Wiec, ja jestem piratem - mam kopie (nielegalna ;P) storma i troche sie moge wypowiedziec, mam smartecha winner sport, zmienilem w nim lozyska na kolach na carsonowskie, chodzi slicznie ma juz wypalone ok 2l paliwa i chodzi jak zloto, nie stracil kompresji itd, co do wytrzymalosci materiałów, jezeli to smt to nie masz sie czym przejmowac, sa identyczne jak te carsonowskie, czyli dosc wytrzymale (moze do mt im troche brakuje, ale przeciez nikt od bagusa czy tym bardziej on roada nie bedzie wymagal tego aby po dzwonie w mur przy predkosci 45km/h jechal dalej bez uszczerbku na zdrrowiu

) tak wiec ze strony technicznej ja smarkowi

nie moge nic zarzucic, z tego co widze to masz starsza wersje silnika - ta z ladniejszym radiatorem, podobniez jak sie bardzo je katuje - ppotrafia stracic kompresje, ale podejzewam ze nie kupuje soie modelu za 500zl do zawodow

radzilbym Ci sprawdzic czy masz wszedzie lozyska, i czy masz metalowe zebatkiu w dyfrach (u mnie tak jest, ale np w winnerrze 3 juz nie) co do skrzyni biegow to u mnie czasami nie zalapuje (dotychczas ze 2 razy mi sie to zdazylo) ale wystarczy zgasic silnik i jescze raz odpalic i jest ok, co do osiagow to sa zblizone do carsona cs-4, czyli nie jest zle.... hm... co jescze, dobrze dotrzyj silnik, i jezdzij z 1.5 litra na bogatej mieszance, radze tez wymienic serwo od skretu - moje bylo slabe i wymienilem je na carsonowskie (tzn okazalo sie ze tez smartecha, ale mimo wszystko bylo mocniejsze).... nie bede sie dalej rozpisywal, ja z mojego modelu jestem bardzo zadowolony, a Ty jezeli naprawde za niego zaplaciles 500zl , to moim zdaniem cena mocno okazyjna (nawet moj kosztowal 700) podejzewam ze jak nie bedziesz przesadzal, to pojezdzisz nim rownie dlugo co carsonem cs-4, pozdrawiam, w razie czego zapraszam na pm
Edit:
ostatnio porownywalem wlasnie storma od carsona, inie znalazlem ani jednej roznicy (oprocz szilnika i braku w stormie skrzyni biegow) zadnej roznicy, przynajmniej z zewnatrz, nawet odlewy widac ze sa z identycznych form robione, te same "nadlewki u mnie i w carsonie, zdaje mi sie ze mowienie że carson lepszy od smt nie ma sensu, bo to prawdopodonie te same modele (jakis czas temu poruszalem sprawe serw carsona, otworzylem je bo musialem skrocic i co sie okazalo? naklejka carsona a na elektronice i silniku wielkimi literami SMARTECH... chm... no coment, aha i jescze jedno, troszke mnie dziwi dlaczego obydwa samochodziki na ebayu osiagaja prawie identyczna cene? przypadek? niesadze.... a co do "chinczyków" mysle ze z polowa czesci od takiej np tamiyi jest robiona u nich, a to dlatego ze prostu i nich jest taniej.... wystarczy popatrzec na sprzet pc, i co z tego ze ati jest z kanady a nvidia z usa?? pokazcie mi karte / plyte gw itp itd z innym napisem niz "made in china" (malesia,itp), jest to mozliwe, ale malo prawdopodobne.... pozdrawiam