Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Wt maja 19, 2026 8:58 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 199 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 14  Następna strona
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Pt lut 24, 2006 1:00 pm 

Marek Kusiakiewicz napisał(a):
Panie Zbyszku,

I jeszcze jedno, odnośnie wspłpracy z firmami modelarskimi: To nie firmy powinny przyjść do jakiejkolwiek organizacji "wiądoącej" ale ta organizacja powinna SZUKAĆ wsparcia w tych firmach. Ale to jest akurat moje prywatne zdanie.

Marku

trafiłeś w 10

My jako ATA jestesmy zainteresowani Tamiya CUP :-)

nadal sie zastanawiam nad szerokorozumiana wspolpraca z innymi dystrybutorami

co do organizacji eliminacji MP oraz samych MP to nie jest to sprawa dystrybutorów
LOK jako organizacja wiodąca powinien takie zawody organizować. Oczywiście importerzy mogą sponsorowac i wspoerać.

Pozdrawiam
Jacek

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Pt lut 24, 2006 1:04 pm 

Robert Goś napisał(a):
Przemek_PC napisał(a):

Myślę, że już teraz tylu potencjalnych zawodników by się znalazło tylko większość posiadaczy modeli ma po prostu za daleko aby jechać na zawody. Niestety obecnie zawody są dla elity jeśli tak to mogę określić a reszta jeździ na parkingach pod marketami.

Witam.

Przemku, można to sprawdzić. Na RC auto jest zarejestrowanych około 2000 osób.

Marek czy możesz zrobić, coś na zasadzie ankiety, gdzie oprucz ( za bazę weźmy miasta wojewódzkie ) miejsca zamieszkania, każdy wpisał by klasę w której jeździ. Pozwoliło by to na określenie, na przyszłość , gdzie i w jakiej klasie należało by takie zawody, choćby jednodniowe, organizować.

Pozdrawiam

Robert Goś

najwięcej w Warszawie

Robercie już mam pomysł jak zabrać Tobie zawodników aby przyjezdzali do BC w kazdy weekend na treningi - zawody

Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: Pt lut 24, 2006 1:05 pm 
Administrator forum

Panie Janku,

I tu jest właśnie rola organizatora, organizacji "wiodącej", i firm wspierających (czyt. sprzedających modele RC w szczególności).
To raz.

Dwa.
Dzieląc klasy na dwie części i rozgrywając zawody w taki a nie inny sposób (np. jednodiowe, można też dwudniowe), dajemy firmom możliwośc wypromowania swoich produktów.
Przy zawodach robimy jedną grupe tz. FIRMOWĄ i tam jeżdżą modele firm sponsorskich. Coś za cos jak to sie ładnie mówi. Każdy jest zadowolony. Zawodnicy mają full jazdy, firmy promują modele przy okazji zawodów w czasie jazdy, co jest dla nich bardzo ważne, fundują nagrody itp.

Trzy. ROLĄ organizacji "wiodącej" jest to żeby SZUKAC kasy wszędzie, gdzie sie tylko da i np. dokładać organizatorowi do wynajmu hali, opłat sędziowskich.

I najważniejsza rzecz: organizacja "wiodąca", z chwilą załatwienia sponsora - zostawia tz. startowe w spokoju w 100%. Niestety dla niej - ona ma pomagać a nie wydzierać klubom jedyną kaśe z gardła :)

Nie mówie tutaj o nieszczęsnych pchełkach. Kwota wynajmu powinna byc przez organizatora oddana organizacji "wiodącej"

Marek Kusiakiewicz, RC-AUTO

Tytuł:
PostNapisane: Pt lut 24, 2006 1:39 pm 

Jacek Żurek napisał(a):

najwięcej w Warszawie

Robercie już mam pomysł jak zabrać Tobie zawodników aby przyjezdzali do BC w kazdy weekend na treningi - zawody

Pozdrawiam

Witaj Jacku.

Zawodnicy i inne osoby przyjeżdżające na " Gościeradowską" nie sa moją WŁASNOŚCIĄ. Każdego z Nich , SUWERENNĄ decyzją jest to gdzie i z kim będzie chciał jeździć. Jeśli będziesz potrafił i chciał zapewnić Im warunki jazdy lepsze niż na " Gościerdowskiej" , wbrew temu czego oczekujesz, NIE MAM NIC PRZECIWKO TEMU. Powiem więcej, będę zadowolony, iż mój pomysł osoba z takim autorytetem w modelarstwie jak TY chce naśladować. Jednak pamiętaj, TO ONI DECYDUJĄ.
Ja , jak wiesz , tworząc " Gościeradowksą, nie mówiłem o tym na forum, mając zaś możliwości nie oglądając się na nikogo i nikogo nie pytając o zdanie , ją stworzyłem ( z dużą pomocą właśnie Zawodników ).

Pozdrawiam

Robert Goś

Tytuł:
PostNapisane: Pt lut 24, 2006 1:56 pm 

Jan Matukin napisał(a):
Nie wiem czy LOK czy ktokolwiek jest w stanie unieść ciężar finansowania zawodów halowych zgodnie z wymaganiami "niektórych" modelarzy.

To jest troszkę przerażające stwierdzenie.Kto w takim razie zorganizuje finał MP skoro potencjalnych sponsorów LOK wykorzystał w eliminacjach.
Kłodzko bez wsparcia LOK,ATA i BC wsparcie LOK(wykładzina +grzybki)kasa za wpisowe i pchełki poszła do LOK,nie dogranie sprawy z organizatorami z Łodzi(chyba już drugi raz nie będą próbować),teraz Warszawa Norbert Omelańczuk to się chwali ,a co dalej(nie wiem jak było w Poznaniu,katowicach i Tarnowie). Finał powinien być pokazowy.Czy tak będzie jeśli "modelarze"wg.cytatu chcą za dużo.

Ps.proszę o wyjaśnienie jaka jest różnica pomiędzy "modelarzami",a modelarzami

Tytuł:
PostNapisane: Pt lut 24, 2006 2:04 pm 

Filip Zaremba napisał(a):
(...)

o ile dobrze widzę, to w cytowanym poście p. Matukina w cudzysłowie nie są "modelarze" a "niektórzy" - to chyba nie wymaga żadnego tłumaczenia...

Tytuł:
PostNapisane: Pt lut 24, 2006 2:09 pm 

Jan Matukin napisał(a):
Nie wiem czy LOK czy ktokolwiek jest w stanie unieść ciężar finansowania zawodów halowych zgodnie z wymaganiami "niektórych" modelarzy.

To jest troszkę przerażające stwierdzenie.Kto w takim razie zorganizuje finał MP skoro potencjalnych sponsorów LOK wykorzystał w eliminacjach.
Kłodzko bez wsparcia LOK,ATA i BC wsparcie LOK(wykładzina +grzybki)kasa za wpisowe i pchełki poszła do LOK,nie dogranie sprawy z organizatorami z Łodzi(chyba już drugi raz nie będą próbować),teraz Warszawa Norbert Omelańczuk to się chwali ,a co dalej(nie wiem jak było w Poznaniu,katowicach i Tarnowie). Finał powinien być pokazowy.Czy tak będzie jeśli "modelarze"wg.cytatu chcą za dużo.

Pytanie jest zasadnicze
Jaką Zbyszek (czytaj LOK) ma politykę dotyczącą organizacji MP.

można zrobić imprezę taką jak chce Norbert Omelańczuk. zawody dla zawodników. cisza, spokój, zawody w hali sportowej. impreza robiona z myślą o zawodnikach

albo

zawody takie jak w BC
impreza medialna tzw. SHOW, ze sponsorami, nagrodami, w miejscu publicznym, impreza ukierunkowana na propagacje modelarstwa, na wzrost sprzedaży w sklepie

myślę że w Polsce jest miejsce na takie i takie zawody

Powtórze
Pytanie jest zasadnicze
Jaką Zbyszek (czytaj LOK) ma politykę dotyczącą organizacji MP.??

Czy chce robić za swoje (organizacji wiodącej) pieniądze, czy za cudze.

Dziękuję za uwagę
Jacek Żurek

Tytuł:
PostNapisane: Pt lut 24, 2006 2:12 pm 

Jan Matukin napisał(a):

ATA w odwodzie ma jeszcze PKMS (analogowe AMB) oraz HPI (system KO PROPO)

Docelowo zastanawiam się jak zorganizować urządzenie do liczenia okrążeń.

Co do toru to obecnie jest stały dywanowy tor w BC. Dodatkowo rozpoczynam prace nad torem asfaltowym na dachu parkingu w BC.

Pozdrawiam
Jacek

Tytuł:
PostNapisane: Pt lut 24, 2006 2:22 pm 

Jan Matukin napisał(a):

To jest troszkę przerażające stwierdzenie.Kto w takim razie zorganizuje finał MP

Witam.

ZNAM TAKĄ OSOBĘ, chciała niedawno zasponsorować drukarkę na zawodach w BlueCity. Może na MP zechce również być "sponsorem".

A poważnie, to jest chyba sprawa LOK-u skąd weźmie pieniądze na organizację MP i jak ( medialnie czy kameralnie jak pisze Jacek ) będzie ona wygladała. Po co robic znów niepotrzebny " dym".

Panie Zaremba, czy zdecydował się Pan juz na przygotowanie merytoryczne spotykania w Łomiankach ?

Cały czas proponuje zawarcie " rozejmu".

Pozdrawiam

Robert Goś

Tytuł:
PostNapisane: Pt lut 24, 2006 2:31 pm 

Robert Goś napisał(a):
Jan Matukin napisał(a):

To jest troszkę przerażające stwierdzenie.Kto w takim razie zorganizuje finał MP

Witam.

ZNAM TAKĄ OSOBĘ, chciała niedawno zasponsorować drukarkę na zawodach w BlueCity. Może na MP zechce również być "sponsorem".

A poważnie, to jest chyba sprawa LOK-u skąd weźmie pieniądze na organizację MP i jak ( medialnie czy kameralnie jak pisze Jacek ) będzie ona wygladała. Po co robic znów niepotrzebny " dym".

Panie Zaremba, czy zdecydował się Pan juz na przygotowanie merytoryczne spotykania w Łomiankach ?

Cały czas proponuje zawarcie " rozejmu".

Pozdrawiam

Robert Goś

Panowie
jeżeli mozna cos zaproponowac to zglaszam chec bycia waszym rozjemca
mysle ze mozemy razem sie spotkac i porozmawiac

THX
Jacek Zurek

Tytuł:
PostNapisane: Pt lut 24, 2006 2:41 pm 
Administrator forum

Ciekawe stwierdzenie....
Zostawmy sprawę LOK-owi :)

Robert, zastanów sie co mówisz. Bo chyba za bardzo nie wiesz. Nasza organizacja "wiodąca" nie naciskana niestety nie zrobi NIC konkretnego :(

Marek Kusiakiewicz, RC-AUTO

Tytuł:
PostNapisane: Pt lut 24, 2006 3:04 pm 

Marku.

Po " burzy " , która w ostatnim czasie była na forum w tym temacie, LOK powinien , jako " góra " wyciągnąć z tego wnioski i mam nadzieję, że to zrobi. LKO jest organizatorem Mistrzostw Polski i to ON powinien zadbać o powyskanie funduszy na ten cel ( skąd, nie chcę Im zaglądać w portfel, to niestety nie moja sprawa ). Aby impreza była udana ( od strony organizaczyjej nie finansowej ) powinna Mu w tym pomóc Sekcja Modelarzy Kołowych.

Jacku.

Jestem jak najbardziej za. Lecz jak wiesz " do tanga trzeba dwojga " . Ja ( o swoich chęciach pisałem już wcześniej )jestem pierwszy , Ty trzeci - brakuje jeszcze tego "Drugiego" ( a On wyraźnie nie ma na to chęci ). Może Ty Go przekonasz, z tego co obiło mi się o uszy - nie będziesz w tym działaniu pierwszy.

Mający nadzieję na " rozejm".

Robert Goś

Tytuł:
PostNapisane: Pt lut 24, 2006 4:13 pm 

Rafał Piesio @ work napisał(a):

o ile dobrze widzę, to w cytowanym poście p. Matukina w cudzysłowie nie są "modelarze" a "niektórzy" - to chyba nie wymaga żadnego tłumaczenia...

Rozumiem wszyscy są tacy sami tylko niektórzy są "niektórzy"....
A co Pan Janek zmieniał w swoim poscie o godz 2.16?

Ostatnio edytowano Pt lut 24, 2006 4:31 pm przez Filip Zaremba, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: Pt lut 24, 2006 4:29 pm 

Jacek Żurek napisał(a):

Panowie
jeżeli mozna cos zaproponowac to zglaszam chec bycia waszym rozjemca
mysle ze mozemy razem sie spotkac i porozmawiac

THX
Jacek Zurek

Panie Jacku dzikuję,ale nie skorzystam z oferty,natomiast jeśli będzie okazja to chętnie z Panem porozmawiam.

Tytuł:
PostNapisane: Pt lut 24, 2006 4:52 pm 

Rozumiem wszyscy są tacy sami tylko niektórzy są "niektórzy"....
A co Pan Janek zmieniał w swoim poscie o godz 2.16?

nie wiem cóż takiego p. Janek zmieniał - na pewno nie ten fragment, ponieważ:
1. modyfikacja miała miejsce o 14:16, czyli zarówno po Pańskim (13:56), jak i po moim (14:04) poście,
2. modyfikacja oryginalnego postu nie wpływa na treść cytatu w poście następnym - w tym wypadku w Pańskim - a jest w nim ujęte w cudzysłów własnie słowo "niektórzy"
to Pan przeinaczył treść wypowiedzi p. Janka widząc w niej to, co Pan chciał w niej widzieć. jednak ten drobny szczegół - to które słowo znalazło się w cudzysłowie - ma zasadnicze znaczenie i pokazuje, że Pański (kolejny) atak był zdecydowanie chybiony...

co do pierwszej części Pana wypowiedzi: tak, wszyscy są tacy sami tylko "niektórzy" mają zdecydowanie wyższe wymagania niż inni. wyższe - bo przed i po większości zawodów mają mnóstwo zastrzeżeń, uwag i pretensji...

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 199 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 14  Następna strona