Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest N kwi 26, 2026 12:39 am

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 50 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: So maja 06, 2006 10:20 am 

KrzychOlsztyn napisał(a):
kilkukrotne Truck of the Year mówi samo za siebie.

noo
wole sam ocenić co jest dla mnie truck of the year

W wersji Stockowej moze nie jest, ale z kilkoma alu elementami i amorkami, troche odciazony i dobrze wyregulowany traxxas daje rade na torze bez problemu 8) Poza tym ten piekny dzwiek silnika :D sory ale Savy wyją jak ....................... :lol:

na torze liczy się kierowca, a nie model, model tylko co najwyżej pomaga

a dźwięk silnika ... no cóż ...

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: So maja 06, 2006 10:27 am 

dziwi mnie nieustanny fakt porownywania Sava z Revo... przeciez to nie ma sensu chociazby z uwagi, ze te modele sa w roznych skalach... sav 1:8 a revo 1:10.... tylko jakos wszyscy o tym zapominaja.... :roll:

co do spalania... to podam taki przyklad... mialem (mam ale unieruchomiony - blacharka) Trabanta z silnikiem 1.1.... oczywiscie niezle spatentowany i nie mialem klopotu w obiezdzaniu chlopakow ktorzy wsadzali silniki seryjne 1.3 od wartburga... palil 10-11 litrow na setke po miescie... teraz mam Omesie 2,5 V6 pali 10-12litrow.... roznica jest taka, ze w Trabancie mialem dwa polozenia gazu tj. wolne obroty albo pedal w podlodze a w Omedze jest plynna regulacja.... :)

jeszcze jedno.... moj Conrad ma silnik 2,5 i 75cm3 zbiornik.... przy jezdzie na maxa starcza na 5-8 min jazdy..... w tym czasie nasze (Teamowe) savy pala ok 100cm3 paliwa... tyle sie miesci od korka do miejsca zgrzewania zbiornika..... roznica pojemnosci silnika blisko dwukrotna a zuzycie paliwa nie wieksze jak 25%..... wiec nie ma o co kopii kruszyc....

i takie male pytanie... skoro Revo jest modelem 1:10 to jaki paragraf dopuszcza go do udzialu w zawodach w klasie IC-8MT?? nie to zebym mial cos przeciwko tylko tak z ciekawosci sie pytam.. :)

pozdrawiam

Savage 3.5 Custom - prawie nówka
Missiler 2WD - elektryk mojej córki
GG: 1664122

Tytuł:
PostNapisane: So maja 06, 2006 10:28 am 

No to dawaj śmiało. Ja z moim maxxem moge kiedy podjechac do Wawy to sie spróbujemy. Chyba ze Ty chcesz wpaśc do Olsztyna 8) nawet Ciebie ugoscimy pokazemy dobrą miejscówke i sie poscigamy po terenie Czem Chata bogata 8) . Zawsze mam pomocna skrzynie z narzędziami przy sobie , najczesciej jednak posiadasze HAPI chcą z mojej skrzyni narzedzia a nie ja sam 8) 8) .......no ale. Jezeli model nie jest dobrze wyszykowany to to wina jego posiadacza a nie modelu samego z siebie. dobrze wyregulowany Sav tez jezdzi spoko KROPA .......................

Kup Xa i bądz HAPI :lol:

Hardcore Custom UE SuperMaxx UE SuperMaxx BigBlock Chassis, GH exhaust Pro-Line wheels,all UE Custom prats, MX 3 Radio system i wiele wiecej! Za duzo modów zeby opisać ;) UE SuperMaxx to kult i ja go wyznaję :) GG: 4899057

Tytuł:
PostNapisane: So maja 06, 2006 10:39 am 

Gr4N4c1K napisał(a):
dziwi mnie nieustanny fakt porownywania Sava z Revo... przeciez to nie ma sensu chociazby z uwagi, ze te modele sa w roznych skalach... sav 1:8 a revo 1:10.... tylko jakos wszyscy o tym zapominaja.... :roll:

co do spalania... to podam taki przyklad... mialem (mam ale unieruchomiony - blacharka) Trabanta z silnikiem 1.1.... oczywiscie niezle spatentowany i nie mialem klopotu w obiezdzaniu chlopakow ktorzy wsadzali silniki seryjne 1.3 od wartburga... palil 10-11 litrow na setke po miescie... teraz mam Omesie 2,5 V6 pali 10-12litrow.... roznica jest taka, ze w Trabancie mialem dwa polozenia gazu tj. wolne obroty albo pedal w podlodze a w Omedze jest plynna regulacja.... :)

jeszcze jedno.... moj Conrad ma silnik 2,5 i 75cm3 zbiornik.... przy jezdzie na maxa starcza na 5-8 min jazdy..... w tym czasie nasze (Teamowe) savy pala ok 100cm3 paliwa... tyle sie miesci od korka do miejsca zgrzewania zbiornika..... roznica pojemnosci silnika blisko dwukrotna a zuzycie paliwa nie wieksze jak 25%..... wiec nie ma o co kopii kruszyc....

i takie male pytanie... skoro Revo jest modelem 1:10 to jaki paragraf dopuszcza go do udzialu w zawodach w klasie IC-8MT?? nie to zebym mial cos przeciwko tylko tak z ciekawosci sie pytam.. :)

pozdrawiam
Bo (chyba) jest przepisowy (wymiary itp.)

Tytuł:
PostNapisane: So maja 06, 2006 10:41 am 

No to dawaj śmiało. Ja z moim maxxem moge kiedy podjechac do Wawy to sie spróbujemy. Chyba ze Ty chcesz wpaśc do Olsztyna 8) nawet Ciebie ugoscimy pokazemy dobrą miejscówke i sie poscigamy po terenie Czem Chata bogata 8) . Zawsze mam pomocna skrzynie z narzędziami przy sobie , najczesciej jednak posiadasze HAPI chcą z mojej skrzyni narzedzia a nie ja sam 8) 8) .......no ale. Jezeli model nie jest dobrze wyszykowany to to wina jego posiadacza a nie modelu samego z siebie. dobrze wyregulowany Sav tez jezdzi spoko KROPA .......................

Kup Xa i bądz HAPI :lol:

może niedługo, na przełomie maja i czerwca będzie mały spocik w Reszlu, to chyba niedaleko
będzie sav X, 3.5 i mój 4.6
jak chcesz małe zawody to możemy zrobić :D

Tytuł:
PostNapisane: So maja 06, 2006 10:47 am 

Czemu nie

Beda 2 sztuki Revo 3,3 , 2 T-maxxy LST2 , Tamiya TNX no i2 Savy 25. Chetnie byśmy wpadli 8)

Hardcore Custom UE SuperMaxx UE SuperMaxx BigBlock Chassis, GH exhaust Pro-Line wheels,all UE Custom prats, MX 3 Radio system i wiele wiecej! Za duzo modów zeby opisać ;) UE SuperMaxx to kult i ja go wyznaję :) GG: 4899057

Tytuł:
PostNapisane: So maja 06, 2006 10:49 am 

Czemu nie

Beda 2 sztuki Revo 3,3 , 2 T-maxxy LST2 , Tamiya TNX no i2 Savy 25. Chetnie byśmy wpadli 8)

dam znać jak będę znał więcej szczegółów

Ostatnio edytowano So maja 06, 2006 10:49 am przez Tomasz Ostrowski, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: So maja 06, 2006 10:49 am 

Czemu nie

czyli beda praktycznie wszystkie czolowe, popularne w Polsce MT.

mozecie zrobic jakies fajne porownania :)

gg 2102790

Tytuł:
PostNapisane: So maja 06, 2006 11:18 am 

Czemu nie, nasza grupa jest chętna .

Tylko wyszykuj dobrze model 8)

Tytuł:
PostNapisane: So maja 06, 2006 11:23 am 

Hoho chłopaki widze że szykujecie małą wojnę :twisted: Jeżeli wojna odbędzie się w Warszawie albo okolicach chętnie wpadne - kto wie być może z nowym Savikiem... :)

Co do paliwa - nie przejmuje się tym ile MT będzie palił.
Co do sponsoringu - może uda mi się poprosić wujostwo :twisted:
Co do hałasu Sava - fakt :) Przy max obrotach wyje jak....

I jeszcze jedno... Sav 25 rtr jest konstrukcją bardziej znaną (do niego można wszystko i wszędzie kupić) i ma chyba mniej wad niż Sav X (kiepskie plastiki <??>)... A który z nich będzie "bardziej przyszłościowy"??

Revo i T-max mnie nie interesują.

Ale jeżeli wiecie coś na temat MGT to napiszcie :)

Tytuł:
PostNapisane: So maja 06, 2006 11:48 am 

cóż, X jest najnowszy, pod niego będą wychodzić części...z drugiej strony dopóki HPI nie wycofa 4.6 (a na to sie nie zanosi, jedynie mogą silnik ulepszyć), którego części pasują do starszych savów to do 25 części były, są i będą :twisted: decyzja nalezy do ciebie

Tytuł:
PostNapisane: So maja 06, 2006 11:59 am 

no pewnie to będzie tak jak na przykładzie savage 21. Autko już ma sporo lat a ja jako posiadacz dalej mogę używać części od savage 25, wszystkie pasują (już z 21 chyba poza budą nic w nim nie mam). Od sava X części będą inaczej trochę wyglądały ale pasowac będą raczej poza częściami które się ewidentnie zmieniły czyli np. roll bar i tego typu rzeczy zaktualizowane.

Tytuł:
PostNapisane: So maja 06, 2006 12:05 pm 

Ech i co ja mam biedny wybrać... Sav X posuje mi wyglądem i mocniejszy, osiągami niewiele ustępuje 4.6... A Sav 25 ma słabszy silnik (nie wiem o ile wolniejszy jest od X'a). Zależy mi na potencjale tego wozu...

Czy aby "przyspieszyć" naszego monstera mamy do wyboru tylko odciążanie i ew. nowe zębatki? Słyszałem coś o kompresorach :roll:

Zaktualizowane tzn lepsze? (Przynajmniej tak powinno być...)

Tytuł:
PostNapisane: So maja 06, 2006 12:18 pm 

44kw napisał(a):

teoretycznie...ale te plastiki :roll:

44kw napisał(a):
Sav X posuje mi wyglądem i mocniejszy, osiągami niewiele ustępuje 4.6... A Sav 25 ma słabszy silnik

liczą się umiejętności kierowcy, model tylko moze pomóc...np. na torze krętym raczej się mocno nie rozpędzisz - tutaj trzeba więcej wkładu kierowcy. Jak byś miał wyścigi na prostej - owszem, wtedy liczy sie moc silnika, ale nie ma czegoś takiego na zawodach (choć uważam że powinny być dla On-Road'ów :wink: )

ma, to prawda slabszy, ale na początek wystarczy. Wypalisz go, kupisz następny i bedziesz miał rakiete. Wiele w modelu zalezy też od regulacji i od przełożenia. Jak ja jeździłem na Siekierkach to tylko 4.6-ki mnie wyprzedzały, bo mi sie serwo zespuło i nie miałem dobrze silnika wyregulowanego. Decyzja cały czas nalezy do ciebie.

EDIT: nikt jeszcze nie wspomniał, że raczej 25 nie kupisz nowego...on został dchyba wycofany, bo teraz jest Sav X...

Tytuł:
PostNapisane: So maja 06, 2006 12:38 pm 

44kw napisał(a):
Ech i co ja mam biedny wybrać... Sav X posuje mi wyglądem i mocniejszy, osiągami niewiele ustępuje 4.6... A Sav 25 ma słabszy silnik (nie wiem o ile wolniejszy jest od X'a). Zależy mi na potencjale tego wozu...

Czy aby "przyspieszyć" naszego monstera mamy do wyboru tylko odciążanie i ew. nowe zębatki? Słyszałem coś o kompresorach :roll:

jeśli zalezy Ci na potencjale to weź 4.6
dołozysz niewiele, a może i na to samo wyjdzie
w RTR serwo skrętu i tak musisz zmienić bo seryjne z plastikowymi zębatkami niedługo pożyje

Apę przyszłościowo na zawody to raczej FM, AM zbiera za dużo zakłóceń, wi ęc niedługo i tak będziesz zmieniał.

4.6 idzie kupić za 1800, do tego apa choćby taka - 250, serwo hs645 MG 150, sprzedasz jedno z serw za pow 40zł i wychodzi Ci 2150
czyli suma sumarum (dodając farbę do karozerii za 25zł) wychodzi Ci 100-150zł więcej niż za sava X, revo, czy sava 25 z quadem zamiast budy

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 50 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona