania?
A jeśli tylko pozostaje mi ich rozwiercenie to prosiłbym o jakieś namiary na tańsze śrubki do xray'a t1 fk05 bo w moim odczuciu ceny na proximie są troszkę duże za nie.
Dobrej jakości klucz powinien wystarczyć. Ewentualnie można skorzystać z podgrzewania, ale delikatnie. Na przyszłość radzę stosować "klej do śrub", zamiast brutalnej siły.
Paweł Madej napisał(a):
Druga kwestia to problem zregenerowania płyty. Nauka kosztuje i przez ten weekend zaliczyłem bardzo dużo grzybków, czasem desek na torze Wynikiem tych uderzeń jest rozwarstwiona i popękana przednia część płyty na długości ok 1-1,5 cm. Moje pytanie jest więc czym najlepiej uzupełnić braki w płycie tak aby było to w miarę trwałe.
Metoda oparta na cyjanoakrylu i imadle jest skuteczna. Tak dla formalności przypomnę, że krawędzie płyty powinny być pocyjanoakrylowane (sic! - co za słowo).