Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pn maja 18, 2026 2:43 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor
PostNapisane: Śr lut 11, 2004 7:50 am 

Czesc bardzo duzo dibrego slyszalem o tym modelu, ponoc ma najwiecej elemntow alu. itd. co o tym sadzicie bo wiekszy os savage jest napewno widzialem porownanie, ale czy to jedyna rzecz??????? pozdrawiam Jaca

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: Śr lut 11, 2004 8:21 am 

hey tez juz pytałem o ten model......
http://www.rcauto.pl/rcforum/viewtopic.php?t=1016

Tytuł:
PostNapisane: Śr lut 11, 2004 9:14 pm 
-=ADA$=-

na pewno savage jest wiekszy i nowszy, ale jesli ci sie podoba TQ to po co sie zastanawiac, kupujesz model dla siebie a nie dla wszystkich na forum :D

Tytuł:
PostNapisane: Śr lut 11, 2004 10:59 pm 

hehe Adaś wcale savage nie jest większy od terra wręcz przeciwnie terra jest większy od savage o jakieś6 cm albo więcej 9nie wiem ile ma savage dokładnie 0 ale tera ma 56cm czy jakoś tak i koła 17,5 cm średnicy :)

Tytuł: :-)
PostNapisane: Cz lut 12, 2004 9:35 am 

Po 1 Adas TQ jest wiekszy ale nie wazne, a o do modelu ze kupuje dla siebie tak owszem ale chce sie dowiedziec czegos co jest warte to auto bo wydac kase jest latwo ale czy na dobra rzecz, gdzies kiedys slyszalem takie opinie ze TQ jest lepszy od savage 21 a chcialem kupic savage 25 ale niestety mialem inne wydatki dlatego pytam ludzi tych co niesa fanatykami savage bo oni zawsze powiedza savage tylko kogos niezaleznego bo przeciez stare powiedzenie mowi: KAZDY ŻYD SWOJE G.....NO CHWALI;) HEHEHE pozdrawim i czekam na nezalezne opinie

Tytuł:
PostNapisane: Cz lut 12, 2004 2:37 pm 

Lokalizacja: SAVAGE 25 ALU KOMPLET WAHACZY, PRO LINE 40, MASHER 40
Savage ma 54 cm wiec nie wiem gdzie ty widzisz 6 czy 9 cm roznicy to raz..Duratrax ma tez 535mm a savsge ma tyle samo wiec chyba oczy wam zaroslo...Moze i DTG ma wiecej NA POCZATKU czesci alu, ale duzo duzo wiecej jest tuningu do Savage...

Tytuł: hehehe
PostNapisane: Cz lut 12, 2004 7:59 pm 

Po 1 jesli mamy porownywac ponoc przestarzala konstrukcje TQ do Savage to moze porownajmy Savage z Ofna:-) tez nie ma o czym mowic to po 1, po 2 Tq ma wieksze kola i mam gdzies zdjecia savage 25 i TQ i jest wiekszy jak znajde wysle Ci na e-mail, i napisalem, ze chcialbym wypowiedzi niezalezynych kierowcow uslyszec ktorzy jezdzili 1 i 2 a nie fanatykow 1 z firm, bo jestem fotografem i tez jak rozmawiam z kims co robi Canonem zawsze Canon bedzie najlepszy mimo ze Leica ma lepsza optyke:-) hehehe

Tytuł:
PostNapisane: Cz lut 12, 2004 10:41 pm 
-=ADA$=-

savage sie bedzie lepiej prowadzil, nie chodzi o to ze jest nowsza konstrukcja, ale dlatego ze TQ jest to buggy z duzymi kolami i inna buda ( jeszcze kilka roznic), a savage jest od poczatku projektowany jako truck, nie wiem ktory truck z ofny chcesz porownac MP tez jest posadzony na plycie buggy, dominator tez ( chociaz do wyscigow jest najlepszy ponoc), a titan skopie tylek savagowi ( przynajmniej wersja delux) bo ma dwa silniki, i jest wiekszy. Nie wiem czy TQ czy savage jest wiekszy, ale to nie jest istotne, szczerze mowiac nie jezdzilem zadnym, ale niewielu ludzi z ktorymi rozmawialem jezdzilo TQ a savage jest bardzo popularny.

Tytuł: Thunde Quake
PostNapisane: Cz lut 12, 2004 10:43 pm 

Witam. Jestem posiadaczem Thunder Quake i jestem zniego bardzo zadowolony jeśli jest ktoś zainteresowany może do mnie zadzwonić to wszystko o autku opowiem. Mój Quake jest w galerii konkursowej.
Thunder Quake posiada bardzo dużo części alu w standardzie np płytę podłogową, tower shocki, amortyzatory.Posiada wszystkie zębatki metalowe a co się tyczy opisywanych na tym forum wadliwych zębatek jest to w tej chwili nieaktualne ponieważ duratrax zmienił wadliwe elementy. Wszystkie wały napędowe oraz półosie są metalowe. Co się tyczy tuningu to owszem części jest niewiele, ale z jednego powodu w tym autku nie ma się co psuć w przeciwieństwie do traxxasa i hpi.wachacze i zwrotnice są tak mocne ze można spokojnie włóżyć w imadło i przyłóżyć młotem.Części tuningowe można nabyć na stronie extremercparts.com.
Jeszcze jedna kwestia dotycząca zawieszenia.Posiadacze savaga i maxxa wychwalają zawieszenia ich autek z 2 amorkami na jedno koło.Tylko dlaczego na zawodach w usa modelarze zakładają po 1 amorze na koło i to z duratraxxa???
Pozdrawiam :D

Tytuł:
PostNapisane: Cz lut 12, 2004 10:54 pm 
-=ADA$=-

uwazam ze porownanie maxxa do TQ jest bez sensu ( nie lubie maxxa) ale nie przesadzalbym z tym ze duzo czesci alu, to nie jest taka dziwna rzecz, to co wymieniles, jest w standardzie w kazdym chyba 1/8 buggy ( chyba ze zastapione prze CF) ale ogolnie z tego co wiem TQ ma bardzo trwaly silnik, nie jest to najmocniejsza jednostka, ale wytrzymala, i latwa do ustawienia, a co do 2 amorow, ludzie zdejmuja jeden amor ( na os) bo jest model lzejszy, a pozatym jeden amor ( zazwyczaj zreszta z buggy :D) wystarczy.

Tytuł: dzieki
PostNapisane: Cz lut 12, 2004 11:51 pm 

No to sa konkrety a Adas i Marcin to mi sie pooba, niema przechwalania tylko jakies konkretne wypowiedzi, co do Ofny to myslalem zeczywiscie o 2 sinikowej ale do Savage mozna wstawic tez ponoc 2, kmoj kolega jezdzi juz kupe lat i kupuje wlasnie ta Ofne bo jest to najlepszy sprzet pomimo ceny ale wie za co placi, wiem ze niemam za wiele co wymagac od TQ ale tez nie kosztuje tyle co savage i duzo dobrego slyszalem o tym modelu, a czytalem tu na forum ze zebatki sa za cienkie i siadaja czy to prawda Marcin posiadasz model wiec moze ty cos powiesz na tn temat, bo jesli mowa o Buggy to kumpel ma Mugena tez sprzet z gornej poly i i zebatki mu poszly hehehe:-) Pozdrawiam Jaca

Tytuł:
PostNapisane: Pt lut 13, 2004 11:52 pm 
-=ADA$=-

jedyny problem o jakim slyszalem z cienkimi zembatkami jest taki ze zembatka zbierajaca moze "przeciac" atakujaca, wlasnie dlatego ze jest cienka, ale w mugenie zniszczyc zembatki to chyba jakims kosmicznym silnikiem albo mial wypadek i silnik sie przesunal (albo byl troche przestawiony) ale uwazam ze dlatego savage i inne takie sa teraz drogie bo sa nowe, w koncu beda tansze ( a jest konwersja savaga na silnik z helikoptera .46). tez mam ofne i nie narzekam, stary model (kupilem bo jedyny na jaki mnie bylo wtedy stac) ale sprawdza sie bardzo dobrze, i jak narazie to ja musze sie poprawic zeby go dobrze kierowac, dlatego na model nie narzekam (czasem na silnik :D)

Tytuł:
PostNapisane: So lut 14, 2004 2:55 pm 

witam.
Zgodze sie z Ada$ie ze zebatki sa cienkie , ale na tyle twarde atakujace i zbierajace ze radza sobie z modelem. Mam go jakis czas i posmigałem troche, a nabyłem jezdzonego ze stanów . Jak narazie nie ma wiekszych sladów na zębatkach.
Cena jest dosc atrakcyjna , zwiazane jest to z tym ze jest starą konstrukcją, ale niewiem czy wszystko nowe musi byc lepsze. Marcin wymienił aluminiowe elementy modelu , dla mnie jest to zaleta , a napewno nie wada. Wole starsza konstrukcje wykonana z alu niz nowa z plastiku( savage) i na dziedobry zmieniac połowe czesci i pakowac kupę pieniedzy.
To słuzy do ekstremalnej zabawy , wiec liczy sie wytrzymałosc , a nie wyglad. Ma to jezdzic i sprawiac przyjemnosc, a zarazem jak naj mniej kosztowac. No chyba ze ktos lubi .
Są tez w nim wady , jak słabe zabieraki tylnych kół, Marcin podał strone na jakiej mozna nabyc mocniejsze i mamy problem rozwiazany. Jeden a solidny wydatek i temat zamykamy. Ewentualnie raz w roku wydatek 10 dolarów na orginały.
Dla niektórych maniaków tunningu , brak mozliwosci rozbudowy TQ, ale po co wzbogacac model juz tuningowany. Wystarczy zastapic elementy słabe , elementami o lepszej jakosci.
Polecam wszystkim TQ tym co chca pojezdzic ekstremalnie, a ci co lubia wydawac kase to Savaga i Maxxa jako domowe skarbonki .
pozdr

Tytuł:
PostNapisane: Pn lut 16, 2004 9:06 am 
-=ADA$=-

osobicie tez jestem "przeciwnikiem" tuningu, chyba ze dla polepszenia osiagow, jak np lepszy silnik, wydech, przeniesienie napedu, amory, ale wystarczy,

Tytuł:
PostNapisane: Wt lut 17, 2004 8:16 am 

Mialem Terra Crushera i specjalnie zadowolony z niego nie bylem... Jest ogromny, to FAKT!! Ale moj Savage i tak jest duzo wiekszy nie wspominajac juz o kolach czy felgach ;p bo kupilem Pro-Line Masher 40 wiec te z TC sie chowaja ;p

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona