|
Te 4,8 v na pakiet 6 celi w końcu ma być pod obciążeniem (żarówki 12v 5w) czy bez? Troche dziwne dto dla mnie wszystko. Pakiet ma 6,62v. Podłączam żarówke, i napięcie spada poniżej 4,8, więc żarówke szybko odłączam. Jak to ma w końcu wyglądać? Tak Green jeździł na pakciecie jak trzeba, i ile trzeba. Takie rzeczy mi nie włażą :/
Proszę o przetłumaczenie tego na język polski
Na wstępie chciałem serdecznie przeproswić wszystkich. Jednak pisanie nocną porą po treningu niezbyt dobrze wpływa na przejrzystość wypowiedzi.
Nie będę poprawiał tego co wyżej. Npisze jeszcze raz, dokładniej.
Coś mi się widzę ubzdurało, że pakiet rozładowany mammieć 4,8v.l Źle. Powinien mieć 5,6, jak to już Przemek napisał. wystarczy przemnożyć ilość cel przez te minimalne napięcie (0,9). Zazwyczaj rozładowuje pakiet do tej w/w wartości. Stąd moje pytanie, czy robie to właściwie, ponieważ biorę pod uwagę napięcie, kiedy żarówka rozładowująca (jak wyżej, 12v 5w) nie jest podłączona. Gdy znów jest podłączona, wartość wyświetlana na mierniku szybko maleje. Poczekać aż się ustabilizuje, i to będzie ten właściwy pomiar, może ewentualnie inne obciążenie (jakie)? Czy jednak prawidłowy jest ten bez obciążenia. Mówimy oczywiście cały czas o 6 celowych pakietach nimh i nicd do samochodów zdalnie sterowanych 1:10.
Jeszcze raz przepraszam.
Z całym szacunkiem, nero93
_________________ Pozdrawiam Michał Karol Ejdys
Ostatnio edytowano Pt maja 12, 2006 12:29 pm przez nero93, łącznie edytowano 2 razy
|