Zbigniew Ciećwierz napisał(a):
Panie Janku M. może Pan określi gdzie jest Pana miejsce w LOK-u .Nie będe komentował pańskich wypowiedzi.
Odpowiedź znajdzie Pan na oficjalnej
stronie lokowskiej, jeśli strona otwiera się z błędem MySQL to podaję:
- członek Kolegium Sędziów CKM ZG LOK - Zastępca Przewodniczącego i sekretarz,
- członek Zarządu Sekcji Modeli Samochodowych RC - Przewodniczący Kolegium Sędziów,
- sędzia modelarski klasy I z uprawnieniami od 1985 roku w klasach modeli pływających i samochodowych,
- zawodnik-modelarz klasy I z tytułami Mistrza i Vice-Mistrza Polski w klasach modeli samochodowych i pływających.
CKM nie jest jedynie dekoracją dla Stowarzyszenia Liga Obrony Kraju, ale społecznym ciałem doradczym, z którego głosem musi liczyć się LOK.
To dzięki osobom zasiadającym w CKM i przede wszystkim zawodnikom, których wraz z Panem Bernadym reprezentuję, Stowarzyszenie LOK może prowadzić swoją statutową działalność.
W każdym miejscu forum podkreśla Pan, że robi wszystko dla dobra zawodników i chce liczyć się z ich głosem, ale jak przychodzi co do czego, to podejmuje arbitralne decyzje, nie mające przełożenia do oczekiwań wiekszości zawodników.
Zmienia też lub narusza Pan przepisy obowiązujące w rozgrywkach MP, czego drastycznym przykładem są Łomianki a w ub. roku Malinka - czarę goryczy zawodnicy wylali na sędziów, Pan natomiast wyłgał się pokrętnym tłumaczeniem.
W takich warunkach zawody prowadzone pod Pana kierownictwem nie dają zawodnikom gwarancji przejrzystych reguł gry, a sędziom poczucia rzetelności spełnianych obowiązków i ich niezawisłości.
Marek Kusiakiewicz napisał(a):
...A co zrobili zawodnicy żeby zawody przenieść do Nowego Targu? Poza wypowiedziami na forum - raczej nic.
Chcecie zawody w Nowym Targu? A co stoi na przeszkodzie żeby tak nacisnąc w paru miejscach żeby ta eliminacja tam się odbyła? W czym tkwi ten OGROMNY problem? Powiem Wam w czym: Trzeba siedzenie ruszyć i wydac parę groszy na kilka telefonów...
Rozmawiałem z Panem Krzysztofem Dzioboniem z Nowego Targu i wyraził on gotowość zorganizowania I eliminacji w bagusach.
W tej sprawie zabrałem głos na forum i przedstawiciel ZG LOK wie o tym, jeśli czyta wszystkie posty.