Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pn cze 15, 2026 12:19 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 22 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Śr mar 01, 2006 11:01 pm 

Sebaa napisał(a):
Gieroll napisał(a):
Na usunięcie kurzu z modelu najlepszy jest taki mały pedzelek malarski.

No pędzelek jest OK, ale chodziłoby mi bardziej o jakiś preparat w spray'u którym mogę spsikać model i cały ten brud spłynie. Zwłaszcza chodzi mi o miejsca trudno dostępne. Coś na zasadzie preparatów do mycia silników aut 1:1. A czy można ewentualnie używać w tym celu WD40? Spróbuję jeszcze przedmuchać go kompresorkiem.

przed wykręceniem świecy zawsze płukam gniazdo takim czymś. idealnie rozpuszcza olej z paliwa i błyskawicznie wysycha. Czyściłem tym też cały model, ale za droga impreza, teraz psikam tylko silnik, reszta pędzel.

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Cz mar 02, 2006 12:03 am 

Toost napisał(a):
przed wykręceniem świecy zawsze płukam gniazdo takim czymś. idealnie rozpuszcza olej z paliwa i błyskawicznie wysycha. Czyściłem tym też cały model, ale za droga impreza, teraz psikam tylko silnik, reszta pędzel.

No w takie coś będę się musiał chyba zaopatrzyć. Ale cały czas zastanawiam się, jak dobrze doczyścić cały model. Przynajmniej tem mój ma sporo miejsc, gdzie ciężko się dostać pędzelkiem nawet. Sporo syfu zalega w okolicach skrzyni biegów i łoża silnika na płycie podłogowej na środku. Zastanawiałem się nawet czy nie spłukać tego delikatnie ciepłą wodą, ale wybiłem sobie z głowy ten pomysł ;) A przy okazji, tą gąbkę od fltra powietrza można wypłukać w wodzie i potem wysuszyć i nasączyć olejkiem?

i Mercedes W114, ale 1:1, Yamaha TDM 900
Kto umiera bogatszy, ten wygrywa.

Tytuł:
PostNapisane: Cz mar 02, 2006 12:35 am 

Sebaa napisał(a):
Toost napisał(a):

No w takie coś będę się musiał chyba zaopatrzyć. Ale cały czas zastanawiam się, jak dobrze doczyścić cały model. Przynajmniej tem mój ma sporo miejsc, gdzie ciężko się dostać pędzelkiem nawet. Sporo syfu zalega w okolicach skrzyni biegów i łoża silnika na płycie podłogowej na środku. Zastanawiałem się nawet czy nie spłukać tego delikatnie ciepłą wodą, ale wybiłem sobie z głowy ten pomysł ;) A przy okazji, tą gąbkę od fltra powietrza można wypłukać w wodzie i potem wysuszyć i nasączyć olejkiem?

tam gdzie nie dojdzie pęzel dobry jest ten płyn
a gąbkę w wodzie z płynem do naczyń, a potem jak pisałeś, suszyc i nasączać

Tytuł:
PostNapisane: Cz mar 02, 2006 10:54 am 

Ten preparat też jest super, ja go używam w do czyszczenia mojego RS4evo i spisuje się idealnie, a jest nieco tańszy a i obsługa w tym sklepie super i szybko. Tu masz link: http://www.rcbziom.pl/sklep/product_inf ... eace272656
Pozdrawienia.

Tytuł:
PostNapisane: Cz mar 02, 2006 9:16 pm 

Widze że miałeś zmieniany silnik... Powiem że model całkiem spoko ma nawet miejsce na mocowanie pchełki całkiem całkiem kup lepszy filtr powietrza bo szkoda silnika na taki jak masz a ja modele czyszcze sprężonym powietrzem stacja benzynowa pod kompresor brudasa i jazda modeli świeci sie jak psu jaj.... zresztą wiecie co :D :wink:

Tytuł:
PostNapisane: Pt mar 03, 2006 7:16 pm 

Patryk Wieczorek napisał(a):
Widze że miałeś zmieniany silnik...

No właśnie, nie znam szczegółów tej operacji, nie wiem też czym ten obecny różni się od seryjnego oprócz koloru głowicy.

Patryk Wieczorek napisał(a):
Powiem że model całkiem spoko ma nawet miejsce na mocowanie pchełki całkiem całkiem kup lepszy filtr powietrza bo szkoda silnika na taki jak masz a ja modele czyszcze sprężonym powietrzem stacja benzynowa pod kompresor brudasa i jazda modeli świeci sie jak psu jaj.... zresztą wiecie co :D :wink:

No miło przeczytać coś takiego ;) Własnie wypróbowałem kompresor w sąsiedniej firmie i jestem zadowolony z efektów, chyba sobie kupię ;)
A co do filtra, to może być np. taki? http://www.allegro.pl/item88905822_filt ... o_itp.html

Czy może polecisz mi coś lepszego?

i Mercedes W114, ale 1:1, Yamaha TDM 900
Kto umiera bogatszy, ten wygrywa.

Tytuł:
PostNapisane: Pt mar 03, 2006 7:33 pm 

Nie nie kupuj tego to jest szajs zapycha sie po jakimś czasie i podobno nie idzie tego wyczyścić lepiej kup normalny filtr piankowy i pamiętaj że musi być on do slinika od .12 do .18 ten co podałeś ma gaźnik większy bo to jest do silników powyżej .21 włącznie

kup coś takiego np.

http://www.rcbziom.pl/sklep/product_inf ... cts_id=419

tylko nie wiem czy będziesz maił tam na niego miejsce :wink:

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 22 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2