Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest So kwi 25, 2026 2:38 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 20 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Pt cze 16, 2006 10:23 pm 

Cytuj:
moim m18t z mambą popylałem po torze który był robiony dla savov i revosów
ta jazda nie trwała zbyt długo z tego co pamiętam:D, no i na tym torze jezdzi/jezdził czasem conrad 2 wd na slickach..., wiec wątpliwe zeby coklowiek co ma w nazwie 'ofrołd' nie było w stanie tam pojechac :)

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: So cze 17, 2006 9:48 am 

a co w takim powerpacku jest?? bo ja też się zastanawiałem nad m18mt.Nie znam się na elektrykach ale ja mam apke od savage i czy mógłbym na przykład jeżdzić na zmiane tą samą aparaturą że tylko przełożyć kwarce i raz savage raz m18mt??

Tytuł:
PostNapisane: So cze 17, 2006 11:44 am 

dyziek napisał(a):
Cytuj:
moim m18t z mambą popylałem po torze który był robiony dla savov i revosów
ta jazda nie trwała zbyt długo z tego co pamiętam:D, no i na tym torze jezdzi/jezdził czasem conrad 2 wd na slickach..., wiec wątpliwe zeby coklowiek co ma w nazwie 'ofrołd' nie było w stanie tam pojechac :)

Przedewszystim dlatego, że moj mikro nie był zauważany przez wielkie savy, i często rozjeżdzany.. nie chciałem żeby przez najechanie tego rozpędzonego kloca na moj tyl mi sie cos rozwaliło.. ;)

W powerpacku masz regulator, serwo silnik i pakiet brakuje Ci ładowarki i aparatury/odbiornika ;)

Tytuł:
PostNapisane: Wt cze 20, 2006 3:42 pm 

Z czego pakiet xray'a jest kompletnie do d...

RC WORLD TEAM KATOWICE

http://www.rcteamkatowice.pl/

Tytuł:
PostNapisane: Wt cze 20, 2006 5:15 pm 

KubiB napisał(a):
Przyznasz jednak Rafale, że salina za 1800 wydaje się bardziej kuszącą propozycja niż 1:18.

nie przyznam. powiem natomiast, że zależy co kto woli... na modelarstwo wydałem już pewnie ponad dziesięć razy tyle (wliczając wyjazdy na zawody przez dwa lata), ale jakoś nigdy nie żałowałem, że nie kupiłem sobie "spaliny"... i znam jeszcze paru takich jak ja...

KubiB napisał(a):
Micrusem Off-road możesz sobie pośmigać po książkach, pudełkach po zapałkach, własnej ręce, bądz polskich drogach. Za to np. takim Revo albo Savagem wjedziesz prawie wszędzie.

no tak... kolejny murowany argument: "monsterem wjedziesz wszędzie" - i co z tego???? a jeśli ktoś woli przyjemność jazdy po bardzo specyficznej i niezwykle rzadko w naszym kraju występującej nawierzchni toru on-road?? wierz mi - są tacy. rok w rok ładują w swoje "kalekie" (no bo przecież nie mogące "wjechać wszędzie") modele równowartość 2 czy 3 Savage`ów czy Revo tylko po to, żeby móc jechać kilkaset kilometrów, żeby się w weekend, raz czy dwa razy w miesiącu (w sezonie) pościgać? poza sezonem nawet nie mają oni gdzie jeździć swoimi modelami. gdzie tu sens i logika? nie ma - bo w hobby nie chodzi o logikę i kalkulowanie - tu wybiera się to co się lubi - a gusta są baaardzo zróżnicowane...

Grzechoo napisał(a):
jesli jedyne co masz do powiedzenia to glupkowate komentarze nie wnoszace nic do watku to nie zagladaj tu wiecej.

dziękuję za cenną, i jakże "mędrkowatą" (przeciwieństwo "głupkowatej") radę. pozwól jednak, że jako moderator tego działu będę jednak tu zaglądał....

jeżeli powodem dla którego zainteresowałeś się modelami mikro jest to że są "tanie" i chciałbyś "pośmigać sobie po domu", to odpuść sobie, bo będziesz miał więcej kłopotów niż przyjemności. jeżdżąc modelem mikro, w dodatku elektrycznym NIC się nie dowiesz o modelach spalinowych 1/8, lepiej kup sobie większą świnkę-skarbonkę i odkładaj na wymarzonego monstera 1/8. modele 1/18 średnio się sprzedają na rynku wtórnym... Jeśli zaś chcesz sobie pojeździć po mieszkaniu - zabawka za 50 - 100 zł w zupełności zaspokoi Twoje ambicje...

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 20 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2