Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest N kwi 26, 2026 3:57 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 22 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Cz kwi 13, 2006 7:59 am 

stanek napisał(a):
Witam
Jeszcze mam takie pytanie dotyczące szarpanki??Poniewaz linka za która sie szarpie wygląda tak jak byc sie przecierała.Czy jezeli nasmaruje ja tawotem lub zwilze olejem to nie pogorsze sprawy???

natrzyj stearyna z takich malych swieczuszek uzywanych do podgrzewania dzbankow z herbata.... tak, zeby wsiakla w sznurek..

natrzesz smarem to brod bedzie sie czepial i jeszcze bardziej moze pogorszyc sprawe...

pozdrawiam

Savage 3.5 Custom - prawie nówka
Missiler 2WD - elektryk mojej córki
GG: 1664122

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Cz kwi 13, 2006 9:39 am 

_bollo_ Pamietaj że to ze Twoj smartech dobrze chodzi nie znaczy ze takie sa wszystkie dużo ludzi nazeka na silniki to chyba musza miec jakies podstawy do tego prawda?

co do spalin smartecha to nie wiem nie mialem stycznosci z zadna, a kopia storma kolegi nie jest smartechem ale za to wiem jak wygladaja kopie elektrykow najlepszy przyklad TL-01 wiecznie łamniące się mocowania amorków oraz czasem i wachacze zobacz ile na allegro jest-bylo polamanych bonzerow oraz buggy

p.s wspomniales daewoo ja moge wspomniec mojego Hyundaia accenta( 2000 ) 6 lat juz ma a jedyny raz w serwisie ( nei liczac przegladow ) to jak silnik zaczal dzialac na 3 cylindrach bo wtrysk sie zapchal od "czysciutkiego" paliwa a tak przeciez ludzie nazekaja na te samochody :)

Traxxas E-MAXX- Feigao 10L MM
Losi 8ight T - Rx8 1900kv

Tytuł:
PostNapisane: Cz kwi 13, 2006 6:26 pm 

No i wlasnie o to mi chodzi, ze smartechem to wyczytalem ze stare silniki, te z normalnym radiatorem (jak w force'ach) i one rzeczywiscie maja problemy, tak jak wspomnialem ja mam ten z plaskim, i narzekac nie moge, co prawda zalewam go wd40, jest czysciutki, ogolnie zakonserwowany, pozatym jezdze na run-time'ie a wiec chyba najlepszym paliwie, moze problem tkwil w tym, ze ludzie ktorzy kupowali tansze modele lali paliwo mt... no nie wiem, dzisiaj rozwalilem karoserie w smt, uderzylem dachem w pionowy slup (latarnie) po prostu zle skoczylem :/ ale pozatym, absolutnie nic! koziolkowalem przy predkosci ok 60km/h, skakalem na wysokosc ponad 1 metra i absolutnir nic (no poza zgubieniem 2 srobek - ale toprzez niedokrecenie), pwszem nie mowie ze wszystkoie smt tak jezdza, ale nie a co chlopaka stresowac, wiec ie nawet czasami dla kogos te 500zl to jest duzo jak na zabawke (w szczegolnosci gdy np jestes studentem i nie masz bogatych rodzicow) a rzucac odrazu komentraze typu - eee... to sie psuje jest bee... itd sa nie na miejscue, w szczegolnosci tych ktorzy nigdy nie mieli stycznosci z daneym modelem, a tacy wypowiadaja sie najczesciej :)... nie mam racjie?? pozdrawiam

Ps za 2 dni bedzie film, to zobaczycie co moj smark potrafi :P

Tytuł:
PostNapisane: Cz kwi 13, 2006 7:43 pm 

_bollo_ napisał(a):
ciach
ludzie sa zle nastawieni do tzw podrob (kopi - jak kto woli), to samo jest z deawoo (czy jak to sie tam pisze ;P), sam mam lanosa, ma przenbieg 170tys (2000r) a mimo to jescze nigdy nie byloi sytucji zeby gdzies nie dojechal z jego powodu, nie mialem zadnej usterki, a co powie przecietny polak (fan niemieckiego zlomu) deawoo... eee... to sie psuje/ brzydkie / itp, a ja jezdze samochodem z 2000r ktory jest wart tyle co zgnily pasat z 93, ;P no i jescze blache w ocynku mam :D

ciach

taki maly offtopic... :)

moj samochod przestal sie psuc jak przestalem jezdzic na przeglady okresowe do warsztatow w stolicy, zwlaszcza tego z salonu w ktorym kupilem.... zakasuje rekawy i do roboty.... w sumie lubie czasami upaprac sie w smarach... a jak czegos nie moge (jedynie co mnie moze powstrzymac to brak specjalistycznych narzedzi) lub z lenistwia to mam sprawdzone aso w woj. warminsko-mazurskim.... raz, ze tanio, dwa, ze dobrze a trzy za grosze daja samochod zastepczy :) ... czesci kupuje przez kumpla ktory ma kosmiczne rabaty w hurtowniach... inny kumpel ma diagnostyke.. kts'y, trzesiawke, rolki..... nawet mam mozliwosc skorzystac z hamowni... osobiscie Daewoo bym nie kupil z powodow ideologicznych :) ale znam pare takich wozow i moge potwierdzic, ze niejedno potrafia zniesc... i nie zawiesc wlasciciela... w koncu to prawie Opel... :)

pozdrawiam

Savage 3.5 Custom - prawie nówka
Missiler 2WD - elektryk mojej córki
GG: 1664122

Tytuł:
PostNapisane: Pt kwi 14, 2006 9:49 am 

Witam.
Nie chce zakładac nowego tematu wiec dołacze post.A chodzi o to ze gdy samochodzik chodzi na wolnych obrotach,przy gwałtownym dodaniu gazu gasnie.Srube od mnieszanki mam juz gdzies tak na 2,5 obrotu i boje sie ja dalej dokrecac(chodziaz olej i dym widac).Wypaliłem juz 5 baczków i chyba nadszedł czas na regulacje.Ale jednej rzeczy nie rozumiem.Gdy odpaliłem go poraz pierwszy chodził ładnie wszystko było ok,ale gdzies tak po 3 baczku juz zaczynał charczec i gasnąc.Czy to normalne ze silnik ,,przestraja" się sam???Bardzo prosze o odpowiedz czy dokrecac jeszcze srubke od składu mieszanki???

Tytuł:
PostNapisane: Pt kwi 14, 2006 12:45 pm 

tak patrze ze cos tutaj Mmaly o moim mowisz. Zaczynajac od początku to kolega ma carsona oryginal i mu poszedl dyfer z przodu po jeździe bo one maja 1 rzecz taka zebatki na koncu bolców maja zawleczki !! = zawleczki czasem niedokladnie zakladaja i to podwoje awarie co do wachacza gównego? popatrz chłopie na mt2 .... a model? skrzynie juz wyregulowalem imbusem okazalo sie ze srubki nie wypadly tylko są pod kątem 30 stopni i nie widac ich z góry. 2 bieg załącza się juz ok. A co do swiecy? ja nie narzekam za 1 razem pali mi a co do silnika - prawda jesli sie nie dba kazdy silnik da sie zniszczyc .... narazie przepalone 2 litry wszystko ok a drobne zeczy jak w kazdym modelu idą czasem.
Wczoraj smigalem z tomkiem i dociskalem smartecha po piaskowej ulicy tak strasznie ze az blisko bylo do wywrotki non stop. Wycisnolem z niego wszystko i nic sie nie stalo za to powiem Ci 1 nie mozna porownywac wytrzymalosci elektryków do spalinówek bo inne siły i inne opory dzialaja na czesci:)) mysle ze twoj dyfer 1 sek nie przetrwalby w moim smartechu a co do plotek o silniku - zobaczymy kiedy moj straci kompresje i wtedy sprawdzimy ....

Pozdrawiam Rafał

CC-01 - firmowe
Carson Stormracer - wydanie smartecha
Carson Attack - benzynka ... to jest moc :))
MARZENIE : TOR NA PODLASIU !!

Tytuł:
PostNapisane: Pt kwi 14, 2006 5:47 pm 

Cytuj:
Nie chce zakładac nowego tematu wiec dołacze post.A chodzi o to ze gdy samochodzik chodzi na wolnych obrotach,przy gwałtownym dodaniu gazu gasnie.Srube od mnieszanki mam juz gdzies tak na 2,5 obrotu i boje sie ja dalej dokrecac(chodziaz olej i dym widac).Wypaliłem juz 5 baczków i chyba nadszedł czas na regulacje.Ale jednej rzeczy nie rozumiem.Gdy odpaliłem go poraz pierwszy chodził ładnie wszystko było ok,ale gdzies tak po 3 baczku juz zaczynał charczec i gasnąc.Czy to normalne ze silnik ,,przestraja" się sam???Bardzo prosze o odpowiedz czy dokrecac jeszcze srubke od składu mieszanki???

Wiec mialem taki sam problem, tak jak Ty zaczolem zubozac mieszanke i nie pomagalo, az w koncu eureka i odkrecilem srobke, pomoglo odrazu, okazalo sie ze model dostawal za malo paliwa na wysokicjh obrotach i gasl, w moim co jakis czas musze gaznik czyscic gdyz jezdzac bez filtra paliwa rozne dziadostwo tam sie zbiera, i mieszanka jest automatycznie "zubozana".

co do smarka - dzisiaj roztrzaskalem bude - jadac ok 50km/h na poslizgu z cala sila przywalilem w kamien, jakos go nie zauwazylem, model polecial na 2m do gory, i upadl niefortunnie na dach, podejzewam ze poprzednie ekniecie moglo zmniejszyc sztywnosc karoserii i dlatego pekla mi jescze bardziej, pozatym mimo kilkunastu wywrotek, parunastu skokow (owszem nie duzych i niedlugich, takich po 2 m) jest wszsystko ok.... aha czy to mozliwe zeby przy zmianie swiecy z os a3 na a5 stracil troszke mocy? to samo bylo w carsonie lightningu kolegi...

aha jescze jedno... jesli chodzi o silnik, to nawet jak pojdzie po 10l (czyli teoretycznie ktocej) to i tak jak kupie nowego force'a za 350zl to nadal moj model bedzie tanszy od najtanszego carsona stroma i to o 300zl :]... pozdrawiam

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 22 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2