Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest N kwi 26, 2026 2:14 am

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 50 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Pt maja 05, 2006 10:11 pm 

44kw napisał(a):
Też coś takiego słyszałem.

Savage X od Savage 25 RTR różni się podwoziem i silnikiem?

na moje oko 80% to zupelnie inne czesci... aczkolwiek sporo wymiennych.. znaczy pasuja w obie strony...

pozdrawiam

Savage 3.5 Custom - prawie nówka
Missiler 2WD - elektryk mojej córki
GG: 1664122

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Pt maja 05, 2006 10:16 pm 

no własnie X to głównie zmiania podwozia (z tym "X" :wink: ) widziałem go i sie przyglądnąłem...na pierwszy rzut oka podobny do 25. Ale poogladałem to jest róznica. Tylko jedne są na plus: mocniejszy silnik, fajna rama, fajna buda, i cała reszta a na minus: PLASTIKI, jak sobie przypominam, to miały jakby taki bialy "nalot" - dziwne, naprawde dziwne 8) nie ma to jak nylon :!: Niech zyje NYLON :!:

to czy ktoś słyszał o tym pękaniu plastików :?:

Tytuł:
PostNapisane: Pt maja 05, 2006 10:49 pm 

Jendras33 napisał(a):
ciach...
to czy ktoś słyszał o tym pękaniu plastików :?:

no nie chcialem mowic ale na tej scianie to tez gorny wahacz polecial... ale nie ten z ktorego oska wtedy wypadla :) i nic wiecej... tylko ten wypadek przyspieszyl wymiane na regulowane ktore juz mielismy w zapasie.... sporo dzwonow wiekszych i mniejszych pozniej bylo (na bemowie zwlaszcza) i nic, odpukac, sie nie stalo...

pozdrawiam

Savage 3.5 Custom - prawie nówka
Missiler 2WD - elektryk mojej córki
GG: 1664122

Tytuł:
PostNapisane: Pt maja 05, 2006 11:51 pm 

A czy do X'a są dostępne aluminiowe wachacze i cała reszta podwozia?

Tytuł:
PostNapisane: So maja 06, 2006 1:03 am 

a ja ci polecam REVO 3,3 lub T-MAXXA 3,3 albo Tamiya TNX. Savy....... smoki paliwowe 8) :lol: Jak ześ taki bogaty i stać sie na czeste kupowanie baniaków paliwa to SZCZERZE POLECAM SAVA a szczególnie 25 Idealny jest do oprózniania baniek paliwa:d. :lol: Bardzo dobrze radzi soobie z nawet najwększymi kanistrami 5L. Myk i ne ma ;) ale te X widze ostro ludzi podkreciło....... Z częsciami do Revo i T-maxxa tez nie ma kłopotu najmnejszego, o wiele lepszej jakosci i wcale nie drozsze niz HPI 8) .......... ale Twój wybór :D

Hardcore Custom UE SuperMaxx UE SuperMaxx BigBlock Chassis, GH exhaust Pro-Line wheels,all UE Custom prats, MX 3 Radio system i wiele wiecej! Za duzo modów zeby opisać ;) UE SuperMaxx to kult i ja go wyznaję :) GG: 4899057

Tytuł:
PostNapisane: So maja 06, 2006 6:06 am 

dokładnie t-maxx 3.3 albo revo 3.3 a o t maxxie 3.3 moge sie wypowiedzieć znaczy o tym genialnym silniku :) , który po dobrym wyregulowaniu może mieć 2.0km - 2.1km :wink: i do tego piekny dźwiek i tam dopiero jest wheeil na żądanie :lol:

Tytuł:
PostNapisane: So maja 06, 2006 7:30 am 

KrzychOlsztyn napisał(a):
a ja ci polecam REVO 3,3 lub T-MAXXA 3,3 albo Tamiya TNX. Savy....... smoki paliwowe 8) :lol: Jak ześ taki bogaty i stać sie na czeste kupowanie baniaków paliwa to SZCZERZE POLECAM SAVA a szczególnie 25 Idealny jest do oprózniania baniek paliwa:d. :lol: Bardzo dobrze radzi soobie z nawet najwększymi kanistrami 5L. Myk i ne ma ;) ale te X widze ostro ludzi podkreciło....... Z częsciami do Revo i T-maxxa tez nie ma kłopotu najmnejszego, o wiele lepszej jakosci i wcale nie drozsze niz HPI 8) .......... ale Twój wybór :D

a ile pali traxxas 3.3?

to, że silniczek 2.5 pali mniej od silnika 4.1 czy 4.6 to chyba normalne.

pozatym o czym tu mówimy? o zużyciu paliwa?
to co? będziesz savem do pracy dojeżdżał?

Ostatnio edytowano So maja 06, 2006 8:05 am przez Tomasz Ostrowski, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: So maja 06, 2006 7:32 am 

czy umiecie czytać: kolega zdecydował się na savage i mamy mu pomóc wybrać: 25 lub X. :roll:

ja sie nie zgodze co do paliwa...ja mam sava 25 i powiem, że nie pali jak ty opowiadzasz... :twisted:

Tytuł:
PostNapisane: So maja 06, 2006 9:23 am 

Buehehehehe do pracy :lol: :lol: rozbawiłeś mnie

Nie chodzi to o to tylko o to jak czesci i jak długo bedzie mógł sobie pozwolić na jazdę, jakbys troche gospodarowanie zasobami mógł oceniać to bys sie zorientował ze na takiej samej bani paliwa Traxxasy jezdzą ZNACZNIE dłuzej. Nie wspominam tu juz o róznicy w wielkosci baków paliwa.

To ze savy musza miec takie wielkie silniki to zasługa ich GENIALNIE CIĘZKIEJ konstrukcji. Cięzszy model niz Sav to tylko LST2 miałem w rękach 8) 8) .

Jak sie tak juz na Sava napaliłeś to bierz Xa bo to chyba najwnowszy wynalazek HPI może może cokolwiek z tych ich poprawek wynikło na +. Sava 25 miałem nie raz w rekach znam jego konstrukcje i jak jezdzi od bardzo dawna...... i co sie sypie.. Chyba lepiej wydac wiecek kasy i kupic cos lepszego niz oszczedzac zmieszne 50 zł czy tam nawet 100we bo jak sie ma prawie 2000 zł na model to 100 czy 200 wielkiej róznicy raczej nie robi

co do tego ile spala TRX 2,5R to powiem tak

Na 125 ml Paliwa jezdze conamniej około 20 - 25 minut wiec to chyba całkiem niezły wynik 8)

Hardcore Custom UE SuperMaxx UE SuperMaxx BigBlock Chassis, GH exhaust Pro-Line wheels,all UE Custom prats, MX 3 Radio system i wiele wiecej! Za duzo modów zeby opisać ;) UE SuperMaxx to kult i ja go wyznaję :) GG: 4899057

Tytuł:
PostNapisane: So maja 06, 2006 9:35 am 

Buehehehehe do pracy :lol: :lol: rozbawiłeś mnie

Nie chodzi to o to tylko o to jak czesci i jak długo bedzie mógł sobie pozwolić na jazdę, jakbys troche gospodarowanie zasobami mógł oceniać to bys sie zorientował ze na takiej samej bani paliwa Traxxasy jezdzą ZNACZNIE dłuzej. Nie wspominam tu juz o róznicy w wielkosci baków paliwa.

To ze savy musza miec takie wielkie silniki to zasługa ich GENIALNIE CIĘZKIEJ konstrukcji. Cięzszy model niz Sav to tylko LST2 miałem w rękach 8) 8) .

Jak sie tak juz na Sava napaliłeś to bierz Xa bo to chyba najwnowszy wynalazek HPI może może cokolwiek z tych ich poprawek wynikło na +. Sava 25 miałem nie raz w rekach znam jego konstrukcje i jak jezdzi od bardzo dawna...... i co sie sypie.. Chyba lepiej wydac wiecek kasy i kupic cos lepszego niz oszczedzac zmieszne 50 zł czy tam nawet 100we bo jak sie ma prawie 2000 zł na model to 100 czy 200 wielkiej róznicy raczej nie robi

całe gadanie o zużyciu paliw jest dla mnie zabawne

pozatym
... wydaje Ci się, ... może coś poprawili, ... miałem w rękach
znaczy zorientowany jesteś widze

jeśli już polecasz revo to napisz dlaczego, jakie ma zalety jeśli chodzi o eksploatację, wytrzymałość, trwałość

popatrz na post Granacika, masz tam rzeczową ocenę, wymienione zalety i wady
.. a nie że coś tam mu się wydawało

jak się wydaje 2 koła na model to nie kupuje się takiego, który mniej pali ...

Tytuł:
PostNapisane: So maja 06, 2006 9:43 am 

mozna kupic taki co pali najwecej 8) droga wolna :D

Ja mówie o Savie 25 bo go znam, no ale skoro X to takie cudo nowe to chyba i lepsze czyżbym sie mylił :?: ;)

Sam mam T-maxxa 2,5 z silnikiem od Revo 2,5R i sporo tuningu w maxxie. Model odciazyłem wstawiłem konwersje na Tylko do przodu i........... na filmach na naszej stronce www.fsong.info widac dokładnie który model ma lepsze odejście.

To ze HPI zwieksza nieustannie pojemnosc silnika wiaze sie z tym ze chca zeby Savy sie lepiej zbierałey, ale w ekploatacji modelu to ile spala to tez ważne, nie mów ze nie....... Chyba ze taki bogaty jestes zeby co chwile ganiac po paliwo jak sie zachce ze 3 x w tygodniu pojezdzic conajmniej, wtedy dopiero zaczyna sie myslec o tym czy nie warto poszukac sprzetu który jezdzi tak samo albo i lepiej a ustrzymanie modelu bedzie znacznie tańsze............ ok nie wtracam sie w TĄ rozmowe bo widze ze tu tylko HPI sie szerzy i ludzie sponsorowani przez ta firme. BRAVO

Tytuł:
PostNapisane: So maja 06, 2006 9:48 am 

Co do sponsoringu:
Myśle że sponsorowanie to dobry pomysł :D ale niema to jak swój własny model, za własna kase i w dodatku bez podpisu na forum "Model sponsorowany przez HPI Polska" 8)

Tytuł:
PostNapisane: So maja 06, 2006 9:59 am 

Na 125 ml Paliwa jezdze conamniej około 20 - 25 minut wiec to chyba całkiem niezły wynik 8)

chyba na postoju hahaha. Jak z kolegą ganialiśmy na maksa to T-maxx spalił więcej bo wyłączył się jakieś 8 minut wcześniej niż moj savage. To proste, że silniki o wiekszej pojemn. palą więcej ale w przypadku sava ta różnica wcale nie jest taka wielka. T-maxx dla swojego silnika jest dość cięzki dlatego silnik jest bardziej wysilony w savie silnik jest wiekszy ale nie jest tak wysilony. Nie bronię savage bo je jak tzreba, ale t-maxx też świety nie jest kolego.

Tytuł:
PostNapisane: So maja 06, 2006 10:07 am 

kilkukrotne Truck of the Year

mówi samo za siebie. W wersji Stockowej moze nie jest, ale z kilkoma alu elementami i amorkami, troche odciazony i dobrze wyregulowany traxxas daje rade na torze bez problemu 8) Poza tym ten piekny dzwiek silnika :D sory ale Savy wyją jak ....................... :lol:

Tytuł:
PostNapisane: So maja 06, 2006 10:16 am 

Sam mam T-maxxa 2,5 z silnikiem od Revo 2,5R i sporo tuningu w maxxie. Model odciazyłem wstawiłem konwersje na Tylko do przodu i........... na filmach na naszej stronce www.fsong.info widac dokładnie który model ma lepsze odejście.

i znowu to samo

postaw 10 modeli jednej i drugiej firmy, wyreguluj wszystkie na maxa, daj je dwóm kierownikom o identycznych umiejętnościach i zrób pojedynki na torze przez co najmniej 30min
kolejno każdymi modelami

może wtedy wyjdzie jakiś miarodajny test porównawczy

... inaczej to tylko gadanie

popatrz, na Bemowie był jeden revo i stojąc na serwisie i patrząc jak zbierają sie savy i ten revo odniosłem wrażenie że on jakoś tak ledwo się kula, ale nie odważył bym sie powiedzieć, że revo jest wolny czy coś

dla mnie zużycie paliwa nie ma najmniejszego znaczenia, ale to oczywiście moje zdanie

Kupiłem sava bo z apą FM wyszło taniej niż revo ... i to było dla mnie w tym momencie najważniejsze

Gdybym podpisał umowe sponsorską wyszło by jeszcze taniej

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 50 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona