Piotr Michalski napisał(a):
Toost napisał(a):
zawiecha też jest regulowana, zarwóno pochylenie koła jak i zbieżność, w odróznieniu od revo nie ma tylko kąta wyprzedzenia zwrotnicy
Tak, ale jest to dostępne chyba nie we wszystkich wersjach sava. Poza podstawowymi ustawieniami w Revo można również ustawić środek przechyłu oraz bump-steer.
zgadza się, tylko w SS4.6, ale można to dołozyć do kazdego sava za 50zł.
może nie tyle środek przechyłu co rozstaw kół jeśli już
Jak się sprawdza ustawienia w Revo? Bardzo prosto i tak samo jak w innych modelach-kątomierzem. Sprawdzanie długości drążka nie jest do końca wiarygodne.
widzisz, ale katomierzem to na kole dokładnie nie ustawisz, pozatym trzeba go postawić na płytę lub coś na kształt. mając dolny wahacz na sztywno wystarczy tylko górny zmierzyć i jest to wiarygodne
EDIT:
Jeśli chodzi o zawieszenie progresywne to nie wiem czy miałeś Revo w rękach. Z rockersami P1, jakie są montowane seryjnie, może nie jest to tak bardzo wyczuwalne przy podnoszeniu koła ręką, ale juz przy P2 da się to odczuć bardzo wyraźnie. Zawieszenie przy kole spuszczonym w dół jest miękkie, im wyżej tym staje się twardsze. Jeśli nie wierzysz, radzę pobawić się kiedyś Reviakiem jak nadarzy się taka okazja.
wierzę,
po raz kolejny powtórzę, że nie zamierzam piać o savach, a ganić inne modele
cięsze sie tylko jak czytam racjonalne argumenty
zawieszenie w revo uwazam za super dopracowane, zastanawiam sie tylko czy nie jest to już w pewnym momencie przerost formy nad treścią
po raz kolejny powtórzę, "po co mi 40 kieszonek na schowanie ramki fajek"
wydaje mi się, że mało uzytkowników revo potrafi w pełni wykorzystać możliwości zawiechy revo, pozostalki poprostu czują się dobrze wiedząc, że maja i mogą.
jedno co mi sie nie podoba w obu modelach a jest np w HB to ślimakowe zęby na przekładni stożkowej przy dyfrech.
za mocne ustawienie hamulca w savie może spowodować wyłamywanie zębów, w revo pewnie nie, bo troche lżejsze